• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok doluyum ...

Akrabalar konusunda susup sinmene gerek yok ki. Madem evlilik konusunu açıyorlar, ben bulamadım birini, siz bulun de; ne bileyim, evlenip de mutsuz olacağıma anamın babamın evinde çok mutluyum de, anam babam bana baskı yapmıyor size ne oluyor ki de. De birşeyler ama susma, sustukça üzerine gelirler.

Arkadaş konusunda ise çok da herşeye bir anlam yüklemeye çalışma derim, çünkü karşı taraf 3 gün ne yaptı bilmiyorsun, ya da belki de çok da yakın görmüyor seni, ne yapabilirsin ki? Zaten mesafeliymişsin, sorun etmemen gerekir.
Ben genelde cevap veririm ama annemlerden de bekliyorum tepki hayır yani afedersiniz aptal gibi dinlemenin bir anlamı yokki ya onlar kim ki sürei laf sokuyolar bi kere inanin ailem cevap verse adam gibi bir daha aģızlarıni açamazlar ay annemi bi görün ezim ezim ezildi sanki bu durumdan utanır gibi

valla işte akraba çevresi olunca mecbur görüşülüyor. yaşınızda bir şey yok. çoğu kişi 30 sonrası evleniyor. Evlenseniz ne zaman çocuk derler. 1 olur 2 derler 2 si aynı cinsiyetse bir daha derler, ev al araba al yatırım yap bir sürü şey derler de derler. En yakın arkadaşım birini bulmadan önce bu konularda benimle dertleşirken bulunca aynı şeyi başka arkadaşla birleşip bana yaptı. sürekli biri yok mu senin olmaz zaten vs. arkadaş olunca silip gidiyorsun da akraba olunca elden bir şey gelmiyor. valla ben cevabını veriyorum şakayla karışık. sizin sinir olduğunuzu anlıyorlarsa daha çok söylerler. valla zor. sizi anlıyorum. çalışıyorsanız evi ayırabilirsiniz. görüşceğiniz zaman iş çıkarıp gitmeyebilirsiniz. başka da bir şey gelmez elden. kulak ardı etmeyi deneyin.
Ona çabalıycam evimi ayırmaya bakalım nolcak inanım başım çatladı resmen sinirden

Ben genelde cevap veririm ama annemlerden de bekliyorum tepki hayır yani afedersiniz aptal gibi dinlemenin bir anlamı yokki ya onlar kim ki sürei laf sokuyolar bi kere inanin ailem cevap verse adam gibi bir daha aģızlarıni açamazlar ay annemi bi görün ezim ezim ezildi sanki bu durumdan utanır gibi
Tam orada “annemi de üzdünüz, kadının yüzü düştü, mutlu musunuz şimdi” diyeceksin, kalacaklar öyle.
Gerçekten nefret ediyorum “evlilik ne zaman, hadi çocuk yapın, ikinci çocuk ne zaman, senin iş çok zormuş bal bilmem kimin kızı öğretmen yılda 3 ay tatil yapıyo ooohhh ne güzel” teyzelerden amcalardan. Verin şunların ağzının payını ya!

10 yıl sevgili olarak kaldım. 9 yılı evleniyor musun diye sordular, hiç de umursamadım. Zamanı gelince inşallah dedim, geçtim. Şimdi de çocuk diyorlar, eşim kıçından uydurup olmuyor bizim çocuğumuz dedi, geçti. Gene soruyorlar ama çok üstelemiyorlar. Siz niye bu kdr kafaya takıyorsunuz?

Evet insan aileden dolayı bazı istemediği durumlarda kalabiliyor. Ama yılda kaç kere gerçekleşiyor bu? Büyütmeye değer mi? Yani mutluluğu da mutsuzluğu da biz kendi bakış açımızla yaratıyoruz.

Sende kendimi gördüm. Arkadaş konusunu o kadar takmıyorum. Ama şu evlilik muhabbeti yok mu, yemin ederim deliriyorum artık. Ya size ne ister evlenirim ister evlenmem. Beni taciz ettikleri yetmiyor gibi annemi babamı da Taciz ediyorlar. Ben kimseye sormuyorum, çünkü kimsenin özel hayatı beni ilgilendirmez. Bu soran şahıslar da kendi işlerine baksa, milletin özel hayatına burunlarını sokmasalar hayat o kadar güzel olacak ki. Sende üzülme sakın canım, millet densiz ve hadsiz. Onlara onların dilinden konuşman gerekiyor. Çünkü ben artık öyle yapıyorum. İsteyende küsebilir hiç problem değil.

Yasiniza uygun bir yasam bicimini hicbir zaman benimsemeyeceksiniz ve baskalarinin golgesinde ziyan edeceksiniz hayatinizi. Uzucu gercekten.

Tam orada “annemi de üzdünüz, kadının yüzü düştü, mutlu musunuz şimdi” diyeceksin, kalacaklar öyle.
Gerçekten nefret ediyorum “evlilik ne zaman, hadi çocuk yapın, ikinci çocuk ne zaman, senin iş çok zormuş bal bilmem kimin kızı öğretmen yılda 3 ay tatil yapıyo ooohhh ne güzel” teyzelerden amcalardan. Verin şunların ağzının payını ya!
Verdiğim çokk oldu ama işte ailem de konuşsa bir kere bir daha açamayacaklar ağızlarını

Bazı insan çok düşüncesiz oluyor..bekara yok evlenmedinmi, evliye nezaman çocuk yapacaksın, çocuk olur eee bunada bir kardeş lazım😁başkalarının hayatlarıyla meşkül oldukları kadar kendi hayatlarına baksalar daha iyi olur.

Ben de tam olarak bunu anlatmaya çalışıyorum ailem ben koskocaman bir insanım bırakın ben karar vereyim kimle görüşceğime ama yok evde kıyamet kopar
O kıyamet bir kopar iki kopar, üçüncüde siz kararlı durunca kabul etmek zorunda kalırlar.

Ben 40 a geliyorum hala evde kardeş baba zor zor zor.evlenmek de kısmet işi bu dünyada insanın her istediği olmuyor önce buna alış ve kabullen.bende anne olmayı isterdim çok ama olmadı napalim ölelim mi.hayir sabır edeceğiz yasamaya sabır edecegiz bu dünyaya tek başımıza geldik ve mücadele edebiliriz pes etmek yok.once ağlamayı bırakın artık ağlamakla olaydı inanınki kimse benim kadar ağlamadı ama boş insan anlaşılmak istiyor ama olmuyor işte anlamazlar.toparlanin hergünü sanki son gün diye düşünün öyle olsa son gününüzü mutlu geçirmek istemezmiydiniz mesala.onun için bugün kendi kendinizle arkadaş olun kimseden bişey beklemeyin kendinizi mutlu edin .bugün yürüyüşe cikti m parkta oturdum miş gibi market gezdim işte vakit geçti dinlenerek evime geldim baktım sabah ben yokken birbirlerini yemişler kavga kıyamet hiiiç umursamam.kendime bi kahve yaparım kahvaltımı da yaparım agizmin tadını hiç kimse için bozmayacağım. Kendinize sözler verin.mutlu olacağım en kötü durumda olsam bile .başkaları da desin istediklerini kimseyi susturamazsınız umurunuzda olmasin

Akrabalar her zaman böyleyse ben şahsen bayramda görüşmezdim
Sizden daha küçüğüm yaş olarak
Ama üniversiteye başladığımdan beri istemediğim hiç kimseyle hiçbir yerde denk gelmiyorum
Geçerli bahaneyi de uyduruyorum
Benim annem de çok ister tabi tüm akrabaları tek tek göreyim
Ama baktı ki benim duruşum çok net
Bi yerden sonra o ısrar bitiyor
Şunu da belirteyim ama
Her iki taraftan da sevip görüştüğüm çok kişi var
Görmek istemediklerim tolere edilebiliyor sanırım
Sıfır akrabasız bi hayat yaşamıyorum

Arkadaş konusuna gelince de
Verdiğiniz değeri görmediğiniz veya iyi niyetinden emin olmadığınız insanlara vakit ayırmayın bence
Yaşadığınız bi açıdan güzel bi deneyim olmuş bence
Bi de arkadaşınız 30 kişili ev ortamındaysa asıl siz gitmeyin görüşmeye 😶

Akrabalar her zaman böyleyse ben şahsen bayramda görüşmezdim
Sizden daha küçüğüm yaş olarak
Ama üniversiteye başladığımdan beri istemediğim hiç kimseyle hiçbir yerde denk gelmiyorum
Geçerli bahaneyi de uyduruyorum
Benim annem de çok ister tabi tüm akrabaları tek tek göreyim
Ama baktı ki benim duruşum çok net
Bi yerden sonra o ısrar bitiyor
Şunu da belirteyim ama
Her iki taraftan da sevip görüştüğüm çok kişi var
Görmek istemediklerim tolere edilebiliyor sanırım
Sıfır akrabasız bi hayat yaşamıyorum

Arkadaş konusuna gelince de
Verdiğiniz değeri görmediğiniz veya iyi niyetinden emin olmadığınız insanlara vakit ayırmayın bence
Yaşadığınız bi açıdan güzel bi deneyim olmuş bence
Bi de arkadaşınız 30 kişili ev ortamındaysa asıl siz gitmeyin görüşmeye 😶
Ben zaten senede bir denk gelirse eğer oda dediğim gibi sadece bi kereliğine ayıp olmasın diye ve bi saati geçmez o kadar çok kişiyle kopardimki baği benim burada kızdığım ailemin arkamda olmamasi millete bakiyorum kimse çocuklarina laf söyletmiyo e bizde onlara hiç kötü evlat olmadık aile işte baktiğimiz zaman insanin en yakını istiyorumki yanimizda olsunlar zaten dün dedim bir daha da bizle bunla şunla görüşün demeyin göruşemzseniz görüşmeyin diye kızdılar :)) dahada demezler sanırım dünden sonra

Ben 40 a geliyorum hala evde kardeş baba zor zor zor.evlenmek de kısmet işi bu dünyada insanın her istediği olmuyor önce buna alış ve kabullen.bende anne olmayı isterdim çok ama olmadı napalim ölelim mi.hayir sabır edeceğiz yasamaya sabır edecegiz bu dünyaya tek başımıza geldik ve mücadele edebiliriz pes etmek yok.once ağlamayı bırakın artık ağlamakla olaydı inanınki kimse benim kadar ağlamadı ama boş insan anlaşılmak istiyor ama olmuyor işte anlamazlar.toparlanin hergünü sanki son gün diye düşünün öyle olsa son gününüzü mutlu geçirmek istemezmiydiniz mesala.onun için bugün kendi kendinizle arkadaş olun kimseden bişey beklemeyin kendinizi mutlu edin .bugün yürüyüşe cikti m parkta oturdum miş gibi market gezdim işte vakit geçti dinlenerek evime geldim baktım sabah ben yokken birbirlerini yemişler kavga kıyamet hiiiç umursamam.kendime bi kahve yaparım kahvaltımı da yaparım agizmin tadını hiç kimse için bozmayacağım. Kendinize sözler verin.mutlu olacağım en kötü durumda olsam bile .başkaları da desin istediklerini kimseyi susturamazsınız umurunuzda olmasin
Kabullendiğim için zaten iyce herşeye sinir oluyosunya eskiden küçükte olsa umudum vardı geleceğimle alakalı her mevzuda şuan hepsi bitti kabullenmemim sancıları heralde bunlar diye düşünüyorum esas insan borşeyleri kabullenince hayatında zorluklar başlıyorya

Ben zaten senede bir denk gelirse eğer oda dediğim gibi sadece bi kereliğine ayıp olmasın diye ve bi saati geçmez o kadar çok kişiyle kopardimki baği benim burada kızdığım ailemin arkamda olmamasi millete bakiyorum kimse çocuklarina laf söyletmiyo e bizde onlara hiç kötü evlat olmadık aile işte baktiğimiz zaman insanin en yakını istiyorumki yanimizda olsunlar zaten dün dedim bir daha da bizle bunla şunla görüşün demeyin göruşemzseniz görüşmeyin diye kızdılar :)) dahada demezler sanırım dünden sonra
Sürekli öyle darlayan bi akraba türü bu sonuçta
Sizin yaptığınız ayıpsa onun yaptığı da ayıp
En ayıpsız insan da bence bi zaman sonra sinir hastası oluyor işte

Ailenizi az çok tanıyorsunuzdur
Tahminim aman ağzımızın tadı kaçmasın modunda insanlar
Onları mecburen öyle kabul edip kendi yolunuzu kendiniz çizeceksiniz

Back
X