• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok arada kaldım

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.816
Puanlar
333
Yer
İstanbul
Yaza evleniyorum düğünüm var. Nişanlımın işi gereği senede 3-4 defa 10-15 günlük izinlere gelebiliyor 2 senedir bu da evlilik aile tanışmaları görüşmeleri gibi süreçlerimize denk geldi. Aileler de farklı şehirde. İzne geldiğinde biz zor görüşüyoruz dolu dolu vakit geçirmeye çalışıyoruz. Onun ailesine1-2 kez gidiyoruz 1-2 kez de bizimkilere. Geri kalanını biz geçirmeye çalışıyoruz beraber. Ailem özellikle annem ve 2 kız kardeşim buna çok takılıyor hiç bize gelmiyor hiç bizimle vakit geçirmiyor diye. Anlıyorum onları ama nişanlım kendi ailesiyle bile çok zaman geçiremiyor psikolojik olarak bunalımlı bir süreçte benimle bol bol geçirmek istiyor. Annem bambaşka tabi bir sürü şeye takıldı nişan sürecinde bana kimse çarşıya çıkmayı teklif etmedi karşı taraftan diye çok sorun yaptı ama ben zaten istemedim sevmiyorum o adetleri hemde farklı şehirdeler diye kaldı ki yine de eşim üstüne düşeni yaptı kıyafettir takıdır hepsini altta kalmadı uzaktan elinden geldiğince halletti. Ama annem nişanlımın çok yanaşmamasına Eve çok gelmemesine ailesinin de çok adet bilip yapmamasına takılıyor. Ama biz nişanlımla her şeyi yapıyoruz maddi durumu yerinde isteklerimi geri çevirmez zaten düğünü kendi yapacak eşyalarımızı kendimiz alıyoruz. Ama annem bu süreçte çok sorun çıkarıyor kız kardeşlerimde destekliyor pek yanımda olmuyor çok yalnız hissetmeye başladım kötülüğümü de istemezler asla ama neden böyle yapıyorlar anlam veremiyorum.

Nişanlınız evlendikten sonra da mı senede 3 4 defa gelebilecek yanınıza ? Eğer öyleyse aileniz bunun için endişe duyuyor olabilir

Nişanlınız evlendikten sonra da mı senede 3 4 defa gelebilecek yanınıza ? Eğer öyleyse aileniz bunun için endişe duyuyor olabilir
Hayır düğün dönemini temelli dönüşüne getirdik düğünle beraber tamamen dönecrk yanıma

Yani gönül almak için ailenize bir defa uğrasa bu süreçlerde yeterli zaten, ama herkesi memnun edemezsiniz. Siz nişanlınızla vakit geçirmeye bakıp dış dünyaya kulaklarınızı tıkayın bence. Aksi halde üzülen siz olursunuz

Ailem özellikle annem ve 2 kız kardeşim buna çok takılıyor hiç bize gelmiyor hiç bizimle vakit geçirmiyor diye.

Niye ailenizle zaman geçirsinki tövbe tövbe. Daha evlilik yok ki olsa bile ne alaka, beraber toplanıp monopoly mi oynayacak kardeşlerinizle.
Annem bambaşka tabi bir sürü şeye takıldı nişan sürecinde bana kimse çarşıya çıkmayı teklif etmedi karşı taraftan diye çok sorun yaptı

Annen çok saygısız. Allah sabır versin.
Yaza evleniyorum düğünüm var. Nişanlımın işi gereği senede 3-4 defa 10-15 günlük izinlere gelebiliyor 2 senedir bu da evlilik aile tanışmaları görüşmeleri gibi süreçlerimize denk geldi. Aileler de farklı şehirde. İzne geldiğinde biz zor görüşüyoruz dolu dolu vakit geçirmeye çalışıyoruz. Onun ailesine1-2 kez gidiyoruz 1-2 kez de bizimkilere. Geri kalanını biz geçirmeye çalışıyoruz beraber. Ailem özellikle annem ve 2 kız kardeşim buna çok takılıyor hiç bize gelmiyor hiç bizimle vakit geçirmiyor diye. Anlıyorum onları ama nişanlım kendi ailesiyle bile çok zaman geçiremiyor psikolojik olarak bunalımlı bir süreçte benimle bol bol geçirmek istiyor. Annem bambaşka tabi bir sürü şeye takıldı nişan sürecinde bana kimse çarşıya çıkmayı teklif etmedi karşı taraftan diye çok sorun yaptı ama ben zaten istemedim sevmiyorum o adetleri hemde farklı şehirdeler diye kaldı ki yine de eşim üstüne düşeni yaptı kıyafettir takıdır hepsini altta kalmadı uzaktan elinden geldiğince halletti. Ama annem nişanlımın çok yanaşmamasına Eve çok gelmemesine ailesinin de çok adet bilip yapmamasına takılıyor. Ama biz nişanlımla her şeyi yapıyoruz maddi durumu yerinde isteklerimi geri çevirmez zaten düğünü kendi yapacak eşyalarımızı kendimiz alıyoruz. Ama annem bu süreçte çok sorun çıkarıyor kız kardeşlerimde destekliyor pek yanımda olmuyor çok yalnız hissetmeye başladım kötülüğümü de istemezler asla ama neden böyle yapıyorlar anlam veremiyorum.

Ailen hiç görgü kuralı adet bilmiyor. Evde bekar kızlar varken birinin nişanlısı olan erkek ne zamandır eve geliyor türkiye'de? Ve bunun aile tarafından talebi olacak. Rezalet.

Bunlar boşatırlar seni.

biz nişanlımla her şeyi yapıyoruz maddi durumu yerinde isteklerimi geri çevirmez zaten düğünü kendi yapacak eşyalarımızı kendimiz alıyoruz.
28 Ocak 2026 konunuz :

Nişan döneminde çıkan krizlerini hep duyardım çevremdekilerden ama kendim yaşayınca gerçekten yoruldum. Ailelerden yana bir sıkıntı yok her şeyi bize bırakıyorlar çünkü ikimizde çalışıyoruz ve her şeyi beraber karşılayacağız. Nişanlımla düğün ve ev eşyaları konusunda kriz yaşıyoruz. Sadece nikah istiyorduk ikimiz ama aileler farklı şehirde düğün nikah yapmamız gerekecek bunu bir türlü kabullenemiyor direniyor eşyalar konusunda da her şeyin fiyatını gördükçe ucuza kaçıyor ya da benim isteklerim mi yüksek anlamıyorum yoruldum ve Allak bullak oldum diyorum ki millet çatır çatır aldırıyor istediğini ben hep bir kavga mücadele yoruldum valla her günümüz kavga. Bu dönem herkeste mi böyle yoksa benim çekilecek çilem miymiş bu ☹️

Hangisi doğru ?

Eşim 40 yıl gitmese annemlere, niye gelmiyor diye sormaz, ki çok da sever eşimi. Bir iki geliyormuş zaten, fazlasına ne gerek var?

Nişanlınız maddi manevi üzerine düşeni yapıyorsa, anneniz daha ne istiyor? Gereksiz takıntılar.. Kayın ailenizin bi şeye karışmaması daha iyi, ileri de herhangi bir şeye yorum yapma hakkına da sahip olamazlar..

Yani gönül almak için ailenize bir defa uğrasa bu süreçlerde yeterli zaten, ama herkesi memnun edemezsiniz. Siz nişanlınızla vakit geçirmeye bakıp dış dünyaya kulaklarınızı tıkayın bence. Aksi halde üzülen siz olursunuz
Onu yapıyor zaten çok da güzel vakit geçiriyor onlarla ve çok kibardır saygılıdır. Ama dediğiniz gibi ben herkes mutlu olsun memnun olsun istiyorum ben daralıyorum.

Açıklama yapma annene. O öyle biri de. Adam istediği mesafede durabilir ailenize. Benim annem de haaala 8.5 senelik kocam için bize yanaşmıyo bizim yanımızda rahat edemiyo sanki der. Ben de başlarda açıklama yapardım. Ama gerek yok. Biz iyiyiz önemli olan bu diyorum.

Niye ailenizle zaman geçirsinki tövbe tövbe. Daha evlilik yok ki olsa bile ne alaka, beraber toplanıp monopoly mi oynayacak kardeşlerinizle.

Annen çok saygısız. Allah sabır versin.

Ailen hiç görgü kuralı adet bilmiyor. Evde bekar kızlar varken birinin nişanlısı olan erkek ne zamandır eve geliyor türkiye'de? Ve bunun aile tarafından talebi olacak. Rezalet.

Bunlar boşatırlar seni.

Daha yakından tanımak istiyorlar.

Ne alaka ailenin yanına gelmesini istiyorlar ya. Adam işini gücünü bırakıp anneni bacını teselli mi etsin çok saçma. İlgilenmesi gereken tek kişi sizsiniz. Biz nisanliyken eşim ailemin yanına hiç gelmedi gelmesine de gerek yok. Şuan evliyiz. Yılda 1 kez yıllık izni oluyor onda da tatile gidiyoruz git bizimkileri pispisla demiyorum. Gerek de yok😏

28 Ocak 2026 konunuz :

Hangisi doğru ?
O kısım biraz farklıydı hatta çoğu kişi beni haksız bulmuştu konuda. Evet dediğim gibi her şeyi beraber yapıyoruz ama ben biraz yüksek fiyatlı şeylere de bakıyordum anlaşamadığımız önceliklerimiz vardı ama yavaş yavaş konuya yorum yapanları da dinledim orta yolu bulduk bir şekilde ama dediğim gibi zaten beraber yapıyoruz.

Onu yapıyor zaten çok da güzel vakit geçiriyor onlarla ve çok kibardır saygılıdır. Ama dediğiniz gibi ben herkes mutlu olsun memnun olsun istiyorum ben daralıyorum.
Acilen zihniyetinizi değiştirin yoksa bu süreçte yanan siz olursunuz 😂

Daha yakından tanımak istiyorlar.

Öyle nişanlı adam, evde nişanlısının bekar kız kardeşleri varken gelip otursa çay kahve içse kendisini tanıtamaz. Çayı/kahveyi şekerli içip içmediğinden mi tanıyacaklar adamı? Hep ayıp hiç annen demiyor mu bu çocuk daha nikah yokken gelip gidecek elalem laf eder. Yani kusura bakma çarşı teklifi bekleyecek kadar gelenekselci ailen işine gelince böyle modern davranamaz. Ne alaka bu kadar yakınlık beklemek. Çok muhabbet tez ayrılık getirir.

Mesela ben evlenecek olsam kardeşim kocamı tanısa ne olur tanımasa ne olur. Benim teyzelerim babamın huyunu suyunu bilse ne olur bilmese ne olur. Çok sapkınca bir şey bunu beklemek.

Eşim 40 yıl gitmese annemlere, niye gelmiyor diye sormaz, ki çok da sever eşimi. Bir iki geliyormuş zaten, fazlasına ne gerek var?

Nişanlınız maddi manevi üzerine düşeni yapıyorsa, anneniz daha ne istiyor? Gereksiz takıntılar.. Kayın ailenizin bi şeye karışmaması daha iyi, ileri de herhangi bir şeye yorum yapma hakkına da sahip olamazlar..
Ben mi yanlış düşünüyorum diye düşündüm zaten bu yüzden açtım konuyu evcek şu an gerginiz çünkü nişanlım da beni de üzülürken görüyor o da üzülüyor kaldım arada. Nişanlım sağ olsun üstüne düşeni yapıyor arada krizler yaşasak da en sonunda beni kırmıyor ona karşı içim hep rahat. Kayın aile konusunda hemfikirim zaten ileride aynı şekilde hakları olmayacak.

Açıklama yapma annene. O öyle biri de. Adam istediği mesafede durabilir ailenize. Benim annem de haaala 8.5 senelik kocam için bize yanaşmıyo bizim yanımızda rahat edemiyo sanki der. Ben de başlarda açıklama yapardım. Ama gerek yok. Biz iyiyiz önemli olan bu diyorum.
Yapıyorum yapınca da savunuyor onu koruyor gibi duruyorum iyice ailem bence hırçınlaşıyor zaten evleniyor olmama bence alışamıyorlar gereksiz düşkünüz birbirimize o yüzden nişanlımın mesafeli tavrına alışamadılar. Bende artık biz iyiyiz deyip geçmeye karar verdim üzülüyorum herkesi memnun edemediğim için ama yapacak bir şey yok. 8.5 senede size alışamadılarsa bize de alışamazlar.

Ne alaka ailenin yanına gelmesini istiyorlar ya. Adam işini gücünü bırakıp anneni bacını teselli mi etsin çok saçma. İlgilenmesi gereken tek kişi sizsiniz. Biz nisanliyken eşim ailemin yanına hiç gelmedi gelmesine de gerek yok. Şuan evliyiz. Yılda 1 kez yıllık izni oluyor onda da tatile gidiyoruz git bizimkileri pispisla demiyorum. Gerek de yok😏
Yani herkes böyleyse anormal olan bizimkiler çünkü yorumlarda hep böyle. Üstelik işi gerçekten psikolojik fiziksel yorucu. Ama ben yine de hep açıklama yapmaya çalışıyorum. Savunmaya geçiyorum kötü gözüküyorum. Evlendikten sonra da muhtemelen senede 2-3 kez gideriz ama o da yetmez biliyorum. Yalnız değiliz en azından bunu anladım herkes böyleymiş

Yapıyorum yapınca da savunuyor onu koruyor gibi duruyorum iyice ailem bence hırçınlaşıyor zaten evleniyor olmama bence alışamıyorlar gereksiz düşkünüz birbirimize o yüzden nişanlımın mesafeli tavrına alışamadılar. Bende artık biz iyiyiz deyip geçmeye karar verdim üzülüyorum herkesi memnun edemediğim için ama yapacak bir şey yok. 8.5 senede size alışamadılarsa bize de alışamazlar.
Bizim şöyle bi durumumuz var bir de sülalemize gelen her damat aşırı samimi filan... En sakin ağırbaşlısı bende anneme anormal geliyo. Yani adamın kendi ailesinin yanında bile ben daha hareketli konuşkan espriliyimdir. Yani model bu napalım. Kimseyi de memmun etmek zorunda değiliz kendi annemiz de dahil.

Back
X