Çok çay içtiği için dişleri döküldü!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
cok-cay-ictigi-icin-disleri-dokuldu-5414492.Jpeg
ABD‘nin Michigan eyaletinde yaşayan Linda W. adlı bir kadının dişlerinin dökülmesinin sebebi olarak çok çay içmesi gösterildi.

Sitene Ekle
Alman Focus dergisinin haberine göre, özellikle siyah çayın en fazla fluorür içerdiğine dikkati çekildi. Doktorlar, günde 20 miligramdan fazla fluorür alınırsa, dişleri ve kemiği koruma faktörünün tersine etkisinden olumsuz etkilendinilğine dikkati çekti.

47 yaşındaki Linda W.‘nin yıllardır süren diş dökülme sorunun altında çok çay içmesi olduğunu kanıtlayan doktorlar, kadının tüm kırık dişlerini söküp, kendisi için takma diş hazırladılar. Bel ve kalça ağrılarına neden Detroit kentindeki Henry Ford Kliniği doktorları, kadının son beş yılda sürekli bel ve kalça ağrılarından şikayet etmesinin altında da siyah çayın yattığı belirtildi.

Siyah çayı yaşam iksiri olarak gördüğünü söyleyen kadın „alkol kullanmıyorum, sadece siyah çay içiyorum“ dedi. Çay içmeden kendini oldukça zayıf hissettiğini söyleyen kadının, bazı zamanlarda günde yüz çay poşetine kadar demlediği ortaya çıktı.
http://www.milliyet.com.tr/cok-cay-ictigi-icin-disleri-dokuldu/dunya/detay/2028989/default.htm

çayda fluorür mü varmış hiç bilmiyorum, bizim rize çaylarında yoktur umarım

kansızlık sebebi çok çay içmek.kansızlıkta bir çok rahatsızlığa sebep oluyor.

ben de kendimi çay tiryakisi sanırdım 100 poşet nedir yaw :KK53: keşke damar yolu açsalarmış ablaya :KK53:

Belki çok şeker katıyorduo_O çayı kötülemeyelim

Genelde hiç cay icmem. Coook nadir bir bardak içerim belki. Hele kahvaltida hayatta çay icemem.. 100 poset nedir ya? Hay masallah..

Bizim evde de ocagin ustunde cay hic eksik olmaz surekli icilir. Dis problemlerimin altinda bu mu yatiyor acaba...

Çayı normalde cok aramam. Ama hamileyken cay tiryakisi oluyorum nedense. Iki disim curudu sebebi bu mu ki acep?

X