Çok çaresizim,yardım edin lütfen..

Bu sene universiteyi yeni kazandim,annem sehirdisi kazandigim takdirde İstanbul'dan tasinacagimizi soyledi.Yani tek asla yollamiyor.Yoksa dusundum tabiki.Sehirdisinida bu yuzden yazamadim.Okullarin acilmasini iple cekiyordum ama artik umudum kalmadi iyi seyler olacagina dair.Cunku acilmasini bekledikce gunler yil gibi..Acilinca da yine bi sorun cikar yine bir sey aksilik olur yine kotu seyler olur diye korkmuyor degilim..

Seni annen bunaltmis. Gezmek icin para sart degil, dun ciktim ben mesela, sadece bilmedigim sokaklarda yurudum, evlere bahcelere baktim, bankta oturup hava aldim. Gayet iyi geldi.
Onun haricinde bir tsh testi yaptir derim. Tiroid sorunlari da insani duygusallastiriyor. Hicbir derdim yokken, reklamlara bile agladigimi cok bilirim.
O onuda gezdim tozdum sanıyor birileriyle bulustugumu dusunuyor gunumu gun edip mutlu mutlu geldigimi dusunuyor,cunku dediklerini yaptim.Acikcasi disaridan da sogudum insanlardan da gunisigi beni rahatsiz ediyor yorgun hissettiriyor.Eskiden cikmak icin elimden geleni yapardim simdi bende cikmak isteemiyorum bu kadar sorunla ugrasmak istemiyorum cunku her ciktigimda olay oluyor.Bu testi deneyecegim ama oyle oldugunu sanmiyorum..

Bu sene universiteyi yeni kazandim,annem sehirdisi kazandigim takdirde İstanbul'dan tasinacagimizi soyledi.Yani tek asla yollamiyor.Yoksa dusundum tabiki.Sehirdisinida bu yuzden yazamadim.Okullarin acilmasini iple cekiyordum ama artik umudum kalmadi iyi seyler olacagina dair.Cunku acilmasini bekledikce gunler yil gibi..Acilinca da yine bi sorun cikar yine bir sey aksilik olur yine kotu seyler olur diye korkmuyor degilim..

Canım 20 yaşında bir genç kızı bu şekilde yıpratmaya hakları yok. Onlar annen baban olabilir. Annen büyük bir hastalık atlatmış. Kıyamıyorsun belli ki. Alttan alıp içine atıyorsun.

Onunla konuştun mu hiç? Neden böyle yapıyormuş, beni üzüyorsun de. Kaç yıllık kızınım beni tanımıyor musun? Nasıl üzgün olduğumu görmüyor musun de. O senin annen sonuçta. Seni doğurdu, büyüttü. Bu hayatta seni koşulsuz sevecek tek insan. Sakince oturup bize bu anlattıklarını ona da anlatsan. Halinden anlamaz mı?

Arkadaşlarında dediği gibi annen ve sen bir psikologa gitmelisiniz öncelikle. Ve benim sana tavsiyem abdest al namaz kıl biliyorsan kuran oku bilmiyorsan mealini oku inan içini çok rahatlatır dua et bu durumdan kurtulmak için annen ve baban için dua et.. Allah yardımcın olsun.
İnan surekli ediyorum,annemde kuran okuyan namaz kilan bir insan ona kiziyorum kuran okuyorsun namaz kiliyorsun ama gozunle gormeden gunahimi aliyorsun ve bu en buyuk gunahlardan diyorum kabul etmiyo.Kurani once anlamali insan,sonra arapca okumali diye dusunuyorum..Ama okumuyor bildiginden sasmiyof,en dogru o,en akilli o,en cok bilen o,hepimiz cok salagiz en zeki o.Bu sene dedem vefat etti onun uzuntusu de hala uzerimden cikmiyor,bu annemide etkiledi.Ama acikcasi insanlar uzulmesin aglamasin diye ugrasmaktan kendimle hic ilgilenemez olmusum..Cok yoruldum kizlar

Babamla da aralari acik,babamda bubaralar problemlemlo takip takmayacagindan emin olamiyorum :'(

Canım annenin çok ciddi problemleri var eğer annen tedavi olmazsa senin psikolojinı iyice bozar. Sanki senden intikam alıyor gibi . Ben yapmadım sende yapmayacaksin der gibi belki de kıskanıyor gibi geldi bana . Babana da arası kötüyse

Canım 20 yaşında bir genç kızı bu şekilde yıpratmaya hakları yok. Onlar annen baban olabilir. Annen büyük bir hastalık atlatmış. Kıyamıyorsun belli ki. Alttan alıp içine atıyorsun.

Onunla konuştun mu hiç? Neden böyle yapıyormuş, beni üzüyorsun de. Kaç yıllık kızınım beni tanımıyor musun? Nasıl üzgün olduğumu görmüyor musun de. O senin annen sonuçta. Seni doğurdu, büyüttü. Bu hayatta seni koşulsuz sevecek tek insan. Sakince oturup bize bu anlattıklarını ona da anlatsan. Halinden anlamaz mı?
Bunu kac kere denedim anliyormus gibi yapiyor hatta gülüyor ama sonra yine yine yine ayni seyler,aslinda he deyip gecistiriyormus demekki diyorum artik ..Konu basliginda dedigim gibi,CARESİZİM..Cunki aklimiza gelen iyilik yontemiyle her yolu denedim ama nafile..

Biraz kulaklarını tıkamayı dene duyma insanları. söylenenleri.. Görevlerini yap sonrada odana geç kitap oku, müzik dinle, film izle.. Görünmez olsun insanlar senin için böyle dene birazda

Biraz kulaklarını tıkamayı dene duyma insanları. söylenenleri.. Görevlerini yap sonrada odana geç kitap oku, müzik dinle, film izle.. Görünmez olsun insanlar senin için böyle dene birazda
Zaten bu zamana kadar hep oyleydi yemegimi yerdim isleri yapardim odama cekilirdim hemen,fakat artik ne film ne de muzik dinlemek zevk vermiyor mutlu etmiyor.Yemek desen cok mide agrisi cekiyorum yemek bile hosuma gitmiyor.Ne bicim bir kiz oldum boyle kendimden nefret ediyorum :(

Zaten bu zamana kadar hep oyleydi yemegimi yerdim isleri yapardim odama cekilirdim hemen,fakat artik ne film ne de muzik dinlemek zevk vermiyor mutlu etmiyor.Yemek desen cok mide agrisi cekiyorum yemek bile hosuma gitmiyor.Ne bicim bir kiz oldum boyle kendimden nefret ediyorum :KK43:
zamanla düzelir diycem ama biliyorum bu sana yetmiycek.. çok dolmuşsun içine atmaktan artık gözyaşların kendiliğinden akmaya başlamış.. insanın böyle dönemleri olabiliyor bazen ama senin anne faktörü biraz sıkıntı. önce onun değişmesi lazım..

Canim senin hic mi bir buyugun yok etrafinda ya, bir teyze, hala, kuzen falan? Bu yazdiklarini anlatsan.
Annen hic normal degil, sanki olumden donmenin yarattigi bir sokla, hic gencligini yasamadigini fark etmis, acisini senden cikariyor, seni kiskaniyor gibi.
Boyle olmaz, seni de dibe cekecek. Farkli bir yerde okul kazanip, yurtta falan kal. Babanla konus, senin de psikolojini bozulacagini gorsun. Olmadi hafta ici bir ise gir, ya da varsa uzakta guvendigin bir akraba, onlarin yaninda sinava hazirlan, bir sekilde su icinde bulundugun ortamdan uzaklasman lazim.

Bunu kac kere denedim anliyormus gibi yapiyor hatta gülüyor ama sonra yine yine yine ayni seyler,aslinda he deyip gecistiriyormus demekki diyorum artik ..Konu basliginda dedigim gibi,CARESİZİM..Cunki aklimiza gelen iyilik yontemiyle her yolu denedim ama nafile..

Böyleyse psikoloğa gitmeyi de kabul etmez annen. Sanki tüm stresini senin üzerinde atıyor. Dayanılacak gibi değil.

Okuldan artan vakitlerde bir iş bul kendine. Hem paranı kazanırsın, istediğin gibi harcarsın. Hemde evde takıldığın vakitleri minimuma indirirsin. Akşam yatmadan yatmaya gelirsin eve.

Yada restini çek, şehirdışına yatay geçiş yap. Tabii bu biraz daha cesaret gerektiren birşey. Maddi olarak daha zorlar.

Canim senin hic mi bir buyugun yok etrafinda ya, bir teyze, hala, kuzen falan? Bu yazdiklarini anlatsan.
Annen hic normal degil, sanki olumden donmenin yarattigi bir sokla, hic gencligini yasamadigini fark etmis, acisini senden cikariyor, seni kiskaniyor gibi.
Boyle olmaz, seni de dibe cekecek. Farkli bir yerde okul kazanip, yurtta falan kal. Babanla konus, senin de psikolojini bozulacagini gorsun. Olmadi hafta ici bir ise gir, ya da varsa uzakta guvendigin bir akraba, onlarin yaninda sinava hazirlan, bir sekilde su icinde bulundugun ortamdan uzaklasman lazim.
Anneannem var,teyzemle pek yakin degiliz,kuzenimde uzakta oturuyor.Anneannem annemi uzmemem gerektigini uzdugum halde benim yuzumden olecegini soyleyip duruyor bana.Annesiz kalirsam kimse bakmazmis etmezmis uzmemeliymisim onu,evet hakli da ama care mi?Hayir degil.Sadece beni susturup avutmaya calisiyor.Annemi de uyariyor tabi annem dinlemiyor o ayri..

Anneannem var,teyzemle pek yakin degiliz,kuzenimde uzakta oturuyor.Anneannem annemi uzmemem gerektigini uzdugum halde benim yuzumden olecegini soyleyip duruyor bana.Annesiz kalirsam kimse bakmazmis etmezmis uzmemeliymisim onu,evet hakli da ama care mi?Hayir degil.Sadece beni susturup avutmaya calisiyor.Annemi de uyariyor tabi annem dinlemiyor o ayri..
Ben de Istanbul da oturdugum halde, yine Ist universite okurken, ayri eve cikmistim. Sen de resti cek, 2-3 arkadas cikin bir eve. Babanla ayri konus bu durumu.
Annanen de o kadar dusunceliyse gelsin o ilgilensin kiziyla. Ne demek senin yuzunden olecek, anne tarafi hepten kafadan kontak ya. Sen kendin bir silkin lutfen, nasil su ruh halindan cikarim, gelecegime odaklanirim diye dusun. Sen de kendini birakirsan, odalardan cikmaz surekli uyursan gencligin, gelecegin elden gider. Kendine acimayi birak, calisip maddi ozgurlugunun olacagi gunleri dusunerek motive ol. Sen kendine yardim etmesen, kimse seni ayaga kaldiramaz.

Ben de Istanbul da oturdugum halde, yine Ist universite okurken, ayri eve cikmistim. Sen de resti cek, 2-3 arkadas cikin bir eve. Babanla ayri konus bu durumu.
Annanen de o kadar dusunceliyse gelsin o ilgilensin kiziyla. Ne demek senin yuzunden olecek, anne tarafi hepten kafadan kontak ya. Sen kendin bir silkin lutfen, nasil su ruh halindan cikarim, gelecegime odaklanirim diye dusun. Sen de kendini birakirsan, odalardan cikmaz surekli uyursan gencligin, gelecegin elden gider. Kendine acimayi birak, calisip maddi ozgurlugunun olacagi gunleri dusunerek motive ol. Sen kendine yardim etmesen, kimse seni ayaga kaldiramaz.
Cok haklisin..Ama babamda baska bir ege cikmama izin vermez bundan eminim.E zaten annemin doldurmalari yuzunden onunda bana cok guvendigi soylenemez..

Annem 51 yasinda.Kanser hastaligi atlatti.Ona deger veriyorum uzulmesin diye her istedigini yapiyorum.Babam hayatta cok sukur oda calisiyordu isler kotulesti ayrilmak zorunda kaldi.Babamda bu aralar problemli.Annemle babam zaten genelde problemliler en kucuk seye tartisip haftalarca konusmayan cinsten.Annem babami ben disari ciktigimda surekli dolduruyor bir kiza sahip cikamiyorsun soz geciremiyorsun ne bicim erkeksin kimlerle geziyor nerelere gidiyor acaba diye.Kac sefer babamla karsi karaiya getirdi.Hatta annemin doldurusuyla bu konu yuzunden babamdan siddet gordum gecen sene.Kursa gidiyodum,ben senin kursa diyip gezmeye ciktigini bilmiyor muyum diye bagiriyor ki babam duysun.Babam sinirleniyor bana surat yapiyor.Makyaj yapinca oje surunce yine hazirlanmis gidiyor bir yere diyor.Makyaj yap oje sur gez anca bunlari bilirsin diyor.Halbuki yaz boyunca 6 kere evden ciktim ve sadece o 6 gun oje surdum.Ben 50 yasinda kadinim ben bu jadar rahat degilim diyor,ben yapamiyorsam sende yapamazsin diyor.Temizlik yapiyorum ev islerini yapiyorum,ertesi gun millete akrabalara hic is yapmiyor her seyi ben yapiyorum bana hic yardimci olmuyor diye anlatiyor.Surekli herkese,hic din ahlak bilgisi yok diye anlatiyor iddaa ediyor.Fakat benim ahlakim kendimedir onun bilmedigi belki bir cok seyden haberdarim ama yine de kabullenmiyor.Yapmadigim seyleri gozuyle gormus gibi yaptin biliyorum diyor.Kardesime ablan kac yasina geldi sunu bile bilmiyor sen benim en sevdigim cocugumsun diyor seviyor.Kardesim benimle dalga geciyor ve herkese anlatiyor ben ablamdan daha iyiyim diye.Kardesim 14 yasinda.Toplam 6 kere diaari cikmam sonucunda hepsine gec gittim bunlar dolayisiyla,evden cikiyorum oh cok sukur cikabildim mutluluguyla bu sefer erkek arkadasim kiziyor soyleniyod.Onada acikliyorum sabir gosteriyor anlayisli bir insan.İnanin baslasi olsa beklemez eminim.Cunku kimse boyle bir seyi cekemez..Ama bunlari kabullendim cunku elimden bir sey gelmiyo artik.Bunlar bir rutin halinde hep.Ben artik durduk yere neye neden agladigimi bile bilmiyorum.Tum gun odamda yatagimdan cikmiyorum kimse gelip halimi hatrimi sormuyor zaten sorsunlarfa istemiyorum.Uyumak ve daha cok uyumak istiyorum.Ve bu yorganin altindan cikmamak istiyorum.Gunes bile istemiyorum..Cok uzun oldu kusura bakmayin
Bence siz değil anneniz bir uzmandan yardım almalı. Anlattığınız şeyler çok normal değil çünkü.

Doldurma falan dinleme,önce babanla konuş.Doğru cümleler kullanırsan seni anlayacağını düşünüyorum.Mesela "annem yüzünden bunalımdayım" gibi anneni suçlar tarzda değil de iyi olmadığını,mutsuz olduğunu vs anlat babana.Annenle daha net konuş.Üzüldüğün şeyi anında söyle,içine atma(tabi bağırmadan,ağlamadan,sakin bir şekilde).Akrabaları da boşver,anneannene sor bir bakalım Allah korusun annene bir şey olsa o sahip çıkar mıymış sana,akrabaların sahip çıkar mıymış?Ama dediğim gibi annenin gururunu incitmeden hareket et.Bir de böyle dönemler herkesin başına zaman zaman gelir.Aşmak için çabala,reşitsin tek başına para biriktirip bir şekilde psikoloğa gitmen senin için şart bence.Emin ol aştığın zaman daha çok güçleneceksin,bu günlere gülüp geçeceksin

Sirkelen ve kendine gel
Üzmek için bile vakit yok
Psikologa bir git
Bu durumun sebebini araştır
Kitap oku, hayallerinde canlandır
Arkadaşlarınla çık dışarı gez
Emin ol biraz daha iyi olacaksın.

Dipçe: Son yazdığınızı görmemiştim.
Annenin dediklerine kulak tıka bir süre
Ve anneni ikna et psikolojik tedavi almaya
O da zor şeyler atlatmış belki bunun hıncını çıkarıyordur sizden
Üzüldüm..Hakkınızda hayırlısı olsun.

Annem 51 yasinda.Kanser hastaligi atlatti.Ona deger veriyorum uzulmesin diye her istedigini yapiyorum.Babam hayatta cok sukur oda calisiyordu isler kotulesti ayrilmak zorunda kaldi.Babamda bu aralar problemli.Annemle babam zaten genelde problemliler en kucuk seye tartisip haftalarca konusmayan cinsten.Annem babami ben disari ciktigimda surekli dolduruyor bir kiza sahip cikamiyorsun soz geciremiyorsun ne bicim erkeksin kimlerle geziyor nerelere gidiyor acaba diye.Kac sefer babamla karsi karaiya getirdi.Hatta annemin doldurusuyla bu konu yuzunden babamdan siddet gordum gecen sene.Kursa gidiyodum,ben senin kursa diyip gezmeye ciktigini bilmiyor muyum diye bagiriyor ki babam duysun.Babam sinirleniyor bana surat yapiyor.Makyaj yapinca oje surunce yine hazirlanmis gidiyor bir yere diyor.Makyaj yap oje sur gez anca bunlari bilirsin diyor.Halbuki yaz boyunca 6 kere evden ciktim ve sadece o 6 gun oje surdum.Ben 50 yasinda kadinim ben bu jadar rahat degilim diyor,ben yapamiyorsam sende yapamazsin diyor.Temizlik yapiyorum ev islerini yapiyorum,ertesi gun millete akrabalara hic is yapmiyor her seyi ben yapiyorum bana hic yardimci olmuyor diye anlatiyor.Surekli herkese,hic din ahlak bilgisi yok diye anlatiyor iddaa ediyor.Fakat benim ahlakim kendimedir onun bilmedigi belki bir cok seyden haberdarim ama yine de kabullenmiyor.Yapmadigim seyleri gozuyle gormus gibi yaptin biliyorum diyor.Kardesime ablan kac yasina geldi sunu bile bilmiyor sen benim en sevdigim cocugumsun diyor seviyor.Kardesim benimle dalga geciyor ve herkese anlatiyor ben ablamdan daha iyiyim diye.Kardesim 14 yasinda.Toplam 6 kere diaari cikmam sonucunda hepsine gec gittim bunlar dolayisiyla,evden cikiyorum oh cok sukur cikabildim mutluluguyla bu sefer erkek arkadasim kiziyor soyleniyod.Onada acikliyorum sabir gosteriyor anlayisli bir insan.İnanin baslasi olsa beklemez eminim.Cunku kimse boyle bir seyi cekemez..Ama bunlari kabullendim cunku elimden bir sey gelmiyo artik.Bunlar bir rutin halinde hep.Ben artik durduk yere neye neden agladigimi bile bilmiyorum.Tum gun odamda yatagimdan cikmiyorum kimse gelip halimi hatrimi sormuyor zaten sorsunlarfa istemiyorum.Uyumak ve daha cok uyumak istiyorum.Ve bu yorganin altindan cikmamak istiyorum.Gunes bile istemiyorum..Cok uzun oldu kusura bakmayin
hmmm depresyonda haklısın
kesınlıkle psıkologa gıtmelısın
psıkolog en guzel dılle annenle konusur
konusması lazım cunku annen boyle devam etmemelı kendınıde uzuyor senıde farkında degıl

Nasil alacagim,ne yapmaliyim beni bununla ilgili bilgilendirin lutfen ve ne kadar ucret gerekir?Cunku annem benimle konusmuyor ve bu isine geliyor ona bagli kalmam ona yalvarmam hosuna gidiyor.Ama ben asla ondan para istemek icin konusup yalvaramam.Zaten pekte umursayacagini sanmiyorum.O yuzden sanirim psikologa bile gidemem..3hafta once bir olay daha yasadik konusunu anlatmak bile istemiyorum cunku yok artik deyip hani dalga geciyor yada fake dwmenizden korkuyorum o kadar komik bir konu.Bana yapmadigim birseyi gozleriyle gormus gibi yapmissindir kesin yapiyosun ben biliyorum diyor,hayir anne yapmiyorum diyorum.Hala yapiyosun biliyorum sen anlamiyosundur yapiyosundur farketmiyosundur diyor.Hayir anne yapmiyorum ayrica kahvalti masasinda konusulcak konu mu bu daha gozumu acamadim diyorum.Hala hayir yapiyosun biliyorum farketmiyosundur diyor.Anne ben 20 yasindayim bunu anlayamicak miyim farkedemicek miyim diyorum.Hala sus allah askina yapiyosun sen diyo,sanki gozleriyle gormus gibi.Anne bak gunahimi aliyosun gozunle gormeden diyorum..Bana diyor ki (komsumuzun otistik bir oglu var 12 yasinda adi eren) Eren'de yapti annesi dediki kesin simdi şöyle şöyle yapmistir (ne oldugunu soylemek istemiyorum zira ben anlatmaya utaniyorum) dedi annesi ve nolur nolmaz diye onlemini aldi,Eren yapiyorsa farketmiyorsa sende yapiyorsundur farketmiyorsundur ben biliyorum diyor.Artik sesim yukseldi yapmiyorum yapmiyorum anla artik yapmiyorum diye bagirdim Avuc iclerimi masaya tum gucumle vurmusum,ellerimin acisini hissetmedim bile ama onumdeki tabak paramparca olmustu ve ellerim morarmisti cam kiriklari ellerime girnisti bunlari olayin sokuyla ilk basta anlayamadim aglamaya basladim anla artik yapmadim diye bagirarak.Bana sen ruh hastasisin timarhaneye yaticaksan yat senle ugrasamam diyip masadan kalkip odasina cekildi.Ben resmen soka girdim ben bu degildim,ilk defa ben boyle sacma bir hareket yaptim bagirip tabak kirdim ellerim kanadi ve cok uzuldum boyle birsey yaptigim icin.Ama asla bu ben degilim..Nasil oldu bilmiyorum herseye sabreden alttan alan herkesin gonlunu hos etmeye calisan cok sakin bir insanim normalde..Nasil yaptim bilmiyorum hala sokunu yasiyorum normalde cok gucsuz bi insanim ama avuciclerimle tabagi kirdim.Ama ben onlara aglamiyorum ben problemlere aglamiyorum ben artik durduk yere hicbir neden olmadan hickira hickira agliyorum ne iyiyim ne kotu..
bu durum bende de vardı. bi takım sebeplerden dolayı dışarı çıkmama kararı almıştım ve gün ışığı görmedim. camdan dışarıya bile bakasım yoktu. uzun süre dışarı çıkmamak insanlarda türlü sorunlara yok açar. bende d vitamini eksikliği çıktı açık havayla irtibatımı kestiğim için. ve uzun süreli d vitamini eksikliği de psikolojik rahatsızlıklara, eklem sorunlarına ve enerji düşüklüğüne sebep oluyor. ailenin bu durumu anlaması gerek. uzun süreli d vitamini eksikliği kansere de sebep oluyo aynı zamanda. doktora git test yap ve sonucuna göre tedaviye başla. ailen de kendine gelsin bu ne bencilliktir

Back
X