cok acil tavsiyeye ihtiyacım var

Leylaaa95

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2015
8
0
29
selamlar..
belki daha once bu konu konusulmustur ama durumum cok acil oldugu icin arastıramadım. ella (ertesi gun hapı diye geçiyor) kullananlar.. sık kullanımın zarar verdiği gibi birşey duydum.. kullanmam da gerekiyor acil öneri bekliyorum :KK43:

Sık sık kullanırsan sıkıntı onun dışında bir şey olmaz

sık sık tan kasıt? hafta da bir? ayda bir? bir de ciddi bir soruna yol açar mı?

Ayda 1 den fazla içme ve lütfen bunu alışkanlık haline getirme çok masum bir ilaç değil. Korunma yöntemi değil. acil durumlarda kullanılmak için üretilmiş.

selamlar..
belki daha once bu konu konusulmustur ama durumum cok acil oldugu icin arastıramadım. ella (ertesi gun hapı diye geçiyor) kullananlar.. sık kullanımın zarar verdiği gibi birşey duydum.. kullanmam da gerekiyor acil öneri bekliyorum :KK43:
sık kullanim derken?

hamile kalmak mı? ilacın hormon dengeni kısa süreliğine bozması mı? bu kararı senin tartıp vermen lazım. ama şünü söyleyim zararsız ilaç yoktur. bütün ilaçlar "yararı zararından fazladır" diye onaylanır.

pazar gunu aldım.. etkisi devam ediyor mudur? bugun de almalıyım alırsam ne gibi sorunlar olur? cevaplar için çok teşekkürler

hamile kalmak mı? ilacın hormon dengeni kısa süreliğine bozması mı? bu kararı senin tartıp vermen lazım. ama şünü söyleyim zararsız ilaç yoktur. bütün ilaçlar "yararı zararından fazladır" diye onaylanır.
hamile kalmayı kesnlkle istemiyorum.. denge bozukluğu kısa sureli olur değil mi?

pazar gunu aldım.. etkisi devam ediyor mudur? bugun de almalıyım alırsam ne gibi sorunlar olur? cevaplar için çok teşekkürler
etkisi devam etmez. etkisi ilk 72 saatte olabiliyor. ama aynı ayda iki tane çok fazla. östrojen ve progesteron var içinde. burda kimse sana al veya alma diyerek o vebali alamaz bence. tabi aramızda jinekolog yada endokrinoloji uzmanı yoksa. ben olsam sabah 8.30 da jinekoloji kliniğine koşar doktora danışırdım.

selamlar..
Arkadaşım sakın onu doğum kontrol l yöntemi olarak kullanma. Ayda 1 kereden fazla kullanılması sakıncalıdır. Aile hekimine git senin için uygun olan doğum kontrol yönremini öğren. Eczacıyım aklına takılan varsa özelden sorabilirsin

Aynen canım ben örnek olarak gösterdim ayda 1 yazmış ya. O ilaç her yerden toplatıldı. Yenisini ürettiler. Çoğu ülkede satılmıyor. Burası TÜRKİYE insan hayatı bu kadar.
kazara korunamaz, bi sknti yasanir da mecbur kalir, ancak oyle kullanilir.. ama bile isteye korunma ve o hapa guven, delilik..

etkisi devam etmez. etkisi ilk 72 saatte olabiliyor. ama aynı ayda iki tane çok fazla. östrojen ve progesteron var içinde. burda kimse sana al veya alma diyerek o vebali alamaz bence. tabi aramızda jinekolog yada endokrinoloji uzmanı yoksa. ben olsam sabah 8.30 da jinekoloji kliniğine koşar doktora danışırdım.
öyle gözüküyor teşekkürler

72 saat çnce aldığın seni önceki ilişkin için korur ve yolda 5 defadan fazla bu hapı kulanmak ilerde bebek bekleyeceğin zaman durumunu sıkıntıya sokabilir. Hele ki 3 günde 2 kere kullanmak hiç uygun değil bir an önce jinekoloğuna danışmalısın durumu

X