• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cok acıl yardımm :((

arkadaslar merhaba bır derdım var ve ne yapmalıyım bılemedım.fıkırlerınızı rıca edıyorum.
8,5 aylık bır oglum var, dogum ıznım yenı bıttı ve bebegıme 3gundur babaannesı bakıyor.kendı evlerı sehırdısında oldugu ıcın babaannesı bızle kalıyor.lafı cok fazla uzatmak ıstemıyorum.kac gundur kara kara dusunuyorum acaba nasıl olcak bakabılıcekmı oglum durucakmı dıye,cunku ek gıdaya tam anlamıyla alısmıs degıl ve hep emerek uyumaya alıskın bebegım bugun cok aglamıs ve babaannesının gogsune yapısmıs uyku saatı gelınce babaannesıde dayanamamıs ve onu emzırmıs. bunu duydugum an tum dunyam yıkıldı.sınırımden oturdum agladım saatlerce nden oyle bırsey yaptın anne bır daha sakın yapma dedım ama duydugum uzuntuyu anlatamıyorum. pazartesı ısı bırakıcam ve evde cocuguma kendım bakıcam karar verdım:(((( sız olsanız ne yapardınız oyle mutsuzum kı buraya bıle zarzor yazıyorum:((

Bunu yapan kvdeleri bir kaç kişiden duydum.
Benim de kızıma kvdem bakıyor , öncesinde hatta ağzını aradım.
Süt olmayan meme verilir mi el kadar bebeğe kızım dedi.

Sanırım ben olsam ben de çıldırırdım.

Eger işten çıkmak daha iyi olacaksa çıkın belli bir yaşa kadar kendiniz bakın...

Bunu yapmakta sakınca görmediyse...
Sen ne söylersen söyle anlamayıp devam edecektir.
Yalnız bıraktığında ne yaptığını bilemezsin maalesef.

Ben de olsam işi bırakıp kendim bakardım bebeğime.

k.validenizin emziğin icadından haberi yok sanırım.. böyle durumlar için emzik var, isterseniz sinirle karar almayın.. bir hafta daha deneyin olmazsa bırakırsınız.. :34:

Bebeginiz buna alisikmis ama bune yaaa...Babaanneler ne merakli torunlarini emzirmeye...yok sütte yokki ne diye veriyorsun, offf ben bile uyuz oldum,bana göre igrenc bile...hey allahim yaaa,baska türlü oyalamaya ugras,emzik falan baktin gördün olmuyor cagir anneyi...Vallah durumunuz buna müsaitse bence isi birakin en azindan bebek emmeyi birakana kadar,yoksa kv her susturmaya dayiycak memeyi galiba ...

arkadaslar merhaba bır derdım var ve ne yapmalıyım bılemedım.fıkırlerınızı rıca edıyorum.
8,5 aylık bır oglum var, dogum ıznım yenı bıttı ve bebegıme 3gundur babaannesı bakıyor.kendı evlerı sehırdısında oldugu ıcın babaannesı bızle kalıyor.lafı cok fazla uzatmak ıstemıyorum.kac gundur kara kara dusunuyorum acaba nasıl olcak bakabılıcekmı oglum durucakmı dıye,cunku ek gıdaya tam anlamıyla alısmıs degıl ve hep emerek uyumaya alıskın bebegım bugun cok aglamıs ve babaannesının gogsune yapısmıs uyku saatı gelınce babaannesıde dayanamamıs ve onu emzırmıs. bunu duydugum an tum dunyam yıkıldı.sınırımden oturdum agladım saatlerce nden oyle bırsey yaptın anne bır daha sakın yapma dedım ama duydugum uzuntuyu anlatamıyorum. pazartesı ısı bırakıcam ve evde cocuguma kendım bakıcam karar verdım:(((( sız olsanız ne yapardınız oyle mutsuzum kı buraya bıle zarzor yazıyorum:((

Tahammül edilir birşey değil bu.
Ben olsam bende işten ayrılırdım.
Keşke bebeğinizi emmeden uyumaya alıştırıp işe başlasaydınız.

okurken nolur emzırmıs olmasın dedım ama okuduğumda yıkıldım resmen
benımde 9 aylık oğlum var senı cooooook ıyı anlıyorum
Allahım nasıl ınsan bu ya nedemek emzırmek ya yalancı meme versın nekadar meraklymıs emzırmeye
kendınıde ne haklı gormustur kımbılır ona gore nevarkı bunda demı
canım en doğru kararı vermıssın bebeğıne kendın bak tabı boyle bırıne emanet etme
olan olmus bıkere napıcan unutmak zor ama unutmaya calıs

Kusura bakmayın ama sizin kayınvalide annelik günlerini özlemiş ve bu duyguyu şuan resmen fırsattan istifade ederek gidermeye çalışıyor.İlk defa böyle birşey duydum ve şuan bende çok sinirlendim.2 yaşında bir bebeğim var.işi bıraktım çocuğuma kendim bakıyorum.Sanırım bu sene başlayacağım.ilk aylar kayınvalidem bizimleydi.Herşeye okey ama bukadarına tepkim feci olurdu.Sakın sizi kışkırtmak gibi olmasın ama ben kendimi tutamaz ve çok fevri davranabilirdim.Siz bana bakmayın.Öncelikle soğukkanlı olun, oturun sakin kafa düşünün ve eğer çalışmadığınız haldede zar zor olarakta olsa geçinebilecek durumdaysanız kesinlikle çocuğunuza siz bakın.Ama kendinizi üzmeyin.Hakkınızda hayırlısı olsun dilerim...

Bebeğiniz bir müddet sizin kokunuzu arıyacaktır elbet, zor bir süreç ama kv nin emzirmeye kalkması ne alaka.
Emzik denen bir şey var.
Elbet bebekte alışır.
Mutlaka yabancı birinden iyi bakacaktır ama bazen böyle saçmalıyorlar işte.
İşten ayrılma konusunu iyi düşünün , eğer imkanınız varsa kreş yaşı gelene kadar kendiniz bakın yavrunuza.

şu meme olayına kadar ne var arkadaşım baksın oğlunu da o büyütmedi mi endişelenme gözün arkada kalmasın dicektim deeee meme vermek ne demek ya !!!! anne ve bebek arasındaki en özel bağa nasıl lap diye dalar bu kadın sinir oldum çok sinir oldum hatta :47:

Yok daha neler yahu! Emzik diye bir şey var olmadı sütünüzü sağın biberon ile versin.
Ama bir kere yapan gizli gizli yine yapar diye düşünüyorum.
Maddi durumunuz elveriyorsa ve bakıcı tutmak istemiyorsanız işten ayrılın.

Son düzenleme:
yorumlarınız ıcın hepınıze ayrı ayrı tesekkur ederim arkadaslar. dunyambasıma yıkıldı ki ne diyecegimi bilemedim:(( acaba ben mı cok buyuk tepkı verıyorum dıye bırde sızlerden fıkır almak ıstedım:(((

Son düzenleme:
merakımı mazur görün ama tamamen bilmediğimden soruyorum , ne oluyomuş sütü olmayan emzirince ? ben iğrendiğim için çocuk adına üzüldüm yazık diye ama başka bi sakıncası da oluyormu acaba ? sağlık açısından yada başka bişyden dolayı ? acaba çocuk boş boş emcek hem yorulcak yazık hemde iğrenç bee tazecik bebişe yapılcak şey deil pis pörsük memeyi , ıykk , yazık günah , herşeyi çok bildiğini sanan yada her şeye cürret edebilen görgüsüz zır cahil insanlardan nefret ediyorum, benimde başımda var ama rabbim zerre kadar muhtaç etmesin ne beni onlara ne de onları bana , arkadaş bu konuyu aşsa bile daha ne icatlar çıkarcak bakalım çocuğun dili yokki söylesin, bence de sen bak çocuğuna annesi, ömür boyu içine batar 2 güne geçmez hemen büyür inş zaten , hemen geri dönersin, hiç bişy bebeğinden kıymetli değil ne hallerle doğurdun onu,

Bebeğinize bakıcı tutun.Kavınvalideniz sizin evinizdeyken bakıcı bebeğe baksın kayınvalidenizde bakıcıyı kontrol etsin.
Annelik kısa bir süreç değil ki çoçuğunuz kaç yaşında olursa olsun zaten onu herhangi bir yere bıraktığınızda hep bu tedirginliği yaşayacaksınız.
En iyisi evinizde bir büyük varken bir bakıcı ayarlayıp onu denetlemek.

3 aylık bebeğim var bunu duyunca göğüslerim sızladı resmen...ben kendim bakıyorum buna rağmen ''gel ben emzireyim amaaan süt olsa emzirirdim aaa bak beni emmeye çalıştı vs'' muhabbetleri sinirimi zıplatıyor...
çıkarın aradan kadını sizin işiniz önce anne olmak oturun bebek de siz de kendinizi hazır hissedinceye kadar çalışmayıverin...
bu günler bir daha gelmez ilerde keşke demeyin...
kayınvalidenizi de bi psikoloğa falan götürmeyi deneyin! :47:

Kayınvalidenizin yaptığı gerçekten kabul edilecek şey değil :19:
Ama işi bırakmak istediğinize de emin misiniz,daha sonra mutsuz olabilirsiniz.Yani ben olsam mutsuz olurdum.
Bebeğiniz 3-4 yaşlarındayken eğer sosyal de bir bebek olursa rahatlıkla kreşe verebilirsiniz.
Ben sizin durumunuzda olsam bakıcı bulurdum.Ama tabii bakıcı olmak da kolay değil bu devirde :(

bence siz eve gizli kamera yerleştirin ... Bunu da duyduk ya artık herkesten her şey beklenir :53: Siz işi bıraksanız bile bu kadın çocuğu her bulduğu boş anda emzirmeye kalkarsa :53: Resmen paranoya oluştu bende bu konuyu okuyunca ... Daha önce böyle bir şey ne duydum ne gördüm .. Nasıl bir sapıklık bu yaa :41:

bütün cinlerim tepeme çıktı gece gece :47: benimkide yıllar önce gözümün önünde yapmıştı bunu :47: bakalım napıcak diye...yeni gelinim daha sesimi çıkartamadım ama aklıma geldikçe hala boğasım geliyo :47:

kesinlikle kendin büyüt bebeğini :50:

Ne evliyim ne de çocuk doğurdum ama ben bile okurken çok sinir oldum..
Nasıl curet eder böyle birşeye ya, işguzarlık yapmış resmen..
Hayır yanı hıcbır kız anasından duyamazsınız bakın boyle bir futursuzluğu ..
Kayınvalıdelerın şu hallerine sinir oluyorum ınsanda ıyı nıyet falan bırakmıyorlar..

İşinizi bırakın diyemem, ben olsaydım herhalde evladımı kimseye bırakmazdım ama sizin şartlarınızı bılmedıgım ıcın bısey soyleyemıyorum.
Sadece kayınvalıdenızle aranıza ciddi bir mesafe koymanız gerektıgını dusunuyorum acilen..

Back
X