Çok çaresizim

loversound

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2009
138
0
96
İstanbul
arkadaşlar benim bi derdim var.işin içinden çıkamıyorum.yardımlarınıza ihtiyacım var.benim canımdan çok sevdiğim kuzenim aralıkta askere gitti.15 ay askerlik yapacak.kuzenimin 17 yaşında bir kız kardeşi var.çocukluğumuzdan beri hep beraberiz.çok yakınızdır.kuzenimin yaklaşık 6 yıldır kardeşim dediği arkadaşları var.ailecede görüşürüz arkadaşlarıyla.yengem tekerlekli sandalyede olduğu için kuzenim askere gittikten sonra devamlı yengemelre gelip halini hatrını sorarlar.kardeşine sahip çıkarlar sağolsunlar.mehtabı(kuzenimin kardeşi) devamlı alıp gezdirirler.geçen hafta öğrendiğim olay beni şok etti.mehtap kuzenimin arkadaşlarından salihe aşık olmuş.ve bunu salihe söylemiş.salih başta olmaz diyerek diretmiş.ama mehtabın ısrarlarına ve ilgisine en sonunda karşılık vermiş.ve bunlar sevgili olmuşlar.geçenlerde mehtap bize kalmaya geldi.telefonunda salihin msjlarını gördüm ve şok oldum.salihle konuştum.yaptığım büyük şerefsizlik biliyorum.çok pişmanım ama karşı koyamadım işte dedi.daha mehtapla konuşamadım doğru düzgün.yanlız kalamadık fazla.şimdi napıcağımı nasıl davrancağımı bilmiyorum.salihe bidaha ne mehtabı ne kuzenimi arıcaksın dedim.şimdi kuzenim 1 hafta sonra dağıtım iznine gelicek.herşeyi kuzenime anlatsammı kararsızım.mehtaplada nasıl konuşacağımı bilmiyorum .daha 17 yaşında.zarar görmesini istemiyorum.offf çok çaresizim.akıl verin bana lütfen.

siz caresız degılsınız bana gore..
sıze saygı duyuyorum oncelıkle belırteyım ama kım olursa olsun baskasının mesajlarına bakmanız hoş degıl..kuzenınız 17 yasında belkıde basladıgı bırlıkdelıkde mutllu olcakdır neden bukadar panık yapdınız anlıyamadım?..salıhı aramaya hakkınız varmı merak ettım?..
eger ortada cok onemlı sebep var ıse bunu mehtap ıle konusmanızda fayda vardır ..
sıze ozelını acmasını saglayın ve konusun eger hata yapıyo ıse sız konusdukca kendısınde anlıycakdır askerdekı kuzenı karıstırmayın derım ışın ıcıne..
mehtp ıle guzelce hayatında bırı varmı vs dıyerek tatlı bı dıl ıle konusun emın olun kendısıde acılcakdır sıze..

Bu Salih kötü bir insan mı ki merak ettim.
Kuzeninizin bu kadar yakın arkadaşıymış, demek ki kuzeninizin de sevdiği bir insan.
Yani belki de mutlu olacaklar, neden engellemek istiyorsunuz anlayamadım.

korumacı bir tavır içindesiniz anlıyoruz ama kuzeninize bunu salih efendinin anlatması daha dogru olmazmı

kuzeniniz ona güvendiyse eğer kardeşiyle görüşmesine de bişey demiyecektir emin olun... zaten belli bir sınavdan geçirmiştir Salih'i...aynı şey geçen sene başıma geldi ordan biliyorum... annemin kuzeninin en yakın arkadaşlarından birine aşık oldum ama benimki karşılıklıydı hatta önce onda başladı....görüştük denedik yapamadık uzatmadan bitirdik ama annemin kuzeni bundan zerre kadar rahatsızlık duymadı...çünkü arkadaşına güveniyordu...bence siz bu olaya karışmayın kuzenleriniz Salih'le otursun halletsin...

Bir kızla bir erkek birbirlerinden hoşlanışlar ve sevgili olmuşlar bunda şok olacak ne var anlayamadım..
Neden şok oluyorsunuz...
17 yaşında bir gençkızın mesajlarını karıştırma hakkınız olmadığı gibi onun izni ve bilgisi olmadan onun sevgilisini arayıp hesap sormaya da hakkınız yok...
Ayrıca salih niye yaptığının bir şerefsizlik olduğunu düşünüyor açıkçası bende buna şok oldum....
Sevmenin sevilmenin nesi şerefsizlik....

Salih, Erol Taş gibi biri sanırım ki bu kadar büyütmüşsünüz olayı. ne olmuş yani , 17 yaşında bir genç kız aşık olmuş, Salihte ona karşı boş değilmiş. Bunda kötü olan ne anlamadım.

Karışmayın lütfen, size ne yaaalmaz:

Son düzenleme:
salih de kendisine şerefsiz demeye ne meraklıymış.
valla salih yaşadığı ilişkinin arkasında pek durmuyor gibi ama sizin kimsenin hayatına karışmaya hakkınız yok. lmaz:
ben mehtap olsam sizi affetmezdim hiç..
:dilcikar:

Salih Salih Güney gibi mi,hani Banu Alkanı evliyken baştan çıkaracak kaa seksapelli mi,yoksa serseri mi?
Serseriyse bile laf etmek size düşmez,bazı insanlar kötüyü yaşayarak öğrenir..
Kuzeniniz askerden dönünceye kadar belki ayrılırlar ya da ciddileşirler,kim bilebilir ki..
Bence korumacı tavrınızın dozunu artırmadan da uzaktan takip edebilirsiniz,yeri geldiğinde veya çok büyük bir yanlış hissettiğinizde belki manipüle edebilirsiniz..
Gerçi dediğim gibi,tecrübe = yenilen darbe..

Adam baştan değerini biçmiş gerçi dediğin gibi

işgüzarlık yapmışsınız bence..üstünüze vazife olmadığı halde müdahale etmişsiniz..
bunda bu kadar şaşırıp sorun yapacak ne var anlayamadım..insanların hayatını zehir etmeyin,bırakın istedikleri gibi hislerini paylaşsınlar.çocuk değiller ya..askerdeki kuzeninize söylemekten de vazgeçin bence..özetle ortada sizi ilgilendiren bir durum yok bence çekin ellerinizi özel yaşamlarından..ve de kızın telefonunu karıştırmanız çok ama çok ayıp...

Bence koruma içgüdünüzü abartıyorsunuz, başlığa baktım konuya girdim ama çaresiz olunacak bir durum göremedim, ne var ki insan abisinin arkadaşına aşık olamaz mı bu şekilde beraberlik yaşayan hatta evlenen bile o kadar çok ki

hepinizin düşüncelerine saygım sonsuz.yorumlarınız için teşekkür ederim.tabiiki insan abisinin arkadaşına aşık olabilir.gönül kimi seveceğini seçemiyor.ama şöyle bir durum var.kuzenim askere giderken arkadaşlarına mehtap size emanet.benim kardeşim sizin de kardeşiniz.onu koruyacaksınız bir yanlışı olduğundada ben nasıl yanlışını gösteriyorsam sizde göstereceksiniz.benim gözümü arkamda bırakmayın dedi.salih mehtap devamlı gezerlerken kuzenim salih için benim dostum işte kardeşine nasıl sahip çıkıyor.gözüm arkada değil vallahi diyor hep.
sizde bu abartılcak bir konu değilmi.bana göre yanlış.kuzenimde mehtapta benim canım.kimsenin üzülmesini zarar görmesini istemiyorum.bu yüzden kendimi çaresiz hissediyorum.

arkadaşının kardeşine aşık oldu diye Salih kötü mü oldu şimdi?
belki çok mutlu olacaklar. bence tavrınız gereksiz ve saçma....

merak etme zarar görmezler. abisi kalkmış arkadaşlarını eve kadar sokmuş demek Salihe karakter olarak güveniyor. ne güzel güvendiği arkadaşıyla kardeşi işte. hem aynı anne babadan olmadıklarına göre bu sizin bacınız hikayesi olmuyor işte burda.
mehtap madem başlatmış bu olayı, abisine de o söylesin. sen karışma.

Allah Allaaaahh.. bunun nesi yanlış yaa, Salihten daha iyi sevgili mi bulacaksınız Mehtaba... adam gibi adammış işte, elleşmeyin siz.

ınsan kardeşini kimseye emanet etmez... ınsn bu yaa. Hadi arabanı bi arkadaşına emanet edersin, paranı edersin telefonunu edrsin de bir insanı bir insana emanet etmenin mantığını anlayaıyorum ben...
Emanete hıyanet edilmez, ama bu eşyalar için geçerli insanlar için değil, çünkü insanların eşyalardan farklı olarak duyguları vardır....
Ayrıca Slih emanete ihanet falan da etmiyor, ne güzel dostunun söylediğini yapmış kardeşine sahip çıkıyor.. Abi olarak değil sevgili olarak sahip çıkıyor ne var bunda....

Bence bu konuya daha fazla üdahele etmeyin...
Bunu abisine söylemesi gereken ya mehtaptır yada Salih...
Size sadece uzaktan izlemek düşer...

Bu emanet olayı saçma hakkaten ya ben üniversiteyi ailemden ayrı okumuştum. Bana bir ev tuttular ve babam beni apartmanın sahibi kendi yaşında bir adama emanet etmişti. Adam aylarca gece gündüz kapımdaydı, sahip çıkacak ya:)))) Neyse konuyu dağıtmayayım. Bence Salih arkadaşı olan kuzeninizle dağıtıma gelince konuşsun iş bitsin ben kardeşinle ilgileniyorum diye. başkasından öğrenmesi daha kötü şüphe uyandırabilir.:1ninca:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…