Doğuma Hazırlık Çok acil!!!Verda ismi Nasıl?(Gül demek)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ben isimde anlamdan daha çok söylenişe önem veriyorum. Verda anlamı güzel bile olsa söylemesi biraz zor bir isim, özellikle kızınız kendi ismini söylemekte uzunca bir süre zorlanabilir, doğru yerde vurgu yapılmazsa da çok değişik gelebilir kulağa.

Tabi ki başkasının fikriyle isim koymuyor kimse burada.Sadece farklı bakış açılarını değerlendirmek maksatlı bu forumlar.

Telaffuzu Türkçeye

size katılıyorum ayrıca telaffuzu türkçeye uymuyor. Verda diye okunmaz

Telaffuzu Arapça'da da yanlış. Araplar güle verda demezler. Türkçe de değil, Arapça da değil, büyük ünlü uyumu da olmadığı için beni rahatsız etti telaffuzu :)

Dora Doruk un kısaltılmışı falan değildir.TDK ya bakınız.Zirve en yüksek nokta denektir ve Öztürkçedir.

Verda ismini bir cok insan begenmemis benimde pek hosuma gitmedi ama siz begendiyseniz cocugunuza bu ismi takin. Ama ilerde isim cocuga dalga konusu olmasin benim icin de bu önemli biz yurtdisindayiz benim soyismimle cok dalga gecdi almanlar ama bu annemin babamin elind eolan birsey degildi o yüzden isim takarken buna cok dikkat ederim

Sare sanırım daha yumuşak bir telaffuza sahip.Anlamı ile ilgili olumsuz bir bilgisi olan var mı acaba?

Yeni nesil garip isimlerden bana fenalik geldi

Arkadaşlarımın çocuklarının isimlerini neredeyse telaffuz edemiyorum

Zeynep ayşe feride hatice zehra fatma vs vs bence çok daha güzel isimler
İş arkadaşlarımın çocuklarına nasılsın okul nasıl gidiyor diye sorcam karşılaşınca 10 dakika ismi neydi diye düşünüp en son "güzel kız nasılsın" diye soruyorum :D yeni jenerasyon isimler sağlam hafıza gerektiriyor :KK23:

İş arkadaşlarımın çocuklarına nasılsın okul nasıl gidiyor diye sorcam karşılaşınca 10 dakika ismi neydi diye düşünüp en son "güzel kız nasılsın" diye soruyorum :KK70: yeni jenerasyon isimler sağlam hafıza gerektiriyor :KK23:
Ahahaha ayni ben

Geçen gün kuzenimin oğlu geldi hoşgeldin dedim kaldım,en son kız neydi bunun adı dedim :)))

İki adı var çocuğun,ilk adı k.pederinin adı diye soylememizi yasakladı kuzenim hahaha:)

İkinci adı da kutad gu bilig gibi bir şey

Ahahaha ayni ben

Geçen gün kuzenimin oğlu geldi hoşgeldin dedim kaldım,en son kız neydi bunun adı dedim :)))

İki adı var çocuğun,ilk adı k.pederinin adı diye soylememizi yasakladı kuzenim hahaha:)

İkinci adı da kutad gu bilig gibi bir şey
"Talud" bizim bir arkadaşın oğlunun adı, hatırla hatırlayabilirsen :D "şşşşşştt" diye seslenmekten başka çare kalmıyor :confused:

Back
X