çok acil sütüm bitiyor mu :(

meryemmeryem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
3.981
66
118
Adana
dünden beri sütümde azalma görüyorum,
sabah bebeğimi emzirip çıkıyorum işyerindede en az 2 kez sağıyorum
geceleride sabaha kadar 2 veya 3 kez bebeğim emiyor..

dünden beri az geliyor sütüm ne yapmalıyım yaa bu kadarda dikkat ediyordum
sıvı tüketimim iyi,dün humana still tee aldım içiyorum
şimdi ofisteyim sağdım yine ama çok az nerdeyse damla damla geldi
ay çok üzüldüm panikledim ne yaparım ben

acil bir şekilde ne tavsiye edersiniz,
hiç geçmişi okuyamadım bu konu mutlaka vardır ama bakacak fırsatım yok şuan

meryemcim iyi ki açtın konuyu aynı sorunu yaklaşık 1 aydır bende yaşıyorum canım. Sanırım ben senden 10-15 gün önce falan başladım işe bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama son bir ayda yaşadığımı paylaşıyım seninle. ınşallah birlikte bir çözüm buluruz benimde bitti biticek sanki. Dün 4 kez sağdım toplamda iki gögsümden 80 cc ancak çıktı her sağışımda 20-30 cc ancak çıktı. Denemediğim şey kalmadı hergün 3 litre su içiyorum, Humananın çayı,dereotu,kuru incir,beyaz üzüm,vitamalt aklına ne gelirse hiç bir değişim yok. Haliyle stres yapıyorum stres yaptıkça daha azalıyor sanki.
Şu an medela pompa kullanıyorum artık pompadan süphelenmeye başladım. Eskiden sağım esnasında gögsümde hafif bir sızlama olur süt akmaya başlar bir anda biberon dolardı. Şimdi artık hiç olmuyor sadece oğlum emerken bazen oluyor. Mesela eskiden birini sağarken birinden akardı şimdi hiç yok. Acaba diyorum pompanın sağım gücü mü yetmiyor diye. O yüzden bir firmadan daha güçlü bir pompa kiralıycam bir hafta deniycem. Dün firma yetkilisi ile konuştum elimdeki pompanın emiş gücünün ancak 2-3 aylık bebeğin emişi kadar vakum uyguladığını anlattı daha büyük bebeklerin emiş gücünü uygulamadığında sadece süt havuzlarındaki sütü çekermiş. Süt salınımı olması için daha güçlü vakum uygulaması gerekirmiş.Pazar- Pazartesi izinliyim Salı alıcam makinayı bi deneyim sanada yazarım. O da olmadı doktora gitmeyi düşünüyorum. ınşallah çözeriz bu durumu.
Çok uzun oldu farkındayım ama kafama çok takılıyor..

Merhaba arkadaşlar

Çok uzun yorum yapmak istemiyorum, sadece tavsiyede bulunmak istiyorum.

Malt içeceği ( Vitamalt) veya alkolsuz bira için. ( alkolsuz bira alkol içermediği için bebeğe hiç bir zararı yoktur).

Ve stresten biraz uzak durun. Durum düzelecektir. :ecrin_bebek:

meryemcim iyi ki açtın konuyu aynı sorunu yaklaşık 1 aydır bende yaşıyorum canım. Sanırım ben senden 10-15 gün önce falan başladım işe bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama son bir ayda yaşadığımı paylaşıyım seninle. İnşallah birlikte bir çözüm buluruz benimde bitti biticek sanki. Dün 4 kez sağdım toplamda iki gögsümden 80 cc ancak çıktı her sağışımda 20-30 cc ancak çıktı. Denemediğim şey kalmadı hergün 3 litre su içiyorum, Humananın çayı,dereotu,kuru incir,beyaz üzüm,vitamalt aklına ne gelirse hiç bir değişim yok. Haliyle stres yapıyorum stres yaptıkça daha azalıyor sanki.
Şu an medela pompa kullanıyorum artık pompadan süphelenmeye başladım. Eskiden sağım esnasında gögsümde hafif bir sızlama olur süt akmaya başlar bir anda biberon dolardı. Şimdi artık hiç olmuyor sadece oğlum emerken bazen oluyor. Mesela eskiden birini sağarken birinden akardı şimdi hiç yok. Acaba diyorum pompanın sağım gücü mü yetmiyor diye. O yüzden bir firmadan daha güçlü bir pompa kiralıycam bir hafta deniycem. Dün firma yetkilisi ile konuştum elimdeki pompanın emiş gücünün ancak 2-3 aylık bebeğin emişi kadar vakum uyguladığını anlattı daha büyük bebeklerin emiş gücünü uygulamadığında sadece süt havuzlarındaki sütü çekermiş. Süt salınımı olması için daha güçlü vakum uygulaması gerekirmiş.Pazar- Pazartesi izinliyim Salı alıcam makinayı bi deneyim sanada yazarım. O da olmadı doktora gitmeyi düşünüyorum. İnşallah çözeriz bu durumu.

canım bebeğim 9 ayı bitirdi şuan ..bende medela elektrikli pompayı kullanıyorum evet bazen oda aklıma geldi acaba pompadan mı diye bilemiyorum
vitamal aldım bugün içmeye başlıcam,beslenme konusunda bir sıkıntım yok ne faydalıyla hepsini tüketiyorum
stres yapmayalım tamam ama buda elimizde değildi,sütün gelmediği görmek çok üzücü ister istemez etkiliyor seni
birde uyku problemim var mecburen bu da tüm annelerde vardır mutlaka
yani çok iyi uyuyamıyorum buna çözüm yok maalesef :(
off bilemiyorum canım yaa
sen sonuçları bir yaz bakalım sende durumlar ne olacak

Merhaba arkadaşlar

Çok uzun yorum yapmak istemiyorum, sadece tavsiyede bulunmak istiyorum.

Malt içeceği ( Vitamalt) veya alkolsuz bira için. ( alkolsuz bira alkol içermediği için bebeğe hiç bir zararı yoktur).

Ve stresten biraz uzak durun. Durum düzelecektir. :ecrin_bebek:

canım yukarıdada belirttim aslınd açok rahatım çok şükür moraslimi bozacaklk üzülecek bir durumum yok ama sütün gelemediğini veya az geldiğini görmek dengemi bozuyor birden bunun önüze nasıl geçebilirim ki
hep pozitif düşünmeye çalışıyorum
bakın bu hafta sonu hiçbişey yapmadım sadece bebeğimle ilgilendim hep
sürekli emzirmeye çalıştım emzirdimde ama bilmiyorum birazdan pompayla sağıcam bakalım inşallah düzelmiştir.

ben oğlum 10 aylık olana kadar iş yerinde süt sağdım...sonra sağcak kadar sütüm olmadığından iş yerinde sağmayı bıraktım...

ama benim sütümü arttıran şeyleri yazayım
-aventin süt pompasını kullandım - çok da memnundum
-ısırgan ve rezene çaylarını günde her ikisinden 2 şer bardak içiyordum
-dondurma yiyince sütüm artıyordu
- armut yiyince sütüm artıyordu
- ve ilişki sonrası sütüm çok fazla geliyordu

iş yerinde sağmayı bırakmam yavaş yavaş oldu ama... günde 2-3 kez sağarken 2 ye indirdim, sonra da 1 kez sağmaya...sanırım tam 12 aylıkken tamamen süt pompasını kullanmayı bırakmıştım...

stres yapmayacaksınız , demesi kolay , ama bir gün süt çıkmasa bile ertesi gün süt gelir... önemli olan siz kafanızda kendinizi buna hazırlamak...

bol sütlü günler dilerim

meryemcim iyi ki açtın konuyu aynı sorunu yaklaşık 1 aydır bende yaşıyorum canım. Sanırım ben senden 10-15 gün önce falan başladım işe bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama son bir ayda yaşadığımı paylaşıyım seninle. İnşallah birlikte bir çözüm buluruz benimde bitti biticek sanki. Dün 4 kez sağdım toplamda iki gögsümden 80 cc ancak çıktı her sağışımda 20-30 cc ancak çıktı. Denemediğim şey kalmadı hergün 3 litre su içiyorum, Humananın çayı,dereotu,kuru incir,beyaz üzüm,vitamalt aklına ne gelirse hiç bir değişim yok. Haliyle stres yapıyorum stres yaptıkça daha azalıyor sanki.
Şu an medela pompa kullanıyorum artık pompadan süphelenmeye başladım. Eskiden sağım esnasında gögsümde hafif bir sızlama olur süt akmaya başlar bir anda biberon dolardı. Şimdi artık hiç olmuyor sadece oğlum emerken bazen oluyor. Mesela eskiden birini sağarken birinden akardı şimdi hiç yok. Acaba diyorum pompanın sağım gücü mü yetmiyor diye. O yüzden bir firmadan daha güçlü bir pompa kiralıycam bir hafta deniycem. Dün firma yetkilisi ile konuştum elimdeki pompanın emiş gücünün ancak 2-3 aylık bebeğin emişi kadar vakum uyguladığını anlattı daha büyük bebeklerin emiş gücünü uygulamadığında sadece süt havuzlarındaki sütü çekermiş. Süt salınımı olması için daha güçlü vakum uygulaması gerekirmiş.Pazar- Pazartesi izinliyim Salı alıcam makinayı bi deneyim sanada yazarım. O da olmadı doktora gitmeyi düşünüyorum. İnşallah çözeriz bu durumu.

canım kiralıycağın marka model nedir. ücreti ne kadar. gerçekten işe yararmıki benimkinde çok bariz bir azalma yok ama kızım eskisine oranla özellikle geceleri çok fazla süt istiyor belki artar. birde bu saatten sonra artma olurmu acaba

ben oğlum 10 aylık olana kadar iş yerinde süt sağdım...sonra sağcak kadar sütüm olmadığından iş yerinde sağmayı bıraktım...

ama benim sütümü arttıran şeyleri yazayım
-aventin süt pompasını kullandım - çok da memnundum
-ısırgan ve rezene çaylarını günde her ikisinden 2 şer bardak içiyordum
-dondurma yiyince sütüm artıyordu
- armut yiyince sütüm artıyordu
- ve ilişki sonrası sütüm çok fazla geliyordu

iş yerinde sağmayı bırakmam yavaş yavaş oldu ama... günde 2-3 kez sağarken 2 ye indirdim, sonra da 1 kez sağmaya...sanırım tam 12 aylıkken tamamen süt pompasını kullanmayı bırakmıştım...

stres yapmayacaksınız , demesi kolay , ama bir gün süt çıkmasa bile ertesi gün süt gelir... önemli olan siz kafanızda kendinizi buna hazırlamak...

bol sütlü günler dilerim

Peki ne kadar süre emzirmeye devam ettin yani iş yerinde sağmayı tamamen bıraktıktan sonra süt ne kadar süre daha gelmeye devam etti. Ben hiç sağmazsam tamamen kesileceğinden korkuyorum.

Peki ne kadar süre emzirmeye devam ettin yani iş yerinde sağmayı tamamen bıraktıktan sonra süt ne kadar süre daha gelmeye devam etti. Ben hiç sağmazsam tamamen kesileceğinden korkuyorum.

evet yaa bende sağmazsam iyice kesilecek diye korkuyorum nerdeyse her fırsatta sağıcam
işyerinde sağmayı bırakmak nasıl etkiledi ki sütünüzü

birde akşama kadar sağılmayan sütü bebeğinize mi veriyorsunuz bunun zararı olmuyormu bebeklere

canım kiralıycağın marka model nedir. ücreti ne kadar. gerçekten işe yararmıki benimkinde çok bariz bir azalma yok ama kızım eskisine oranla özellikle geceleri çok fazla süt istiyor belki artar. birde bu saatten sonra artma olurmu acaba

Spectra 2 canım kiralam şirketindeki bayan önerdi. Bakalım inşallah artar sonuçları yazarım..

cocugunuz bir yasina geliyor nerdeyse.bundan sonra cocuk icmesede üzülme.benim 4 aylikken kesildi benim hatamdi ama o ayri benim hatam milleti dinlemek oldu.millete bakma sakin.ama dedigim gibi cdoktorlar ilk alti ay cocuk ici cok önemli diyorlar ya anne sütü.o alti ay boyunca anedeki süt hem yagli vede cok vitaminli olluyor buda cocugun hastalilklara olan direncini azaltiyor tabi.alti aydfan sonrasida cok önemli tabi ama cocuk emmesede kafaya takmayin cünki ilk alti aydaki sütle 9 aydaki sütün vitamin orani ayni olmadigi icin cocugu doyurmuyormus pek.ben 57 kiloyla dogum yaptim dogum yaptigimin ayni günü eski kiloma döndüm.millette dedi ayyyyyyyyyyyyy bu kloda sütünmü var,ayyyyyyyy bu cocugu nasil doyuruyorsun,,,ayyyyyyy vs vs iste bende cocuk 5 aydan sonra cok aglamalar basladigi icin ek mama verdim.bu yanlis iste.doktora gittim kizdi bana bu simdi senin gögsünüde istemezki dedi.mamanin tadini aldi bi kere dedi.öyle de oldu.oda istemedi gögsümü.öyle biraktik.aman kimileri 5 yasina kadar emziriyor soklar icerisindeyim.kadin ana okuluna gelmis neden geldin diyorum cocugumun süt zamani geldi diyor.öylede yapmayin ama yaaaaaaa.ne öyle cocuk yemeek yemiyor artik vitaminsiz bi hal almis olan sütü iciyor.bu seferde doktora kosturuyorlar benim cocuk sütümü birakip yemek yemiyor e ne olur sonuc.cocuk zayifliyor,zayifladikca direnci azalip hastalaniyor.öylede iyi degilki

cocugunuz bir yasina geliyor nerdeyse.bundan sonra cocuk icmesede üzülme.benim 4 aylikken kesildi benim hatamdi ama o ayri benim hatam milleti dinlemek oldu.millete bakma sakin.ama dedigim gibi cdoktorlar ilk alti ay cocuk ici cok önemli diyorlar ya anne sütü.o alti ay boyunca anedeki süt hem yagli vede cok vitaminli olluyor buda cocugun hastalilklara olan direncini azaltiyor tabi.alti aydfan sonrasida cok önemli tabi ama cocuk emmesede kafaya takmayin cünki ilk alti aydaki sütle 9 aydaki sütün vitamin orani ayni olmadigi icin cocugu doyurmuyormus pek.ben 57 kiloyla dogum yaptim dogum yaptigimin ayni günü eski kiloma döndüm.millette dedi ayyyyyyyyyyyyy bu kloda sütünmü var,ayyyyyyyy bu cocugu nasil doyuruyorsun,,,ayyyyyyy vs vs iste bende cocuk 5 aydan sonra cok aglamalar basladigi icin ek mama verdim.bu yanlis iste.doktora gittim kizdi bana bu simdi senin gögsünüde istemezki dedi.mamanin tadini aldi bi kere dedi.öyle de oldu.oda istemedi gögsümü.öyle biraktik.aman kimileri 5 yasina kadar emziriyor soklar icerisindeyim.kadin ana okuluna gelmis neden geldin diyorum cocugumun süt zamani geldi diyor.öylede yapmayin ama yaaaaaaa.ne öyle cocuk yemeek yemiyor artik vitaminsiz bi hal almis olan sütü iciyor.bu seferde doktora kosturuyorlar benim cocuk sütümü birakip yemek yemiyor e ne olur sonuc.cocuk zayifliyor,zayifladikca direnci azalip hastalaniyor.öylede iyi degilki

Canım benim kafaya takmama gibi bir şansım yok ne yazık ki . Oğlumda süt alerjisi var o yüzden ne yoğurt ne peynir veremiyoruz. Alerjisinin 2 yaşında geçeceğini söylüyor doktor o yüzden 2 yaşına kadar emmesi gerekiyor. Çünkü anne sütünün yerine koyacak alternatifimiz yok. Ek gıdalardan sütteki besin değerini alamıyor anne sütü + özel mama veriyoruz ancak ihtiyacını karşılıyor ki o mamadan da nefret ediyor. Benim bütün çabam bu yüzden. Ayrıca anne sütü 6 aydan sonra vitaminsiz diye diye birşey asla yok.. Her dönemde bebeğin ihtiyacına göre içeriği değişiyor. Allah anne sütünü öyle bir sistemde yaratmışki...Ek gıda alması demek artık anne sütüne ihtiyacı yok demek değil..

Canım benim kafaya takmama gibi bir şansım yok ne yazık ki . Oğlumda süt alerjisi var o yüzden ne yoğurt ne peynir veremiyoruz. Alerjisinin 2 yaşında geçeceğini söylüyor doktor o yüzden 2 yaşına kadar emmesi gerekiyor. Çünkü anne sütünün yerine koyacak alternatifimiz yok. Ek gıdalardan sütteki besin değerini alamıyor anne sütü + özel mama veriyoruz ancak ihtiyacını karşılıyor ki o mamadan da nefret ediyor. Benim bütün çabam bu yüzden. Ayrıca anne sütü 6 aydan sonra vitaminsiz diye diye birşey asla yok.. Her dönemde bebeğin ihtiyacına göre içeriği değişiyor. Allah anne sütünü öyle bir sistemde yaratmışki...Ek gıda alması demek artık anne sütüne ihtiyacı yok demek değil..

aynen canım,ek gıda tamam ama benim oğlanda süt kabul etmiyor
devam sütlerini hiç istemiyor neler çektik ama yok yok
en azından anne sütünü almışken alsın dimi..
ayrıca çalışan birisi olarak geceleri kalktığımızda emzirmek daha kolay oluyor
yoksa mama hazırlayana kadar çocuk iyice uyanacak hemde benim için zor olacak...

ben 2 yaşına kadar inşallah sütümde bir sorun olmazda vermeyi düşünüyorum

bende pompayı değiştirmeyi düşünüyorum,senin söylediğin mantıklı geliyor bana
şimdi medelanın pompası sanki çok iyi çekemiyor gibi
bakalım inşallah bol bol sütlerimiz olur ve bebeklerimiz fazlasıyla yararlanır bunlardan

Canım pompa ile hiç ilgisi yokmuş bunu anladım. Pompayı kiralayalı 2 gün oldu ama inan medela çok çok kuvetli bir pompa. O umudumda boşa çıktı anlayacağın. Sanırım tamamen benden kaynaklanıyor durum. Mesela pazar pazartesi evdeydim sürekli emzirdim iki gündür toplamda 100 cc nin üzerinde sağabiliyorum.Geçen hafta gün içinde toplam 60-80cc ancak çıkmıştı. Ama işte cuma cumartesi ne olur durum bilemiyorum. Acaba ben mi yanlış yapıyorum bilmiyorum ki? Sabah işte 3 defa sağıyorum akşam eve gidince de istediği zaman emziriyorum ama gece eskisi kadar sık emmiyor. bazen gece 11 de emince sabah 5-6 ya kadar uyanmıyor. Sen gece sağıyormusun yada emzirme sıklığın ne? Ben düzenli sağmıyorum diyemi daha az acaba?Birde günde toplam kaç cc çıkıyor?

KIZLAR LÜTFEN CEVAPLAYIN benimde bebegim 21 günlük sürekli aglıyoo memeyi almıoo yay gibi gerilio kan ter içinde kalıyozz tutarsada 2 kere çekip itio diliyle pompayla çekeyim dedim ama damla süt gelmioo hemşire sen emzir emzirdikçe gelir dio ama bebegimin aglamasına dayanamıorum mama verdim dün gece nasıl saldırdı her 15 dk. uyaanan çocuk tam 3 saat kesintisiz uyudu ve agzındanda gazını çıkardı ne yapmalıyım hemşire kesinlikle mama verme dedii dün geceden beri aglıorum VE 2 KERE MAMA VERDıM çok üzgünüm:((((((((

Canım pompa ile hiç ilgisi yokmuş bunu anladım. Pompayı kiralayalı 2 gün oldu ama inan medela çok çok kuvetli bir pompa. O umudumda boşa çıktı anlayacağın. Sanırım tamamen benden kaynaklanıyor durum. Mesela pazar pazartesi evdeydim sürekli emzirdim iki gündür toplamda 100 cc nin üzerinde sağabiliyorum.Geçen hafta gün içinde toplam 60-80cc ancak çıkmıştı. Ama işte cuma cumartesi ne olur durum bilemiyorum. Acaba ben mi yanlış yapıyorum bilmiyorum ki? Sabah işte 3 defa sağıyorum akşam eve gidince de istediği zaman emziriyorum ama gece eskisi kadar sık emmiyor. bazen gece 11 de emince sabah 5-6 ya kadar uyanmıyor. Sen gece sağıyormusun yada emzirme sıklığın ne? Ben düzenli sağmıyorum diyemi daha az acaba?Birde günde toplam kaç cc çıkıyor?

canım bencede pompa ile hiç ilgisi yok emzirdikçe gelir diyorlar. ben kızımı akşam yatmadan önce emziriyorum benim kızımda akşam sekizde emiyor sabah beşe kadar uyanmıyor. iki kere emmesi bile sütün artmasına yetiyor emzirdiğimde sütüm daha çok geliyor. sende emziriyormuşsun niye azaldı anlamadım. bende gün içinde üç kere sağıyorum toplamda 260-270 cc sağıyorum sabahda çıkmadan sağıyorum ben gün içerisinde içmesi için 360 cc falan süt bırakıyorum yemekte yediği için yetiyor. akşam yatmadan önce emziriyorum doymazsa 60 cc mama yapıyorum. sabah beşe kadar uyanmadığı için gece 11'de sağıyorum. benimde eskiye oranla sütüm azaldı

KIZLAR LÜTFEN CEVAPLAYIN benimde bebegim 21 günlük sürekli aglıyoo memeyi almıoo yay gibi gerilio kan ter içinde kalıyozz tutarsada 2 kere çekip itio diliyle pompayla çekeyim dedim ama damla süt gelmioo hemşire sen emzir emzirdikçe gelir dio ama bebegimin aglamasına dayanamıorum mama verdim dün gece nasıl saldırdı her 15 dk. uyaanan çocuk tam 3 saat kesintisiz uyudu ve agzındanda gazını çıkardı ne yapmalıyım hemşire kesinlikle mama verme dedii dün geceden beri aglıorum VE 2 KERE MAMA VERDİM çok üzgünüm:((((((((

canim yaa sutun yok demekki,bende senin durumundayim.
doktorumuz bana her yemek saati once meme ver,emsin,sonra 40-60cc mama ver dedi.ben de oyle yapiyorum,bakiyorum ki,yavas yavas sutum artiyor gibi,sabah kalktim ki,koltukaltimda birikmis biraz sertlesmis orasi.ama benim kizim memeye bayiliyor,mamayi hic sevmiyor.onun icin biberona alismadi,ama sen biberona alismasin diye kasikla da verebilirsin mamayi.

canım bencede pompa ile hiç ilgisi yok emzirdikçe gelir diyorlar. ben kızımı akşam yatmadan önce emziriyorum benim kızımda akşam sekizde emiyor sabah beşe kadar uyanmıyor. iki kere emmesi bile sütün artmasına yetiyor emzirdiğimde sütüm daha çok geliyor. sende emziriyormuşsun niye azaldı anlamadım. bende gün içinde üç kere sağıyorum toplamda 260-270 cc sağıyorum sabahda çıkmadan sağıyorum ben gün içerisinde içmesi için 360 cc falan süt bırakıyorum yemekte yediği için yetiyor. akşam yatmadan önce emziriyorum doymazsa 60 cc mama yapıyorum. sabah beşe kadar uyanmadığı için gece 11'de sağıyorum. benimde eskiye oranla sütüm azaldı

canım senin yapacağın bebeğin acıktığında önce her iki göğsünüde emzir arkasından açlık durumuna göre mama hazırlayıp ver. emzirmeden mama verirsen sütün biter. önce emzirki sütün artsın. bende ilk hafta senin gibi olmuştum ama emdikçe süt geldi. göğüslerim sütten taş gibi oluyordu. ilk altı ay hep anne sütü verdim günde bir kere falan mama takviyesi yapıyordum doktor o kadarcık mama hiç önemli değil diyordu. doğal anne memesi akışlı biberon kullanabilirsin ben bir haftalıkken biberon verdim. biberona alışma gibi bir durum olmadı.

Back
X