çok acil sütüm bitiyor mu :(

kızlar aklıma takıldı
doğumdan sonra ilk defa ciddi anlamda adet oldum ben
acaba bundan kaynaklanabilirmi diye düşünüyorum şimdi..
yani adet döneminde azalma olurmu acaba ?

normalde iş yerinde 2 kere sağıyorum
akşam eve gidincede her fırsatta emzirmeye çalışıyorum
oğlişim 8 gibi yatıyor,yatmadan önce emziriyorum
gecede iki kez (saat 2 gibi ve sabah 5 gibi) emziriyorum
sabah evden çıkmadan 2 kez emziriyorum

işyerinde bazen fırsatım olmuyor iş yoğunluğundan mecburen 1 kez emziriyorum
o zaman çok iyi sütüm geliyor biberon doluyor nerdeyse
ne bileyim anlamadım sağdıkça artar deniliyor
sık sık sağınca az geliyor ama biraz bekleyince fazla sağıyorum

ben birkaç gündür vitamalt içiyorum ben onun yararını gördüm aslında
veya yararlı olacağına kendimi şartladım belki ondanda olabilir sanki biraz arttı sütüm
hiç olmazsa enerji içeceği olduğu için kendimi çok daha iyi hissetmeye başladım

sütü azaltacak her türlü yiyeceği içeceği çıkardım hayatımdan
birde eşimin yaşlı bir babaannesi var o bana hep ciğer ye sütün bollaşır der
bilmiyorum ne kadar doğru ama zaten normaldede severim
şimdi onuda sık yemeye başladım

canım bende öyle sık sağınca daha az geliyor. bir kere sağınca biberon doluyor sonuçta toplamda aynı miktar çıkıyor ama sık sağın diyorlar

canım bende öyle sık sağınca daha az geliyor. bir kere sağınca biberon doluyor sonuçta toplamda aynı miktar çıkıyor ama sık sağın diyorlar

öyle tabi canım da
psikolojik olarak strese girmiyorum ne bileyim sık sık sağınca az az sütü görmek
insanı hem üzüyor hemde strese sokuyor

off ne yapacağımı şaşırdım
artık eski koca karı lafları diye duyduklarımı uygulamaya başlıcam sanırım
mesela bulgur pilavı ve soğan duymuştum sütü artıroyor diye

masallah de canim.
demin 2 gogsumden yarim saate 25ml geldi benim,oysa gunde 10 kereden fazla emziriyorum :(((

Canım sen yeni annesin. Öncelikle kesinlikle sütüm yetmiyor diye düşünme daha 21 günlük bebeğin. Sık sık emzir her fırsatta. Kimsenin lafınada bakma. Sütün yetmiyor diye bişe yok...
Uyutup emzirmeyi dene bende bu konuda çok boğuştum oğlumla. Ama çok şükür atlattık. Bebeğin emmiyor ağlıyorsa bir sıkıntısı vardır mutlaka..Gazı falan olabilir. Emmek sindirim sistemlerini çalıştırıyor eğer gaz sancısı falan varsa emmez. Ayrıca pompanın sağdığı bebeğin emdiğinden yarıyarıya daha az. Moralini bozma sakın...

chicco' nun elektrikli süt sağma makinesi çok güçlü, bence bunu denemelisiniz. ayrıca medela' nın bir süre sonra emme gücü zayıflıyor, içindeki beyaz valfi yedeğiyle değiştirince daha iyi çekmeye başlıyor.

cnm benimde ara sıra sütüm azalıyor şu anda bebeğim 6 aylık çok değişken korkma sakın beslenmene dikkat et sütünü arttıracak şeyler ye ben bunları yiyorum bi kaç gün içinde göğüslerim çocuğu doyurup artıyor bile ;
balık ve bol salata
mercimekli bulgur pilavı limonlu yeşil salata
bol kimyonlu mercimek çorbası
bol kimyonlu domatesli bulgur pilavı
ve bol bol bol yeşil salata ye bunların yanında
bide moralini bozma gidip gelio süt.
ben de medela pompa kullanıyorum hala çekişi çok iyi çocuk emmeyi bitirdikten sonra boşalan göğsünü çektir,işe yarayacaktır.

meryemcim iyi ki açtın konuyu aynı sorunu yaklaşık 1 aydır bende yaşıyorum canım. Sanırım ben senden 10-15 gün önce falan başladım işe bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama son bir ayda yaşadığımı paylaşıyım seninle. ınşallah birlikte bir çözüm buluruz benimde bitti biticek sanki. Dün 4 kez sağdım toplamda iki gögsümden 80 cc ancak çıktı her sağışımda 20-30 cc ancak çıktı. Denemediğim şey kalmadı hergün 3 litre su içiyorum, Humananın çayı,dereotu,kuru incir,beyaz üzüm,vitamalt aklına ne gelirse hiç bir değişim yok. Haliyle stres yapıyorum stres yaptıkça daha azalıyor sanki.
Şu an medela pompa kullanıyorum artık pompadan süphelenmeye başladım. Eskiden sağım esnasında gögsümde hafif bir sızlama olur süt akmaya başlar bir anda biberon dolardı. Şimdi artık hiç olmuyor sadece oğlum emerken bazen oluyor. Mesela eskiden birini sağarken birinden akardı şimdi hiç yok. Acaba diyorum pompanın sağım gücü mü yetmiyor diye. O yüzden bir firmadan daha güçlü bir pompa kiralıycam bir hafta deniycem. Dün firma yetkilisi ile konuştum elimdeki pompanın emiş gücünün ancak 2-3 aylık bebeğin emişi kadar vakum uyguladığını anlattı daha büyük bebeklerin emiş gücünü uygulamadığında sadece süt havuzlarındaki sütü çekermiş. Süt salınımı olması için daha güçlü vakum uygulaması gerekirmiş.Pazar- Pazartesi izinliyim Salı alıcam makinayı bi deneyim sanada yazarım. O da olmadı doktora gitmeyi düşünüyorum. ınşallah çözeriz bu durumu.
Çok uzun oldu farkındayım ama kafama çok takılıyor..

canım tam hatırlayamadım ama amedaydı sanırım medikalden kiralamıştım
bende oğluma sağarak süt verdim
aman allahım 3.gün inanılmaz sütüm gelmeye başlamıştı
2 saatte bir sağıyordum
oğlum 2 aylık olunca kraft aldık ama emiş gücü daha azdı ve haliyle azalmıştı sütüm

Hiçbir şey bebeğin emmesinin yerini tutmuyor aslında ama ne yapalım bebişimiz sütümüzden mahrum kalmasın diye katlanıyoruz ben bir tavsiye üzerine rezene çayı ve arkasından helva yemiştim hani şu marketlerde falan vardır ya yaz helvası kış helvası cevizli helva vs vs......hatta abartıp bebeğimi emzirirken çayı içip yiyordum etrafta damızlık süt Mö2sü gibi dolaştığım çok olmuştur.
stress,hastalık ,yediğimiz gıdalar hep sütü etkiliyor.anne rahat olmalı sadece bebekle ilgilenmeli geri kalan işere de bi zahmet başkası el atmalı bir süre sonra zaten herşey yerine oturuyor :emir_bebek:
bol sütlü günler kızlar.......... unutmayın rezene çayı ve helva...........sempatiksalakcinni

Meryemcim hala süt problemin devam ediyormu canım? Bendesan ki mucize oldu Sütüm eskisi kadar iyi geliyor maaaşaaallaahhh....
Bence stres süt üretiminde çok önemli bir faktör. Çünkü 10 gün kadar izinliydim. Bu sürede hep sık sık emzirdim oğlumu.İşe döndüğümde inanamadım çıkan süte.farkında değiliz ama stresli ortamlarda çalışıyoruz bu da sütümüzü etkiliyor bence.. Yada sağmaktan azalıyor heralde...

ya arkadaşalr bende çıldırıcam artık yaaa...bebeğim 25günlük sütüm az geliyo..ilk haftadan beri dr tavsiyesiyle mama kullanıyoruz..medela süt pompası aldım yeni..iki göğsümüde 10ar dk sağmama rağmen toplam 40cc çıkıyo..hatta 2saatte bir sağarsam birinde 40çıktıysa diğerinde 20anca çıkıyo..25günlük bbek bunla doyarmı...her emzirmeden sonra mama veriyorum durmuyo ağlıyo..sizin ilk başlarda nekadar geliyodu sütünüz..eziyete döndü 25gündr hayat bebeğime..emzirdikten snra mama vermek istemiyorum direniyorum bu sefer ağlmayı kesmiyo...ya bi akıl verin allah aşkına..her seferinde iki göğsümüde emdiriyorum ama yok işteee

Hiçbir şey bebeğin emmesinin yerini tutmuyor aslında ama ne yapalım bebişimiz sütümüzden mahrum kalmasın diye katlanıyoruz ben bir tavsiye üzerine rezene çayı ve arkasından helva yemiştim hani şu marketlerde falan vardır ya yaz helvası kış helvası cevizli helva vs vs......hatta abartıp bebeğimi emzirirken çayı içip yiyordum etrafta damızlık süt Mö2sü gibi dolaştığım çok olmuştur.
stress,hastalık ,yediğimiz gıdalar hep sütü etkiliyor.anne rahat olmalı sadece bebekle ilgilenmeli geri kalan işere de bi zahmet başkası el atmalı bir süre sonra zaten herşey yerine oturuyor :emir_bebek:
bol sütlü günler kızlar.......... unutmayın rezene çayı ve helva...........sempatiksalakcinni

Nasıl olacak o diğer işlerle başkası ilgilensin canımcım. Kocam çalışıyor, yaşlı bir anneciğim var, zaten fazla yardım edemez. Vurdumduymaz kayınvalidem hiçbişeyime koşmaz. Evde 6 yaşında da bir kızım var...başka da kimsem yokbilmiyorumkismile

Back
X