Çok doluyum artık...iiçim acıyor...

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.792
15.481
Selam arkadaşlar...
birbirini çok seven bir çift ve yıllar sonra nihayetinde evlilik. ..
Oysa evlenmeden önce toz pembe hayellerle doluydu...
evlendik 3 yıl oldu hala içimde bir sıkıntı var...eEşimle aram iyi ama hayatım da eksik olan bişeyler var...
BEBEK... eşim bunu anlayamiyor..
sürekli erteliyor.. sebebi ise EV...
ben ev almak istemediğim i defalarca anlattım ama beni algilayamiyor.. Kredi çekmek beni korkutuyor...eesimin hayali ev benim hayalimse bebek...
biraz daha bekleyelim ev alalım diye diye 30 lu yaşlara geldik..
benim yaşımda olan insanların 2 çocuğu varken benim hiç yok...
hamile haberi duydukca gözlerim doluyor içim acıyor..
sürekli soruyor insanlar nereye gitsem bi baskı var...
en son anneme söyledim eşim istemiyor bebek dedim o eve kafayı taktı dedim...aAnnem çok şaşırdı...
millet acaba bunların çocuğu olmuyormu diye düşünüyordur içinden...oo kadar çok soruyorlar ki usandim artık ne diyeceğimi şaşırıyorum... ne yapicam ben allahım çok düşünüyorum..saçlarım dökülüyor üzüntüden .eeşimi ev konusunda ikna edemiyorum...fFıkırlerinize ihtiyacım var. ..

Durumunuz ne alemde? Yani birikim varmi? Ev alip hemde cocuk sahibi olamiyormusunuz?...:KK14:

ne zaman ev sahıbı olabılırsınız?

bilmiyorum eşime kalsa sürekli ev buluyor...hher bulduğunda almaya kalkisiyor ama ben istemediğim için bahane bulup vazgeciriyorum...cÇünkü biz ev alırsak çocuk sahibi olamayız...eev alırsak ben çalışmak zorundayım...ccalisincada çocuğuma bakacak hiç kimsem yok...kkreş e vvermeyi de istemiyorum... bissuru sorun...

Hem çocuk Hemde ev sahibi olabilecek durumda değilsiniz sanırım? Eşinizin aklına getiremediği bir şey var ev alınır yaş kaç olursa olsun ev sahibi olabilirsiniz karı koca çalışıp, ama günümüz şartlarında çocuk sahibi olmak artık daha da zorlaştı yediğimiz şeylerden dolayı bile hormonlarımız alt üst oluyor bu da kadınlarda kistlere çocuk olmasını engelleyebiliyor yaşınız 30 ufak bir yaş değil sizde bunun bilincindesiniz 35 e doğru gittiğiniz de doğurganlığınız hormonlarınız daha da yavaşlayacak bu zaman zarfında kaybettiğiniz yıllarınız belki çocuk sahibi olamamaya kadar götürebilir ya da engelleyebilir sizleri, yerinizde olsam eşinize böyle derdim

Durumunuz ne alemde? Yani birikim varmi? Ev alip hemde cocuk sahibi olamiyormusunuz?...:KK14:

ikisi birden olamaz çünkü ev alırsak ben çalışmak zorundayım... bebegime ben kendim bakmak istiyorum...birikim yok. ..mecbur kredi çekilecek l...kKredi cekilirsede iki kişi çalışmak zorundayız...
hangi yana cevirsen olmuyor...

O zaman cok ciddi bi konusma yapacaksiniz, ya ev ya ben seklinde yani bebek... Ev herzaman alina bilinir ama yas ilerledikce cocuk isi zor oluyor... Ona görede adiminizi atacaksiniz...:KK14:

bilmiyorum eşime kalsa sürekli ev buluyor...hher bulduğunda almaya kalkisiyor ama ben istemediğim için bahane bulup vazgeciriyorum...cÇünkü biz ev alırsak çocuk sahibi olamayız...eev alırsak ben çalışmak zorundayım...ccalisincada çocuğuma bakacak hiç kimsem yok...kkreş e vvermeyi de istemiyorum... bissuru sorun...

esını kontrole goturme sansın var mı, hanı yasımız gecıyor henuz dusunmuyorsunda en azından bır problem var mı yok mu ona gore bekleyelım desen... belki dr. ıkna edıcı olabılır, bu erkeklerın ılk seferde hemen olacak sanmaları yok mu?.....

arkadasımın esı de ıstemıyordu, kız adet duzensızlıgınden dr.a gıttı ve yumurtaları azalmıs ıyıce dr. tavsıyesı uzerıne cocuk yaptılar, neysekı fazla beklemeden bırkac ayda hamıle kaldı....ama gıtmese belki de sansı ıyıce sıfıra yaklasacaktı..

Kredi çekip ev alırsanız zaten hiçbişeyde bereket olmaz faiz var sonuçta işin içinde haram...
Ama çocuk öyle mi o geldiğinde bereketiyle rızkıyla gelir.Ne yapıp edip eşinizi ikna etmeye bakın tavrınızı koyun.
Yaşınız geç olmadan.

esını kontrole goturme sansın var mı, hanı yasımız gecıyor henuz dusunmuyorsunda en azından bır problem var mı yok mu ona gore bekleyelım desen... belki dr. ıkna edıcı olabılır, bu erkeklerın ılk seferde hemen olacak sanmaları yok mu?.....

geçen gün eşimi denemek için sordum. ..
şuan hamileyim desem ne yaparsın dedim. ..
şans olmuş sa olmuş dur yapacak bişey yok... bari evi almış olsakta ondan sonra olsa...ddedi bana yaaa... ben duysam hamile oldugumu sevinçten ağlarım dedin sen neler düşünüyorsun yazık yaaa dedimmm...SUSTU...

Ben de bir düzen olmadan dünyaya bebiş getirme konusuna karşıyım. Ona en güzel imkanlar sağlanacak durum olduğunda yapılmalı. Ama madem öyle o krediyi en başta çekip alacaktınız. Şimdiye çoktan bitmişti ödemeler kira vermekten de kurtulmuştunuz. Bu saatten sonra kredi beklemek ohoo. Zaten çalıştığın zaman da dediğin gibi çocuğa sürekli kim bakacak derdi... Oturup doğru düzgün konuşun. Belki de bahane ediyordur istemiyordur?

yaşlarınızı öğrenebilir miyim?
ortada seçim yapılabilecek 2 alternatif varsa ve bunlardan biri bebekse eğer kesinlikle bebeği tercih ederim tabi ki.
Ama eşiniz bunu istemiyor durumdayken sizin yanıp tutuşmanız hiç bi işe yaramaz.

şans olmuş sa olmuş dur yapacak bişey yok... bari evi almış olsakta ondan sonra olsa...ddedi bana yaaa... ben duysam hamile oldugumu sevinçten ağlarım dedin sen neler düşünüyorsun yazık yaaa dedimmm...SUSTU...

senın durumunda cok arkadasım oldu, neler hıssettıgını anlayabılıyorum.Bence dr. fıkrını sor esıne, hatta sen gıt dr.a durumunu da anlatabılırsın... belkıde bekleme dıyecek, sonrasında esını de mutlaka ısterler.. bence bu ısı dr.da cozersın gıbıme gelıyor..

ikisi birden olamaz çünkü ev alırsak ben çalışmak zorundayım... bebegime ben kendim bakmak istiyorum...birikim yok. ..mecbur kredi çekilecek l...kKredi cekilirsede iki kişi çalışmak zorundayız...
hangi yana cevirsen olmuyor...

maşallah sana. her şeyim olmasına gerek yok diyorsun. Vallahi helal olsun. evim olsun çocuğum olsun ama çalışıyorum vs demiyorsun.

eşine anlat o zaman ev alırsak ben çalışmama, çalışırsam çocuk yapmam de. kredi belasına bulaşmayın:nazar::nazar:

canım kimi erkek baya baya sevmiyo çocuk istemiyo
yani ömür billah yapmayalım desen ses çıkarmayacak türler var
senin eşin nasıldır çocuklara karşı? görünce sever mi mesela
ya da evlenmeden önce bebek hayalleri kurmaz mıydınız
kesin ve kati bir şekilde konuşacaksın.. başka çare yok gibi duruyor

Eviniz yoksa kiradasınız sanırım. Eşinizde bebek doğduğunda kendi evinizde rahat yetişmesini istiyodur. kiradayken bebek masraflarıyla zorlanabilirsiniz diye düşünüyodur.Bebek doğduktan sonra ev almanız dahada zorlaşıcak. büyüdükçe masraflarıda arttacak Artık bu devirde kimse kolay kolay 30 una kadar 2 çocuk sahibi olamıyor ki . onu geçtim eğitim iş güç hayat kurma derken 30 undan sonra evlenmek zorunda kalıyor çoğu çift. Haklısınız çok istemekte ama düşünüce eşinizde haklı . Tamam çocuğu doğurdunuz diyelim sürekli kiraya para verip yaşamak daha kötü.çocuğunuzun geleceğinede bbirikim yapmanız gerekicek.:KK64:

Baba olmak istemeyen, buna hazır olamayan birini zorla çocuk sahibi yapamazsınız ki. Her iki tarafında istemesi ile olur bu. Kaç yaşındasınız. 30 yaş çok geç bir yaş değil ki. Birikiminiz var mı? Eşinizde haklı kendince. Bu hayat çocuksuz olmadığı kadar evsiz de olmuyor.

kocan haklı sonuna kadar.

X