Çok çaresizim,yardım edin lütfen..

Gul receli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2015
640
337
103
Kızlar nasil baslasam bilmiyorum..Kac kere sildim tekrar yaziyorum,bu yaziyi yazarken bile agliyorum.Surekli aglayasim geliyo durduk yere kac gundur cok caresizim neden agladigimi bilmiyorum cok kotu hissediyorum anlatamiyorum icinde bulundugum durumu.İyi de degilim kotu de degilim.Neye agladigimi bile bilmiyorum.Öyle nedensiz sebepsiz,gozyaslarimi tutamiyorum.Hani insan aglamamak icin kendini zor tutar ve saklamaya calisir ya o da olmuyor birden bosaliveriyor.Regl donemim gecti onunla alakasi olmadigini belortmek istiyorum.Yemek yemekten cok zevk alirdim,simdi bir lokma bile yiyesim yok surekli midem bulanıyor icim bulanıyor.Neredeyse gunun cogunu uykuyla geciriyorum.İcim daraliyor nefesim kesiliyor..Hicbir sey tatmin etmiyor giyinmek istemiyorum,saclarim zaten ince telli ve seyrek bu siralar iyice dokulmeye basladi iyice cansizlasti.Aynalar korkulu ruyam,cunku gozlerim kipkirmizi ve cok yasli cirkin ve bayaa yorgun ozensiz bir kadin goruyorum.20 yasindayim.Ne yapacagimi inanin bilmiyorum.Yardimci olun..Lutfen (Uzun yazdigim icin kusura bakmayin kimseye anlatamadigim icin birden tun cumleler agizimdan dokuluveriyor)

Son düzenleme:
Kaç gündür böylesine bir iki gunlukse belki regl olacaksindir o yüzden boyle sebepsiz duygu değişimi yasiyorsundur. Eğer uzun zamandirsa ne düşünüyorsun da boyle uzuluyorsun mutlaka bir sebebi vardır biraz acarsan yardim edebiliriz

Belli bir nedeni yok mu bu aglamalarin. depresyona girmiş gibi geldin bana. yirmi yaşındasın ne güzel çık gez dolaş arkadaşlarinla eve hapsetme kendini.eğer üstesinden gelemiyorsan bir psikologa görün cnm.

Depresyondasiniz bence uzmana görūnūn..yakinlarda kötū bi olay mı yasadiniz.. sizi ūzen biseyler var..

Sebepsiz yere ağlama depresyon belirtisidir, biz size burada yardım edemeyiz lütfen psikolojik destek alın.

Belli bir nedeni yok mu bu aglamalarin. depresyona girmiş gibi geldin bana. yirmi yaşındasın ne güzel çık gez dolaş arkadaşlarinla eve hapsetme kendini.eğer üstesinden gelemiyorsan bir psikologa görün cnm.
Malesef annem izin vermiyor istemiyor disari cikmami,e ogrenci oldugum icin anne eline bakiyorum haliyle.Kendim de onu dinlemeyip cikamiyorum cunku para vermiyor,para olmadan bir yere gidemiyorum.Biriktirdilerimle bir kac defa ciktim disari bu sefer surekli ariyor eve gel gec oldu diyor,zaten 2 saat anca cikiyorum.Eve geliyorum surat yapiyor laf sokuyor konusmuyor.Erkek arkadasimla bulusmamis istemiyor,erkek rkadasimi da istemiyor.Kizlarla bulusucam desem bende geliyim diyor yada gitme ne isin var diyor..En guzel yaslarim okul harici evde odada yatagimda oturup yatmakla geciyor.Ama senelerdir hic boyle olmadi durduk yere aglama diye bir sey hic gormedim duymadim..

Malesef annem izin vermiyor istemiyor disari cikmami,e ogrenci oldugum icin anne eline bakiyorum haliyle.Kendim de onu dinlemeyip cikamiyorum cunku para vermiyor,para olmadan bir yere gidemiyorum.Biriktirdilerimle bir kac defa ciktim disari bu sefer surekli ariyor eve gel gec oldu diyor,zaten 2 saat anca cikiyorum.Eve geliyorum surat yapiyor laf sokuyor konusmuyor.Erkek arkadasimla bulusmamis istemiyor,erkek rkadasimi da istemiyor.Kizlarla bulusucam desem bende geliyim diyor yada gitme ne isin var diyor..En guzel yaslarim okul harici evde odada yatagimda oturup yatmakla geciyor.Ama senelerdir hic boyle olmadi durduk yere aglama diye bir sey hic gormedim duymadim..
Bunları baştan yazaydın ya... Sebepsiz yere ağlama olmuyor işte bu sanırım anneninde bir uzmandan yardım alması lazım.

Baban hayatta mı? İlişkileri nasıl? Annen kaç yaşında?

Bi psikologa görünün, annenin bu hareketlerini de anlat. O dr sana yardımcı olabilir. Annenle de konuşmak isteyebilir. Ona karşı şöyle şöyle olun diye. Yani yanlış hareketleri varsa annenin, dr annene dr olarak söyler.

Annem 51 yasinda.Kanser hastaligi atlatti.Ona deger veriyorum uzulmesin diye her istedigini yapiyorum.Babam hayatta cok sukur oda calisiyordu isler kotulesti ayrilmak zorunda kaldi.Babamda bu aralar problemli.Annemle babam zaten genelde problemliler en kucuk seye tartisip haftalarca konusmayan cinsten.Annem babami ben disari ciktigimda surekli dolduruyor bir kiza sahip cikamiyorsun soz geciremiyorsun ne bicim erkeksin kimlerle geziyor nerelere gidiyor acaba diye.Kac sefer babamla karsi karaiya getirdi.Hatta annemin doldurusuyla bu konu yuzunden babamdan siddet gordum gecen sene.Kursa gidiyodum,ben senin kursa diyip gezmeye ciktigini bilmiyor muyum diye bagiriyor ki babam duysun.Babam sinirleniyor bana surat yapiyor.Makyaj yapinca oje surunce yine hazirlanmis gidiyor bir yere diyor.Makyaj yap oje sur gez anca bunlari bilirsin diyor.Halbuki yaz boyunca 6 kere evden ciktim ve sadece o 6 gun oje surdum.Ben 50 yasinda kadinim ben bu jadar rahat degilim diyor,ben yapamiyorsam sende yapamazsin diyor.Temizlik yapiyorum ev islerini yapiyorum,ertesi gun millete akrabalara hic is yapmiyor her seyi ben yapiyorum bana hic yardimci olmuyor diye anlatiyor.Surekli herkese,hic din ahlak bilgisi yok diye anlatiyor iddaa ediyor.Fakat benim ahlakim kendimedir onun bilmedigi belki bir cok seyden haberdarim ama yine de kabullenmiyor.Yapmadigim seyleri gozuyle gormus gibi yaptin biliyorum diyor.Kardesime ablan kac yasina geldi sunu bile bilmiyor sen benim en sevdigim cocugumsun diyor seviyor.Kardesim benimle dalga geciyor ve herkese anlatiyor ben ablamdan daha iyiyim diye.Kardesim 14 yasinda.Toplam 6 kere diaari cikmam sonucunda hepsine gec gittim bunlar dolayisiyla,evden cikiyorum oh cok sukur cikabildim mutluluguyla bu sefer erkek arkadasim kiziyor soyleniyod.Onada acikliyorum sabir gosteriyor anlayisli bir insan.İnanin baslasi olsa beklemez eminim.Cunku kimse boyle bir seyi cekemez..Ama bunlari kabullendim cunku elimden bir sey gelmiyo artik.Bunlar bir rutin halinde hep.Ben artik durduk yere neye neden agladigimi bile bilmiyorum.Tum gun odamda yatagimdan cikmiyorum kimse gelip halimi hatrimi sormuyor zaten sorsunlarfa istemiyorum.Uyumak ve daha cok uyumak istiyorum.Ve bu yorganin altindan cikmamak istiyorum.Gunes bile istemiyorum..Cok uzun oldu kusura bakmayin

Depresyonda gibisin.. Bi uzmandan yardım alsan?
Nasil alacagim,ne yapmaliyim beni bununla ilgili bilgilendirin lutfen ve ne kadar ucret gerekir?Cunku annem benimle konusmuyor ve bu isine geliyor ona bagli kalmam ona yalvarmam hosuna gidiyor.Ama ben asla ondan para istemek icin konusup yalvaramam.Zaten pekte umursayacagini sanmiyorum.O yuzden sanirim psikologa bile gidemem..3hafta once bir olay daha yasadik konusunu anlatmak bile istemiyorum cunku yok artik deyip hani dalga geciyor yada fake dwmenizden korkuyorum o kadar komik bir konu.Bana yapmadigim birseyi gozleriyle gormus gibi yapmissindir kesin yapiyosun ben biliyorum diyor,hayir anne yapmiyorum diyorum.Hala yapiyosun biliyorum sen anlamiyosundur yapiyosundur farketmiyosundur diyor.Hayir anne yapmiyorum ayrica kahvalti masasinda konusulcak konu mu bu daha gozumu acamadim diyorum.Hala hayir yapiyosun biliyorum farketmiyosundur diyor.Anne ben 20 yasindayim bunu anlayamicak miyim farkedemicek miyim diyorum.Hala sus allah askina yapiyosun sen diyo,sanki gozleriyle gormus gibi.Anne bak gunahimi aliyosun gozunle gormeden diyorum..Bana diyor ki (komsumuzun otistik bir oglu var 12 yasinda adi eren) Eren'de yapti annesi dediki kesin simdi şöyle şöyle yapmistir (ne oldugunu soylemek istemiyorum zira ben anlatmaya utaniyorum) dedi annesi ve nolur nolmaz diye onlemini aldi,Eren yapiyorsa farketmiyorsa sende yapiyorsundur farketmiyorsundur ben biliyorum diyor.Artik sesim yukseldi yapmiyorum yapmiyorum anla artik yapmiyorum diye bagirdim Avuc iclerimi masaya tum gucumle vurmusum,ellerimin acisini hissetmedim bile ama onumdeki tabak paramparca olmustu ve ellerim morarmisti cam kiriklari ellerime girnisti bunlari olayin sokuyla ilk basta anlayamadim aglamaya basladim anla artik yapmadim diye bagirarak.Bana sen ruh hastasisin timarhaneye yaticaksan yat senle ugrasamam diyip masadan kalkip odasina cekildi.Ben resmen soka girdim ben bu degildim,ilk defa ben boyle sacma bir hareket yaptim bagirip tabak kirdim ellerim kanadi ve cok uzuldum boyle birsey yaptigim icin.Ama asla bu ben degilim..Nasil oldu bilmiyorum herseye sabreden alttan alan herkesin gonlunu hos etmeye calisan cok sakin bir insanim normalde..Nasil yaptim bilmiyorum hala sokunu yasiyorum normalde cok gucsuz bi insanim ama avuciclerimle tabagi kirdim.Ama ben onlara aglamiyorum ben problemlere aglamiyorum ben artik durduk yere hicbir neden olmadan hickira hickira agliyorum ne iyiyim ne kotu..

Psikolog ve psikiyatristlere zaten ruh hastasi insanlarin hasta ettigi insanlar gider kardes..annenin ciddi psikolojik sorunlari var bence ...sen de onunla kala kala akIl saglIgIni yitiriyosun...depresyona girmissin zaten bu sartlarda girmen de normal bence...

Canım annenide ikna et bence onunda sorunları olduğu aşikar.psikolog ücretsiz var aile danışma merkezlerinde net ten araştır

babanı ikna et, annenin tedavi olması gerekiyor
hastalık onun psikolojisini bozmuş, o da seninkini yerlebir ediyor.

Okuyor musun? Eğer okuyorsan okullar açıldığında rahatlarsın. Evden uzaklaşırsın.

Ama ben senin yerinde olsam şehirdışında okurdum. Yatay geçiş başvuruları ayın sonuna kadar devam ediyor. Kendine bir iyilik yap ve bu tımarhaneden kaç.

Seni annen bunaltmis. Gezmek icin para sart degil, dun ciktim ben mesela, sadece bilmedigim sokaklarda yurudum, evlere bahcelere baktim, bankta oturup hava aldim. Gayet iyi geldi.
Onun haricinde bir tsh testi yaptir derim. Tiroid sorunlari da insani duygusallastiriyor. Hicbir derdim yokken, reklamlara bile agladigimi cok bilirim.

Arkadaşlarında dediği gibi annen ve sen bir psikologa gitmelisiniz öncelikle. Ve benim sana tavsiyem abdest al namaz kıl biliyorsan kuran oku bilmiyorsan mealini oku inan içini çok rahatlatır dua et bu durumdan kurtulmak için annen ve baban için dua et.. Allah yardımcın olsun.

Back
X