Sindirilmeyen şey için zorlanmak.

İstemiyor, annemin bi anlık baskısıyla çağırdığını söylüyor. Gelmezler diyor. Olay gelmelerinden ziyade haklıyken boyun eğip onları çağırmak. Neden çağrılıyorlar bunu sindiremiyorum.
Koşa koşa gelirler, üstüne tonla dedikodu yapıp dedikodu malzemesi toplarlar.

Kesinlikle kardeşinin düğününe katıl

Belki onlar gelmez.

Bı de öyle güzel alımlı ol ki sen onları görme onlar seni görsün

Ancak yarısına kadar okuyabildim. Ben asla anlamıyorum bu sülalecek kurulan whatsapp gruplarını. Idısı dıdısı dayısı nenesi yok halası kuzeni yeğeni... O nasıl bi grup öyle yahu. Ortak konuşacak ne olabilir ki. Ne bileyim bana garip geliyo. Akrabayla bu kadar samimi olmaya gerek yok, sonu genelde b.ka sarıyo işte böyle.

Gitmem. Bende ablasıysam, kardeşim de gelmemi istiyorsa o zaman böylesi pasif bir annenin lafıyla benim üzüleceğim bir şey yapmasın. Hep siz mi düşüneceksiniz? Hamile halinizle sizi düşünmeden ateşe atan insanlarla ne işiniz var? Anneniz sizi korumayan birisi ama siz öyle olmayın. Bu gerginlik ve stres bebeğinize de yansıyor netice de.

Konu: Annenize haksızlık
Olay yaşayan ve müdahil olan : Siz
Yaptırımınızdan etkilenecek olan : Kız kardeşiniz
İhlal edilen kurallar: 1- Sizin taraf olmadığınız konuya müdahil olmak 2- Eşitlik ( onlar gidiyor ama siz gidemiyorsunuz)

Dugun sizin degil kardesinizin ve hakli olarak dugununde olay cikmasin ve rezil olmayayim istiyor siz tabiki düğüne gideceksiniz gitmemeyi dusunmeniz cok sacma muhattap olmazsiniz olur biter

Çok terbiyesizlik etmişler. Kendimi sizin yerinize koyuyorum. Asla sakin kalamazdım ve kardeşime ya onları düğününe çağırmayacaksın çağırıldılarsa da gelmemelerini söyleyeceksin ya da ben o düğünde yokum derdim. Yapılacak doğru şey bu mu, tartışılır tabi. Yine de o hadsizleri düğüne çağırarak sizi ezmiş olduklarını düşünüyorum

Onlar gelebiliyorsa sizin düşünecek bi şeyiniz yok. Gidip keyfinize bakın, hiç muhatap olmayın, kendilerini nimetten saymasınlar.

Dayıyla edilen kavga nasıl teyze kızlarıyla size döndü oda ayrı mesele.
Teyzemin en küçük kızı ortaya laf attı annem karşılık verince atışıldı. Bu kez ben döndüm kuzenime

Çok terbiyesizlik etmişler. Kendimi sizin yerinize koyuyorum. Asla sakin kalamazdım ve kardeşime ya onları düğününe çağırmayacaksın çağırıldılarsa da gelmemelerini söyleyeceksin ya da ben o düğünde yokum derdim. Yapılacak doğru şey bu mu, tartışılır tabi. Yine de o hadsizleri düğüne çağırarak sizi ezmiş olduklarını düşünüyorum
Bende zaten bundan dert yanıyorum. Sanki onca yaptıkları şey haklıymış gibi birde düğüne çağrıldılar. Yalandan bile çağrılmış olsalar ezildim. Kalkıp onları çağırmak, bana yapılan haklıymış gibi gösteriyor resmen. Gerek yoktu çağırmaya. Ben çağırmazdım. Akrabasız da yapılabilir. Bana bunları yapana da akraba denilmez zaten.

Bence kardeşiniz bunca lafa rağmen çağırdıysa siz hiç takmayın. Gitmezseniz biz geldik diye gelmedi demezler, ablası düğüne gelmedi derler üstlerine alınmazlar. Gidin oynayın, en çok siz eğlenin, onlara selam vermezsiniz olur biter. Sonuçta kardeşinizin düğünü.

Selamlar kızlar. Ufak bir iç döküş bir tıkta uzun olacak, okumak istemeyen arkadaşlara saygı duyarım.

Yaklaşık 3 ay önce doğum yaptım. Bunu baştan ayrıntı olarak ekliyorum.
30 haftalık hamile iken, anne tarafımda bazı olaylar yaşandı. Profilimde mesajlar olarak ara ara yazıp akıl aldım. Miras kavgası çıktı. Çok ayrıntısına gerek yok, özetle dedem büyük bir arsayı dayımın oğluna vermek istedi. Torunlar olarak biz karışmadık ancak annem ve teyzem karşı çıktılar. Tabi olaylı bir şekilde. Dayım dedemin çok malını yemiştir. Dedemindir beni ilgilendirmez orası ayrı.

Beni ilgilendiren kısım şurada başlıyor; teyzem, çocukları, damatları, annem damatlar dayım ve yengemin olduğu bir sülale grubumuz vardı. Burdan annem ve dayım atışmaya başladılar. Dayım haddini aşacak şeyler söylemeye başladı. Şahsa haraket olan şeyler, uzun uzun mesajlar yazmış mesajın sonunda ne hikmetse bana ve kardeşime de laf sokmuş.
Bende karşısında 18 yaşında çocuk olmadığını, herkesin haddini bilmesi gerektiğini söyledim. Dayımla atışmaya başladık. Sen busun sen şusuna döndü olay. Dakikasında dedemi arayıp beni şikayet etti.
1 saat içinde teyzemin en küçük kızı ortaya bir laf attı, annem atladı tabi sağolsun. Karşılıklı atışmaya dönünce ben müdahale ettim. Bu kez biz kuzenimle atıştık. Bel altı vurdu, arayıp sen ne yaptığını sanıyorsun elimde kalırsın dedim. Tek dediğim şey buydu zaten saniyesine telefon suratıma kapandı.
Olaylar o kadar ve uzun ki özet geçmeye çalışıyorum arada bir tutarsızlık varsa yorumlarda da ayrıntıyla devam etmeye çalışacağım kafam felaket gidik durumda.
Bu olay o gün kapandı telefonda tartışınca, ertesi gün sabah bir uyanıyorum ki ananem beni arıyor?
Kendisi dayımın yanında sağlık sorunlarından. Telefonu açtığım an bana Allah belanızı versin, Allah sizi kahrı perişan etsin. Size hakkımı helal etmiyorum neler neler bağırıyor. Noluyo diyorum sen dayına nasıl laf söylersin diyor. Kapattım dedemi aradım ananemi bana gazladıkları için. Burda hamileyim tabi daha, yemediğim beddua hakaret kalmamış. Akşamına bir laf çıkıyor teyzemin büyük kızı beni arıyor, sen nasıl benim kardeşime bu lafı söylersin terbiyesiz diye. Ne demişim diyorum, sen kendi yuvanı yıktın benimkinide mi yıkacaksın ka*pe demişim. Kendisi 2 yıl önce boşandı. Bana ortanca ablası kalktı, benim ağzımı açtırma seni doğurturum dedi. Halbuki daha ramazanda beraberdik, ramazan dönüşü yaşanıyor bunlar. Hamileyim diye alttan almak zorunda değilşermiş, ayrıcalık istemediğimi ama hakaret edilmesini de haketmediğimi söyledim. Özetle burda da bi iftira atıldı bana. Annem ne zaman kavga etmeye yeltensek teyzenin hatrı var susun dedi. Kardeşimle benim önümü kesti. 3 kız tabiri caizse içimizden geçtiler bizim .

Hepsiyle ayrı ayrı kavgalar ettik ben ve kardeşim. Annemle teyzem konu dışı kaldı sanki asıl konu bizmişiz gibi kabak bizde patladı.. buraya kadar sıkıntı yok, çünkü hepsini sildim görüşmüyorum görüşmem de. Şimdi sıkıntı şurada başlıyor, kız kardeşim haziranda evleniyor, annem kardeşime turunca bişey deme, teyze kızlarına, yengeme dayıma düğüne çağır diye konuşmuş. Bu konuyu ağzından kaçırıyorlar ben böyle öğreniyorum. Sindiremiyorum çünkü bu saygısızlık bana annemi savunduğum için yapıldı. Kız kardeşimde çok kavgalar etti onlarda ayrıntılar gerek yok. Anneme diyorum ki biz bu insanlarla konuşmuyoruz sen nasıl düğüne çağırırsın? Teyzenin hatrı var diyor. Başlayacağım teyzemin hatrına. Karnım burnumdayken, hakaret işittim, beddua işittim yetmedi iftira atıldı günlerce ağladım. Hepsine bu insanlar sebep oldu. Ben görmek istemiyorum diyorum düğün bu görmeyiver bakmayıver diyor. Ancak asla yüz yüze gelmek istemiyorum. Çünkü bugün barışsak yarın aynısını tekrar yapacaklar. Bugün hamileyken bana yapıldı yarın belki kardeşime yapılacak.
Anneme çok kızdım, bana da sormalıydınız bunları ben tek başıma yaşamadım diye. Burda çok karışık oldu ancak düşününki günlerce yattım ağladım kalktım ağladım o derece. Eşimde onlar düğüne gelirse biz katılmayacağız o kadar diyor.
Kız kardeşime söylüyorum sen haklısın ama napalım diyor. Annemle kavga etmekten gına geldi. Tükürdüğümü yalamam , o insanlarla asla yüz yüze gelmem . Ama tek kız kardeşimin düğünü. Ne yapacağımı şaştım. Gitmesem olmayacak, gitsem onlarla aynı ortama girersem çok büyük kavga çıkacak. Tek kızdığım nokta da hala daha teyzenin hatrı deyip beni susturmaya çalışmaları. Susmak istemiyorum susamam da bu saatten sonra. Ne yapacağım ben bu insanlara? En başta annemle ?
Çok uzun ama

Akrabalarla bu kadar çok konuşulmaz 😀

Bak çok konuşunca kavga olmuş

Sa as daha fazla konuşmamalısınız
Mümkünse siz küsün komple

Dede hayatta isterse malını satar yer üzücü tabi ama dayı oğluna vermek istiyorsa verir

Tabi siz de dede anane ile konuşmazsınız artık olur biter

Çok uzun ama

Akrabalarla bu kadar çok konuşulmaz 😀

Bak çok konuşunca kavga olmuş

Sa as daha fazla konuşmamalısınız
Mümkünse siz küsün komple

Dede hayatta isterse malını satar yer üzücü tabi ama dayı oğluna vermek istiyorsa verir

Tabi siz de dede anane ile konuşmazsınız artık olur biter
Miras umrumda değil. İster versin dağıtsın ister gitsin pavyonda yesin banane mirasından. Grubun amacı da sohbet muhabbette değildi aslında. Sülalecek hepimiz farklı şehirlerdeyiz. Senede 2 kez denk geliyoruz bazen denk gelmiyoruz. Toplu birşey olduğu zaman planlama yapılıyordu. Veyahutta dedemle ananemin hastalıkları, doktor, ameliyat, ilaç bilgileri burdan paylaşılıyordu. Dün iyiyken ertesi günü kanlı bıçaklı olduk el birliğiyle. Hepsinden elimi ayağımı çektim. Doğumumda da sadece teyzemle konuştum. Bebeği çok merak ettiği için aradı o kadar

Anne tarafımı hiç sevmem. Allahtan annem de sevmiyor da muhatap olmuyoruz. Bir kere öyle bie grup aşırı saçma. Silin gitsin ve düğüne çağırmasın sakın kardeşiniz yoksa sürekli ezerler sizi. Anneniz de normal değil nasıl sindiriyor?

Anne tarafımı hiç sevmem. Allahtan annem de sevmiyor da muhatap olmuyoruz. Bir kere öyle bie grup aşırı saçma. Silin gitsin ve düğüne çağırmasın sakın kardeşiniz yoksa sürekli ezerler sizi. Anneniz de normal değil nasıl sindiriyor?
Annem hayatı boyunca sindirilmiş bir insan. Ona hep sessiz olursan sıkıntı olmaz kafası yaşatılmış. Ama kim için sıkıntı olmaz yani? Sessizlik huzur falan getirmiyor. 50 yaşındaki kadına bunu anlatamıyorum. Bizim kaçacağına birazda başkasının keyfi kaçsın.

Haziran'a daha çoook var. Durun bi hele sakin olun neler olur neler o zamana kadar. Hem belki istemediğiniz kişiler gelmeyecekler. Gidin kardeşinizin düğününde bebeğinizle hep baş köşede olun. Kimseyi de umursamayın. Annenizle kardeşinizle de kötü olmayın. Boşverin şimdilik. Rahat olmaya çalışın.

Haziran'a daha çoook var. Durun bi hele sakin olun neler olur neler o zamana kadar. Hem belki istemediğiniz kişiler gelmeyecekler. Gidin kardeşinizin düğününde bebeğinizle hep baş köşede olun. Kimseyi de umursamayın. Annenizle kardeşinizle de kötü olmayın. Boşverin şimdilik. Rahat olmaya çalışın.
Olay davet edilmeleri işte..

Back
X