çok bunaldım!

kekoer

Previously
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2014
519
241
Kızlar bir kaç konu açmistim burada.cok bunaldim fikirlerinize ihtiyacim var. Uzun sureli bir iliski sonrasi nisanlandik.askere gidecek mayista geldiginde dugun hazirliklarına başlayacağız.
Ben ankarada kamu calisaniyim o istanbulda ozelde calisiyor.tayin isteyemiyorum sartlar tutmuyor.aile yasantilarimiz kulturlerimiz cok farkli.babam ailesini evini yasantilarini gorunce vazgecti ben vermem seni dedi.zorla ikna ettik.ama istanbula gitmeme orada yasamama asla izin vermiyor sen onlarla yapamazsin ezilirsin diyor.
Nisanlim burada yasamayi kabul etti.ama 2 3 yil icin sonra tayin isteyip gitcez diyor.onun istanbulda kesintisiz 3 yil sigortasi olmasi lazim yine tayinim olmayacak 5 yil benim gorev surem oldugu zaman il disi deneyecegim ama o da puan ile oluyor.yine olmayacak.babam buradan ev almamiz taraftari pesinati kp versin esyalari nisanlinla sen al birazda kredi cek odeyin diyor.ama nisanlim pek sicak bakmiyor.sizce ne yapmaliyim

Siz kamuda görevlisiniz işiniz için siz nerdeyseniz orda oturun. Sanırım ankra orda kalın sözlün kabul etmiş zatn .sonrasını düşünürsünüz .istnnbl zor şehir ya Ankara iyi .gelsin bi 2-3 yıl sonrasına bakarsınz.babanın teliyle git çok önmli çünkü ilerde sorun olunca yanında olur.şimdi çok iyi anlıyorum bnm babam da vermk istemedi eşime ben isteyince bişy diyemedi .şimdi pişmanım valla .

Öğretmensin sanırım, şu 3 yıl kesintisiz sigorta şartı saçmalıktan başka bir şey değil. Ben de İstanbul'a tayin isteyeceğim 3 yılım dolunca ama kim bilir neresi denk gelecek.

Bende öyle düsünüyorum ama kp güzün emekli olacak.babamda eşya aldırmayin adama mehirde istemeyecegim size ev peşinati versin biraz kredi çek takılarida bozdurun ev alın diyor.nisanlima soyledim aileler konussun dedi.kp biraz cimri olabilir tam bilmiyorum ama beni cok seviyor uzerime titriyor heryerde ornek gosterip ovuyormus beni bunu kiskanc gorumcem soyledi dusunun.ben istesem verir aslinda ama ah almaktan korkuyorum ogullarini yanlarindan ayirmis gibi olacagim.cevrelerindekiler devamli bu tarz konusuyorlar cunku.kv karniniz nerede doyuyorsa orda olun evi ikiniz konusun diyor ama kp babam bu aksam soyleyecek

Aile kulturlerinin farkli olmasi cok onemli bisey...iyi dusun wvlenmeden once...ayrixa bu uzun iliski yasayIp evlenenler evlenene kadar sIkIlmIyorlar mI ?

Ayrica senin oturacagin evin pesinatini neden kp veriyor...milete neden minnet ediyosun..dugunde takilanlari sat pesinat yap gerisini de kredi cek...sen memur oldugun icin hemen kredi verirler..biz oyle yaptik...ben de kamu calisaniyim..

Meb de memurum ben.eş durumdan tayin için eşin tayin istenecek sehirde 3 yil kesintisiz sigortasi olmasi lazim.normal tayin icin benim 5 yillik memur olmam lazim ki o da puan ile oluyor sertifikalar ve yil puan getiriyor

150 bin en kotu ev bende maksimum 150 bin lik ev alabilirim.dugunden sonra altinalr bozulur biz esyalarimizi nereye koyacagiz hemen ev bulabilecekmiyiz bilmiyorum.
Vallahi hic sikilmadik biz aksine daha da tutkulu oldu iliskimiz ama onun ailesinin yasantisi farkli babamda kiyamiyor vermeye bir hafta agladim oyle verdi ancak

Oyle mi diyorsunuz.kp bi evi daha var istanbulda iki oglu var kucugede ev almak istiyormus.bende diyorumki o fazla olan evi kucugun uzerine yapsin bize ev pesinati versin.kucige ev almaya kalksa daha cok harciyacak

Oyle mi diyorsunuz.kp bi evi daha var istanbulda iki oglu var kucugede ev almak istiyormus.bende diyorumki o fazla olan evi kucugun uzerine yapsin bize ev pesinati versin.kucige ev almaya kalksa daha cok harciyacak
Ben boyle cirkin hesaplar yapmanizi itici buldum.ne munasebet.kime isterse ona alir ona yapar..
Babanizda kp ev pesinati versin ankarada yasayin diyir.kv bankami.adam bunca yil size ev ayarlamak icinmi calisti.cok istiyorsa babaniz alsin size ev..
Cok sukur esimle bunca zaman kimsenin malini mulkunu hesaplamadan bi yerlere gelsik..okumus etmissiniz..cok cirkin hesaplar bunlar

Ne hesabi be adamin iyiligine ugrasiyorum.diger cocuguna ev almaya kalksa 100 binin altinda ev yok borca girecek adam ve zorlanacak.oku anla bence bir

İstanbulda kolay kolay ev alamazsınız ankara sizin için daha uygun olur kira ödemektense evinizi alın oturun duruma göre 5 yıl sonra olmadı satar gidersiniz ama istanbul cok zor .

Bende oyle dusundum.nisanlim istanbulda yasamayi cok istiyor.burda oldugumuz surede bir ev alabiliriz aile buyuklerinin destegiyle.istanbula giderken bu evi satariz elimizde birikim olmus olur.
Istanbul cok zor biliyorum ama nisanlimi kiramiyorum. Annesi babasi kislari bize gelir kalirlar onlarada degisiklik olur diye hayaller kuruyorum ama iste insanlar farkli yorumluyor allahtan korkuyorum icimde kotu bi niyet yok ama insanlarin haddini bilmez yorumlari cok yipratiyor

Benim ailem salon haric geri kalan herseyi alacak ve bize taksit kalmayacak.yani sadece nisanlimin ailesi birseyler yapmayacak

Babanızın endişe ettiği kültür farkının ayrıntılarından pek bahsetmemişsiniz, ne gibi sorunlar var?

Onlar külturlerine cok bağli anadolu kulturunu hala yasiyorlar butun akrabalar ayni mahallede ve disaridan gelin pek almamislar.
Biz daha farkliyiz babam yagmurlu havada otobuse bile bindirmemistir beni arabayla goturdu heryere cok nazli mi desem bilemedim prenses gibiydim yani.birde ben cok titiz biriyim benim su bardagim el havlum evde ayridir.ama onlarda bu ayrimlar hos karsilanmiyor kadinlarin soz hakkida pek yok.
Lutfen yazdiklarimdan yanlis bisey anlamayin

Onlar külturlerine cok bağli anadolu kulturunu hala yasiyorlar butun akrabalar ayni mahallede ve disaridan gelin pek almamislar.
Biz daha farkliyiz babam yagmurlu havada otobuse bile bindirmemistir beni arabayla goturdu heryere cok nazli mi desem bilemedim prenses gibiydim yani.birde ben cok titiz biriyim benim su bardagim el havlum evde ayridir.ama onlarda bu ayrimlar hos karsilanmiyor kadinlarin soz hakkida pek yok.
Lutfen yazdiklarimdan yanlis bisey anlamayin

Yanlış anlamadim merak etmeyin. Babaniz hakli gibi duruyor. Sizin alıştığınıza uzaklar ve kadınlara söz hakkı verilmemesi hem sizin açınızdan çok ciddi bir konu hem de genel olarak çok çok yanlış. İleride canınızı sıkacak çok şey olur gibi duruyor, babanız da sizi bunun içine atmak istemiyor elbette ama sonuç olarak evleneceksiniz. Bir şekilde onlardan mümkün olduğunca uzak bir evlilik hayatı geçirmek huzurunuz açısından iyi olurdu bence.

Ne hesabi be adamin iyiligine ugrasiyorum.diger cocuguna ev almaya kalksa 100 binin altinda ev yok borca girecek adam ve zorlanacak.oku anla bence bir
Sizin kadar iyi niyetli olamadim hic.kendi cikarimi dusunuyorum desenize suna siz.adam borca girince sizin ev pesinatiniz yanacak.cidden iyi dusuncelisiniz

Yo hayir nisanlima ait olan evi satacak nisanlim plani o ama ben borca girmelerini istemedim canim

X