Çok büyük tartıştık,görümcem bana vurdu,zor ayırdılar

tuuqbaaaaaaa

bu caN öLümüNe hasRt saNa
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2010
110
0
46
Ankara
anlatacaklarım birz uzun umarım okurken sıkılmazsınız.18 yaşındayım 7 aylık evliyim kaynanamla beraber yaşıyorum.eşim evliliğimzn başından beri el şakaları olsun sürekli vuruyodu bana pazartesi akşamı odadaydık.yine el şakaları yapıyodu ve bana durduk yere süleyman 1 tane tuğba 100 tane dedi(adı süleyman)çok moralim bozuldu.yan odaya gittm sinirim geçsin diye bi süre sonra odaya gittm sürekli bana laf atıp uğraşmalar.benle uğraşma dedim kafama vurarak yat uyu gerizekalı dedi.öyle kavgamz başladı,dövdü.artık sürdürmek istemitodum bu evliliği ablamı arayp beni dövdü dedim.annem,ablam,abim geldiler süleymann ailesiyle benm ailem tartıştı.aradan iki gün geçti(görümcemin evi ayrı)oturmaya geldi.annesi bana bağırark senn annen benm evime öyle gelemez bi daha geliyosa doğru düzgün gelsin dedi.o gün polis çağırmadığıma pişman oldum dedi kızı da ordan hemen keşke çağırsaydın dedi.sonra kızı benm babam seni okutmak zorunda değil dedi(ben açıktan ünv.okuyorum ilk harcını annem yatrdı 2.harcı babası verdi süleymanla babası beraber çalışıyolar sanayide ve babası verdiği parayı oğunun maaşından kesti)bende dedim baban bedavadan vermedi süleymann çalıştığı emeği olan paradan verdi dedim.ve daha annem hakkında bir sürü laflar ettiler.o evde artık duramıcağımı anladım ablamla abimi çağırdım beni alsınlar die.geldiler,eşim de geldi.çok büyük tartıştık.annesi,ablası hepsi oğluna inanıyo hani süleyman dödüyse nerende morluk var dediler.herkesin içinde eşime bitti artık boşancam istemiyorum dedim.ablası ablama sizin mezhebiniz geniş dedi.ben bizimle böyle konuşamazsın dedim üstüme yürüdü.vurmaya başladı,zor ayırdılar baya güçlüymü.şuan bunları yazarken nasıl kötüyüm bilemezsiniz.elimden geldiğince karşılık verdim kolunu sıktım.ablamla abim biraz daha konuştular sonra gittik.bu kadar umarım sıkılmamışsınızdır.bu saatten sonra oraya gitmem annem için o kadar laflar ettiler dayak yediğime inanmadılar.üstelik ablası da kardeşinden haksız sayılmadı

çok üzüldüm çok zor şeyler yaşamışsın.ama öncelikle şunu sorayım neden bu yaşta evlendin nasıl oldu.eşin kaç yaşında.

eşim martta 19una girdi.çok seviyodum ailemgil hiç istemedi sonra verdiler ama hiç istemiyolardı.en çok zoruma giden dayak yediğim halde bana inanmadılar.görümcemn bana vurmaları(o benden kilolu şöyle söyliyim ben 36 bedenm o 40 ve 25 yaşında)üstelik evi ayrı olduğu halde bu kadar karışması

Kıyamam sana..
Küçücük yaşta zorun neydi be kardeşim?
Ezerler tabi seni..
Şu yazdıklarının hepsi sudan sebep..Hiç bir suçun yok gibi gözüküyor.
Alıp veremedikleri ne küçücük kızla yahu..
Kocan insanlıktan nasibini almamış bir odun galiba..Kusura kalma ama öyle görünüyor.
Daha yaşın çok ufak!Çekme derim !
Seni dayağa layık görüyorsa bırak git babanın evine!
İlerde çok kötü şeyler yapar sana bu aile.

eşim martta 19una girdi.çok seviyodum ailemgil hiç istemedi sonra verdiler ama hiç istemiyolardı.en çok zoruma giden dayak yediğim halde bana inanmadılar.görümcemn bana vurmaları(o benden kilolu şöyle söyliyim ben 36 bedenm o 40 ve 25 yaşında)üstelik evi ayrı olduğu halde bu kadar karışması

19 yaşındaki bir ergenin böyle yapması olağan tabi.
Bilmem farkında mısın ama hayatını heba etmişsin.
Kocan çocuk sen çocuk.

esinle aranda bitmis hersey. bir kez dayak attiysa tekrar atacaktir eminim. ayrica yasinda ufakmis, kim bilir karsina daha ne kismetler cikacak.

Sen 18 kocan 19 yaşında bu bile başlı başına bi hata

Kadın doğuştan annelik güdüleriyle büyür ama erkeklerin olgunlaşması hele bide evlilik sorumlulukları...Daha anne kuzusu çk var..

Hadi evlendin diyelim beraber yaşaman hayatınıza bu kadar karışmalarına hatta çirkefliklerini rahatça yapabilecek rahatlığa getirmen..

Ne diyimki canım allah yardımcın olsun..

Yaşın küçükmüş,eşinin de yaşı öyle.2 tane çocuğu evlendirmişler resmen.Küçük gelin sesi de çıkmaz kaynanası yanında oturmayı da kabul etmiş.Ailen evlenmeni istememiş keşke dinleseydin onları.Anne babanın gönül rızası olmadan yapılan evliiklerden genel olarak hayır gelmiyor,arada istisnalar olabilir tabi.Bak çok seviyordun kocanı.Ama 7 ayda hayatın kabusa dönmüş ve ayrılmak istiyorsun.Şiddete de maruz kalmışsın sadece eşinden de değil.Adam dövmek ne demek ya.Allah böyle insanlardan hepimizi korusun.Umarım en iyi şekilde sorununu çözersiniz.Yapılcak tek şey ayrılık gibi duruyor.Araya aileler de karışmış,tekrar biraraya gelmek zor.Hakkınızda hayırlısı olsun.

''Umarım sıkmamışımdır'' demişsiniz.. Fazlasıyla sıkıldım okurken.. Yazınızdan değil, yaşadıklarınızdan..

Yolun çok başındasınız Tuğba ; yeniden çok mutlu bir hayat kurmak hiçte zor değil..Elbetteki bu yaraların kapanması zaman alacaktır ama senin yaşında ki biri için çok çabuk kapanır..Hayatının bundan sonraki sürecinde iki kere düşünüp sonra bir karar vermelisiniz.

Verdiğiniz karar çok doğru.. Tabiiki asla asla asla geri dönmemelisiniz..

Okulunuzu bitirin.. Zamanla iğleşin.. Sonra yolunuzu güzel bir kararla birleştirirsiniz zaten..Daha olgun, daha seviyeli bir hayat için adımlara hazırlayın şimdilik kendinizi..

Allah kolaylık versin..

18 ve 19 çocuksunuz ikinizde aceleniz neydi yaşlarınızı görünce dahada çok üzüldüm

cokk erken yasta yapilmis bir evlilik... bu yuzden erken yasta evlenmek iyi degil iste... once bir kisiliginiz, karakterinizin oturmasi gerek evlenmeden once...:97::97:

hadi siz cocuksunuz, gereksiz bir kavgaya donusmus olay... ama gorumcene ne oluyor anlamadim.. ona ne? gitsin evinde oturmaya devam etsin... araya girerek herseyi daha kotu bir duruma sokmus...:19::19::19:

Allah gereksiz kişilerden,herşeye nane olan görümce saçmalığından korusun gelinleri:57:

Konu sahibi neden cevap vermiyorsun yazılanlara?

keşke aileni dinleseydin ve acele etmeseydin.eşinde çok küçükmüş.yaptıkları çok yanlış ama ondan da olgun davranışlar beklenemez.heleki bir erkek için 18 yaşında evlenmek.ne kadar zor.evlilik belliki ona da çok ağır geliyor.bir de ailesiyle yaşıyorsunuz.böyle bir durumda sağlıklı bir evlilik çok zor.heralde onun ailesi de istemedi.eşin de zorladı belliki.anlaşılan çok iyi insanlar da değiller.canım söylencek çok şey var.ama hangisini söylesem bilemiyorum.olan olmuş evlenmişsin.en azından ne olur çocuk için acele etme.evliliğin birz otursun.bir kaç sene daha geçsin olgunlaşın ikiniz de.bence her sorunda hemen aileni arayıp şikayet etme.tabiki ezilmeyeceksin.aileni yeri geldiğinde arkana alacaksın ama sen sürekli söyle onlar gelip kavga etsin olmaz.iyice yıpranırsınız.dayak konusunu kabul etmemelisin tabi,ailen kavga edeceğine ikna edici konuşmalar yapsalar daha çok işe yarar belki.ne bileyim sana diyecek birşey bulamıyor ki insan.keşke mutlu olsan.

benm artık o eve gidip yaşamak gibi bi niyetm kesinlikle yok.bitti artık,hiç birinin yüzünü görmek istemiyorumbenm tek derdim eşyalarımı alabilmek,yatk odasını giysilerimi,kitaplarımı.bu insanlar onları da vermez. o karakterdeler.zaten iyi olsalar oğullarını takdir etmezlerdi,bana inanırlardı.süleyman ii olsaydı ablasına vurduğu için kızardı.ama dediğim bu evlilik çoook büüyüük bi hataymış.artık sevgiye,aşka inancım kalmadı,insanları çok ii tanımadan güvenmicm

cokk erken yasta yapilmis bir evlilik... bu yuzden erken yasta evlenmek iyi degil iste... once bir kisiliginiz, karakterinizin oturmasi gerek evlenmeden once...:97::97:

hadi siz cocuksunuz, gereksiz bir kavgaya donusmus olay... ama gorumcene ne oluyor anlamadim.. ona ne? gitsin evinde oturmaya devam etsin... araya girerek herseyi daha kotu bir duruma sokmus...:19::19::19:

o öyle görümcem nerdeyse haftann 4 günü orda,herşeyi karışır,yüzüme gülüp arkamdan atar.

Herşeyini yeniden alırsın yavaş yavaş.
Sen canını kurtardığına şükür et o evden.
Dünya malı önemli değil.
Sen onurunu kurtar gerisi hikaye.
Bir çocuğun karısı olmak hayattaki tek hedefin miydi?
Tamam hatanı görmüşsün..Eşyalarını vermezlersede üzülme.
Turşusunu kursunlar eşyalarının.

hay allaaam yaa ne biçim insanlar ne biçim ilişkiler var şok oldm
şimdiye kadar katlanman bile hata
şaka amaçlı vurmak ne demek ya
şaka olsn diye kesip şeyini verseydin eline tööbe yarabbim
kaç kurtul okuluna devam et snra bi işe gir kendi ayakların üzerinde dur

Belki 18 yaşındaki bir kadın olgun olabilir ama heleki bu zamanda bırak 19 yaşını 30 yaşında bile olgunluk sahibi olamayan erkekler varken bu deli cesaretiniz beni çok şaşırttı açıkçası aceleniz neydi çözemedim.

Herşeyini yeniden alırsın yavaş yavaş.
Sen canını kurtardığına şükür et o evden.
Dünya malı önemli değil.
Sen onurunu kurtar gerisi hikaye.
Bir çocuğun karısı olmak hayattaki tek hedefin miydi?
Tamam hatanı görmüşsün..Eşyalarını vermezlersede üzülme.
Turşusunu kursunlar eşyalarının.

aslında eşyayı umursamaya çalışıyorum ama olmuyo yatak odasını,çeyizlerimi annem aldı.o yüzden benm için çok önemli

Back
X