Çok Araftayım

Siz zaten para kazanıyorsunuz. Yani evlenince iki kişiden biri çalışmasa geçim sıkıntısı tamam da ikiniz de denk olmasa da maaş alıyorsunuz.
Kendi masraflarınızı karşı tarafa yıkmayacaksınız onun üzerinden geçinmeyeceksiniz sıkıntısı neden olsun
demi olmaz inşallah ablam da aynısını söylüyor. zaten 1000 tl fark var hepi topu nolcak sanki çok büyüttüm sanki gözümde. teşekkür ederim.

4 yıl daha uzatmış. bilişim branş. kpss denemiş olmamış. göç idaresinde 4d li bilişim işlerine bakıyor.

Bilişim mezunu adam mı iş bulamamış bunca yıl

Bakın yaşımız yakın bizim zamanınızda kimse bilişim bilmezdi

2010 civarında ise her şirket bilişimci aramaya başladı yeni düzene uyum için

50 kişilik ofiste 2 bilişimci vardı ki yaptıkları tek şey daktilo modunda kullandığımız bilgisayarların işler halde tutulması, iç server vs

Bence arkadaşınız küçük şehrinden ayrılmak istememiş o nedenle iş bulamamış zira 38 yaşındaki adam mezun olalı 10 yılı geçmiş ve sektör o dönemde aç

Sizi de endişelendiren bu yani kolay yaşam istiyor çeperinde kalmak istiyor

Göç idaresinde tayin olur mu bilemem de gelmeye niyeti varsa çoktan iş arayıp bak böyle olanaklar var diye size kendini ispata çağırırdı

Moral bozmak gibi olmasın ama evlenip tayin bugün yarın diye sizi yorup iki yük ayrı yaşadık olmuyor yaşım 40 üstü oralarda iş de bulamam bari sen gel e bağlayacak hissim geçmedi

Bilişim mezunu adam mı iş bulamamış bunca yıl

Bakın yaşımız yakın bizim zamanınızda kimse bilişim bilmezdi

2010 civarında ise her şirket bilişimci aramaya başladı yeni düzene uyum için

50 kişilik ofiste 2 bilişimci vardı ki yaptıkları tek şey daktilo modunda kullandığımız bilgisayarların işler halde tutulması, iç server vs

Bence arkadaşınız küçük şehrinden ayrılmak istememiş o nedenle iş bulamamış zira 38 yaşındaki adam mezun olalı 10 yılı geçmiş ve sektör o dönemde aç

Sizi de endişelendiren bu yani kolay yaşam istiyor çeperinde kalmak istiyor

Göç idaresinde tayin olur mu bilemem de gelmeye niyeti varsa çoktan iş arayıp bak böyle olanaklar var diye size kendini ispata çağırırdı

Moral bozmak gibi olmasın ama evlenip tayin bugün yarın diye sizi yorup iki yük ayrı yaşadık olmuyor yaşım 40 üstü oralarda iş de bulamam bari sen gel e bağlayacak hissim geçmedi
evet ben de bu endişemi söyledim zaten kendisine. son dakikada sen gel yapma bak baştan söylüyorum dedim açığım yani. kimseyi kandırmıyorum. şu sözleşmeyi belleyip kendimi tartıp ona göre karar versem diyorum. çok bunaldım zaten. forumda da çok sert yorumlar gelmiş. ben kendimi yeterince suçluyorum zaten her gün ağlıyorum. burayı okudukça daha kötü oldum.

işte okulu geç bitirmiş. sonrasında bizim bölümün atamaları durdu. yaşadığı yer küçük iş olanağı fazla yok o nedenle. ben de o yüzden demiştim okulu geç bitirdiğini ama yanlış anlaşıldım.

Okulu gec bitirmisse de ne kadar yani, 1 yil mi 2 yil mi ... adam 40 yasina gelip adam gibi birikimi , dikili bir agaci yoksa bunun sebebi nasil 20yil onceki okul olabilir? Bence bahane aramadan, adami bu sekilde kabul edecekseniz olur.

Takıldığınız sadece geçim sıkıntısı mı yoksa derinlerde bir yerde eşinizin sizden daha üstün, daha iyi maaş almasını istiyor olabilir misin? Bu sorunun cevabını dürüstçe bir düşünün.

Tam olarak bu cümleyi yazacaktım.
Bir de toplumda kendi öğretmen kocası işçiymiş gibi söylemlerle karşılaşmak istemiyor olabilir.
Aslında hanımefendinin olgunca hayata bakması gereken bir yaş.

Sevgili kk kadınları, bir karar verin.
Konuyu acan kisi ben memurum, sevgilimin duzenli isi yok, cok seviyorum, ailem izin vermiyor deseydi, herkes ask bir yere kadar falan yazacaktı.
Maddi denklik olmadan zor diyecektiniz.
38 yasinda adam hala niye duzenini kurmamis diyecektiniz.
Simdi sevmiyorsun sevsen gözünü para görmez diyorsunuz
Koru korune evlenmek icin mi evlensin kadin?
Burasi turkiye, kac erkek tanıyorsunuz kadina karsi kompleksli olmayacak?
Bu kadar toz pembe mi bakiyorsunuz gerçekten hayata anlamadim ki

Konusahibi kendi kızları ya da kız kardeşleri olsa yine böyle adamın tarafını tutacak yorumlar yapabilirler miydi acaba, kamuda öğretmen olduğu için bile adam bu kadar üstüne düşüyor olabilir artık o kadar maddi çıkar üstüne kurulu ki evlilikler.

Şahsen ben denk olunmayan evlilikleri kendi adıma onaylamıyorum yahu şu kadın anne olsa ücretsiz izin alamaz adamın maaşı yetmez ki. Sonra gelsin hayal kırıklığı gelsin mutsuzluk. Olmaz konusahibi olmaz bu iş olmaz

Tam olarak bu cümleyi yazacaktım.
Bir de toplumda kendi öğretmen kocası işçiymiş gibi söylemlerle karşılaşmak istemiyor olabilir.
Aslında hanımefendinin olgunca hayata bakması gereken bir yaş.
Aslınsa bunu da yazacaktım doğru söylüyorsunuz. Acaba dedim eşin ne iş yapıyor deyince söylemeye çekiniyor olabilir mi.
Ama normal karşılarım çünkü insanların yaşı ilerledikçe kriterleri değişebilir daha mantıksal bakabilirler. O daha genç dönemlerdeki duygusal tercihler çok yoğun olmayabilir.
Misal benim tercihim mantık ve aşkın aynı anda olması gerektiğiydi ama yakın arkadaşımın düşüncesi farklıydı. Ona göre eşi kariyerli olmalıydı. Kariyeri olursa zaten aşık olabilirmiş o öyle söylemişti. Saygı duydum onun tercihi ve sonuç olarak kariyerli biriyle evlendi.

evet ben de bu endişemi söyledim zaten kendisine. son dakikada sen gel yapma bak baştan söylüyorum dedim açığım yani. kimseyi kandırmıyorum. şu sözleşmeyi belleyip kendimi tartıp ona göre karar versem diyorum. çok bunaldım zaten. forumda da çok sert yorumlar gelmiş. ben kendimi yeterince suçluyorum zaten her gün ağlıyorum. burayı okudukça daha kötü oldum.
Kimsenin kimseyi tercihleriyle ilgili suçlamaya hakkı yok, herkes hayatını tercihlerine göre çizer. Size düşen karşınızdakine dürüst olmak.

sizde adama üzüldümüz demi. haklısınız. ekimde iş durumunda değişiklik olabilir kıdem tazminatı vs. gelcek diyor. onu bekleyecektim😔. seviyorum da. çok kötü olcam ayrılırsam onu da biliyorum😔😔
Arkadaşım, bir tuturasızlık var. Şu an kazandığınla geçinemiyor musunuz? eğer geçiniyorsanız +2300 olunca 2 kişi geçinemiyecek misiniz? Adamı sırf bu sebeple eliyorsan sandığın kadar sevmiyorsun. Olabilir, sizinle aynı eğitimi almış, ama yeterince başarıya ulaşamamış diye denginiz görmüyorsunuzdur.

He ilerde çoluk çocuğum ile sefa içinde yaşayayım diyorsan 2300 yerine 5000 kazanan birini de bulsan, eksta 2,5 ile hayat standartın ikiye katlamaz. Hem iyi maaşlı hem aynı derece sevdiğin birini de bulur musun, o kısmı kısmet...

Harikasınız.. B
Sevginizden emin değilsiniz bence.Sizde birşeyler bitmiş sanki alışkanlık olmuş bu ilişki.Bir de onu yariyolda bırakamam düşüncesi hakim sizde.Ben de fazlasıyla mantıklı birisiyimdir.Ancak öncekilerim farklıdır.Oncelikle ben eşimle evlendiğimde çalışıyordum öğretmenim.Eşimin hiçbir geliri yoktu,beş kuruş parası yoktu.Evimizde düzgün eşya yoktu.Tüm düğün masrafını kredi çekerek ben karşıladım.Ailemin ve onun ailesinin hiçbir katkısı olmadı istemedik.Ancak ben eşimde bir umut görmüştüm potansiyeli vardı.Şuan gerçekten de benim iki katım kazanıyor şükürler olsun.Evlendiğime hiç pişman da olmadım.Umarım bundan sonra da.olmam
Harikasınız..Bence yaptığınız fedakarlığın karşılığını almışsınız.Mutluluğunuz daim olsun🙏❤️

ben istemezdim açık net, inşallah iyi olur iş durumu ama 38 yaşında asgarinin biraz ustu alıyorsa guzel bir hayat surme imkanınız yok, hep sınırda geçineceksiniz, ve siz iki katı maaş alırken kompleks yapacak.

neden kompleks yapsın bu ön yargıya nasıl vardınız konu sahibi böyle bir detay vermemiş??

görüşüm ise;

birbirini çok seven iki insanın cesaretleri ve hevedleri olduğu müddetçe altından kalkamayacağı hiçbirşey yok.

sadece maddi olanağı çok diye biriyle evlenmek kendini satmakdır. kadın satılık değildir. adam size huzur güven veriyorsa cesaretli akıllı bir adamsa savaşın. tam tersiyse zaten durmanızın kimseye faydası olmaz.

Eski konunuza da baktım biraz, bence aceleye getirliyorsunuz ve bu büyük bir problem. Ailenizi bir kenara koyarsak eş adayının bu kadar baskı yapması sıkıntılı geldi bana. Üstelik henüz 7 aydır görüşüyorsunuz anladığım kadarıyla ve 10 gün kadar yüz yüze bir iletişim olmuş. Çok az evlilik kararı için. İçinize sinmeyen şeyler olduğu da belli. Şu an aldığınız maaşın üstüne 2500 gibi bir miktar daha gelince geçinebilirsiniz elbette, eve giren para açlık sınırında yaşatmaz sizi ama bu yaşa gelmiş, hayatta bir şeyleri yoluna koyamamış biri biraz düşündürücü açıkçası. Ülkemizde kadınlar iş bulamıyor, çünkü aileleri farklı şehirlere gitmelerine sıcak bakmıyor çoğu zaman. Ama koskoca adamın şehrinden iş için ayrılmamış olması bana evlilik yoluna girdiğinizde sizi yanında, kendi şehrinde isteyeceğini düşündürdü. Bence zamana yayın biraz daha ve kalbinizi dinleyin başkasını değil. Aynı evde yaşayacak, aynı yatağa girip hayatı paylaşacak olan sizsiniz. Bu kadar sene kimseye kapınızı açmamışken içinize sinmeyen biriyle olmak zorunda değilsiniz.

O kisi sizinle bir yola girerken,bunlari dusunmedi mi saniyorsunuz,erkekler biraz daha materyalist ,cook mu seviyor yoksa imkanlariniz iyi diye mi evlenmek istiyor,lutfen saf olmayin,
Evlenince ,o sevdiğiniz adam ve ailesi degisecek,sizi ezerler ,adam asgari ustu aliyor kendine bakamiyor sizinle yuva kurup nasil sorumluluk alacak ,bitirin .
Kimsenin sponsoru olmayin,
Kadinlar boyle fedakarliklar yapmamali,

Aranızda çok ciddi maddi bir fark yokmuş, sizi sevip el üstünde tuttuğunu da söylüyorsunuz. Belki ilerde maddi olarak sizi rahat ettirecek ama o sevgi ve güveni veremeyecek biri olacak hayatınızda. Sizi seven sayan biri var, aynı okuldan mezunsunuz eğitim olarak farkınız yok, küçük şehirde olduğu için iş hayatı olmamış, sonuçta artık garanti bir işi var. Şu durumda kalbinizi dinleyin, mantık için uygun sanki bu adam

Yasam sartlari okadar onemliki evlilikte
Disarda flort edip gezmeye benzemez
Herks gerçekten sevsen birakmazsin diyorlar
Ona bakarsak evlilikler de hep gercek sevgiyle kuruluyor ama 3aysonra mahkemede buluyorlar kendilerini
Sevgi yasam.kosulu kultur maddi.manevi uyum hepsi önemli.
Bence hem ekonomik yonden hemde egiitm yönünden zorlanirsiniz
Yeri geliyor ayni sartlarda bile zorlaniyoruz
Erkek kadinla enazindan ayni sartlarda olmali

Bence çoğu kişi maddiyatçı yaklaşıyor bu konuya. Önemli olan karşınızdakinin karakteri ve size verdiği değer. Çünkü maddi şartlar her zaman değişebilir. İleride belki de kendi işini kurup sizin iki-üç katınız kazanacak. Belki siz mesleğinizden olup işsiz kalacaksınız. Ülkemizde malum olaylardan ne çok üst düzey devlet memuru mesleğinden oldu, işsiz kaldı.

Demem o ki hayatın ne getireceği hiç belli olmaz, baki olan karşınızdakinin karakteridir. Bence kararınızı buna göre verin. Kariyerli ve paralı ama sevgisiz bir adamla da mutlu olunmaz.

demi olmaz inşallah ablam da aynısını söylüyor. zaten 1000 tl fark var hepi topu nolcak sanki çok büyüttüm sanki gözümde. teşekkür ederim.
Bu kadar korku 1000 lira fark için miydi? Siz ondan 2 3 kat fazla kazanıyorsunuz sanmıştım ben de. Ne kadar düşebilir ki yaşam standartınız 1000 lira eksik aldığı için? Sonuçta -1000 değil adamın eve getireceği para aksine +2300 yani.

Bence gerçekten sevip sevmediğinizle ilgili kısma takılın daha çok. Endişelerinizin hiçbiri sevgiden değil. Ben zorlanırım ben üzülürüm ben geçinemem gibi hep kendinize dönük.

Back
X