Eski konunu okumasam başka bir yorum yapacaktım ama...
Sen doktor olacaksın, o inşaat mühendisi. Adamın yaptıklarının tek açıklaması aşağılık kompleksi!
İnan ki bu şekilde şeyler duyduğum çok arkadaşım var. Erkekler kendini geride bulduklarında karşı tarafın özgüveninin içine s.ciyorlar ki kendini bırakmasın.
Bir tanıdığımin eşi işten atılmıştı mesela, sonra alıştı tembelliğe yıllarca çalışmadı. Eskiden melek gibi olan adam işten ayrıldıktan sonra kadının tipine vs hakaretler ede ede kadını ondan vazgecemeyecek hale getirdi (ne alaka bilmiyorum ama psikoloji böyle birşey işte)
Staj yaptığım yerde dunya tatlısı bir müdürüm vardı. Kadin okulunun bir kismini başka ülkede okumuş, 3 dil biliyor, kısa sürede müdür olmuş... Ama it kopuk kocası hem kadına 'sunepe-elinden bir iş gelse- ne kadar salaksın,ben olmasam on günde ölürsün -havyan gibi şişmişsin- evlendigimizde ne güzeldin su haline bak' gibi hakaretlerle hem de fiziksel şiddet uygulaya uygulaya kadını gerçekten sünepe bir insan haline getirmişti. Kadın hem eve hem çocuğuna kendi baktığı,adamdan asla bir hayır göremediği ve ailesi arkasinda olduğu halde girdiği ozguvensizlikten çıkamadığı için hala evli...
Bir başka arkadaşım da , tek çocuk. Ailesi çok zengin değil ama yıllarca az cok birikim yapmışlar kızın ilerideki evliliği için. Kocası da aile konusunda bir yardım gormemiş, düğün zamanı çocuk elindeki imkanları harcadı ama genelini kız ve kızın ailesi aldı (asla kafaya kakacak bir aile değil, 'sen de bizim oglumuzsun' lafı eden bir aile)
Ama sonuç? Adam aşağılık kompleksinden çıkamadı ve evi benimseyemedi. Üstelik kız ne dese 'ev senin eşyalar senin,Kovacaksan gideyim' gibi salak cümleler kuruyor, kendisini kötü hissettiği icin kıza da kötü hissettiriyor-fiziksel olarak dalga geçiyor.
Yani benim gözlemlediğim kadarıyla kendini bir açıdan yetersiz hisseden insanlar karşısındaki de yetersiz hissetsin diye baskı uyguluyor.
Bence ayrıl gitsin..
8 yılım, ah sen 17 taşımanın triplerine falan da hiç girmeni tavsiye etmem, dünyada tanışacak çok hoş erkekler var, inan ki ilk sevgilimle evlenmek istemezdim

Bence Nisan falan filan hiç düşünme bile, adam kendini belli etmis