Çok çaresiz kaldım yıllarca kangren olmuş derdime yazacak birşeyleriniz var mı?

yeni ruh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2007
327
13
96
İstanbul
Merhaba;
Yine artık size danışmak zorundayım.Ben boşanmış biriyim küçük kızımla birlikte yaşıyorum.Kızım çok ufak olduğundan annem bakıyor.Düzenimi yavaş yavaş oturtuyorum ama benim kızkardeşimle çok büyük artık kangrenleşmiş sorunlarım var ve artık ciddi depresyona girmek üzereyim.

Kız kardeşimle aramızda çok küçük bir yaş farkı var hep arkadaş gibi büyüdük ama bundan 5-6 sene öncesi bir kopuş dönemine girdik.Sürekli laf sokma,beni üzücü beyanlarda bulunma,arkamdan kulis yapma,kendi eşine ve ailesine özelimi anlatma gibi davranışlar geliştirdi.

Evlendiğimde eşimle benim,hamileliğimde ben ve durumumun,boşandığımda da ben ve kızımın sürekli anneme ve babama yük olduğumu söylüyor.Bunu başkaları ile paylaşıyor ve sürekli ima veya tabiri caizse laf sokma yolu ile kalbimi kırıyor.
Şu sıralar herzamankinden daha çok anlayışlı olmasının gerektiğini söyleyenlere onun da dünya kadar derdi olduğunu benim yüzümden ailesinden ilgi göremediğini söyleyip suni dertler çıkarıyor.Ben dışında herkesle herşeyini paylaşıyor,değer veriyor,arkadaşı sevgilisinden ayrıldığında bile acıyıp ağlıyor fakat bana karşı çok gaddar davranıyor.
Daha önce psikolojik sorun yaşadı.Ağır bir depresyon atlattı ve bu hastalık onda melankoli bıraktı.Sürekli mutsuz.Çok iyi bir evliliği,işi ve maddi sorunu olmamasına rağmen sürekli eşinden,evinden şikayetçi bir yapısı var.O yüzden ciddi küslük çıkarmamaya,duymamaya,kopmamaya çalıştım.Çünkü biz bir aileyiz onunda çocuğu olabilir,derdi olabilir kardeşimi kaybetmek istemiyorum. geçen gün hiç yoktan intihar etme girişiminde bulunmuş.Sanırım ilgi çekmeye çalıştı.Benden daha mutlu insana tahamüllüm yok seni ailenle mutlu düşündükçe sinir oluyorum diye itiraf etti.

Bunun yanı sıra yük olduğunu söylediği kızımada bir yandan deli oluyor.Sürekli hediyeler alıyor,her akşam sesini duymak için arıyor,onu görmek için bahaneler yaratıyor.Beni kırıyor bende sıkıntılı bir dönemden geçtiğim için ağlıyorum veya ortamdan gidiyorum bu sefer peşimden dolaşıyor özür diliyor.Bir daha yapmam diyor ama 2 gün sonra sil baştan.Benimde yaşadığım sıkıntı dönemden arda kalan birkaç rahatsızlığım var sağlığım çok iyi değil ve aşırı yoğun bir işim kıpır kıpır bir evladım var.Bunlar dayanma gücümü çok zorluyor.

Doktoru birşeyinin kalmadığını ama onun depresyonlu halden artık hoşlanmaya başladığını ve mutlu olmaktan değil her zaman sorunlu olmaktan hoşlandığını ve bunu kullandığını söylüyor.Yani psikoloğununda pek yapacak birşeyi kalmadı.

Ben üzüldükçe ailem arada kalıyor.Bana sen ablasın takma diyorlar,ona kızıyorlar bu sefer kardeşim onlara da tavırlanıyor veya babama sevgi dolu davranırken beni kollamaya çalışan anneme tavır yapıyor.

Yani sırf bende değil ailemde de tat tuz kalmadı.Yani boşandığımda bu kadar sıkıntı çekmedim.Onu atlattım ama kanım canım kardeşimin bu yaptıklarını atlatamıyorum.
Umursamasam olmuyor,tavır yapsam daha kötü..Neden bir insan ablasına bu kadar düşmanca duygular geliştirir?

Ne yapacağım ben ???

Son düzenleme:
Ah canım ya :( Kız kardeş senin en yakın sırdaşın arkadaşın olacakken bu noktada olman gerçekten zor ama yazdıklarından anladığım kadarı ile olmaması gereken ve anlaşılmaz bir kıskançlık içinde kardeşin . Ailenin sana zor zamanlardaki desteği yanında olmaları sanırım biraz ilginin ondan sana yana doğru kayması ondan bu kıskançlığa neden olmuş ama böyle olmamalıydı elbette çünkü artık 4-5 yaşında çocuklar değiliz . Kızını çok sevdiğinden bahsetmişsizn elbette sevecek ne kadar kıskansada en nihayetinde teyzesi ve aslında bence yaptıklarının oda farkında zaman zaman pişman olup bunu kızına ilgi göstererek telafi etmeye çalışıyor.
bilemiyorum senin için ne kadar mümkün olur ama keşke ailendede kardeşindede bir dönem ayrı bir hayat kurabilsen mesafe anlamında uzaklaşabilsen sen bu mesafeyi yaratabilirsen belki ondaki bu kıskançlık durumuda yerini güvene bırakabilir.ama bilemiyorum işte bu senin için ne kadar mümkün

aklıma bir seçenek daha geliyor oda kardeşinle sıkı bir konuşma hatta sert bir münakaşa yapsan yaşadıklarını hissettiklerini ona ne kadar ihtiyacın olduğunu kafasına soka soka anlatsan .
not: hastalık kısmıda hala kafamda takıldı başka doktora göstermek mümkün değilmi .onun eşi bu duruma ne diyor .

belliki kardeşin seni fena halde kıskanıyor.şimdi sen ailenin yanındasın onlarla beraber yaşıyorsun diye seni evip,onu sevmiyeceklerini yada daha az seveceklerini düşünüyor.abla olarak onu karşına al ve yaptıklarından kırıldığını ve onu çok sevdiğini,onunla arkadaş olmak istediğini anlat.belki faydasını görürsün

Ah canım ya :( Kız kardeş senin en yakın sırdaşın arkadaşın olacakken bu noktada olman gerçekten zor ama yazdıklarından anladığım kadarı ile olmaması gereken ve anlaşılmaz bir kıskançlık içinde kardeşin . Ailenin sana zor zamanlardaki desteği yanında olmaları sanırım biraz ilginin ondan sana yana doğru kayması ondan bu kıskançlığa neden olmuş ama böyle olmamalıydı elbette çünkü artık 4-5 yaşında çocuklar değiliz . Kızını çok sevdiğinden bahsetmişsizn elbette sevecek ne kadar kıskansada en nihayetinde teyzesi ve aslında bence yaptıklarının oda farkında zaman zaman pişman olup bunu kızına ilgi göstererek telafi etmeye çalışıyor.
bilemiyorum senin için ne kadar mümkün olur ama keşke ailendede kardeşindede bir dönem ayrı bir hayat kurabilsen mesafe anlamında uzaklaşabilsen sen bu mesafeyi yaratabilirsen belki ondaki bu kıskançlık durumuda yerini güvene bırakabilir.ama bilemiyorum işte bu senin için ne kadar mümkün

aklıma bir seçenek daha geliyor oda kardeşinle sıkı bir konuşma hatta sert bir münakaşa yapsan yaşadıklarını hissettiklerini ona ne kadar ihtiyacın olduğunu kafasına soka soka anlatsan .
not: hastalık kısmıda hala kafamda takıldı başka doktora göstermek mümkün değilmi .onun eşi bu duruma ne diyor .

Mehalim kızım çok küçük olduğu için annemlerin çevresinden ayrılamıyorum ama inan yapışık da yaşamıyorum.İşten gelince alırım kızımı girerim evime.Hatta bazen doktora,alışverişe bile yanımda götürmeye başladım hava güzel ya.

Sert bir münakaşa yaptım ve onun sonucunda daha çok koptuk.Malesef hiçbirşey anlamadı.
Eşi ona o kadar aşık ki birkaç senelik evliler ve adam hep olur,geçer modunda ve ona destek.Hatta ona da yaşattığı birçok olumsuzluktan haberimiz bile olmuyor.O münakaşada o kadar kırıldım ki hafif içim bile geçti.Bende şeker başladı çünkü kötü oluyorum.Sonra özür dilemeye çalıştığında ondan benimle ayrı bir doktora geleceksin sözü alıp barıştım.(Barışır gibi yaptım çünkü onunla zaten küs kalamıyorum bir şekilde öğütüyorum kırgınlıklarımı)Fakat sonra bucak bucak kaçtı benden.

E sonuçta evli ve eşine ben kötüyüm gibi yansıttığı için zorla da evinden alıp götürme durumu olamaz.Çünkü bu sefer eşide girer olaya istemiyorum onunla yüzgöz olmak.Çünkü geçenlerde üstüme atladı elini bereledi ve eşine ablam beni dövdü demiş adam çok tepkiliydi bana karşı... anlamıyordum bende sonra algıladım eşini dövdüm sanmış o da..:(

kardeşinin eşiyle ilişkilerin nasıldır sonuçta oda sizin kardeşiniz sayılrı normal bir ilişikiniz varsa eşiylede konuşsan iş birliği yapsanız yani bu çok yanlış onud size karşı doldurması eşinin sevgisini kullanması . şunada sana zarar veriyor ama allah korusun 2 gün sonra eşine çocuğuna kendinede zarar verrir. intihar etmek yada ediyormuş gibi yapmak dahi tehileki bir durum .
artık senin sıkıntından geçtim onun bu haline bir çare bulmak lazım . sen eşiyle konuşmasan bile annen baban bir araya gelip durumu anlatıp çare arasınız

kardeşinin eşiyle ilişkilerin nasıldır sonuçta oda sizin kardeşiniz sayılrı normal bir ilişikiniz varsa eşiylede konuşsan iş birliği yapsanız yani bu çok yanlış onud size karşı doldurması eşinin sevgisini kullanması . şunada sana zarar veriyor ama allah korusun 2 gün sonra eşine çocuğuna kendinede zarar verrir. intihar etmek yada ediyormuş gibi yapmak dahi tehileki bir durum .
artık senin sıkıntından geçtim onun bu haline bir çare bulmak lazım . sen eşiyle konuşmasan bile annen baban bir araya gelip durumu anlatıp çare arasınız

Annem babam yıllarca kendileri ilegilendiler.Aman iyi doktor,aman morali bozuk tatil,ben şu yeni çıktı gençler istiyorlar alayım,kuaförüne git kızım ben öderim vs vs..Uykusunda hepimiz kapısında birikip ''iyi iyi ne huzurlu uyuyor'' diye sevinirdik.Sonra düzeldi ve doktorla birlikte ilacı kestik.Bebek sahibi olmaya karar verdiler ama bu seferde bana taktı(benden önce annemdi) Artık evli olunca da eskisi gibi elimizin altında değil.Babam pek kondurmuyor,sıkıntısı vardır,sende ters yaptın vs diye ondan şu aralar o anlamda destek göremiyorum.Annem ise şu son 3 senedir o kadar kötü günler geçirdi ki..önce kanserden kardeşini kaybetti,daha sonra benim bazı sıkıntılarım oldu,eski eşimin ailesinden çok hakaret işitti ben ayrıldım,e kız kardeşim sürekli onu da zorladı,şimdide küçük kızıma bakıyor.Hali dermanı kalmadı koştursun onun peşinde.Bu bakımdan elde ben kaldım.Benden de nefret ettiği için yanına yaklaştırmıyor.Eşinden ne tepki alırım bilmiyorum.Çekiniyorum...Şimdilik bir zamanını kolluyorum iyi bir anında kapıp götürmek istiyorum...

Bazende acaba bu kadar üstüne düşmesem sonuçta çok hakaret etti.Tepki koysam bir süre daha vıdı vıdı yapar zamanla dank! eder mi diyorum.Bir yandan da bu bizi daha soğutur sonra daha zor toparlanırız diyorum..Bilmiyorum ??

Bire de şu var tabi hamile kalmak için ilacı bırakmak zorunda kaldıysa çok zor günler geçiriyor olabilir.

belliki kardeşin seni fena halde kıskanıyor.şimdi sen ailenin yanındasın onlarla beraber yaşıyorsun diye seni evip,onu sevmiyeceklerini yada daha az seveceklerini düşünüyor.abla olarak onu karşına al ve yaptıklarından kırıldığını ve onu çok sevdiğini,onunla arkadaş olmak istediğini anlat.belki faydasını görürsün

Emcancım dediğim gibi 5-6 senedir bu sıkıntıyı yaşıyorum.Defalarca anlattım.İyi geldi inşallah dediğin gibi olurlarla biten kucaklaşmalar ve ertesi gün sanki hiçbirşey olmamışcasına yaralamalar...:((

seni okadar iyi anlıyorumki. benimde 4 yaş küçük kız kardeşim var ve o benim en yakın dostum sırdaşım başım sıkıştığında koştuğum ilk kişidir. olması gerekende budur. ancak senin yaşadığın gibi bir durum olsaydı ne yapardım diye düşünüyorum hep.
ama sanırım gerçekten uzak durudum. içim acısada bir süre yok sayardım onu. kendiyle başbaşa kalsın derdim

seni okadar iyi anlıyorumki. benimde 4 yaş küçük kız kardeşim var ve o benim en yakın dostum sırdaşım başım sıkıştığında koştuğum ilk kişidir. olması gerekende budur. ancak senin yaşadığın gibi bir durum olsaydı ne yapardım diye düşünüyorum hep.
ama sanırım gerçekten uzak durudum. içim acısada bir süre yok sayardım onu. kendiyle başbaşa kalsın derdim

Son bir şans verip birşey olmamış gibi davranacağım ama ilk beni ağlatmasında direk uzaklaşacağım.:((

Kardeşin ŞI-MA-RIK ..
Başka söze hacet yok..
Rahatsızlandığı zamanlardaki ilgi alaka onu iyice şımartmış,şimdi de milletin tepesine çıkıyor..
Hele hele seni kendi eşine karşı kötüymüş gibi göstermesi fena....
Mesafe koy..madem evin ayrı..fazla görüşmek durumunda da değilsin..

abla sana bişii söliim mii bende çok ağırr depresyon geçirdim 17 yaşında başladı ve 21 yaşında sona ersi.kardeşini çok iyi anlıyorum ama insanın kendisi yaratıyor bunları.o daha acı görmemiş,rahat batıyor ona.sorular peşpeşe çıkınca ne depresyon kalıyor ne psikoloji bozulması valla.o ilçları bi kenara atıp bi anda toparlıyor insan,ben ölümden döndüm diyebilirim,aileme.sevdiklerime,eşime zamanında gel gitlerle neler yaşattım.ama annemin rahatsızlığı ve kaynatamın ölümü olunca neye uğradığımı şaşırdım.kalk ve toparlan dedim,zorundaydım.herkes git gide uzaklaşıyor.kendi haline bırakın ve ona kendinizle yada sevdiği insanların dertlerini anlatın.acı verin,ızdırap verin,üzülsün bi düşünsün ben ne yaporum die?yine söylüyorum gerçekten rahat batıyoo......

Evet 2006 model ve yazdan...O kadar haklısınız ki...:(( Haftasonu birşekilde yine biraraya geldik.Tam aman sorunsuz geçireceğiz derken bu sefer ''ben anneme bluz alıyorum sen niye giyiyorsun,onun hiçbirşeyini giyme'' krizi atlattık.Üff yani..bunaldım...Elim yüreğimde mi yaşıyacağım.Hah şimdi olay çıkardı çıkaracak diye...

Son demlerim..kestim keseceğimm...

ben olsam konuşmam one öyle durup dururken demekki sana gösterilen ilgiyi kıskanıyor dengesizlik var. bence tedavi görmesi gerekiyor ailenle konuş onlarda kardeşinin eşiyle konuşsunlar anlatsınlar durumu. kocası sormuştur eline ne oldu diye oda ben ablamın üzerine atladım dermi dövdü diyecek tabi kendini iyi göstermek için. dengesizliğini eşide bilsinki bişey yapın. muhakkak tedavi görmesi gerekir.

ortada bi denge problemi var.
hata yapıp ardından özür turları atarak aslında ne kadar dengesiz olduğunu gösteriyor
ve ciddi bi kıskançlık.genelde küçükler büyüklerin gölgesinde kalır
fikirleri önemsenmez,ne kadar büyürse büyüsün fikri küçük sanılır
işte kimileri bu durumla başedemez kendi ruhunu zehirler
kardeşinde onlardan biri.sense çok akıllı bi kadınsın biliyorum
dolayısıyla kızamadım kardeşine.kim ister ki bu problemleri çıkarmak, yaşamak, yaşatmak
sağlıklı düşünen hiç kimse istemez.
bak anahtar kelime bu ''sağlıklı düşünce''
tedavisi bitti diyosun.dr yapılacak bi şey yok demiş.problemi seviyor falan filan teşhisiyle
yok öyle...
işte bu sağlıksız düşünce yapısını değiştirmektir tedavi zaten.
bence uzman bi psikologtan destek alın.şöyle terapi yapabilecek işinde iyi birinden

abla sana bişii söliim mii bende çok ağırr depresyon geçirdim 17 yaşında başladı ve 21 yaşında sona ersi.kardeşini çok iyi anlıyorum ama insanın kendisi yaratıyor bunları.o daha acı görmemiş,rahat batıyor ona.sorular peşpeşe çıkınca ne depresyon kalıyor ne psikoloji bozulması valla.o ilçları bi kenara atıp bi anda toparlıyor insan,ben ölümden döndüm diyebilirim,aileme.sevdiklerime,eşime zamanında gel gitlerle neler yaşattım.ama annemin rahatsızlığı ve kaynatamın ölümü olunca neye uğradığımı şaşırdım.kalk ve toparlan dedim,zorundaydım.herkes git gide uzaklaşıyor.kendi haline bırakın ve ona kendinizle yada sevdiği insanların dertlerini anlatın.acı verin,ızdırap verin,üzülsün bi düşünsün ben ne yaporum die?yine söylüyorum gerçekten rahat batıyoo......

çok doğru rahat batıyor benimde var büyle bir erkek kardeşim bizle kavgalı falan değil ama benzer şeyler yaşıyoruz sürekli ailenin ilgisi onun üzerine olsun ister biraz ilgi gürmese intihara kalkışır sonra pişman olur iki kere üni kazandığı halde yarım bıraktı amaç aileye yük olmak acındırmak inanın annemi babamı şehir şehir peşinde dolaştırır yok oranın havasını sevmedim yok buranın insanını sevmedim en son artık ilgiyi alakayı kestik kendi haline bıraktık nerde istersen orda yaşa dedik şimdi biraz daha iyi bence sizde bırakın kendi halıne gürüşmeyin etrafındaki herkesi kabedeceğinin anlayınca biraz aklı başına gelir

Back
X