• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cok dedikoducular. tahammül edemiyorum

ucanbalon12

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
61
1
16
İstanbul
Kizlar merhaba,
sorun esimin ailesi. Daha oncede onlarla ilgili bi konu acmistim beni hic umursamadiklariyla ilgili. Su an kvalidem ve kpederim bizdeler. Bir iki ay kalcaklarmis. Neyse sorun o degil. Sorun su ki her akşam evimde dedikodu seviyesiz muhabbetler. Kim ne almis ne yemis ne icmis ne giymis. Inanin nasil tenezzul edip bazi seyleri konustuklarina inanamıyorum o derece basitlik. Esimde susup dinliyor. Ben buna tahammul edemiyorum. Insanlarin yuzune gülüp arkasından konusmalarina. Cok dayanamadigimda mutfaga yada baska odaya geciyorum ama inanin icim kaldirmiyor. Birşey de diyemiyorum desem daha beter sinir harbi olacak. Yoruldugumu hissediyorum. Umursamamak istiyorum ama yapamiyorum.

tatlım ne yazık ki insanoğlulun hamurunda bu tarz sığ huylar var
kimisi oyun tadında dışa vuruyor kimi bununla nefes alıyor.
şimdi sakin ol ve çaktırmadan her akşam üzerine düşen görevlerini yerine getirdikten sonra tek başına yapabileceğin düzenli olacak bir meşgale çıkar, ama öyle bir meşgale olsun ki ailene faydası olacağı için ses etmesinler
mesela örgü biliyorsan, mutfak takımı yap her gün ölç biç mutfağına
ya da banyo takımı ör
bunlar olmadı mı ahşap boyama al bir kaç tane peçetelik yap ne bileyim kutu yap mutfağa
kendini bir aktiviteye ver

bunu denemelisin tatlım yoksa onların her dedikodusu senin ruhunda habis ur gibi büyür

tatlım ne yazık ki insanoğlulun hamurunda bu tarz sığ huylar var
kimisi oyun tadında dışa vuruyor kimi bununla nefes alıyor.
şimdi sakin ol ve çaktırmadan her akşam üzerine düşen görevlerini yerine getirdikten sonra tek başına yapabileceğin düzenli olacak bir meşgale çıkar, ama öyle bir meşgale olsun ki ailene faydası olacağı için ses etmesinler
mesela örgü biliyorsan, mutfak takımı yap her gün ölç biç mutfağına
ya da banyo takımı ör
bunlar olmadı mı ahşap boyama al bir kaç tane peçetelik yap ne bileyim kutu yap mutfağa
kendini bir aktiviteye ver

bunu denemelisin tatlım yoksa onların her dedikodusu senin ruhunda habis ur gibi büyür

Canim eve zaten gec geliyorum calistigim icin.bunlari degil ama kitap okuyorum mesela ya da ilgimi ceken dergileri inceliyorum. Ama konusulanlarin basitligi. Bir de sunu dusunuyorum. Mesela esime kaynimin eltimin gorumcemin bile dedikodusunu yapiyorlar. Kesin bizide onlara yapiyorlardir esimde dinliyor yani ondan da soguyorum

Canim eve zaten gec geliyorum calistigim icin.bunlari degil ama kitap okuyorum mesela ya da ilgimi ceken dergileri inceliyorum. Ama konusulanlarin basitligi. Bir de sunu dusunuyorum. Mesela esime kaynimin eltimin gorumcemin bile dedikodusunu yapiyorlar. Kesin bizide onlara yapiyorlardir esimde dinliyor yani ondan da soguyorum

tabii ki yapıyorlar ve yapacaklar da
bugün malzeme onlar ise yarın da sizsiniz..
eşini sorgulama, annesi ve babası...
hatta sen sorgulamayı bir kenara bırak, bu durumu kendinden nasıl uzak tutabilirsin ona odaklan
elinden geleni yap
dedikodu çok çirkin, gerçekten insan için kendi vicdanı adına küçük düşürücü bir durum

tabii ki yapıyorlar ve yapacaklar da
bugün malzeme onlar ise yarın da sizsiniz..
eşini sorgulama, annesi ve babası...
hatta sen sorgulamayı bir kenara bırak, bu durumu kendinden nasıl uzak tutabilirsin ona odaklan
elinden geleni yap
dedikodu çok çirkin, gerçekten insan için kendi vicdanı adına küçük düşürücü bir durum

Hemde nasil küçük düşürücü. Inan bunlar dedikodu yapiyor ben o insanlarla yuzyuze geldigimde utaniyorum. Korumadim haklarini diye. Haklarinda konusulurken kalp atislarim hizlaniyor hissediyorum. Sıklıkla odayi terkediyorum ama surekli ayni muhabbetler. Bisey desem beni kimse takmaz duymazdan gelirler. Psikologa gitmeyi dusunuyorum kendimi suclu hissediyorum cirkinlige ortak gibi

sakin ol kardeşim,
sen haklarını savunursun, yarın onlar can ciğer kuzu sarması olur sen hak savunduğun için terbiyesiz, geçimsiz ve çirkef olursun...
bunu sakın yapma, belki çok ayıp olacak dediğim ancak burada kafanı kuma gömecek kendi dünyana çekilecek ve uzak duracaksın neden biliyor musun
çünkü akrabalar,
ama sen el kızısın sana düşmez söz söylemek
öyle diyecekler
daha da sıkılacak canın
lütfen haksızlıkla uğraşmayı tek başına söz hakkın olduğu vakit kullan
yoksa bu çoğunlukta erir gidersin tatlım
yerler seni...

sakin ol kardeşim,
sen haklarını savunursun, yarın onlar can ciğer kuzu sarması olur sen hak savunduğun için terbiyesiz, geçimsiz ve çirkef olursun...
bunu sakın yapma, belki çok ayıp olacak dediğim ancak burada kafanı kuma gömecek kendi dünyana çekilecek ve uzak duracaksın neden biliyor musun
çünkü akrabalar,
ama sen el kızısın sana düşmez söz söylemek
öyle diyecekler
daha da sıkılacak canın
lütfen haksızlıkla uğraşmayı tek başına söz hakkın olduğu vakit kullan
yoksa bu çoğunlukta erir gidersin tatlım
yerler seni...

İşte bende agzimi acip bisey demiyorum o yüzden. Biraz fazla ince düşünüyorum sanirim. Ama buda bana zarar veriyor. Dediğin gibi kendimi korumam gerek bu ortamda

Eşinle konuşsan. Dinleme desen. Ya Anne -Baba. bana ne, boş işler umrumda değil ya da konuşupta kimsenin günahını almasak, benim ki bana yatar zaten, diyebilir.

Bende soğurdum.. Hayır yorum yapmasan bile, dinlemekle olaya ortaksın. Konuşturmamak lazım.

Eşinle konuşsan. Dinleme desen. Ya Anne -Baba. bana ne, boş işler umrumda değil ya da konuşupta kimsenin günahını almasak, benim ki bana yatar zaten, diyebilir.

Bende soğurdum.. Hayır yorum yapmasan bile, dinlemekle olaya ortaksın. Konuşturmamak lazım.

Hic sormayin. Aile devreye girince bambaska biri. Bana ahlak dersi veren adam öyle dedikodu yapiyor sanki baskasi taniyamiyorum. Esimle ailesi hakkinda birkac kez konustum ama her seferinde o hakli sabit fikirli. Daha da yorum yapmiyorum

Hic sormayin. Aile devreye girince bambaska biri. Bana ahlak dersi veren adam öyle dedikodu yapiyor sanki baskasi taniyamiyorum. Esimle ailesi hakkinda birkac kez konustum ama her seferinde o hakli sabit fikirli. Daha da yorum yapmiyorum

Anladım, Allah sabır versin size. Siz mümkünse aynı ortamda kalmayın. Ya da ne bileyim, kulaklığınızı takın, nette girin. Yaptıklarına ortak olmayın. Dinlerseniz bir süre sonra size de normal gelmeye başlayacaktır. İnsan istemese de duyduklarının etkisi altında kalıyor.

Benim arkamdan da konuşuyorlarsa diye canınızı hiç sıkmayın...en falza günahınızı alırlar, oh ne ala. :34:

Kalbiniz daim temiz kalsın inşallah :16:

Anladım, Allah sabır versin size. Siz mümkünse aynı ortamda kalmayın. Ya da ne bileyim, kulaklığınızı takın, nette girin. Yaptıklarına ortak olmayın. Dinlerseniz bir süre sonra size de normal gelmeye başlayacaktır. İnsan istemese de duyduklarının etkisi altında kalıyor.

Benim arkamdan da konuşuyorlarsa diye canınızı hiç sıkmayın...en falza günahınızı alırlar, oh ne ala. :34:

Kalbiniz daim temiz kalsın inşallah :16:

Cok teşekkür ederim. Insallah gunaha da ortak olmam tepkisiz kalarak..

Kizlar merhaba,
sorun esimin ailesi. Daha oncede onlarla ilgili bi konu acmistim beni hic umursamadiklariyla ilgili. Su an kvalidem ve kpederim bizdeler. Bir iki ay kalcaklarmis. Neyse sorun o degil. Sorun su ki her akşam evimde dedikodu seviyesiz muhabbetler. Kim ne almis ne yemis ne icmis ne giymis. Inanin nasil tenezzul edip bazi seyleri konustuklarina inanamıyorum o derece basitlik. Esimde susup dinliyor. Ben buna tahammul edemiyorum. Insanlarin yuzune gülüp arkasından konusmalarina. Cok dayanamadigimda mutfaga yada baska odaya geciyorum ama inanin icim kaldirmiyor. Birşey de diyemiyorum desem daha beter sinir harbi olacak. Yoruldugumu hissediyorum. Umursamamak istiyorum ama yapamiyorum.

başkalarının hakkında dedikodu etmeleri seni ilgilendirmez. hele de aile içindeyse. en fazla evinde yapmalarına izin vermezsin o kadar. Odalara kaçmak çözüm değil ki. Anlık çözüm. söylersin giderler evlerinde yaparlar dedikodularını. Hem sen de daha önceden onlarla ilgili konular açıp dedikodu etmişsin kısmen. demek ki dedikodu insanın doğasında var. Onlar yapınca neden bu kadar battı anlamadım şimdi.

Genc ciftlerin evinde iki ay neden kalinir ya.hic mi ozeli olmayacak bu insanlarin.
Cok mu uzakta oturuyorlar acaba?

yapacak birşey yok bu tür kişiler genelde hAYATI ZOR zor şaretlarda geçmiştir hayatında eline ne kitap be dergi vede allah korkusu yoktur bu arada bende dedikodu yaparım ama çok samimi olduğum arkadşımla idare edeceksin :30::31:

merak ettim,sen annenle hiç mi kimse hakkında konuşmazsın.:44:

Ben eşimin yanında hıcbır akrabam ıle ılgılı dedıkodu yapmıyorum
aynı sekılde aılemle de bısey konusacaksak yıne esım yokken konusuyoruz

ama esımın annesı bana esımı, eşime beni, anneme beni, babama eşimi, bana kendi kızını ve eşini yani her şekilde
bir kişiye mutlaka çocuğum , 40 yıllık eşim demeden dedikodu yapar, bu yuzden artık onun yanında hıcbır sey konusmuyorum
ve telefonda bır dakıka bıle konusmuyorum cunku hemen dedıkoduya baslıyor
ve bizim aramız kayınvalıdemle bozukken gercı hala oyle onemlı gun harıcı aramıyorum
o zaman benı sehırlerarası tum akrabalara arayıp cekıstırmıs esım ıtıraf etmıstı o gunden berı ondan sogudum
cunku onlar ne yaparsa yapsın benım aılem hıcbır akrabamıza onları cekıstırmedı
o yuzden aılesınden iyice soğudum seni de anlıyorum
mızmız büyükler hiç çekilmiyor

Son düzenleme:
Back
X