çok bunaldım...

trueblue

fıstık anne:)
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2006
119
3
118
43
İstanbul
Merhaba bayanlar.Benim sorunum kızımın çok iştahsız olması.2 yaşında olcak ama hala daha severek isteyerek yediği bişey yok.Hep zorla hep zorla...:çok üzgünüm:Oynatarak,kandırarak 1 kaşık yedirebilirsem kar sayıyorum.16 aylık olana kadar ben baktım.Şimdi ise annem bakıyor.Fakat evlerimiz yakın olmadığı için sabah erkenden minibüsle bize geliyor akşam ben gelince de çıkıp eve dönüyor.Biliyorum çok yoruluyor ama bakıcı tutmamızı ya da kreşe vermemizi de istemiyor ben bakarım diyor.Hafta içi bazen kızımı annemlere bırakıyoruz biz de oraya gidip kalıyoruz.Bu sefer ne annemler rahat edebiliyor ne de biz.Aksine daha çok yük oluyoruz anneme.Ama beni üzen konu gün içinde annemi ne zaman arasam kızımı sormak için hemen şikayete başlıyor.Yediremedim,içiremedim,ne biçim çocuk bu,çok yoruldum...Ben bakarken herşeyi gayet güzel yedirebiliyorum hiç problem yok.Sanırım benim onu bırakıp işe gelmemi protesto ediyor.Daha önce 1 ay kadar babannemiz gelmişti bakmaya ama o zaman da aç kalmıştı.Akşamdan akşama ben eve geldikçe karnını doyuruyordum.Şimdi ramazanda annemi biraz dinlendirmek için kayınvalidemleri çağıracağım.İstemiyorum ama başka çarem de yok.İzin alabilecek durumda da değilim.Yine aç 1 hafta geçirecek kızım ve ben yine sinir krizleri geçireceğim.Çünkü annem illaki yemek yedirmeye çalışır ama kayınvalidem yerse sofrada yesin der yemezse de hiç uğraşmaz.Bütün günüm kızımı düşünmekle geçicek işyerinde.Çok yoruldum ve bunaldım artık.Napıcamı şaşırdım.Nasıl yemek yedireceğimi ne yedireceğimi şaşırdım.Ev borcumuz olmasa işi bırakıp evde oturucam ama onu da yapamam.Eşim de çok üzülüyo bu duruma ama elimizden bişey gelmiyo.Napmam lazım kızım için?Lütfen akıl verin bana....

aynı sıkıntı bizde de var malesef.. oğlum 8 aylık ama sıcaktan mı neden bilmiyorum iştahsızlık başladı bizde de.. ben de bu şekilde bırakıp çalışamıyorum aklım onda kalacak diye... zor bir durum gerçekten...

kayınvalideniz yemek yapmaya mı üşeniyor yedirmeye mi? eğer yemek yapmayaysa siz akşamdan yapın kızınızın sevdiği yemekleri, o da yedirsin oyunla oyuncakla vs..

Etrafında yemek olan ve yedircek insan olan hiçbir çocuk açlıktan ölmez. Yemeye zorladıkça inat yapıyo da olabilir. Bırakın kendi haline acıkınca nasıl olsa yiyecektir. Şahsen ben de öyle büyütüldüm kızımı da öyle büyüttüm.. Şimdi çocuğunuz inat yapıyosa bile emin olun birgün geçecektir.

Akşamdan yapıyorum ben yemeğini ama yedirmek zoruna gidiyor kayınvalidemin.Kendi çocuklarıyla çok fazla uğraşmamış.Bırakmış yiyen yesin yemeyen bi sonraki sofrada yer hesabına.Bizde kaldıkları zamanlarda sadece kızımın ertesi günkü yemeklerini değil onlara da yiyecek bişeyler hazırlıyordum ki yemek içmekle uğraşmasın.Sadece zeyneple ilgilensin.ama maalesef.Olmadı.Çok tatsız bi şekilde bizi yüzüstü bırakıp gittiler memlekete.Şimdi de annem baktığı için çok rahatlar.Nasıl bakılıyor,biraz biz gelelim diyen yok.

anneniz ne kadar ben bakarım dese de bence bakıcı tutmalısınız yada kreş felan bir şekilde bunu kabul ettirin bebişe yazık valla :1no2:

Senin bu stresini çok iyi anlıyorumm...Aynısı benim başımda.
Kızım 5 yaşında ve hala aynı düşün...
gözünün içine bakıyorum şöyle iştahla bi yesin bitirsin tabağını diye sofrada.
Arıyorum sürekli yedimi doydumu diye hep aklım yemesinde...takıyor insan
Güzel yemeklerini yaparsın sevdiği şeyleri babannesi de aç kalmasına razı olmaz illaki öyle böyle yer..Az da olsa.
Sağlığı yerinde olsunda inatla yedirmeyede çok çalışmayın..
bazen aç kalmasına izin verip açlığı öğrenmesinede fırsat verin...O zaman daha güzel yer.

Çocuklar biz mücadele ettikçe cephe alıyorlar, sanki kendileri için değil de bizim için yiyorlar gibi hissediyorlar.
Bu yüzden asıl öğretilmesi gereken acıkma duygusu ve büyümek için veya saçının uzaması için (biz böyle yapıyoruz :1:) yemesi gerektiği
Bence eskilerin yöntemi daha makbul, bırakın acıksın yesin,
Bir iki aç kalır, sonra acıkmayı öğrenir...

Aynen küçük kuzenimde böyleydi.Herkes peşinde seferber bahçelerde peşinden tabakla koşuştururlardı yesin diye.Yemezdi.Büyüdükçe herşeyi yemeğe başladı şimdi çok sağlıklı besleniyor.Yani çoğu çocuk böyledir ama düzelir.Annelik duygusu içiniz rahat etmiyor tabi ama şöyle yapabilirsiniz. Kızınızın tabağına az yemek koyun sevdiği birşey olsun.Çok koyduğunuz takdirde gözünde büyütüp yemiyor olablir.Ve hasta değilse mutlaka yemek yer zaten.Tıka basa yemesine gerek yok.Çocuktur bu.

aynı sıkıntı bızdede var bebnım kızımda 17 aylık meyve den baska bırsey sokmuyor agzına..sizin sorununuzda bız gıbı çalışan anne olunca çocuklar ıntıkam alıyo bı sekılde
anneanne ve babaanne bakması sansınız bence ınsanın ıcdaha cok rahat edıyo
bız bakıcıyla ugrasmak zorunda kalıyorz
üzülme'nin bır faydası yok .....

Ben kendimden biliyorum hiç birşey yemezmişim annem hep anlatır.
Çevremiz bu kız nasıl yasıyor diye sorarlarmıs.
Doktora götürmüşler beni cunku gercekten hıc bırsey yemıyormusum.
Anne sutunden kesilmişim 5 aylıkken.
ondan sonrada hep sıvı seyler oda az az .
İlkokulda bile hiç birşey yemezmişim.

Saglıklıyım allaha şükür.
Evet bizlere cocuklar yemeyince bir sorun varmıs gibi hissediyoruz ama iş öyle degıl :ecrin_bebek:

Bir doktora gidin iştah açıcı versin bence

Çok teşekkür ederim herkese.Neler neler denedim bi bilseniz.Açta kaldı,iştah şurupları da kullandım.Ama hiçbirşey fayda etmedi.Çok şükür sağlığı yerinde ama herşeyden çok çabuk etkileniyo.Zannediyorum ki yemek sorunumuz hallolursa herşey kendiliğinden çözülecek.Çok çok daha mutlu olucaz.Napalım benim kısmetimde elinde kaşıkla koşuşturmakmış.Belki büyüdükçe düzelir.Rabbim başka dert vermesin.

Back
X