çok çaresizim sizde aynı sorunu yaşıyormusunus:((

egem1986

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2010
13
0
86
İstanbul
Merhaba bayanlar burada bu sorunu yaşayanlar varmı birbirimize yardımcı olmak dertleşmek için bu konuyu açıyorum...Benim henüz 11 aylık dunyalar tatlısı bır oglum var.Ancak ben çalışıyorum çocuguma annem bakmak zorunda cunku kayınvalıdem ve esımın tum aılesı burada değil şehir dışında.Bakıcı tutamıyorum cunku maddı olarak daha yenı ew aldıgımız ıcın onun borclarını odemeye basladık ve borcumuz beş sene sonra biticek.Annem sureklı mutsuz sureklı söylenıyor ben hep onun gonlunu yapmaya calısıyorum elımden geldıgı kadar maddı manevı destek oluyorum ancak annem hep bıseylerden yakınıyor.Oglum hep ewde hıc parka gezmeye goturmuyor onunla konusup ılgılenmıyor,soyledıgım hazırlayıp bıraktıgım yemeklerı yedırmek ıstemıyor.Biann once benım ısten ewe gelıp cocugu almamı beklıyor.Beş sene böle gecermı sizlerdede böle sorunlar oldumu??Aile yaşantımıda bu sorunlar çok etkılıyor....çok çaresızım

Annenızın saglık sorunları mı var?
Belkı bu nedenle zorlanıyordur ve onu asıl mutsuz eden saglık sorunlarından oturu cektıgı sıkıntıdır.

Vallahi ben kendim bakmayacaksam çocuk doğurmam...
Ha bakıcı tutarım parasıyla o ayrı ama annem bile olsa kimsenin minnetini çekmem...
Arkadaşın dediği gibi torunlar sevilir derler ama anneniz neden böyle şikayetçi anlamadım...

sevdiğinden süphem yok zaten. ama sürekli her aradığımda durmuyo yaramz vb. gibi söylenmeler. eve geldiğimde oglumun poposunun iyi temizlenmemesi ve olusan pişikler, ilaçlarının verilmemesi, bazen uzun süre aç bekletilmesi. yani acıkcası cok ilgilenmiyolar, yemiyıorsa yemedi tamam bitti gibi. oyun oynamıyolar. benim oglum cünkü oynayarak yemegi seviyor. eger karnı toksa uykusunuda almışsa kendi kendine oynar zaten zor bir cocuk değil

Vallahi ben kendim bakmayacaksam çocuk doğurmam...
Ha bakıcı tutarım parasıyla o ayrı ama annem bile olsa kimsenin minnetini çekmem...
Arkadaşın dediği gibi torunlar sevilir derler ama anneniz neden böyle şikayetçi anlamadım...

ben calışan bir bayanım. ev alma gibi bir durum bebek olana kadar aklımızda yoktu. sonradan gelişti durumlar. ev almasaydık cıkardımda işten hiç çekmezdim bu durumu. coccugum büyüdükten sonrada tekrar calışmaya başlardım. gerci işimi cok seviyorum. cıkarsam böyle sevecegim bir iş bulabilirmiydim bilemiyoru. cocuga bakacak kimsem olmayınca annemde onay verince ona bıraktık bebegimizi. bakıcıdan daha cok güvenirim anneme. ama bakım yönünden hijyen yönünden iyi diyemem. her aradıgımda sitemleri. evimde bilene doğru düzgün kalamıyorum. Bebegimin corbalarını aksamdan yapıyorum. unuttum mu yandım demektir. Başlıyor söylenmeye

ben calışan bir bayanım. ev alma gibi bir durum bebek olana kadar aklımızda yoktu. sonradan gelişti durumlar. ev almasaydık cıkardımda işten hiç çekmezdim bu durumu. coccugum büyüdükten sonrada tekrar calışmaya başlardım. gerci işimi cok seviyorum. cıkarsam böyle sevecegim bir iş bulabilirmiydim bilemiyoru. cocuga bakacak kimsem olmayınca annemde onay verince ona bıraktık bebegimizi. bakıcıdan daha cok güvenirim anneme. ama bakım yönünden hijyen yönünden iyi diyemem. her aradıgımda sitemleri. evimde bilene doğru düzgün kalamıyorum. Bebegimin corbalarını aksamdan yapıyorum. unuttum mu yandım demektir. Başlıyor söylenmeye

Valla canım zaten arada fark yokki çocuğun herşeyini yine sen yapıyorsun. Annenin sana pek faydası olmuyor. Yani çocuğun altını bile doğru düzgün temizleyemiyorsa açıkçası ben emanet etmem. Belki bakıcıdan daha güvenilir olabilir ama hijyen çok önemli özellikle çocuklarda...

annenizin baştan olur deyip sonradan böyle davranması kötü olmuş. bence şartları zorlayıp bir bakıcı tutun. sonuçta böyle bir bakımla çocuğunuzun gelişimi de aksar. uzun süre aç kalıyor diyorsunuz, yada rica edin kayınvaldenize bir süre yanınıza gelsin o baksın çocuğa.

Valla canım zaten arada fark yokki çocuğun herşeyini yine sen yapıyorsun. Annenin sana pek faydası olmuyor. Yani çocuğun altını bile doğru düzgün temizleyemiyorsa açıkçası ben emanet etmem. Belki bakıcıdan daha güvenilir olabilir ama hijyen çok önemli özellikle çocuklarda...

cok caresizim ne yapacagımı bilmiyorum. bakıcı tutmak istesem o kadar bütcem yok, cok fazla para alan biri değili zaten. Evden cıkıp cocuga baksam, sadece eşimin parasını zaten kredi borcunu ödemek için bankaya yatırıyoruz. bir çözüm yolu bulamıyorum. bebeğim sürekli evde cocuk görünce nasılda seviniyo. birgün anneme dedimki anne ona bişeyler ögret. işte burnunu, gözünü fln ögret dedim. şarkı söyle. bana güldü, dalga gecti. Benim bebegim sadece bütün gün evde yemek yiyo(daha dogrusu onuda yemiyo), dogru düzgün yatmıyo bile. biz gelince cok nasıl seviniyo.

valla arkadaşım ben şaştım kaldım anlattıklarınıza anneniz neden böyle anlamadım halbuki torun evlattan daha tatlıdır derler benim oğluşumada annem bakıyo biz hiç böyle şeyler yaşamıyoruz annemin aklı gidiyo oğlum için yemezse uyumazsa mutlaka yedirir uyutur ben hafta sonu bile bırakıyorum bazen çok şaşırdım annenize bence buna bir çözüm bulun daha 11 aylık bebeğiniz herşeyine çok dikkat edilmesi gerekir peki çevrenizde bakıcı gbi değilde makul ücrete daha iyi bakabilecek bir akrabanız falan yokmu bence bu şekilde bir çözüm bulun

Aynı dert bendede var oğlum 13 aylık doğmadan bakarız dediler annem yüksek tansiyonu var bir yandan hak veriyorum ama benimde çarem yok mecburum ev taksiti ödüyorum sizin gibi. 10 aylık olana kadar söylendi durdu annem artık hergün ağlıyordum.yok uyumadı yok durmuyo yemiyo yaramaz sürekli şikayet offf.... Bir yandan da bir gün görmeseler görmeye geliyorlar.10 aydan sonra tam evi satmaya niyetlenmiştik annemlerin kiracısı 30 yaşında bir kadın okula giden 2 çocuğu var oğlumuda çok seviyordu 2 aylıkken beri oğlumla ilgileniyordu. sağolsun anneme yardım ediyordu.sonra bu kadınla anlaştık sabah anneme bırakıyorum kadın sabah kendi çocuklarını okula gönderiyor.12 de oğlumu alıyor.yarım gün annem yarım gün bakıcısı bakıyor.maddi durumunda yok allahtan kadın çok istemedi parayı da kayınpederim kaynanamda gizli veriyor.:)
ben çok çektim ama şimdi daha rahat en azından şimdi sadece sabah uyumuyo diye şikayet ediyo bunada razıyım :)bakıcımızda çok iyi oğlum mutlu .sürekli oynuyorlar yiyorlar geziyorlar.çok şükür
işallah sizde biran önce bir çözüm bulursunuz.bize bakıcmızı allah gönderdi yoksa hayatımzı emeklerimz boşuna gidecekti .çocuk baktırmak bakmaktan daha zormuş onu anladım
a
Allah yardımcınız olsun...

Yazık...
Annenize de size de yazık..
Ama en çok o günahsız bebeğe üzüldüm..
Anneniz çocuğunuza bakmak istemiyor bu çok belli.. Çocuk bakmak çok zordur,herkesin harcı değildir,o yüzden annenize hak veriyorum.. Siz de maddi konuda sıkışmış kalmışsınız..Ama o bebenin günahı ne ki?
Yavrum ya ne zor istenmemek!
Bence yaşı küçük ama sevgi dolu bir abla bulun.. Hem az para alır hem de sevgiyle bakar bebenize.. Maddi yönden sıkışabilirsiniz ama bebenizin sevgisiz,ilgisiz yetişmesinden çok daha iyi..
Yarın aklı ermeye başlayınca sizin onu istemediğiniz için işe gittiğinizi sanacak,eee siz işe gidince anneanne de sevgi vermiyor.. Günah değil mi yavruya?

valla arkadaşım ben şaştım kaldım anlattıklarınıza anneniz neden böyle anlamadım halbuki torun evlattan daha tatlıdır derler benim oğluşumada annem bakıyo biz hiç böyle şeyler yaşamıyoruz annemin aklı gidiyo oğlum için yemezse uyumazsa mutlaka yedirir uyutur ben hafta sonu bile bırakıyorum bazen çok şaşırdım annenize bence buna bir çözüm bulun daha 11 aylık bebeğiniz herşeyine çok dikkat edilmesi gerekir peki çevrenizde bakıcı gbi değilde makul ücrete daha iyi bakabilecek bir akrabanız falan yokmu bence bu şekilde bir çözüm bulun

maşallah cok güzel Allah bozmasın. Bizde nerde hafta sonları anneme bıraksam laf olur. Korkumdan aksamları bir saat gec bile gidemiyorum eve. Çocuk yemediği zaman benim aklım cıkıyo. annem yemiyo kızım napim diyo. Ama ben hafta sonları nasıl yediriyorum. Cocuk sanki hiç yememiş gibi sürekli yemek yiyor. Evde 2 saat uyuyor. annemde uyumuyormuş. Benim bebgim sallayarak uyuyor. Şahit oldum 2 dakka sallıyo bırakıyor. sonra tekrardan devam ediyor. Evin içinde zaten bir bağırma almış başını gidiyor. Cocuk ürkerek kalkıyor. sonrada bir daha uyumuyor. ateşli ateşli gezmelere gidiyor annem bazen

maşallah cok güzel Allah bozmasın. Bizde nerde hafta sonları anneme bıraksam laf olur. Korkumdan aksamları bir saat gec bile gidemiyorum eve. Çocuk yemediği zaman benim aklım cıkıyo. annem yemiyo kızım napim diyo. Ama ben hafta sonları nasıl yediriyorum. Cocuk sanki hiç yememiş gibi sürekli yemek yiyor. Evde 2 saat uyuyor. annemde uyumuyormuş. Benim bebgim sallayarak uyuyor. Şahit oldum 2 dakka sallıyo bırakıyor. sonra tekrardan devam ediyor. Evin içinde zaten bir bağırma almış başını gidiyor. Cocuk ürkerek kalkıyor. sonrada bir daha uyumuyor. ateşli ateşli gezmelere gidiyor annem bazen
sağol canım ama ben çok üzüldüm bebeğinize yavrum benim daha çok küçük birde anneniz kesinlikle bakmak istemiyor belli ama size söyleyemiyor galiba canımm bu böyle olmaz o yavrunun günahı ne siz dediğim gibi bir an önce az ücrete ihtiyacı olan birini bulun çevrenizde vardır mutlaka araştırın bence sizi anlıyorum çalışmak zorundasınız ama o çocuğa yazık olur öyle büyümesi ben hala annenize çok kızgınım nasıl insan böyle gaddar olabilir hasta olur bakamaz olur anlarım ama sağlık sorunuda yok kaldıki torunu bu yaa canının canı varmı ötesi konuşmaya çalışsanız ne bilim babanız falan konuşsa CADIARZUCADIARZU

Aynı dert bendede var oğlum 13 aylık doğmadan bakarız dediler annem yüksek tansiyonu var bir yandan hak veriyorum ama benimde çarem yok mecburum ev taksiti ödüyorum sizin gibi. 10 aylık olana kadar söylendi durdu annem artık hergün ağlıyordum.yok uyumadı yok durmuyo yemiyo yaramaz sürekli şikayet offf.... Bir yandan da bir gün görmeseler görmeye geliyorlar.10 aydan sonra tam evi satmaya niyetlenmiştik annemlerin kiracısı 30 yaşında bir kadın okula giden 2 çocuğu var oğlumuda çok seviyordu 2 aylıkken beri oğlumla ilgileniyordu. sağolsun anneme yardım ediyordu.sonra bu kadınla anlaştık sabah anneme bırakıyorum kadın sabah kendi çocuklarını okula gönderiyor.12 de oğlumu alıyor.yarım gün annem yarım gün bakıcısı bakıyor.maddi durumunda yok allahtan kadın çok istemedi parayı da kayınpederim kaynanamda gizli veriyor.:)
ben çok çektim ama şimdi daha rahat en azından şimdi sadece sabah uyumuyo diye şikayet ediyo bunada razıyım :)bakıcımızda çok iyi oğlum mutlu .sürekli oynuyorlar yiyorlar geziyorlar.çok şükür
işallah sizde biran önce bir çözüm bulursunuz.bize bakıcmızı allah gönderdi yoksa hayatımzı emeklerimz boşuna gidecekti .çocuk baktırmak bakmaktan daha zormuş onu anladım
a
Allah yardımcınız olsun...

evet canım aynen öyle birde uyumuyorum erkenden kalkıyorum gibi şikayetleri var. ben yorgun geliyorum işten hemen bebeğimi emziriyorum. oynuyorum muhallebi yediriyorum. sonra uyutuyorum. hiç dinlenmeye vakit bulamıyorum. Kendimle bile dogru düzgün ilgilenemiyorum. Birgün olsun demediki kızım sende yoruluyosun biraz dinlen. Ben anneme gidip bulaşıkları fln yıkıyorum. elimden geldiğince altında kalmamaya calısıyorum

Yaşadıklarını çok iyi anlıyorum sabah erken kalmaktan nefret ediyor annem.ben sabah 6 kalkıyorum yatış en erken 1 ve hiç oturmuyorum.anlamıyorum bir insan torunu bu kadar severken nasıl bu kadar söylenebiliyor ilk torunları birde.tek şanslı tarafımız yemek konusunda oğlum herşeyi yer maşallah anneanneside yedirir üstünü sürekli değiştirir.o konuda birşey diyemem ama hep söylenir yok örnüğü nerde yok mendili nerde koymamışsın halbuki herşeyi akşamda ayarlar çorabına varana kadar ütülü koyarım ayrı ayrı yerleştirim çantaya ama bulamaz bana söylenir.
işin ilginç tarafı dün gece oğlumu da alıp yazlığa gittiler sıcaklarda burda durmak istemiyorlar birşey diyemiyorum 1 ay bakacaklar nasıl bakacaklarsa bakıcıda yok izin vermek zorunda kaldık mecburen:( bugün sabah yazlığa varmışlar bakalım ne zaman isyan edecekler.1 hafta kalırlar çünkü kız kardeşim var o yardım eder. 1 hafta sonra gel al derler eminim. Şimdide bunu stresini yapıyorum .hem de oğlumda ilk defa ayrılıyorum çok üzgünüm:)
bu arada en çok sinir olduğum ve artık hergün ezberlediğim sallıyorum sallıyorum uyumuyo...

benim yaşadıklarımın hemen hemen aynısı. hiç ugrasamıyolar. artık cok yoruldum. benimde unuttugum seyler oluyo tabiki. birde beni begenmiyolar. önlüğünü unutmuşsun sunu unutmuşşun. corbasına benim inadıma ilk zamanlarda tuz koyuyorlardı. koyma dedikce koyuyorlar. Çikolata, kola artık ellerine ne gecerlerse veriyorlar. yoruldum artık söylemekten. yordum desem hemen bende yoruldum yorgunum. artık korkumdan yoruldum bile diyemiyorum.

benim yaşadıklarımın hemen hemen aynısı. hiç ugrasamıyolar. artık cok yoruldum. benimde unuttugum seyler oluyo tabiki. birde beni begenmiyolar. önlüğünü unutmuşsun sunu unutmuşşun. corbasına benim inadıma ilk zamanlarda tuz koyuyorlardı. koyma dedikce koyuyorlar. Çikolata, kola artık ellerine ne gecerlerse veriyorlar. yoruldum artık söylemekten. yordum desem hemen bende yoruldum yorgunum. artık korkumdan yoruldum bile diyemiyorum.

yorgunum deme zaten ben daha yorğunum bittim diye cevabını alırsın.borcun bitene kadar sabretmek zorundasın.işallah allah bir yerden yardım eder.tuz koyma dedim koydular şeker koyma sütüne koydular,sallama dedim salladılar şimdi başedemiyorlar hatta yatak odasında duvardan duvara iple bez beşik yaptılar ona alıştırlar tam 10 ay çektim o derdi 10 aydan sonra bakıcısı bende unutturduk en azından şimdi ayakta sallıyoruz.şimdide ayağım ağrıyo sallıyamıyorum allahım çıldırcam bezden beşikte ise kolu ağrıyordu.:)
allahım yardım et benim 3 sene kaldı ev borcumun bitmesine sabrediyorum.

Benımde mı boyle olacak ):

Bızımde kredı borcumuz var, 2,5 yıla kadar bıtecek. Esım artık baba olmak ıstıyor, bende anne. Bıraz zaman tanıyalım kendımıze ıstedım. Aramızdakı sorunlardan oturu, fakat her gecen gun benı ıkna edıyor degısımı ıle.

Bebegımız olsa, nasıl olacak dıye dusunuyorum sımdıde. Kayınvalıdem 'sen calıs, ben bakarım' dıyor ama, ya lafta kalırsa, ya oda sıkayet ederse kı, kadıncagız zaten hasta. Bakamam dese, hak verırım. Ama ben ne yapacagım. Calısmasam kıt kanaat gecınırız kı, sımdı bıle oyle her ıstedıgımızı alalım, gezelım, tozalım dıyemıyoruz.

egem1986 dayanabıldıgın kadar dayan, demekten baska bır fıkır gelmıyor aklıma. Calısmasan, daha zor olacak gecımınız. Ustelık bebegın de var, ozendıgın gıysılerı almak ıstemez mısın ona? Bılıyorum, demesı kolay ama gecımde cok zor. Bır yerden odun vermeden olmuyor ne yazık kı. ):

Back
X