Cok bunaldim artik :(

CatLover06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2020
213
88
13
29
Biliyirsunuz sokaga cikma yasagi var. Son gunlerde cok bunaldim :(
Ailem benden hiç memnun değil. Hep başkalarıyla kıyaslanarak buyutuldum. Tabi haliyle ozguvensizim :( Küçüklüğümden beri baskıyla buyutuldum. Hem ailem hem akrabalarım... Ev işi yaptım yapmıyorsun dediler. İyi bir insan oldum cehenneme gideceksin dediler. Ailem ibadet konusunda baskı yapiyor. Baskı yapmayın dediğimde baskı yapmıyoruz diyorlar. Halbuki annem ve akraba baskısıyla kapandım. Açılmayı düşündüm ama Allahtan korktuğum için vazgeçtim :(
Gecen seneden beri antidepresan kullanıyorum. Psikologla görüşüp akrabalarımın yaptıklarını anlattım. Doktir bana "Sen ne kadar terapi görsen de ise yaramaz. Çünkü seni bu hale getiren akrabaların. Onların tedavi olup kafa yapılarını değiştirmeleri gerek" dedi.
Ne aşkta ne de arkadaşlıkta şu yaşıma kadar düzgün biri çıkmadı karşıma. Yalnızlıktan o kadar bunaldim ki. Artık aşktan ve erkeklerden nefret ediyorum.
Üniversiteye bu sene başladım. İlk dönem çok çalışmama rağmen haksizlik yapan hoca yüzünden ortalamam 2nin altına düştü. Eğer 2ye cikaramazsam seneye seçmeli ders secemeyecegim :(
Hayat bana karşı neden bu kadar adaletsiz? Kötüler o kadar mutluyken ben neden mutlu olamıyorum? 40 gundur evdeyim patlama noktasına geldim artık :(

Bence de kurban psikolojisini araştırıp bakış açını değiştir. Hayat boyu anormal ve adaletsiz insanlar göreceksin. Hepsine enerjin kalmayacak. Hatta diyeceksin ki elin kötüsündense ailem iyiymiş her şeye rağmen. Muhtemelen ailen sana iyilik yaptığını sanıyor, baskı yaptığını fark etmiyorlar

Sorunun etrafınızdaki insanlarda değil sizde olduğunu kabullenirseniz belki bir şeyler yoluna girebilir. O nasıl bir durum ki tek hocanın tek dersten yaptığı adaletsizlikle ortalamanız 2’nin altına düştü? Diğer derslerinizin çok yüksek olmamasının sebebi de eminim sizin dışınızda birilerinin yanlışıdır. Ayrıca akraba dediğiniz nedir yani? Görüşmeyin olsun bitsin. Üniversiteyi aile yanında mı okuyorsunuz?

Sakinleş.... Emin ol hepimiz benzer aile yapılarına sahibiz. Hatta sana beterin beteri var diyebilirim. Kendine acımayı bırakıp ortalamanı yükselt. Üniversitedeki kluplere üye ol. Arkadaş edin.

Ama acilen notlarını düzelt....

Kurban psikolojisini bi arastirmani tavsiye ederim.
Bence de kurban psikolojisini araştırıp bakış açını değiştir. Hayat boyu anormal ve adaletsiz insanlar göreceksin. Hepsine enerjin kalmayacak. Hatta diyeceksin ki elin kötüsündense ailem iyiymiş her şeye rağmen. Muhtemelen ailen sana iyilik yaptığını sanıyor, baskı yaptığını fark etmiyorlar

İnsanlar buraya yazdıklarıma inanmiyorlar ama yemin ederim ki benim suçum yok.

Sorunun etrafınızdaki insanlarda değil sizde olduğunu kabullenirseniz belki bir şeyler yoluna girebilir. O nasıl bir durum ki tek hocanın tek dersten yaptığı adaletsizlikle ortalamanız 2’nin altına düştü? Diğer derslerinizin çok yüksek olmamasının sebebi de eminim sizin dışınızda birilerinin yanlışıdır. Ayrıca akraba dediğiniz nedir yani? Görüşmeyin olsun bitsin. Üniversiteyi aile yanında mı okuyorsunuz?

Hoca bütün sınıfa ayni notu girdi. Bilseydim eğer şikayet dilekçesi yazardim. Çünkü en düşük 20 beklerken 01 girmiş. Arkadaşlarıma sordum onlara da aynı notu vermiş. Diğer derslerim normal
Ailemin yanında okuyorum evet.

Hayatta sadece suçumuz olduğu için mi birşeyler başımıza geliyor sanıyorsun ? Hayır tam tersi. Dünyada suçu olmayan insanların başına birçok şey geliyor ama bu pes etmek için bir sebep değil. Silkelen bunu sadece ben yaşamıyorum de..

Evet tam da dediğiniz gibi. Gerçekten bunaldım artık :(

Ailenizden uzak durun, derslerinize sarılın. bozuk psikoloji nedeniyle çalışamamışsınız ki ortalamanız düşük. Diğer dersler yüksek olsaydı tek dersten o kadar düşmezdi. Okulu bitirip çalışmaya başlayın. Kendi işiniz gücünüz olunca ibadetinize de açılıp kapanmanıza da karıştırmazsınız kimseyi, gerekirse ayrı eve çıkarsınız.

Ailenizden uzak durun, derslerinize sarılın. bozuk psikoloji nedeniyle çalışamamışsınız ki ortalamanız düşük. Diğer dersler yüksek olsaydı tek dersten o kadar düşmezdi. Okulu bitirip çalışmaya başlayın. Kendi işiniz gücünüz olunca ibadetinize de açılıp kapanmanıza da karıştırmazsınız kimseyi, gerekirse ayrı eve çıkarsınız.

İki dersim FF, birisi aslında FD olsaydı 2nin üzerinde olacaktı. Yukariya da yazdım. Bilseydim notuma itiraz ederdim :(

Yoo inandım, zaten ülkede birçok kişinin ailesi böyle. Yani günlük hayatta az ya da çok manipülasyona uğruyor birçok insan. Önemli olan sizin bakış açınızı değiştirmeniz. Neden her şey benim başıma geliyor derseniz modunuz ve enerjiniz düşer, depresif ve kırılgan olur, anksiyete ya da panik atak yaşarsınız. Sürekli üzgün ve gergin olduğunuz için bağışıklık sisteminiz zayıflar ve kolay hasta olursunuz. Bu ruh halindeki kişilerle kimse arkadaşlık etmez çünkü duygular bulaşıcıdır, kimse sizin mutsuzluğunuzu taşımak istemez. Neden biliyor musunuz? Çünkü herkesin sıkıntısı var. Mutlu ya da mutsuz olmanın zeminini sadece çevre değil biz de hazırlıyoruz. Kurban psikolojisini oku, sadece önlem al

Dersleri düzeltirsin. Oturup çalış. Onu kafaya takmanın anlamı yok. Aile de dövmüyorsa onları da boşver. Bir kulağından girsin diğerinden çıksın. Mesleğini eline alınca artık rahat edersin.

Dersleri düzeltirsin. Oturup çalış. Onu kafaya takmanın anlamı yok. Aile de dövmüyorsa onları da boşver. Bir kulağından girsin diğerinden çıksın. Mesleğini eline alınca artık rahat edersin.

Dovmuyorlar ama harcligini keseriz vs diyorlar :( Hatta 15 yaşındayken başım açık diye evden cikmama bile izin vermediler

Sadece 1 hoca haksızlık yaptı diye neden 2.00 altında kalasın ki ? hepsi aynı anda mı haksızlık yaptı ?

İki dersim FF. Öbür dersten kalacağım belliydi. 5 kredilik dersim FD olunca ortalamam 2,05 idi. Hoca şunu yapın 5 puan vericem bunu yapın 10 puan vericem dedi. Dediği her şeyi yaptık ama sözünü tutmadı. Ders anlatisi da berbat zaten. Sınıfın ortalaması 20. 30 kişi kaldı bu dersten. Butten 20 25 beklerken 01 girdi. Sınıftaki çoğu kişiye 01 girmiş.

Dovmuyorlar ama harcligini keseriz vs diyorlar :KK43: Hatta 15 yaşındayken başım açık diye evden cikmama bile izin vermediler
Çok abartıyorsun. Üniversitede okuyorsun ki bu bir nimet. Gitmek isteyipte gidemeyen bir ton insan var. Harçlık kesilmesine gelince 2 işte birden çalışıp okuyarak 3 üniversite bitirmiş biriyim. Babamdan hayatım boyunca bir kuruş harçlık görmedim. Ayrıca ff ya da fd nedir ya. Derslerinin durumu zaten çok kötü. Onu bunu bırak derslerine yapış.

Back
X