- 14 Ocak 2013
- 1.467
- 1.362
- 333
- Konu Sahibi CitirTurtam
-
3-4 saat daha beklet kımıldatma3 kilo taze inek sütünden fırında yoğurt mayaladım fakat tutmadı. 50 dereceye ısıttım ve yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekledim ama olmamış. Hâlâ süt kıvamında. Ne yapmalıyım arkadaşlar çok acil bilenler yardım etsin lütfen.
Tutar elleme 4 saat olunca al dolaba koy bide su derece işini hiç anlamam ben serçe parmağımı içine koyar bakarım şöyle tam yakacak gibi oldumu tamamdır mayalarımEvet 10 dakika kaynattım ve ılımasını bekledım, sonra mayaladım ve fırına koydum. Fırını kapalı ve içi hala ılık. Öyle bekletsem tutar mı acaba?
Fırını yekrar ısıtmalımıyım yoksa sıcağında dursun mu?Bir saatte mayalanmaz en az 4 saat lazım canım bekle tutar mutlaka
Hayır ısıtma fırında tutar o elleme senFırını tekrar ısıtmalı mıyım?
Çokmu soğuk disindan elleyince belli olur genelde fırında mayalama yönteminde hiç ısıtmadan koymak gerekiyorFırını yekrar ısıtmalımıyım yoksa sıcağında dursun mu?
Fırına direk koy fırını isitmadan sütun ağzı açık bi şekilde geceye kadar dokunma taş gibi olur yogurdunNetten baktım hep 40-50-75 dereceye ısıtın falan yazıyordu. Süt daha sıcaktı ve fırının içi de ılık. Akşama kadar dursun bakalım sonra dolaba kaldırayım. İnşallah tutar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?