çok çaresizim...tükendim...

bolu88

Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2013
1
0
16
Bolu
Merhaba arkadaşlar lütfen yazacaklarımı dikkatli okuyun ve çözüm yolu bulun bana yoksa kafayı yicem :S

2 yıllık evliyim 7 ay önce bir bebeğim oldu eşimle severek evlendik hatta bir hayli zor evlendik çok iyi giden bir evliliğimiz vardı.eşimin iş dolayısı ile doğumumu annemin yanında yaptım.eşimle uzun bir süre(3.5 ay ) ayrı kaldık ama 20 güne bir yanıma geldi.o zaman başladı ya sıkıntılar :S
ben 3aylık hamileyken kayınvalidem yanıma geldi ben onu çok güzel karşıladım.bi kaç gün sonra birbirimizi yemeye başladık :S benimle inatlaştı tartıştı klasik kaynana gelin muhabetleri daha sonra eşide geldi.eşim evde yokken 2 defa beni yerin dibine sokacak şekilde bozdular.benim soframda babamın inancını sorguladılar üstüne bu laftan anlamaz dediler.benim evimde kayınbaba bana surat yaptı.bu arada ben o kadar kötü bi gebelik geçiriyorum ki her dk kusuyorum midem alt üst kıymadan nefret edydm aylarca evime et almadım ama kayınvalide inada 4 kere pişirdi o kıymayı :S ve onlar gitmeden 1 gün önce sinir krizi geçirdim hastaneye kaldırdılar beni ama onlar eşimde dahil yemek yemediğim için olduğunu sölediler öle bi duruma gelmiştim ki evimin kapısını lanet olsun bu eve diye açıyodum herneyse bunların sonucunda onlara çok kırıldım.Tabi bu durumları eşim bilmedi.

Eşimin ailesiyle annemler aynı semtteler.Memlekete gelirken eşime sen yokken orda kalmak istemiyorum dedim gece tuvalete gitmeye korkuyodum ve tek başıma hayatta uyuyamam bu yüzden tamam dedi.aynı zamanda ailesinin patavatsızlığını geçimsz olduğunuda bilio 2 gelini 2 damadı var ama hepsi nefret ediyo :S

eşim gitti ve ben ailemn yanında kalmaya başladım aradan bi kaç gn geçince eşim ailesinde kalmamı istedi ben bunları daha önce konuştuk şimdi neden böle bişi istysn dedim çok tartştk belli ki birileri bişe sölemiş :S

bu ve bunun benzeri tartışmalrmz oldu ama gelip geçti.

doğumuma yakın çok byk tartışmalar geldi bi gün gecenin 4 ünde kaynvalide bağırdı çağırdı ne demekmiş bende kalmıcak bende doğum yapmıcak ben dış kapımıyım die eşimde bende onla tartıştık.neyse uyumak için babamlara geldik ve 2.kez kriz geçirdim :S

ertesi gün bebeğimn alışverişi için çarşıya çıktık eşim sürekli hadi abim beklio abim beklio die başımn etini yedi bende sinirlendim çıktım mağazadan çok byk kavga ettik abin kim senn dedim ya çocuğumn alışverişini rahatca yapamıcakmym ben dedim bu daha çok sinirlendi kalktık annesigile gittik daha sonra yazlıklarına gittik orda akşama kdr surat yaptı bana ben gttm konştum öle barıştı :S bi ertesi gün bayram oldu ailemn yanına sadece 15 dk gttim çnkü abisi o kdr izin verdi yazlığa gideceklermş :S abisi ne derse o oluyo o gitmek isterse gideriz istemezse otrrz evde :S neyse bayramn ikinci günü bizde kahvaltı yaptık ve annesigile gttk.daha o şehr dışına çıktı.

annem doğumdan sonra benm yanmda kalcaktı kurban bayramınıda bizde geçireckti ama eşim ısrarla ben abimlere gidecem dedi ben nasıl olur annem gelecek kalacak dedim git mi dicez ona dedim oda gelecek abimlere dedi :S günlerce bunun kavgasını yaptı benimle.

ahhh ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh :S :S

sonra doğum için gece uçakla geldi.ertesi sabah doğuma girdm.bu aarada ben ailemn yanında kaldığım sürece bi gün ailemi arayıp bişeye ihtiyacınız var mı eşime bakıysnz Allah razı olsun DEMEDİ.neden deveyi diken insanı....... yarar :S

ben çok şkr sağlıklı bir şeklde bebeğimi kucağıma aldım ve onun ailesine çok ii davrandım annesi hep yanımdaydı bi gün dışlamadım.
doğumdan 5 gün sonra annemle aralarında ufak bi tartşma geçti ve annem ağladı zaten doluydu eşime babamlar falan duydu anneside ordaydı babam annem ağzlarını açıp bi kaç laf ettiler annesine ama eşim duymadı.

ertesi gün kayınvalide babamı annemi eşime şikayet etmiş senin hakkında böle sölüyolar die :S eşim geldi 40 karış surat ne oldu dedim anlattı ve bunları babam duydu gitti annesiyle konuştu konu kapandı.biz geldik eşimin işinn olduğu memlekete.

Eşimle yeni şehre geldiğimzden beri tartışıyoruz :S
sıkıldım boğma beni dokunma :S
ben anne oldum ama kadınlığımıda unuttum :S
eşim bana o kadar tahammülsüz ki çok eyvallahsız cümleler kuruyo :S
daha sonra annem arefe günü evine döndü :S ne kadar acı değil mi :S
bayrama abisigile gittik.
BU ARADA GİDERKEN EŞİM ANNESİNİN BABAMLA KONUŞTUĞUNU SÖLEDİ YANİ KADINI BABAM UYARDI O GİDİP BİDAHA SÖLEMİŞ OĞLUNA BÖLE DEDİLER DİE :S
orda gayet saygılı ama az ve öz konuştum ordada bana eşim surat yaptı ailesyle muhattap olmuyomşm :S bende çok huzur bıraktılar ya ayaklarını öpmem lazımdı.
gideceğim gün kayınvalide herkesn içinde bağırdı çağırdı yine bana :S ben dış kapıyım die ama ne bağırış ailemde görmediğim herşey,i bunlarda gördm çocuk odasına gttm ağladım sesimi çıkarmadm ama kaynm eltm herkes onunla tartıştı böle bitti bayram eşimde sonradan yanıma geldi sarıldı bana haklısın sen dedi ben sana bişe diyemem dedi...

biliyorum çok sıktım sizi ama ne olur okuyun ...

şuanki durumu anlatacam size...

ailem eşime o kadar değer verioki kendi evlatlarından ayırt etmio ama bunun karşılığnda eşim onları çok nadir aramaya başladı...sen ailemi arıyomusun ki ben arıyayym dio :S ki ben o olayın üstüne 2 defa aradım annesini.hemde hiç bişe yokmş gibi konştum.ailem evime geldiğinde saygszlk etmmio ama onlara karşı çok değişti buda beni çok üzüo.

şuan bana karşı tahammülsüz
evde benimle ilgilenmio
eskisi gibi sarılıp öpmüo
kendimi o kdr boş hissdyrm ki konuştğm zaman susturuo
bişe olduğunda sesini yükseltio :S
ben gel dediğim zaman gel dio iştn gelince kendi halime bırak beni dio :S

bunları hak edecek naptım :S

çok çaresz hissdyrm kendimi ve çok deeğersiz :((((((((((((((

Son düzenleyen: Moderatör:
Allahım ne hayatlar var yaa, Rabbim dağına göre kar veriyo bu gerçekten doğru, büyük konuşmakta istemiyorum Rabbim sınamasın ama şu yaşananların onda birine bile dayanabileceğimi sanmıyorum, tabiki ailenle kalıcaksın ne işin var kv evinde, hizmetçilik yapcan orda hamile halinle, tükendim demişsin zaten bi adım sonrası yok ki tükenmenin, boşanmak seçenek değil sanırım senin için, o yüzden sabır selamet dil,yorum

valla arkadaşım konu resmen iktidar savaşına dönüşmüş..

senin ailen mi benim ailem mi??..

at kafandan bunları senin ailen zaten senin onlar senden asla vazgeçmez

kv ile yüzgöz olma sakın..karşılıklı atışmayın ööle..

olanı biteni de eşinden saklama önce senden duysun..

kibarca anlat..tabiki kendi ailenin yanında olmalıydın

hamilelik çok meşakkatli bir süreç..strese girmemen lasımdı

bu bebeğin sağlığı için gerekliydi..........

insanın kafasında dönüp durur böyle şeyler

şimdi kendi evimde olsaydım,yok işte bayram annemler ne yapıyorlardır üzülüyorlardır falan diye

düşünme bunları malesef artık evlendin..babanın evinde değilsin canım...

evliliginin dibine kadar ailesini sokan erkeklere hic saygi duymuyorum
herkes yerini bilsin
siz kendinizi ezdirmeyin
ve lütfen kv kp icin caninizi sIkmayin

diyorum ki sadece esinizin egitime ihtiyaci var
egitmeniz lazim
ama bunun icinde kendi psk den olmayin
annesiniz
bebginiz cok mini
lütfen kendinizi ve bebeginizi düsünün
hicbirsey icin kimse icin degmiyor

Son düzenleme:
yaşadıkların zor ama artık gerıde kalmış

eşinede böyle söyle o olumsuzsa sen olumlu olmaya

çalış anne baba seçilmiyorki ne yapsın oda annesı babası sonuçta

aileler yuzunden bırbırınızı yıpratıyorsunuz

Sizin evliliginizdede herkes sizden daha cok konusuyormus canim ya.
O onu dolduruyor, beriki öbürünü dolduruyor, esin herseyi baskalarindan duyuyor, sen sakliyorsun, agliyorsun, yine bildigini okuyorsun...böyle olmazki, insan isin icinden cikamaz.

Bir kere aylar boyunca esinden niye ayri kaldin, onuda anlamis degilim. Sanki hamilelik bir hastalik gibi, gitmissin baktirmissin kendine resmen.
Artik evlendin, kendi ayaklarinin üstünde dur. Cok lazimsa gelsinler kalsinlar sende üc gün, bir hafta artik neyse, ama daha fazlasida zarar.
Sen öyle aylar boyunca ailenin dibinden ayrilmazsan, esinde abisinin dibinden ayrilmaz tabii. Ne bekliyorsunki?
Iyice yipratmissiniz evliliginizi.
Kaynanan gecimsiz onu anladik, ama sende sunu anla: Sen onlarla nekadar mesafeli olursan, esinden okadar senden ve ailenden uzak durur.
Erkekler böyle. Istisnaler kaideyi bozmaz. Ister ailen esini sevsin, ister sevmesin, esin icin bu birsey ifade etmiyor. Erkekler düz mantik:
"Sen benim ailemle iyi degilsen, bende senin ailenle iyi olmam. Sanada sevgim azalir."
Acik acik söylemezler tabii, ama sonuc bu. Kaynanani sev, sarmala demiyorum, ama saygili bir sekilde mesafeli ol simdiye kadar oldugun gibi, kendi ailenle onlari yüz yüze getirme, gerekirse kendi ailenide ikaz et evliligimde huzurum kaciyor, kendinizi geri cekin de, biraksinlar gidip gidip kaynanana vs laf söylemeyi. Kocaman insan, ona zaten bu saatden sonra laf anlatamazlar.
Zarari bir tek sana ve esine ve cocugunuza dokunur.

Çok tanıdık..
Senin ailen benim ailem kavgası..
Çözümünü ben de bulamıyorum.
Allah yardımcımız olsun:31:

kıyamam ya cok üzüldüm:50:
Allah yardımcın olsun

Ahh bu tarz aileler...

Bu konuda suçlu suçsuz aramıyalım,

Herkes hatalı...

1- Hamile olduğun için evinden o kadar uzaklaşmamalıydın

2- Ailem ailem diye tutturmamalıydın

3- Eşin bu davranışına "hamiledir, geçer" diye bakmalıydı

4- Aileler herşeye bu kadar dahil olmamalıydı vs.. uzar gider..

Neyse bugüne gelelim,

Artık olan olmuş, kırılmış dökülmüş..

Evinden ayrılma,

Kayınvalidenle arana saygılı bir mesafe koy,

Eşine aileni araması için baskı yapma,

Ve en önemlisi bebeğinle igilen, hiçbirşeye onun kadar yoğunlaşma.

Mutluluklar...

bune şimdi....yazıp pişman olup sildinmi

Back
X