• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok ciddi okul problemi

Sampanyadakizehir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2016
1.099
739
123
Merhaba bi süredir yoktum kendimce büyük bi derdim var ama öyle bi dert ki sanki hallolmazsa bütün hayatım mahvolacak ve tekrar toparlaması çok zor olacak.

Biraz uzun kısaca anlatıcam
Özel üniversitede 3. Yılım babam öderim dedi destek olurum dedi(anne baba ayrı) bende güvendim başladım okula. İlk sene yarısından önce aramayı bile kesti okul paramı ilk sene okulun bir biriminde çalışarak hallettim ikinci sene amcam okula çek sundu ve okul kabul etti. İkinci seneyi de öyle devam ettim. Bilen bilir belki özelde kayıt yenilenmeden para verilmeden okula devam edilmez bu kayıt yenileme de parayla olur ve her ay para ödenmezse sisteminiz kapatılır. 3. Sene sonuna kadar sistemim kapanmadı ben çok mutluydum hevesimi görüp bu sene yardımcı oldular diye çünkü mütevellit heyetinden okul sahibine muhasebe müdürüne kadar görüştüm yardım istedim. Olan aon bir ayda oldu sistemim kapandı. Okulla görüştüm ne çek var ne burs diyolar benden hem geçen sene hem bu sene parasını istiyolar bende çek için amcam gelecek makbuz var sonuçta ama benden bu senenin parasını istedikleri takdirde ben nasıl verebilirim ki keşke başta deselerdi sistemi kapatsalardı en azından ara verirdim çalışır devlet ünide kazanırdım. Şimdi hem sene kaybım hem binlerce borcum olacak.

Okula gidip nasıl burs verdiniz diye sormadın mı diyecekler olur çok sevindim ve gidip sorarsam olmamasından korktum okumak çok çok çok istedim çünkü kurcalamak istemedim bu da benim hatam.

Söz ağızdan bir kere çıkar

Parayı git babandan iste , olmazsa dava aç
Madem söz verdi arkasında duracak

Amcan da babanla aynı kafa ne yazık ki

Üzüldüm, ama burs işini anlayamadım açıkçası bursa başvurmuş muydun?

Söz ağızdan bir kere çıkar

Parayı git babandan iste , olmazsa dava aç
Madem söz verdi arkasında duracak

Amcan da babanla aynı kafa ne yazık ki

Üzüldüm, ama burs işini anlayamadım açıkçası bursa başvurmuş muydun?
Biraz karışık yazmışım
Zaten 3. Senemdeyim ve üç senedir babam yardımcı olmuyo ilk sene okulda çalıştım bölüm ücretini ödedim ikinci sene çek verdik ödedik üçüncü sene de okul para istemedi kaydımı yenilediler ve hiç sistemimi kapatmadılar.
Ama şimdi okul diyo ki sen bize çek vermedin biZde sana burs vermedik
Kaydını yapmanın sebebi sistemsel bi hata sen bize 40 bin borçlusun

Biraz karışık yazmışım
Zaten 3. Senemdeyim ve üç senedir babam yardımcı olmuyo ilk sene okulda çalıştım bölüm ücretini ödedim ikinci sene çek verdik ödedik üçüncü sene de okul para istemedi kaydımı yenilediler ve hiç sistemimi kapatmadılar.
Ama şimdi okul diyo ki sen bize çek vermedin biZde sana burs vermedik
Kaydını yapmanın sebebi sistemsel bi hata sen bize 40 bin borçlusun

Allah allah çek verildiyse amcanın hesabından tahsil edildiği görülüyordur. Amcana söyle bankaya beraber gidin dekontu al okula götür. Amcanın verdiği çek karşılıksız çıkmış olabilir mi?

Allah allah çek verildiyse amcanın hesabından tahsil edildiği görülüyordur. Amcana söyle bankaya beraber gidin dekontu al okula götür. Amcanın verdiği çek karşılıksız çıkmış olabilir mi?
Makbuzla gelecek amcam o inşallah bi şekilde hallolur ama bu sene için ben ne senet imzaladım ne bişey yaptım tam burslu gibi kaydın yenilendi senet vs imzalamadan benden bu senenin parasını alabilirler mi kolaylıkla acaba

Gelişim üni psikoloji :KK43:

Okul değiştirme şansın yok mu hem gereksiz pahalı hem de yani okul da öyle o parayı verdiğine değecek bir okul değil ben de psikoloji mezunuyum. Ortalaman falan iyiyse daha uygun bir okula geçiş yapsan ama 4 oluyorsan seneye geçemezsin tabi.

Makbuzla gelecek amcam o inşallah bi şekilde hallolur ama bu sene için ben ne senet imzaladım ne bişey yaptım tam burslu gibi kaydın yenilendi senet vs imzalamadan benden bu senenin parasını alabilirler mi kolaylıkla acaba

Tam burslusun gibi bir bildirim oldu mu sana okuldan?

Simdi, onceden sistemi kapatacaklarini soyleselerdi belki o zaman okulu birakir giderdin ama okulun hatasini sen cekiceksin bu durumda, sen magdur durumuna dusuyorsun. Avukata sormakta fayda var. Burda avukat hatunlar oluyor, konu asligina ekleme yap avukatlar bakabilir mi diye ekle .

Babanla konus bence. Bak ben sana guvendim ama benim 3 yilim ziyan olacak herkes mezun olurken ben ortada kalicam de. Vicdana gelir belki. Babana yazacak hakaretim cok ama banlanmak istemiyorum.

Okul değiştirme şansın yok mu hem gereksiz pahalı hem de yani okul da öyle o parayı verdiğine değecek bir okul değil ben de psikoloji mezunuyum. Ortalaman falan iyiyse daha uygun bir okula geçiş yapsan ama 4 oluyorsan seneye geçemezsin tabi.
Yok üçüncü senenin sonundayım yatay geçiş yapamıyomuşum hem yapmak istesem vermezler de diplomamı parayı ödemeden

Simdi, onceden sistemi kapatacaklarini soyleselerdi belki o zaman okulu birakir giderdin ama okulun hatasini sen cekiceksin bu durumda, sen magdur durumuna dusuyorsun. Avukata sormakta fayda var. Burda avukat hatunlar oluyor, konu asligina ekleme yap avukatlar bakabilir mi diye ekle .

Babanla konus bence. Bak ben sana guvendim ama benim 3 yilim ziyan olacak herkes mezun olurken ben ortada kalicam de. Vicdana gelir belki. Babana yazacak hakaretim cok ama banlanmak istemiyorum.
Babama söyledim çok kez o da anneniz beni boşamasaydı filan diyo ve babam evlenmeye çok meraklı ben umrunda değilim yeni birini bulup evlensin ona yeter annemden sonra iki kere daha evlendi tek düşündüğü kendisi. En son söyledim bu olay olunca hakaret etti kapattı yüzüme. Bilmiyorum ne olacak o parayı vermem mümkğn değil hani memur olsam mezun olunca kredi çekip versem bunu kabul etseler keşke. Hep dua ediyorum mucize olsun diye inşallah olur

Babama söyledim çok kez o da anneniz beni boşamasaydı filan diyo ve babam evlenmeye çok meraklı ben umrunda değilim yeni birini bulup evlensin ona yeter annemden sonra iki kere daha evlendi tek düşündüğü kendisi. En son söyledim bu olay olunca hakaret etti kapattı yüzüme. Bilmiyorum ne olacak o parayı vermem mümkğn değil hani memur olsam mezun olunca kredi çekip versem bunu kabul etseler keşke. Hep dua ediyorum mucize olsun diye inşallah olur

Araya amcani/halani koy gitsin babanla konussunlar vallahi aklima baska bir sey daha gelmiyor :)

Amcan okulla bir konussun, 3. senende olmana bakarak belki borc senedi yaparlar.

Umarim bir seyler cikar. Param olsaydi valla verirdim.

Konu başlığı nasıl değişiyo acaba belki yardımcı olabilir bi avukat inşallah

Back
X