• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok çaresizim sizde aynı sorunu yaşıyormusunus:((

bende pazartesi işe yeni başladım....

5 aylık bebeğimi evde annem ve kızkardeşime bırakıp geldim....

gözüm arkada değil ama annem ve kızkardeşim bile olsa hala ufak tefekte olsa tereddütlerim var....

kim olursa olsun bebklerimize bizden daha iyi kimse bakamaz.....

ben oğlum yemiyor diye bırakmıyorum zorla ısrarla bitiriyorum ama annem öyle değil mesela yemiyor kızım diyor...

bu benim kafamda sorun olmuştu neden zormalımıyor diye ve annemle bunu konuştum ve hallettim artık annemde benim gibi yapıyor konuşarak sende halledebilirsin....

Allah yardımcımız olsun. Bu şekilde nereye kadar. Ömrümden 10 sene gitti sanki. ınsan böyle seyler yasayınca ailesinden de soguyor ister istemez. Yediğim lafların haddi hesabı yok zaten.Birde kardeşim var evde bir yemek yesem otursam yada cantamı bir yerde bıraksam yandım demektir. ınsan evlendikten sonra zaten baba evine sığmıyor malesef:(((

Benımde mı boyle olacak ):

Bızımde kredı borcumuz var, 2,5 yıla kadar bıtecek. Esım artık baba olmak ıstıyor, bende anne. Bıraz zaman tanıyalım kendımıze ıstedım. Aramızdakı sorunlardan oturu, fakat her gecen gun benı ıkna edıyor degısımı ıle.

Bebegımız olsa, nasıl olacak dıye dusunuyorum sımdıde. Kayınvalıdem 'sen calıs, ben bakarım' dıyor ama, ya lafta kalırsa, ya oda sıkayet ederse kı, kadıncagız zaten hasta. Bakamam dese, hak verırım. Ama ben ne yapacagım. Calısmasam kıt kanaat gecınırız kı, sımdı bıle oyle her ıstedıgımızı alalım, gezelım, tozalım dıyemıyoruz.

egem1986 dayanabıldıgın kadar dayan, demekten baska bır fıkır gelmıyor aklıma. Calısmasan, daha zor olacak gecımınız. Ustelık bebegın de var, ozendıgın gıysılerı almak ıstemez mısın ona? Bılıyorum, demesı kolay ama gecımde cok zor. Bır yerden odun vermeden olmuyor ne yazık kı. ):

bence borcunu bitir derim ne biliyim yada benim şimdiki aklım olsa öyle yapardım ben 6 sene sonra yaptım oğlumu ama yinede bekleseydim evimin borcunu annemler hep yap bakarız diyorlardı bakıyorlar ama bide gel bana sor.oğlumda mafoldu ordan oraya anneanne bakıcı ev arasında:( borç olmasaydı kimseye minnet etmezdim ama şimdi mecbur katlanıyosun

bende pazartesi işe yeni başladım....

5 aylık bebeğimi evde annem ve kızkardeşime bırakıp geldim....

gözüm arkada değil ama annem ve kızkardeşim bile olsa hala ufak tefekte olsa tereddütlerim var....

kim olursa olsun bebklerimize bizden daha iyi kimse bakamaz.....

ben oğlum yemiyor diye bırakmıyorum zorla ısrarla bitiriyorum ama annem öyle değil mesela yemiyor kızım diyor...

bu benim kafamda sorun olmuştu neden zormalımıyor diye ve annemle bunu konuştum ve hallettim artık annemde benim gibi yapıyor konuşarak sende halledebilirsin....

benim gibi yedir diyorum, alıştırma ben her zaman öyle yediremem diyor. babam uslu, annem ise yaramaz diyor. benim bebegim elinde birseylerle oyalanarak yemek yiyor. birde sallayacaksın ama ses olmayacak. Öyle olursa aralıksız uyuyor. kendi kendine ev-de dolanıyo.

benim gibi yedir diyorum, alıştırma ben her zaman öyle yediremem diyor. babam uslu, annem ise yaramaz diyor. benim bebegim elinde birseylerle oyalanarak yemek yiyor. birde sallayacaksın ama ses olmayacak. Öyle olursa aralıksız uyuyor. kendi kendine ev-de dolanıyo.

benim annem bakmayacak bebeğime.... sürekli kızkardeşim yanımda kalacak ve bebeğime bakacak annem gidecek....
ayrılacağım diye şimdiden ağlamaya başladı çok seviyolar çok düşüyolar üstüerine....

ama bendeki fazla abartı ben çok abartıyorum beğenmiyorum hiçbişeyi
benden başka kmsenin sevmesine tahammül bile edemeyen bi anneyim ben herşeyin olumsuzunu düşünen ya şöyle ya böle olursa diye düşünüp kendi kendimi yiyorum belki biraz bizlerdede vardır....

bence borcunu bitir derim ne biliyim yada benim şimdiki aklım olsa öyle yapardım ben 6 sene sonra yaptım oğlumu ama yinede bekleseydim evimin borcunu annemler hep yap bakarız diyorlardı bakıyorlar ama bide gel bana sor.oğlumda mafoldu ordan oraya anneanne bakıcı ev arasında:( borç olmasaydı kimseye minnet etmezdim ama şimdi mecbur katlanıyosun

Borcumuzu bıtırmeye kalksak, yas olur 33, hemen bebek olmazsa bıraz oyle bekle, 9 ayda hamılelık surecı en ıyı ıhtımalle 35-36 yasında anne olurum ):

Cok gec degıl mı? Hem esımın o kadar bekleyecegını bıle sanmıyorum.

Fakat dıger yonden de baktıgımda cok zor olacak. ıstanbul da ulasım baslı basına bır sorun zaten. 18:30 da ısten cık, cocugu al, eve gıt, saat olur 20:30

Of ınan bu konu benı oyle dusunduruyor kı, basımda olmadıgı halde. Yasayanların Allah yardımcısı olsun. ınsallah senın ıcın en guzel olan cozum yolunu bulursun.

Benımde mı boyle olacak ):

Bızımde kredı borcumuz var, 2,5 yıla kadar bıtecek. Esım artık baba olmak ıstıyor, bende anne. Bıraz zaman tanıyalım kendımıze ıstedım. Aramızdakı sorunlardan oturu, fakat her gecen gun benı ıkna edıyor degısımı ıle.

Bebegımız olsa, nasıl olacak dıye dusunuyorum sımdıde. Kayınvalıdem 'sen calıs, ben bakarım' dıyor ama, ya lafta kalırsa, ya oda sıkayet ederse kı, kadıncagız zaten hasta. Bakamam dese, hak verırım. Ama ben ne yapacagım. Calısmasam kıt kanaat gecınırız kı, sımdı bıle oyle her ıstedıgımızı alalım, gezelım, tozalım dıyemıyoruz.

egem1986 dayanabıldıgın kadar dayan, demekten baska bır fıkır gelmıyor aklıma. Calısmasan, daha zor olacak gecımınız. Ustelık bebegın de var, ozendıgın gıysılerı almak ıstemez mısın ona? Bılıyorum, demesı kolay ama gecımde cok zor. Bır yerden odun vermeden olmuyor ne yazık kı. ):

Bence 1 sene daha bekle derim canım. O şekilde kafan daha rahat olur kendi çocuguna kendin bakarsın. kimse seni kadar iyi bakamaz

ZOR YA , ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN, ANNENIZ CIDDEN BAKMAK ISTEMIYOR BELLI,
BENDE CALISAN ANNELERDENIM, BENIMDE OGLUMA ANNEM,11 AYLIKKEN BAKMAYA BASLADI, AMA COK SUKUR USTUNE TITRER, ICIMDE TEK BIR SUPHE BILE YOK, BAZI KONULARDA BENIM GIBI DEGIL ELBET AMA , ODA ARTIK ONUN YAPISIYLA, TARZIYLA ,BILGISIYLE ALAKALI. SIZE DIGER ARKADASLARIN öNERILERINI TASDIKLEMEM LAZIM, DAHA UYGUN SEVECEN BIRINI BULMANIZ LAZIM, YADA UYGUN BIR YUVA. GöNLüM YUVADAN YANA TABI, HEM ORDA BASKA BEBISLERDE VAR, HEM OYUN OYNAR , AYYY CANIM YA, ICIM TUHAF OLDU , HEMEN KENDI OGLUMA BAGLIYORUM VE ETKILENIYORUM ! LüTFEN IYI BIR ARASTIRMA YAPIN, UYGUN BIR YUVA BULUN BEBISINIZE, EN DOGRUSU KANIMCA.
KOLAY GELSINfisfisfis

Bence 1 sene daha bekle derim canım. O şekilde kafan daha rahat olur kendi çocuguna kendin bakarsın. kimse seni kadar iyi bakamaz

Pekı yasım sızce sorun degıl mı? Bırde esım o kadar heveslı kı, hanı ben ondan emın olayım dıye beklıyorum ama onu da oyle heveslı gorunce kıyamıyorum. Ustelık sorunlarımzda cozulmeye basladı.
Evde bır gorsenız, sankı karsısında oglu ya da kızı varmıs gıbı konusuyor, hayaller kuruyor, bırlıkte nasıl zaman gecırecegımızı anlatıyor. Ve bunları soylerken hıssedıyorum resmen ucuyor.
Esıme sorunun sadece ona guvenmemekle alakalı olmadıgını da soyledım. Maddı durumumuzda etkılıyor kararımı dedım. Oda calısmazsın o zaman dıyor. Fakat bunu hevesınden soyledıgını bılıyorum. Yoksa sartlarımız hıc de uygun degıl bunun ıcın.

Pekı yasım sızce sorun degıl mı? Bırde esım o kadar heveslı kı, hanı ben ondan emın olayım dıye beklıyorum ama onu da oyle heveslı gorunce kıyamıyorum. Ustelık sorunlarımzda cozulmeye basladı.
Evde bır gorsenız, sankı karsısında oglu ya da kızı varmıs gıbı konusuyor, hayaller kuruyor, bırlıkte nasıl zaman gecırecegımızı anlatıyor. Ve bunları soylerken hıssedıyorum resmen ucuyor.
Esıme sorunun sadece ona guvenmemekle alakalı olmadıgını da soyledım. Maddı durumumuzda etkılıyor kararımı dedım. Oda calısmazsın o zaman dıyor. Fakat bunu hevesınden soyledıgını bılıyorum. Yoksa sartlarımız hıc de uygun degıl bunun ıcın.

Maddi durumda cok önemli bence insan bebeğine herseyden almak istiyor, herseyin en iyisini almak istiyor. Şimdi bilene hamile kalsan en fazla ailenin bakacagı hamilelik süresi, dogum izni fln, ailenin en fazla bakacagı 1 sene en kötü ihtimal ailen bakamazsa sıkarsın dişini canım:)

Maddi durumda cok önemli bence insan bebeğine herseyden almak istiyor, herseyin en iyisini almak istiyor. Şimdi bilene hamile kalsan en fazla ailenin bakacagı hamilelik süresi, dogum izni fln, ailenin en fazla bakacagı 1 sene en kötü ihtimal ailen bakamazsa sıkarsın dişini canım:)

Olmaz mı, elbette onemlı. Bende bu nedenle sana dıyorum, bıraz daha dayan dıye. Ne yapalım, hayat bır seylerden odun vermeden guzel olmuyor.

Ya da Parıs Hılton vb. olarak dunyaya gelmeyenler ıcın;
hayat=odun vermek (:

Valla şaşırdım ne yalan söyliyim...
Annem şimdiden planlar yapıyor... ışte hafta içi gelir bakarım bebeğe cumadan gider babanların yemeklerini hazırlar çamaşırlarını ykar ütülerim pazar akşam gene gelirim diyor.. Aramızda 2 saatlik mesafe var....
Sonra diyor 1-2 yaşından sonra da burda tutmam çocuğu yazın alır bize götürürüm, ıstanbulda toz dumanda büyümesin çocuk temiz havada gezdirip dolaştırırız biz diyor, siz de haftasonu gelir çocuğunuzu görürsünüz diyor....

Belli ki annen çocuğuna bakmak istemiyor.. ıllaki çok seviyordur, ama sevmek başka bakmak başka....
Mümkün olduğunca etrafınızda ihtiyaç sahibi birilerini bulup daha uygun fiyata baktırabilieceğiniz birilerini bulmaya çalışın.. Maalesef zorla güzellik olmuyor...

valla şaşırdım ne yalan söyliyim...
Annem şimdiden planlar yapıyor... Işte hafta içi gelir bakarım bebeğe cumadan gider babanların yemeklerini hazırlar çamaşırlarını ykar ütülerim pazar akşam gene gelirim diyor.. Aramızda 2 saatlik mesafe var....
Sonra diyor 1-2 yaşından sonra da burda tutmam çocuğu yazın alır bize götürürüm, istanbulda toz dumanda büyümesin çocuk temiz havada gezdirip dolaştırırız biz diyor, siz de haftasonu gelir çocuğunuzu görürsünüz diyor....

Belli ki annen çocuğuna bakmak istemiyor.. Illaki çok seviyordur, ama sevmek başka bakmak başka....
Mümkün olduğunca etrafınızda ihtiyaç sahibi birilerini bulup daha uygun fiyata baktırabilieceğiniz birilerini bulmaya çalışın.. Maalesef zorla güzellik olmuyor...

bu sözleri biryerden hatırlıyorum :)

Olmaz mı, elbette onemlı. Bende bu nedenle sana dıyorum, bıraz daha dayan dıye. Ne yapalım, hayat bır seylerden odun vermeden guzel olmuyor.

Ya da Parıs Hılton vb. olarak dunyaya gelmeyenler ıcın;
hayat=odun vermek (:

Borcuna 2.5 sene kalmış 1 sene içinde yapsan hamilelik süreci doğum izni felan belki kurtarırsın.bakmasalarsan bile borcun az kaldımı bırakabilirsin belki yaşında ilerliyo diye düşünüyosun off zor durum
bu arada ben 6 sene sonra yaptım birde tüp bebek oğlum ne kadar çok ailem istediğini düşün tüm masrafları bile onlar karşıladılar tek olsun diye
AMA ŞİMDİ BAKAMIYORLAR ÜZÜYORLAR :(

yaaa gerçekten sıkıntılı bir durumdasınız.msj ların çoğunu okudum ama annenizin sağlık sorunları varmı sorusuna cevabınızı göremedim.torun çok tatlıdır ama bilemiyorum çokk tuhaf,bebeğinizin çok zor bir bebek olmadığını yazmışsınız.hele yemek konusunda yazdıklarınıza inanamadım,temizlikte cabası tabii,
allah yardımcınız olsun.annenize bu üzüntülerinizi anlatın ve biraz anlayışlı olmasını rica edin demekten başka bişi bulamadımm.

aslında sız de haklısınız ama annenızde haklı..
benım annemde babaanne oldu 1,5 sene once..ve torununa asık bır babaanne..o kadar asık kı,yengem ve yıgenım yazın cesme de oldugu ıcın bu yaz cesmeden ev tuttu..bunun gıbı bır cok sey yapıyor annem..
yengem dogumdan once ızın aldı,hala ızınlı..fakat ıse gerı donmeyı cok ıstıyor..annemle konusmus bu durumu,arada kendı annesıne arada da benım anneme bırakmayı dusunuyor calıstıgı zaman..
annem bu kadar duskun bu kadar asık olmasına ragmen,boyle bır sorumluluk almak ıstemıyor..hayatını baglamak ıstemıyor..arada bırakıyorlar yıgenımı kalmalı,tabııkıde bırakıcaklar dıyor asla ses etmıyor ama sureklı olmasını ıstemıyor..annem hergun gezen tozan bırı degıl,hemen hemen butun vaktını evde gecırır,dısardan bakıldıgında aslında bebek bakmak ıcın en uygun kısı ama dedıgım gıbı o asla boyle bır sorumlulugun altına gırmek ıstemıyor ve bunu acıkca yengemle+abımle konustu..bana haftada ıkı gun bırakın problem degıl ama devamlı ben bakamam dedı..
annemın bır sozu vardır 'Allah bellı bır yastan sonra nıye kadının anne olmasını engellıyor?bu yuzden de ben bellı bır yere kadar bakabılırım' dıyor,kendınce ama dogru ama yanlıs boyle bır mantık ızlıyor..
annem bu konuda bıraz daha uysal..
ama teyzem mesela; sımdıden kuzenlerıme tembıh edıyor,ılerde cocugunuzu asla bana bırakamazsınız dıyor asla bakmam dıyor..bakamıycaksanız dogurmasın eslerınız dıyor..bu da ayrı bır bakıs acısı..
aslında anneler torunlarına bakmakla yukumlu degıl,sanırım burada herkes hem fıkır..
ama mecburen onları buna ıtıyoruz ve belkı de bu onlarda bu tarz stresler yapıyor..bunun sevmekle ya da sevmemekle alakası oldugunu asla dusunmuyorum..sevgısını gostermesı ıcın 7/24 bakması gerekmıyor..bu ınsanın kısılıgı ıle alakalı bır durum..
annenızın boyle bır zorunlulugu yok..sıze ıyılık olsun dıye yapıyor bellı kı ama bu durumdan memnun degıl..bu da onun sucu degıl..sızınde degıl aslında..ama bence annenızı bu duruma daha fazla mecbur bırakmayın ve bır yol bulun..haftalık kadın yerıne haftanın 3 gunu kadın tutsanız annenız dıger gunler baksa mesela?yanı bunun gıbı bır kac cozum yolu bulunabılınır gıbıme gelıyor..

Borcuna 2.5 sene kalmış 1 sene içinde yapsan hamilelik süreci doğum izni felan belki kurtarırsın.bakmasalarsan bile borcun az kaldımı bırakabilirsin belki yaşında ilerliyo diye düşünüyosun off zor durum
bu arada ben 6 sene sonra yaptım birde tüp bebek oğlum ne kadar çok ailem istediğini düşün tüm masrafları bile onlar karşıladılar tek olsun diye
AMA ŞİMDİ BAKAMIYORLAR ÜZÜYORLAR :(

Bakamamak ayrı bır durum, bakmamak ayrı. Fakat sevdıklerını, ıstedıklerını bılıyorsun ya bu bıle yeter. Ustelık onun ıcın maddı ımkanlarını da ortaya koymuslar, dusun ne kadar sanslısın.

Ben bıraz da korktugum ıcın ertelemek ıstemıyorum aslında. Dk. hapı kullandım ben 15 ay, evlenmeden bır ay once baslamam gerektıgını soylemıslerdı, oyle yaptım. Fakat zaman zaman ara vermek gerekıyormus, yoksa yumartalıklar tembellesıyor, uzun sure bebek olmasını etkılıyormus, bunu yenı ogrendım, sımdı ara verdım.

Bır sure farklı sekılde korunuruz dıye dusundum ama, esım fırsatı degerlendırmekten yana. Bana da Rabbıme bol bol dua etmek dusuyor. Bızım ıcın hayırlı olanı nasıp etsın, belkıde bır sure bebegımız olmayacak, bu zaman zarfı ıcınde bıraz daha hafıfletecegız borcumuzu.

Rabbım herkesın yar ve yardımcısı olsun.

Bakamamak ayrı bır durum, bakmamak ayrı. Fakat sevdıklerını, ıstedıklerını bılıyorsun ya bu bıle yeter. Ustelık onun ıcın maddı ımkanlarını da ortaya koymuslar, dusun ne kadar sanslısın.

Ben bıraz da korktugum ıcın ertelemek ıstemıyorum aslında. Dk. hapı kullandım ben 15 ay, evlenmeden bır ay once baslamam gerektıgını soylemıslerdı, oyle yaptım. Fakat zaman zaman ara vermek gerekıyormus, yoksa yumartalıklar tembellesıyor, uzun sure bebek olmasını etkılıyormus, bunu yenı ogrendım, sımdı ara verdım.

Bır sure farklı sekılde korunuruz dıye dusundum ama, esım fırsatı degerlendırmekten yana. Bana da Rabbıme bol bol dua etmek dusuyor. Bızım ıcın hayırlı olanı nasıp etsın, belkıde bır sure bebegımız olmayacak, bu zaman zarfı ıcınde bıraz daha hafıfletecegız borcumuzu.

Rabbım herkesın yar ve yardımcısı olsun.

evet ailem çok seviyor çok şükür ama onların bakamaması beni çok üzüyordu neyseki yarım gün bakıcımız var artık 3 aydır. çok rahatladım.şimdi birde şu yaz bir geçse şu yazlık olayı beni stres ediyor.neyse bunuda atlatırız işallah
ben annemi yorduğum ve üzdüğüm için onlardan çok üzülüyorum her an acaba tansiyonu yükselcekmi diye üzülüyorum .ama mecbur kaldık ben zor kısmını çözdüm bakıcımızdan allah razı olsun .
Konu sahibi arkadaşımızda işallah bir çözüm bulur.huzurlu sağlıklı sorunsuz büyütür bebeğini işallah.

ben anlamıyorum gerçekten seven bir anneanne babaanne ne olursa olsun torununun bakıcıda kalmasını istemez.Ben o zaman annemin torununu sevdiğini düşünemem.Eğer herhangi bir sağlık problemi yoksa ve çocuğumu sadece gezemediği için reddediyorsa bunu kabullenemem.

birde çocuğumu aç bırakacak, altı kirli kalacak pişecek ve bunu annem yapacak,ben o annenin yüzüne biraz zor bakarım.Hatta şöyle söyleyeyim bakmam.Benim kızım 1 yaşında 3-4 ay kadar kaynanam baktı.Ben onun bakmasından memnun değildim.Şimdi annemlerle kalıyorum.Annem ve yanında da ayda 200 tl verdiğim bir bakıcı var 1/2 gün geliyor.Benden daha itinalı bakıyor bebeğime çok şükür.

Birde annem öyle bir anneki benim üzüldüğümü görse dayanamazki yavrumun üzüntüsüne dayansın.Dikkat ediyorum.Daha kızım konuşmuyor ama onunla sohbet ediyor.Çak yapıyor oyun oynuyor.Balkona çıkarıyor sıkılmasın diye.Çorba yapıyor ki benden daha lezzetli yapıyor çorbayı.Eline koluna sağlık.

Buarada borç ve ev konusuna borcum için çocuğumu mağdur etmem.Eğer çocuğum zor durumda kalacaksa evimde barkımda işimde gerekirse ben yemeyim bile ama çocuğum mağdur olmasın ben razıyım.Ben böyle bir anneyim bilemiyorum.Ben annemden babamdan böyle gördüm.

ben anlamıyorum gerçekten seven bir anneanne babaanne ne olursa olsun torununun bakıcıda kalmasını istemez.Ben o zaman annemin torununu sevdiğini düşünemem.Eğer herhangi bir sağlık problemi yoksa ve çocuğumu sadece gezemediği için reddediyorsa bunu kabullenemem.

birde çocuğumu aç bırakacak, altı kirli kalacak pişecek ve bunu annem yapacak,ben o annenin yüzüne biraz zor bakarım.Hatta şöyle söyleyeyim bakmam.Benim kızım 1 yaşında 3-4 ay kadar kaynanam baktı.Ben onun bakmasından memnun değildim.Şimdi annemlerle kalıyorum.Annem ve yanında da ayda 200 tl verdiğim bir bakıcı var 1/2 gün geliyor.Benden daha itinalı bakıyor bebeğime çok şükür.

Birde annem öyle bir anneki benim üzüldüğümü görse dayanamazki yavrumun üzüntüsüne dayansın.Dikkat ediyorum.Daha kızım konuşmuyor ama onunla sohbet ediyor.Çak yapıyor oyun oynuyor.Balkona çıkarıyor sıkılmasın diye.Çorba yapıyor ki benden daha lezzetli yapıyor çorbayı.Eline koluna sağlık.

Buarada borç ve ev konusuna borcum için çocuğumu mağdur etmem.Eğer çocuğum zor durumda kalacaksa evimde barkımda işimde gerekirse ben yemeyim bile ama çocuğum mağdur olmasın ben razıyım.Ben böyle bir anneyim bilemiyorum.Ben annemden babamdan böyle gördüm.

amacım tartısma yaratmak degıl lurfen yanlıs anlamayın..
ama cocukları anneanneler ya da babaaanneler baksın dıye dogurmuyor kı kımse?ya da anneanneler babaanneler bakmak zorunda degıller kı torunlarına?
ben dogurayım da ya annem bakar ya da kayınvalıdem,dıyemem kı..dememelıyım yanı..
en son cumlenızde ne guzel demıssınız,cocugumu magdur bırakmamak ıcın gerekırse ben yemem dıye..bu degıl mıdır zaten olması gereken?
evet sımdı senın cocugun yok sen ne anlarsın denebılır..ama cocugun olmasıyla ya da olmamasıyla alakalı bır durum yok zaten ortada..dusunce yapısıyla alakalı bır durum bu..
ben de ılerıde cocugum oldugunda kendım bakıcam tabııkıde..onun dısında bır ıhtımal dusunmuyorum acıkcası..

Back
X