• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok arada kaldım

Öyle nişanlı adam, evde nişanlısının bekar kız kardeşleri varken gelip otursa çay kahve içse kendisini tanıtamaz. Çayı/kahveyi şekerli içip içmediğinden mi tanıyacaklar adamı? Hep ayıp hiç annen demiyor mu bu çocuk daha nikah yokken gelip gidecek elalem laf eder. Yani kusura bakma çarşı teklifi bekleyecek kadar gelenekselci ailen işine gelince böyle modern davranamaz. Ne alaka bu kadar yakınlık beklemek. Çok muhabbet tez ayrılık getirir.

Mesela ben evlenecek olsam kardeşim kocamı tanısa ne olur tanımasa ne olur. Benim teyzelerim babamın huyunu suyunu bilse ne olur bilmese ne olur. Çok sapkınca bir şey bunu beklemek.
Haklı olduğunuz kısımlar var evet. Nişan bohçası istemedi mesela annem ama nişanlımın annesi siz yapmayın ben getireceğim dedi ve kendi getirdi onu da çok lafını yaptı istemedik inat etti getirdi diye. Niye böyle yapıyor anlamıyorum.

Haklı olduğunuz kısımlar var evet. Nişan bohçası istemedi mesela annem ama nişanlımın annesi siz yapmayın ben getireceğim dedi ve kendi getirdi onu da çok lafını yaptı istemedik inat etti getirdi diye. Niye böyle yapıyor anlamıyorum.

Sen evlenirsen berbat bir evlilik hayatı yaşarsın burada sürekli konu açarsın haberin olsun. Sorunların asla bitmez.

Hem senin nişanlınla ilişkin kötü.
Hem ailen kötü.

Bunları yazmamın benim hayatıma artısı eksisi olmaz, ama yani bu şekilde evlilik yapılmaz. Dışardan sırf evlenmek için evleniyor gibi duruyorsun.

Yaza evleniyorum düğünüm var. Nişanlımın işi gereği senede 3-4 defa 10-15 günlük izinlere gelebiliyor 2 senedir bu da evlilik aile tanışmaları görüşmeleri gibi süreçlerimize denk geldi. Aileler de farklı şehirde. İzne geldiğinde biz zor görüşüyoruz dolu dolu vakit geçirmeye çalışıyoruz. Onun ailesine1-2 kez gidiyoruz 1-2 kez de bizimkilere. Geri kalanını biz geçirmeye çalışıyoruz beraber. Ailem özellikle annem ve 2 kız kardeşim buna çok takılıyor hiç bize gelmiyor hiç bizimle vakit geçirmiyor diye. Anlıyorum onları ama nişanlım kendi ailesiyle bile çok zaman geçiremiyor psikolojik olarak bunalımlı bir süreçte benimle bol bol geçirmek istiyor. Annem bambaşka tabi bir sürü şeye takıldı nişan sürecinde bana kimse çarşıya çıkmayı teklif etmedi karşı taraftan diye çok sorun yaptı ama ben zaten istemedim sevmiyorum o adetleri hemde farklı şehirdeler diye kaldı ki yine de eşim üstüne düşeni yaptı kıyafettir takıdır hepsini altta kalmadı uzaktan elinden geldiğince halletti. Ama annem nişanlımın çok yanaşmamasına Eve çok gelmemesine ailesinin de çok adet bilip yapmamasına takılıyor. Ama biz nişanlımla her şeyi yapıyoruz maddi durumu yerinde isteklerimi geri çevirmez zaten düğünü kendi yapacak eşyalarımızı kendimiz alıyoruz. Ama annem bu süreçte çok sorun çıkarıyor kız kardeşlerimde destekliyor pek yanımda olmuyor çok yalnız hissetmeye başladım kötülüğümü de istemezler asla ama neden böyle yapıyorlar anlam veremiyorum.
Düğün nişan meseleleri gelince şu ailelerin radyo gibi frekans değiştirmesini şaşkınlıkla izliyorum. 😄 Normal yaşamında asla küçük meselelere takılmaz ama evlenicem dedin mi nedense beyni takla atıyor. Benim de kardeşim evlenecek yaza ama bakalım mental olarak sağ çıkarsak inşallah 😄 Bir de bizim anne baba ayrı. İkisi ayrı radyo çalıyor. Bitmeyen istekler, yorumlar, eleştiriler. Karşı taraf Allah'tan "kızımızın içinde kalmasın" modunda.

Sen evlenirsen berbat bir evlilik hayatı yaşarsın burada sürekli konu açarsın haberin olsun. Sorunların asla bitmez.

Hem senin nişanlınla ilişkin kötü.
Hem ailen kötü.

Bunları yazmamın benim hayatıma artısı eksisi olmaz, ama yani bu şekilde evlilik yapılmaz. Dışardan sırf evlenmek için evleniyor gibi duruyorsun.
Nişanlımla ilişkimin kötü olduğunu kanısına nerden vardınız? Neden bu kadar negatifsiniz?

Düğün nişan meseleleri gelince şu ailelerin radyo gibi frekans değiştirmesini şaşkınlıkla izliyorum. 😄 Normal yaşamında asla küçük meselelere takılmaz ama evlenicem dedin mi nedense beyni takla atıyor. Benim de kardeşim evlenecek yaza ama bakalım mental olarak sağ çıkarsak inşallah 😄 Bir de bizim anne baba ayrı. İkisi ayrı radyo çalıyor. Bitmeyen istekler, yorumlar, eleştiriler. Karşı taraf Allah'tan "kızımızın içinde kalmasın" modunda.
Ne dediğinizi öyle iyi anlıyorum ki asla böyle değillerdi benim ailem nasıl böyle oldular nasıl böyle değiştiler şok içinde izliyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun 🥹

Bizim şöyle bi durumumuz var bir de sülalemize gelen her damat aşırı samimi filan... En sakin ağırbaşlısı bende anneme anormal geliyo. Yani adamın kendi ailesinin yanında bile ben daha hareketli konuşkan espriliyimdir. Yani model bu napalım. Kimseyi de memmun etmek zorunda değiliz kendi annemiz de dahil.
Bizde aynıyız kendi ailesiyle bile mesafeli ben daha samimiyim. Çok haklısnız kimseyi memnun etmek zorunda değiliz zamanla bende alışacağım umarım.

Nişanlımla ilişkimin kötü olduğunu kanısına nerden vardınız? Neden bu kadar negatifsiniz?

Eee açtığın konulardan belli oluyor. Negatifte değilim. Yazdıklarım gerçekler.

Ailenle mesafe koyamıyorsun daha. Nişan alışverişinde görgüsüzlik yapıp en pahalı şeyleri talep etmişsin.

Bence yanıyorum zaten de farkında değilim çok yoruldum ve yıprandım.
Şimdi seninkiler baskı yapıyor da bir de o tarafun sana yaptığı baskıyı düşün. Eşine küçük bir sikayetlenmende sizinkiler de yapıyordu diye karşı savunmaya geçecek aileni ikna et eşine hiç bişey yansıtma sana tavsiye

Şimdi seninkiler baskı yapıyor da bir de o tarafun sana yaptığı baskıyı düşün. Eşine küçük bir sikayetlenmende sizinkiler de yapıyordu diye karşı savunmaya geçecek aileni ikna et eşine hiç bişey yansıtma sana tavsiye
Olabildiğince yansıtmamaya çalışıyorum zaten yoksa onlara karşı ister istemez negatif şeyler hisseder. İyi tutmaya çalışıyorum aralarını olan bana oluyor işte sadece

Yaza evleniyorum düğünüm var. Nişanlımın işi gereği senede 3-4 defa 10-15 günlük izinlere gelebiliyor 2 senedir bu da evlilik aile tanışmaları görüşmeleri gibi süreçlerimize denk geldi. Aileler de farklı şehirde. İzne geldiğinde biz zor görüşüyoruz dolu dolu vakit geçirmeye çalışıyoruz. Onun ailesine1-2 kez gidiyoruz 1-2 kez de bizimkilere. Geri kalanını biz geçirmeye çalışıyoruz beraber. Ailem özellikle annem ve 2 kız kardeşim buna çok takılıyor hiç bize gelmiyor hiç bizimle vakit geçirmiyor diye. Anlıyorum onları ama nişanlım kendi ailesiyle bile çok zaman geçiremiyor psikolojik olarak bunalımlı bir süreçte benimle bol bol geçirmek istiyor. Annem bambaşka tabi bir sürü şeye takıldı nişan sürecinde bana kimse çarşıya çıkmayı teklif etmedi karşı taraftan diye çok sorun yaptı ama ben zaten istemedim sevmiyorum o adetleri hemde farklı şehirdeler diye kaldı ki yine de eşim üstüne düşeni yaptı kıyafettir takıdır hepsini altta kalmadı uzaktan elinden geldiğince halletti. Ama annem nişanlımın çok yanaşmamasına Eve çok gelmemesine ailesinin de çok adet bilip yapmamasına takılıyor. Ama biz nişanlımla her şeyi yapıyoruz maddi durumu yerinde isteklerimi geri çevirmez zaten düğünü kendi yapacak eşyalarımızı kendimiz alıyoruz. Ama annem bu süreçte çok sorun çıkarıyor kız kardeşlerimde destekliyor pek yanımda olmuyor çok yalnız hissetmeye başladım kötülüğümü de istemezler asla ama neden böyle yapıyorlar anlam veremiyorum.
Destekleyen bir kız kardeş varsa ortalık alevleniyor tabi. Onlar böyle mutlu diye kimse köşeye çekilemiyor. Çarşı pazar adetleri çok mühimmiş gibi çiftler gereksizce geriliyor. Herşey içinize siniyor ve içinizde kalmıyorsa tavrınızı net şekilde koyun. Muhtemelen aklınız karışsın ve benim dediğim olsun diye uğraşıyorlar ki zaten stresli bir süreç. Tavrınızı koyun kırmadan.

Olabildiğince yansıtmamaya çalışıyorum zaten yoksa onlara karşı ister istemez negatif şeyler hisseder. İyi tutmaya çalışıyorum aralarını olan bana oluyor işte sadece
Aslında aileniz bu kadar gerginken nişanlınızın uzak durması daha iyi. Hatta böylesi damat daha çok sevilir. Kimseyle arası kötü olmaz çünkü. Ama sürekli bir araya getirmeye çalışırsanız illa ki ters düşecekleri bir konu olur. Bir de şu var ben kendi kız kardeşime de kızıyorum bir an önce düğün işlerini halletmek yerine aile kavgalarını çözmeye çalışıyor, herkesi aynı anda mutlu etmeye çalışıyor. Oğlan da bir gün der ki sıra ne zaman bizim mutluluğumuza gelecek? Ailenin istekleri ne zaman bitecek? Ya da bir gün der ki ben seni bu zamana kadar alttan aldım aileni mutlu etmeni bekledim şimdi sıra benim ailemde.

Ailem özellikle annem ve 2 kız kardeşim buna çok takılıyor hiç bize gelmiyor hiç bizimle vakit geçirmiyor diye.
Biraz hadlerini bilip, bir de şu saçma sapan beklentileri bitirseler, ne güzel olur herkes için.
Kusur aranıp bulamayınca uyduruyorlar. Sınırınızı çizin ve manipüle olmayın lütfen
Aranızda bir sorun yokmuş, daha ne istiyorlar?

damadımla ne yapacağım ya
ne saçma şey

ailenizin farklı bir beğendiği aday mı var? eve katkı sağlayan siz misiniz?

sizi kaybetme korkusundan mı böyle davranıyorlar?

dünürler tanışma zamanı sahte samimiyet kuruyor da evlendikten sonra dünürü ile düzenli görüşenler hep nadir çevremde. yakınlık zoraki görüşmeleri saymazsak da aileniz abartmış bence.

yeni aile üyesi olacak bir anda samimiyet kurmak zorunda değil.çok gelse eller laf etmeyecek mi hem :D

bu zamanlarınızı tatlı telaşlarla geçirin. aileniz de yanınızda olmalı,köstek değil.

Back
X