Pulmonoloji - Göğüs Hastalıkları Çok aradım cvp bulamadım..bır bakın lütfen..

TheTudors

Biraz pamuk biraz un =)
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2011
4.924
746
363
merhaba..

sigaram alkolum yok.. sağlıklıyım..

yalnız bazen gece yeterken nefesım daralıyor gıbı oluyor..nadır ama olduğunda çk sıkıntı verıyor..

en merak ettıgım şey ıse; insanların yağmur yağdığında nefesı açılır..ıslak toprak çimen kokuusunda gram nefes alamıyorum..burnumdan cığerıme ınmıyor nefesım.. o ortamda kesınlıkle kalamıyorum..

bu acayıp durum bana neden oluyor??

Son düzenleme:
merhaba..

sigaram alkolum yok.. sağlıklıyım..

yalnız bazen gece yeterken nefesım daralıyor gıbı oluyor..nadır ama olduğunda çk sıkıntı verıyor..

en merak ettıgım şey ıse; insanların yağmur yağdığında nefesı açılır..ıslak toprak çimen kokuusunda gram nefes alamıyorum..burnumdan cığerıme ınmıyor nefesım.. o ortamda kesınlıkle kalamıyorum..

bu acayıp durum bana neden oluyor??

Ben Sigara Alkol Kullanmayan Birsürü Astım Hastası Tanıyorum En Başta Annem
Birsürü Sebebi Olabilir Alerjikde Olabilir
Bence Zaman Kaybetmeden Bir Doktora Gitmenizde Fayda Var :34:

Son düzenleme:
Ben Sigara Alkol Kullanmayan Birsürü Astım Hastası Tanıyorum En Başta Annem
Birsürü Sebebi Olabilir Alerjikde Olabilir
Bence Zaman Kaybetmeden Bir Doktora Gitmenizde Fayda Var :34:

ilginize teşekkür ederim..

herkes o havada ohh mis içim açılıyor derken ben niçin asla nefes alamıyorum..şaşırıyorum,özellıkle ılkbahar ve sonbaharda gunluk hayatım etkılenıyor..neyım var bılmem ama içerıye tıkılıp kalıyorum:44:

gecelerı tıkanıp derın nefes alıp kalktığım zamanlarda oluyor.. nadır oluyor diğer tıkanmama nazaran.. geçiştırıp duruyorum aslında..

Son düzenleme:
bnzer durumda olan bırıne alerjık astım teşhısı konmuş..

ben daha memlekete gıdemedım tayın beklemekten.. o nedenle doktora çıkamadım..

ılaçla mı tedavı edılıyor? yoksa alerjık denıp yollanıyor mu?

bu ilaçlar hanı tupte hava olan mı yoksa tablet mı.. gıtmeden evvel bıraz bılgı edınmek ıstıyorum:6:

bnzer durumda olan bırıne alerjık astım teşhısı konmuş..

ben daha memlekete gıdemedım tayın beklemekten.. o nedenle doktora çıkamadım..

ılaçla mı tedavı edılıyor? yoksa alerjık denıp yollanıyor mu?

bu ilaçlar hanı tupte hava olan mı yoksa tablet mı.. gıtmeden evvel bıraz bılgı edınmek ıstıyorum:6:

merhaba

önclikle geçmiş olsun
benimde 4 yıl once benzeri belirtilerim olmuştu sonra git gide parfüm kokusu olan birinin yanından geçerken bile tıkanır oldum.
3 yıl önce doktora gittim astım teşhisi kondu(alerjik değil)
tablet ilaç tedavisi başlandı ve çok daraldığımda ağız spreyi kullandım
hamilelik nedeniyle ilaç kullanmayı bırakana kadar yaklaşık 1,5 yıl ilaç kullandm.
tabi ben kimyagerim ve çalıştığım yerde kullanılan kimyasalların durumumun ilerlemesinde payı büyük.
umarım sizinkide böyle bir durum değildir.
mümkün olduğunca erken doktora görünün derim.

bu arada aynı zamanlarda benzer şikayetleri olan bir arkadaşımda vardı.onun durum benim kadar yoğun değildi ama arada tıkandığını yada
sanki nefessiz kalmış gibi derin nefes alarak uykudan uyandığını falan söylüyordu.oda doktora gitti onun problem strese bağlı gelişen birşeymiş
hafif dozlu sakinleştirici falan kullandı.epeydir görüşmediğim bi arkadaş ama sıkıntıları geçmişti die hatırlıyorum

umarım yardımcı olabilmişimdir

merhaba

önclikle geçmiş olsun
benimde 4 yıl once benzeri belirtilerim olmuştu sonra git gide parfüm kokusu olan birinin yanından geçerken bile tıkanır oldum.
3 yıl önce doktora gittim astım teşhisi kondu(alerjik değil)
tablet ilaç tedavisi başlandı ve çok daraldığımda ağız spreyi kullandım
hamilelik nedeniyle ilaç kullanmayı bırakana kadar yaklaşık 1,5 yıl ilaç kullandm.
tabi ben kimyagerim ve çalıştığım yerde kullanılan kimyasalların durumumun ilerlemesinde payı büyük.
umarım sizinkide böyle bir durum değildir.
mümkün olduğunca erken doktora görünün derim.

bu arada aynı zamanlarda benzer şikayetleri olan bir arkadaşımda vardı.onun durum benim kadar yoğun değildi ama arada tıkandığını yada
sanki nefessiz kalmış gibi derin nefes alarak uykudan uyandığını falan söylüyordu.oda doktora gitti onun problem strese bağlı gelişen birşeymiş
hafif dozlu sakinleştirici falan kullandı.epeydir görüşmediğim bi arkadaş ama sıkıntıları geçmişti die hatırlıyorum

umarım yardımcı olabilmişimdir

öncelikle geçmiş olsun:nazar:
teşekkür ederım yardımınız için:42: astım tabletı olup olmadığını bıle bılmıyordum.. sadece nefes için kullanılan hava tuplerı var bılıyordum..

parfum deo faln bn kullanıyorum ama içindekı gazın içimı doldurduğunu hıssedıp tıkanabılıyorum..

gece olanın bndekı etkısıde stres olabılır dıe düşünuyorum çünku sıcaklık bıle etkılıyor onu..

fakat şu ıslak toprak kokusu nefes alamama neden oluyor..ağlayasım gelıyor..o derece rahatsız oluyoruö..apartman yıkansa koşarak çıkıyorum katı mecbur..eve gırınce derın nefes alıyorum..

göğüs hastalıklarında; alerjık ya da normal astıma teşhıs nasıl konuyor acaba?

Son düzenleme:
öncelikle geçmiş olsun:nazar:
teşekkür ederım yardımınız için:42: astım tabletı olup olmadığını bıle bılmıyordum.. sadece nefes için kullanılan hava tuplerı var bılıyordum..

parfum deo faln bn kullanıyorum ama içindekı gazın içimı doldurduğunu hıssedıp tıkanabılıyorum..

gece olanın bndekı etkısıde stres olabılır dıe düşünuyorum çünku sıcaklık bıle etkılıyor onu..

fakat şu ıslak toprak kokusu nefes alamama neden oluyor..ağlayasım gelıyor..o derece rahatsız oluyoruö..apartman yıkansa koşarak çıkıyorum katı mecbur..eve gırınce derın nefes alıyorum..

alerjık ya da normal astıma teşhıs nasıl konuyor acaba?

ben 8 eylül hastanesine gitmiştim.belirtileriniz çok barizse fazlada incelemiyolar aslında.bizde meslek hastalığı zati
tahliller kan-idrar)yapıldı,röntgen(zatürre şüphesiyle) ekg(kalpmi var die) çekildi
nefes testleri yapıldı(alkol muaynesi gibi :27: )

ancak alerjik astımda sadece belli durumlarda tıkanma olur.

mesela ben; 1-2 neyse ama 3. katı çıkamam tıkanırım.parfüm kokusu olan birine sarılırsam(misafire felan)açık havaya çıkıp temiz hava almam gerekir
şuan örneğin bulunduğum şehirde hava 40 derece civarı ve gündüz dışarı çıkıp 100 metre yürüsem nefes alamıyorum(5 sene önce yürürdüm)
15 dakka aralıksız birine bişey anlatamam tıkanırım yada çok rahatsız olur susma ihtiyacı hissederim

bunları bir gözden geçirin derim.
sizinki sanki kronik astım değil gibi geldi bana
sanki azıcık alerjik birazda psikolojik gibi

ben 8 eylül hastanesine gitmiştim.belirtileriniz çok barizse fazlada incelemiyolar aslında.bizde meslek hastalığı zati
tahliller kan-idrar)yapıldı,röntgen(zatürre şüphesiyle) ekg(kalpmi var die) çekildi
nefes testleri yapıldı(alkol muaynesi gibi :27: )

ancak alerjik astımda sadece belli durumlarda tıkanma olur.

mesela ben; 1-2 neyse ama 3. katı çıkamam tıkanırım.parfüm kokusu olan birine sarılırsam(misafire felan)açık havaya çıkıp temiz hava almam gerekir
şuan örneğin bulunduğum şehirde hava 40 derece civarı ve gündüz dışarı çıkıp 100 metre yürüsem nefes alamıyorum(5 sene önce yürürdüm)
15 dakka aralıksız birine bişey anlatamam tıkanırım yada çok rahatsız olur susma ihtiyacı hissederim

bunları bir gözden geçirin derim.
sizinki sanki kronik astım değil gibi geldi bana
sanki azıcık alerjik birazda psikolojik gibi

çok teşekkürler.. vallahı teşhıs bana uydu gıbı:1:

sizde mı manısalısınız yoksa?? o hastaneye gıttım bnde..dermatolojıye hasan hammatı'ye..

çok teşekkürler.. vallahı teşhıs bana uydu gıbı:1:

sizde mı manısalısınız yoksa?? o hastaneye gıttım bnde..dermatolojıye hasan hammatı'ye..

evet manisalıyım :27:

ben 3 yıl önce bi astım için bide 1,5 yıl önce ilk hamile olduğumda kadın doğumcuya gittim.kadın beni 2.gidişimde fırçalayınca semtine uğramadım ohastanenin.
doktorlarını pek bilmem yani.zaten uzakta kalıyo bana artık

evet manisalıyım :27:

ben 3 yıl önce bi astım için bide 1,5 yıl önce ilk hamile olduğumda kadın doğumcuya gittim.kadın beni 2.gidişimde fırçalayınca semtine uğramadım ohastanenin.
doktorlarını pek bilmem yani.zaten uzakta kalıyo bana artık

sorma..devlette fırça yıyen yıyene..paramızla özeldede fırça yıyoruz..

bızımkıler vatana gıdıyordu.. şimdi en son bı buyuk hastane varya adını unuttum otel gıbı gırışı var guzel bişey..

ben oraya mı gıtsem kı??annemler gıttı ama farklı bolumeydı tabı..

arada bır bızım ellerde manısa topığınede gelsenıze..ordada yazışıyoruz 1 aydır..

sorma..devlette fırça yıyen yıyene..paramızla özeldede fırça yıyoruz..

bızımkıler vatana gıdıyordu.. şimdi en son bı buyuk hastane varya adını unuttum otel gıbı gırışı var guzel bişey..

ben oraya mı gıtsem kı??annemler gıttı ama farklı bolumeydı tabı..

arada bır bızım ellerde manısa topığınede gelsenıze..ordada yazışıyoruz 1 aydır..

grand medicali diyosun
kızım doğduğundan beri (ki doğumu vatanda yapmama rağmen)
hem kızımı oraya götürüyodum hem biz herhangi bi rahatsızlığımızda gidiyodukhem temiz hem ferah hemde nezih bi ortamdı
ama bebeğimle alakalı beni deli ettiler bidaha gidemiyim bilmiyom oraya.
şimdi kızımı vatana götürüyorum.evden yürüyereek 122 adım :52:

nerde manisa topiiiiii

grand medicali diyosun
kızım doğduğundan beri (ki doğumu vatanda yapmama rağmen)
hem kızımı oraya götürüyodum hem biz herhangi bi rahatsızlığımızda gidiyodukhem temiz hem ferah hemde nezih bi ortamdı
ama bebeğimle alakalı beni deli ettiler bidaha gidemiyim bilmiyom oraya.
şimdi kızımı vatana götürüyorum.evden yürüyereek 122 adım :52:

nerde manisa topiiiiii

bulmuşsun topığı gördum senı orda şimdi:1:

aa evet o hastane..doktorun ıyı denk gelmesıde şans işi yaw..

ama geç olmadan gıtsem ıyı olur..sanada banada hastaneler pek uzakmış:1::nazar:

Back
X