Doğuma Hazırlık Çok değişik bir isim! Krizmatik ve gizemli

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

sloppy

Mother to be
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2009
62
0
286
İstanbul
Bizde eşimle beraber ne zamandır doğacak kızımıza isim bakıyorduk. Eşimin Mısır'da bir dönem yaşamış arkadaşı SALE ismini önerdi. Anlamı çöl perisi demekmiş. Hiç aklımıza gelmemişti ama düşününce çok büyülü geldi. Sizin düşünceleriniz nedir? Biz AFRA ismini de düşünmüştük siz ne dersiniz?

canım sale ingilizce de satılık ve indirimli satış anlamlarına gelıyo.bence bi daha düşün Afra ismi çok daha hoş..

seni üzmek istemem ama açıkcası ben pek beğenmedim. Sezon sonlarında vitrinlerdeki 'SALE' yazısı geldi aklıma... Kızma lütfen. İleride çocuğunla alay etmesinler.

sale ingilizce satılık demek, büyüdüğünde gitmek orda yaşamak falan isterse hiç tavsiye etmem,

afra nın anlamını bilmiyorum, bana afra tafra yapma gibi bi cümlede geçiyor,

siz bilirsiniz

tam ben de sale satılık demek yazacaktım ki arkadaşlar yazmışlar, bence afra anlamı güzel olabilir ama ilerdearkadaşları afra tafra diye dalga geçebilirler mi kii?? bilemiyorum yine de sen bilirsin, afra daha güzel.

sale ingilizce satılık demek, büyüdüğünde gitmek orda yaşamak falan isterse hiç tavsiye etmem,

afra nın anlamını bilmiyorum, bana afra tafra yapma gibi bi cümlede geçiyor,

siz bilirsiniz

nerdeyse aynısını yazmışızz

salenin anlamını arkadaşlar yazmış zaten ayrıca çok hoşumada gitmedi,
yanlış hatılamıyosam afra adındada bir alışveriş merkezi vardı konyada,
kızma ama kısaca ikisinide pek beğenmedim canım

artık herkes farklı isim arayışlarına girdi.. fakat kulağa hoş gelir mi kısmına da dikkat etmek gerekiyor. isimlerin kişiler üzerindeki etkisine inanırım. en basiti hürrem ismindeki çoğu kişinin hoş sohpet cilveli olduğunu gördüm. bu küçük bir örnek.. sunduğunuz isimler kulağa pek hoş gelmiyor alay edilesi yüksek isimler. daha bilindik kulağa hoş gelen isimler mevcut.

Biz de kızımızın adını Afra koyacağız.
Kuran-ı Kerim de geçiyor.Anlamı bizim için değerli :)) ayın 13.gecesi demek.Eşimle Kasım 13.de tanışmıştık.

şimdiki makromarketler varya onların eski ismiydi afra....allah sağlıkla kucağınıza aldırsın ama tekrar düşünün derim..tabii siz bilirsiniz..

ben çocuğumun arkadaşların bahsettiği durumlara düşmemesi için anlamı bilinen ve türkçe isimlerden yanayım...duyulmamış olması bence ismi karizmatik yapmıyor maalesef...mısırlılar için çok anlamlı ve karizmatik olabilir ama bir türk olarak bana da pek cazip gelmedi...bir de ingilizce anlamı...birisinin size "satılık hanım" diye seslendiğini düşünün...

bir arkadaşımın 10 yaşında kızı var..ismini Doruk koydular...o yıllarda çok değişik ve hiç duyulmamış bir isimdi...yıllar içinde doruk ismi erkeler için kullanılır oldu..ve kızı bugünlerde çok mutsuzmuş kardeşinin ismi yağmur...geçenlerde "anne benim adım neden yağmur gibi değil, neden kız adı gibi değil" diyormuş...biz seçtiğimiz ismi çoook değişik ve karizmatik bulabiliriz ama farklı olma derdine düşmüşken ileride çocuklarımızın rencide olacağı, mutsuz olacağı isimler seçmemeli...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…