Doğuma Hazırlık Çok acil!!!Verda ismi Nasıl?(Gül demek)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ben pek beğenmedim ama eğer babası kimlik için tek gidecekse sürprizle dönebilir benim eşimin ağzından bir kere bile batu ismi çıkmamıştı ama kimliğini çıkarttırırken batuyuda ekletmiş.allahtan sevdiğim bi isim yani yoksa uğraş dur :)

Dora doruk mu demekmiş? Doruğun kısaltması olmasın. Kendiniz yeni yeni isimler uyduruyor gibisiniz. Ben çok çirkin koyma desem koymayacak mısınız ben de bu konuları anlayamıyorum valla...

Verda da Farsça sanırım :)
Bir de argo ve iğrenç biliyorum ama ergenlikte dalga bile geçilebilir 'ver daaa' diye.

Dora Türkçe bir isim :)
Baktım da Türk isimlerinde göremedim gecen bir arkadaş daha değişik bir isim koyacaktı hanna montana gibi birşeydi :KK70:

İsim koyarken ille türkçe olsun diye diretmem arapça ya da farsça da güzel isimler var fakat modern olunacak diye saçma isimlerin seçilmesinden ya da dini olacak diye olmadık isimlerin seçilmesinden gına geldi.

Yok cenneteki kuş kanadı tanesi yok ırmak köpüğü yok bilmem ne ve üstelik araştırınca bir çoğunun anlamının da olumsuz olduğunu okuyoruz.

Ha bir de kendini ingiliz ya da fransız zannedip yabancı isim koyan kardeşler var.anne cankirili baba ankarali çocuğun adı leon :)))

Gecen biri vardı ensar koymak isteyen.benim aklima tecavüz olayı ve ensar vakfı geldi mesela.çağrışımı kötü.

Alyalar minalar hiralar in yaninda gayet guzel bence. Ben begendim

Dora öz Türkçe bir isimdir.İngilizce 'boy' sözcüğü Nasıl bizde de,İngilizcede de var ise Dora da farklı dillerde de kullanılır.Yunancada Tanrı nın hediyesi gibi ...Evrensel bir isimdir.

Back
X