Cok acıl fıkırlerınızı paylasırmısınız lutfen son karar verıcem..://

blackberry__

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2011
674
0
0
Antalya
Hanımlar.. benım suan cok onemlı bır karar vermem lazım.
suan ıkı ev secenegım var. bırısı farklı semtte dıgerı oturdugumuz semtte.
oturdugumuz semtte esımın aılesı benım aılem arkadaslarımız tum cevremız tum duzenımız burda...
secenegımde aynı mahallede.
dıger secenekte bılmedıgım bır yer. sosyal olanakları kısıtlı esımın ısıne yakın. ama uzak kafa dınleyebılecegım bır yer.
ama bunalma rıskım yuksek.

suan bu kararı vermekte asırı zorlanıyorum cunku sevgılı esıme asırı sekılde sınırlıyım.
oyle boyle degıl ofkemle karar verırsem uzaga gıdıcem ve sonrasında sıkılmaktan korkuyorum.
uzaga gıdıp yakına gelırsem bır daha uzaklasma sansım dusuk.

ama yakında olup bunalırsam uzaga gıtme sansım olabılır ılerde lutfen bana fıkır verın.
ofkeliyim suanda saglıklı karar veremeyebılırım.

BELİRTMEMISIM DUGUNDEN SONRA OTURARACAGIM EV :)

sımdıden fıkırlerınız ıcın tesekkur ederım...:2:

Son düzenleme:
şuan yakın olan yerdsiniz,ailenizden ailesinden sıkıntı çekmiyorsanız aynı yerde kalın..sıkıntı çekiyorsanız uzağa taşının..yani yakın yaşamayı denediniz şuanki yaşadığınız muhitten memnun olup olmamanıza göre kararınızı verin..

şuan yakın olan yerdsiniz,ailenizden ailesinden sıkıntı çekmiyorsanız aynı yerde kalın..sıkıntı çekiyorsanız uzağa taşının..yani yakın yaşamayı denediniz şuanki yaşadığınız muhitten memnun olup olmamanıza göre kararınızı verin..

cok afedersınız ben belırtmemısım. bu evde dugunden sonra oturacagım yani suan aılemleyım.
memnun olma olmama ıhtımalımı bılmıyorum.
suan cok kızgınım kafam cok karısık.

cok afedersınız ben belırtmemısım. bu evde dugunden sonra oturacagım yani suan aılemleyım.
memnun olma olmama ıhtımalımı bılmıyorum.
suan cok kızgınım kafam cok karısık.

Yeni evlenecekseniz,

Ne kendi ailenize ne de eşinizin ailesine yakın olmayın :)

Son düzenleme:
ev hanımı mı olacaksın. bence de uzak iyidir, yakınlık içli dışlılık samimiyet zamanla sorun oluşturabilir. uzak olsun kafan rahat olsun. arada gelirsin kalırsın ailende olmazsa. eşin de gelir, zaten onun ailesi de oradaymış.

ev hanımı mı olacaksın. bence de uzak iyidir, yakınlık içli dışlılık samimiyet zamanla sorun oluşturabilir. uzak olsun kafan rahat olsun. arada gelirsin kalırsın ailende olmazsa. eşin de gelir, zaten onun ailesi de oradaymış.

aslında banada bırısı sorsa uzagı tercıh et derim.
ama sonradan ordan sıkılıp burda sorun yasarsam esım, uzaktada sıkılmıstın dıyebılır.
ılk aylar evde olacagım sonra işe baslamayı dusunuyorum. kesın olmamakla bırlıkte.
uzakta evde kalırsam patlarım dıye korkuyorum

ama sonradan ordan sıkılıp burda sorun yasarsam esım, uzaktada sıkılmıstın dıyebılır.
ılk aylar evde olacagım sonra işe baslamayı dusunuyorum. kesın olmamakla bırlıkte.

yakında olursan laf söz olabilir, herkesle içli dışlı, gidiş geliş, muhabbet derken kıyaslama, tatsızlık, yanlış anlama vs. çıkabilir. en baştan önlemıni al derim. önce onlarla bozuşup sonra o semtten gidersen o da hoş olmaz ki sonucta...illa uzaklaşman için bozuşman mı gerek. sen evine alışıp düzenıni kurana kadar zaman gecer zaten, sonra da çalışırsın. tek başına da çıkar alışverişe gidersin dolaşırsın,ailelerinize gidersiniz,onlar size gelir,oyle vakit geçer gider. niye sıkılasın.

yakında olursan laf söz olabilir, herkesle içli dışlı, gidiş geliş, muhabbet derken kıyaslama, tatsızlık, yanlış anlama vs. çıkabilir. en baştan önlemıni al derim. önce onlarla bozuşup sonra o semtten gidersen o da hoş olmaz ki sonucta...illa uzaklaşman için bozuşman mı gerek. sen evine alışıp düzenıni kurana kadar zaman gecer zaten, sonra da çalışırsın. tek başına da çıkar alışverişe gidersin dolaşırsın,ailelerinize gidersiniz,onlar size gelir,oyle vakit geçer gider. niye sıkılasın.

her iki seçeneğinde dezavantajları var canım
ama bence uzak olan tercih et
böylece hem mesafeni korur hemde lafı sözü engellersin

Bulunduğun çevreden memnunsan uzağa gitme derim.
Kendimden örnek vereyim. Evlendiğimde ailemden uzak bir semtte oturdum 1 yıl kadar. Uzaklık iyidir diye düşünmüştüm ama öyle olmadı. Şimdi 2 dakikalık mesafedeyiz ve bunun için hiç pişman olmadım. (Bu arada müstakbel eşinin ve ailelerin tutumu da önemli)

Son düzenleme:
Bulunduğun çevreden memnunsan uzağa gitme derim.
Kendimden örnek vereyim. Evlendiğimde ailemden uzak bir semtte oturdum 1 yıl kadar. Uzaklık iyidir diye düşünmüştüm ama öyle olmadı. Şimdi 2 dakikalık mesafedeyiz ve bunun için hiç pişman olmadım. (Bu arada müstakbel eşinin ve ailelerin tutumu da önemli)
memnunum tabıkı cok sevıyorum oturdugumuz yerı. duzenımız burda.
esım ben ılerde soylenmıyım dıye kararı bana bıraktı. ama mustakbel ailesine bu konuda bısey dıyemeyecegım:(

her iki seçeneğinde dezavantajları var canım
ama bence uzak olan tercih et
böylece hem mesafeni korur hemde lafı sözü engellersin
evet ıste şu dezanavantajlar arasında secim yapmak cok zor gelıyor.
uzak olanı edıcem de ıcımdeki korkuyu atamıyorum. oralarda tek kalıcam.
suan ıkı evde olmasın yenı ev bakalım deme sansım da yok maddı olarak.
babam yenı bakın ıkısıde olmasın dedı ama suan mumkun degıl esım acısından.

önlemimi almak ıstıyorum. hos olmaz da şu evrede bılemıyorum. kararsızlık konusunda normaldede ustume yoktur:(
ıste bır sorunda burda var. tasınacagımız uzak yerde merkeze gıdıp calısmak bıle bı olay burda daha cok ımkan var.
esımde calısırsan sorun olmaz dıyo gönlü burdan yana. ama karısmıyor.
alısverıse gıtme ımkanım ıcın merkze ınmem lazım burda kapıdan cıkınca gidicek arkadaslarım aılem var orda yok.
aslında kendi kendime burayı guzellestırmeye calısıyorum:((((

Eger esinle cok iyi anlasıyorsan, cok sık kavga etmiyorsanız, uzağa git derim!:) Çünkü yakında oldun mu ziyaretler, görüşmeler , dedikodular, oo evliliğinden birşey anlamazsın. Ve bence uzak olup, sorunları kendi kendine çözmen seni daha güçlü kılar.

Misal ben yurtdışındayım, çok zorlandım baştan fakat şimdi alıştım, ve uzakta olmam eşimle benim aramda harika bir bağ oluşturdu, çünkü ikimizin de birbirinden başka kimsesi yoktu. Sorunlarımızı birlikte çözdük, kimseye sormadım, hiç bir yere kaçmadım, uzlaşmayı öğrendik. Daha sakin ve ikimize ait bir dünyamız var:)

Aile ile birlikte olmanın elbette avantajları da çok, ki ben de özlüyorum ama inan tatil gibi ziyaretler daha mantıklı, uzağa gidersin, patlayacakken annenleri akrabaları arkadaşları ziyarete gidersin, bunun dengesini de daha kolay ayarlarsın

Kendi ailene ve arkadaşlarına yakın olmanın avantajlarını düşünüyorsun.
Ama aynı zamanda,eşinin ailesine yakın olacaksın.
Ne kadar iyi anlaşsan da,her dakika teklifsizce görüşmek istemeyebilirsin.
Mesela çıkıp annene uğrarsın.Annesine uğruyor,bize uğramıyor denir.Kapının önünden geçiyor,bir zili çalıp nasılsın demiyor denir.
Bir yere gidecek olsanız,bizi de alın diyebilirler.Pazara gideceksindir,beraber gidelim denir,adet haline gelir.
İş çıkışı beklerler,kahvaltıya beklerler vs...Bu örnekler çoğaltılabilir.
Ne kadar uzak,o kadar rahat diye düşünüyorum şahsen.

ikinizinde evliliğe alışabilmeniz için uzağa gitmelisin,

ailelerle çok yakın olmak birbirinize vakit ayırmanıza engel olabilir.

ikinizinde evliliğe alışabilmeniz için uzağa gitmelisin,

ailelerle çok yakın olmak birbirinize vakit ayırmanıza engel olabilir.

Back
X