Çok cnm sıkılıyor

serkubra

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2016
265
144
103
Mrb arkadaşlar
Benim bir kizim var ve eylül de 2 yaşını bitirecek ama kızı mi dünyaya getirene kadar çok zorluklar yaşadım preeklampsi oldum ve işin kötüsü 33. Hafta farkettik ve kızım 34 haftalık doğdu 25 gün kuvozde kaldı. Ama o süreci size anlatmam mümkün değil yaşayan bilir ancak rabbim hiç kimseyi evladiyla sinamasin inşallah konu acmamin sebebi de ben kızımın bir kardeşi olsun istiyorum ve doktorlar bana aynı şeyleri %50 yaşarsın diyorlar olebilirsin bile diyorlar esimde kızım annesiz kalmasındansa kardeşi de olmayi versin diyor ama ben kızım tek büyüsün istemiyorum bana bi akıl verin ne olur yaşadığım yerde perinatoloji uzmanı da yok tecrübeli anneler veya çevresinde benim gibi olan akrabalari varsa yazarsanız çok sevinirim

Canım benim doğru demiş eşin o riske girme hiç çocuk sahibi olmayanlar var tek olsun ne olcak ki bunun için canını sıkma bence evladina sahip çık

Hiç bir şey canından kıymetli değil.
Ama empati yapıyorum.
Çok zor ya...
Sanırım ben de göze alıp dogururdum

eşinize hak veriyorum.
sizin riskiniz çok daha büyük..
bu riske girmeye değer mi?
hem de danışabileceğiniz bir uzmanın olmaması da takip işini imkansızlaştırıyor.

bizim bir tanıdığımızın vardı, ikinci çocuğu oldu ama sürekli kontrol altında oldu.
ikinci bebeği çok erken doğdu, kendisi de ölümün eşiğinden döndü.
alacak nefesi varmış.
yaşadıklarını bildiğim için bence bile bile bu riske girmeye değmez..

kardeş mi anne mi?

eşinize hak veriyorum.
sizin riskiniz çok daha büyük..
bu riske girmeye değer mi?
hem de danışabileceğiniz bir uzmanın olmaması da takip işini imkansızlaştırıyor.

bizim bir tanıdığımızın vardı, ikinci çocuğu oldu ama sürekli kontrol altında oldu.
ikinci bebeği çok erken doğdu, kendisi de ölümün eşiğinden döndü.
alacak nefesi varmış.
yaşadıklarını bildiğim için bence bile bile bu riske girmeye değmez..

kardeş mi anne mi?
Inanın ki o kadar düşünüyorum ki artık piskolojim bozulmuş

Annesiz kalmasındansa kardeşsiz kalması yeğdir. Kardeşi olmayınca ne olacak incileri mi dökülecek? Kardeşi doğurayım derken annesiz kalırlar sonra başlarına üvey anne gelir filan...

Inanın ki o kadar düşünüyorum ki artık piskolojim bozulmuş

psikolojinizi bozacak bir durum yok.

elbette kardeşi olmasını isteyebilirsiniz ama sağlıklı bir şekilde ailesinde büyütüyorsunuz çocuğunuzu..

Allah'a şükredin bir çocuğunuz olduğu için..

eğer gerçekten karar verirseniz de bir uzmanın olduğu yere taşınıp onun direktifleriyle hareket edin. taşınmadan asla kalkışmayın..

Mrb arkadaşlar
Benim bir kizim var ve eylül de 2 yaşını bitirecek ama kızı mi dünyaya getirene kadar çok zorluklar yaşadım preeklampsi oldum ve işin kötüsü 33. Hafta farkettik ve kızım 34 haftalık doğdu 25 gün kuvozde kaldı. Ama o süreci size anlatmam mümkün değil yaşayan bilir ancak rabbim hiç kimseyi evladiyla sinamasin inşallah konu acmamin sebebi de ben kızımın bir kardeşi olsun istiyorum ve doktorlar bana aynı şeyleri %50 yaşarsın diyorlar olebilirsin bile diyorlar esimde kızım annesiz kalmasındansa kardeşi de olmayi versin diyor ama ben kızım tek büyüsün istemiyorum bana bi akıl verin ne olur yaşadığım yerde perinatoloji uzmanı da yok tecrübeli anneler veya çevresinde benim gibi olan akrabalari varsa yazarsanız çok sevinirim
neden kendinizi riske atıyorsunuz 1 yada 2 çocuk ne farkedecek.hiç bişey canınızdan kıymetli değil bence.hadi hiç bir şey olmadı doğurdunuz madalya mı takıcaklar.hereksiz yere canınızı tehlikeye atmayın hiç bebek sahibi olamayanlar ne yapsın o zaman.

İnsanın kardeşi olması güzel bir duygu ama, kardeşsiz büyüyen ve çok mutlu olan milyonlarca insan var.
Psikoloji bozulacak, hatta hayatını riske atacak bir durum değil bu, sanki bir uzvu eksikmiş gibi düşünüyorsunuz.
Çocuğunuzun yerine kendimi koyuyorum annemin böyle bir riske girmesini hayatta istemezdim, çok kızardım ona.
Mantıklı düşünün.

Annesiz kalmasındansa kardeşsiz kalması yeğdir. Kardeşi olmayınca ne olacak incileri mi dökülecek? Kardeşi doğurayım derken annesiz kalırlar sonra başlarına üvey anne gelir filan...
Allah korusun işte ben kötü düşünmek istemiyorum yavrumu tabii ki annesiz bırakmak istemiyorum ama inanın ki bende çok kararsızım ne yapacağımı bilmiyorum

Ben cidden bazı kadınları anlamıyorum.Arkadaşım diyelim kardeşi oldu ama ömür boyu öksüz kalacak, Allah bilir ne biçim bir üvey anne gelecek, belki sürekli eziyet çekecekler. Değer mi? Şimdi evladınızı güzelce yetiştirin. Sağlığınıza da dikkat edin. Herkesin kardeşi olmak zorunda değil.

neden kendinizi riske atıyorsunuz 1 yada 2 çocuk ne farkedecek.hiç bişey canınızdan kıymetli değil bence.hadi hiç bir şey olmadı doğurdunuz madalya mı takıcaklar.hereksiz yere canınızı tehlikeye atmayın hiç bebek sahibi olamayanlar ne yapsın o zaman.
Tabii sizde haklısınız rabbim isteyen herkese bu güzel duyguyu yasatsin inşallah ama insan çocuğu madalya taksinlar diye dogurmuyor ki kimseden ödül beklediğim yok benim

Burada da eminim tek çocuk olan bir sürü üye vardır. Acınacak bir yanı yok yani. Bunu düşünmeniz normal ama riski almanız normal değil.

İnsanın kardeşi olması güzel bir duygu ama, kardeşsiz büyüyen ve çok mutlu olan milyonlarca insan var.
Psikoloji bozulacak, hatta hayatını riske atacak bir durum değil bu, sanki bir uzvu eksikmiş gibi düşünüyorsunuz.
Çocuğunuzun yerine kendimi koyuyorum annemin böyle bir riske girmesini hayatta istemezdim, çok kızardım ona.
Mantıklı düşünün.
Işte bende bir süre daha ara verip kafamı dinlemek istiyorum vücudum tam anlamiyla kendini toparlasin istiyorum ve daha sonra bir perinatologa gidip konuşmak istiyorum eğer bana derse yüksek ihtimalle ikinize de bir şey olmaz ancak o zaman belki dusunecegim inanın ki kafam çok karisik

eşin haklı. yüzde elli ölme ihtimalin var bunu nasıl göze alabiliyosun anlamıyorum.

Back
X