• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok gec kalmadimmi sizce ???

siyahvekirmizi

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2010
77
11
298
Almanya
Merhaba arkadaslar ben 39 yasinda iki cocuk annesiyim büyük kizim 18 Kücük kizim 15 yasinda,bu zamana Kadar baska cocuk düsünmedim hatta kesinlikle istemedim ücüncü cocugu fakat kizlarim cok baski yapiyor kardes istiyoruz diye o Kadar israr ediyorlarki acaba onlara haksizlikmi yapiyorum ilerde pismanmi olurum diye son zamanlarda aklim karisti.Biz bu arada Almanyada yasiyoruz dün Kücük kizim geldi anne biliyormusun gazetede okudumki Almanyada artik kadinlar ilk cocuklarini 35 ten sonra yapiyorlarmis diyor,arkadaslar fikirlerinize ihtiyacim var gercekten bu yasta olucak ismi?

Zor ama olmayacak is değil tabiki kizlarinizda istiyorsa. Genelde ergenlik dönemindeki gençlerde kardeş bir travma sebebi olabiliyor ama Sizinkiler kendileri istemiş. Sanslisiniz. Saglik acisindan da tam karar vermeden bi kontrolllerinizi yaptirin ve kararinizi ona göre verin.

Cocuklar istiyosa esin istiyosa seninde aklini kurcaliyo sonucta yoksa buraya konu acmazdin yap gitsin :) gerci cocuk 30 yasinda olacak sen 69 ben istemezdim ama herkes kendisi bilir. Ama sen yap yap ben sende bi istek sezdim. :)

Ben cesaret edemezdim, yani yasi falan gec( ki oda önemli) bunca aradan sonra yine bi bebek (cocuk) sorumlulugu agir bence, insan gencligindeki gibi sabirlida olamiyor... Hem kizlarda daha cok oyuncak ister gibi, yani bi bebegin nekadar sorumluluk gerektiginin farkinda degiller bence... Tek cocuk olsa istese anlarim ama kardesler kocaa kiz olmuslar, ufakligada yazik olur sonucta tek cocuk gibi büyüycek yas farkindan dolayi... Yasiniz geregi saglik durumunuda düsünmek gerek... Vallah benim gözümde bile büyüdü insallah gönlünüze göre olur...:KK14:

Annem bana hamile kaldığında aldırmak istemiş.Ablalarım çok istemiş kardeşimiz olsun diye.
en büyük ablamla aramda 10 yaş var.Ben 25 o 35 yaşında.İyi de anlaşırım hepsiyle.İyi olmuş bence iyi ki doğmuşum ben ya :KK48:
Şaka bir yana sizin de gönlünüz varsa neden olmasın :KK54:

Cocuklar istiyosa esin istiyosa seninde aklini kurcaliyo sonucta yoksa buraya konu acmazdin yap gitsin :) gerci cocuk 30 yasinda olacak sen 69 ben istemezdim ama herkes kendisi bilir. Ama sen yap yap ben sende bi istek sezdim. :)

Bende istekli olsaydim bu Kadar yil beklemezdim gercekten, maddi manevi bir problemim yoktu iki cocuk yeter diye düsündüm hep, sadece onlara haksizlikmi ediyorum acaba diye düsünmeye basladim.

En hassas konuma değinmişsiniz,,,bende 38 yaşındayım 4,5 yaşında ikiz kızlarım var...etrafımdaki herkes bir tane daha yap diyor ama eşim hiç istekli değil. Allah bunlara uzun ömür versin diyor...işin açıkçası ben hala isteyip istemediğimi bilmiyorum.,,çok ama çok kötü bir gebelik geçirdim tek korkum hamilelik.,,bebek bakımında zorlanmam çünkü kızlarımdan sonra iki yeğenim oldu elimizde hep bebek var ama sonra bakıyorum ağladılar mı annelerine postalıyorum...valla bilmiyorum ne yapacağımı...bu arada yaşta geçiyor...

bence de yap ikisinin arası bozulursa üçüncü yapar anlaşır giderler:KK45:hem onlarda istiyomuş
bikaç yıl sonra isteyebilirsin ama geç olabilir

En hassas konuma değinmişsiniz,,,bende 38 yaşındayım 4,5 yaşında ikiz kızlarım var...etrafımdaki herkes bir tane daha yap diyor ama eşim hiç istekli değil. Allah bunlara uzun ömür versin diyor...işin açıkçası ben hala isteyip istemediğimi bilmiyorum.,,çok ama çok kötü bir gebelik geçirdim tek korkum hamilelik.,,bebek bakımında zorlanmam çünkü kızlarımdan sonra iki yeğenim oldu elimizde hep bebek var ama sonra bakıyorum ağladılar mı annelerine postalıyorum...valla bilmiyorum ne yapacağımı...bu arada yaşta geçiyor...[/QU

Sizi cok iyi anliyorum benim esimde hic istemedi belki o isteseydi bende yapardim simdide böyle ikilemde kaldik yinede bana bu yastan sonra zor geliyor

Merhaba arkadaslar ben 39 yasinda iki cocuk annesiyim büyük kizim 18 Kücük kizim 15 yasinda,bu zamana Kadar baska cocuk düsünmedim hatta kesinlikle istemedim ücüncü cocugu fakat kizlarim cok baski yapiyor kardes istiyoruz diye o Kadar israr ediyorlarki acaba onlara haksizlikmi yapiyorum ilerde pismanmi olurum diye son zamanlarda aklim karisti.Biz bu arada Almanyada yasiyoruz dün Kücük kizim geldi anne biliyormusun gazetede okudumki Almanyada artik kadinlar ilk cocuklarini 35 ten sonra yapiyorlarmis diyor,arkadaslar fikirlerinize ihtiyacim var gercekten bu yasta olucak ismi?
bence dogurun inş.saglıklı bır evladınız olur...ben 35 yaşındayım ben anne olmak için tedavı görüyorum..hıç bır şey için gec degıl...

Bende istekli olsaydim bu Kadar yil beklemezdim gercekten, maddi manevi bir problemim yoktu iki cocuk yeter diye düsündüm hep, sadece onlara haksizlikmi ediyorum acaba diye düsünmeye basladim.

Iyide siz onlari oyuncaklardan mahrum etmiyorsunuz ki. Konu yeni bir cani dünyaya getirmek. Yani bu sadece gönul/heves isi olmamali. Kizlar heycanli olabilir fakat bir bebegin bakimindan o kadar haberdar degiller. Istedigin kadar bebegin çok bakimi var oldugunu anlatabilirsin fakat ancak isin içinde olundugunda anlasiliyor bu.

Ben olsam yas farki/saglikli hamilelikten ziyade, tekrar o sorumlulugu almaktan korkardim. Bir 5-10 yil sonra kizlarin egitimi tamamlanmis, evli barkli olduklarinda, halen bir 5-10 yasindaki çoçuk ile ograsmak zorundasiniz. Tekrar ilkokuldan, liseden, üniversite asamalardan geçececeksiniz. Hani tam rahatlanacaginiz dönemde, yine mesgul olacaksiniz. Bunlar böyle kolay isler degil. Kizlar simdi hevesli olabilir fakat bebek dogduktan sonra gece gece agladiginda, hasta kaldiginda, siz onlara zaman ayiramayinca ayni hevesli kalacaklar mi?

Dedigim gibi, çoook iyi düsünün bu isi. Ve sadece kizlara bakarak degil, mantik süzgeçinizden geçirin bu fikiri. Artilarini,eksilerini çok iyi tartin çünkü hamile kaldiktan sonra artik bu isin geri dönüsü yok.

Sizi cok iyi anliyorum benim esimde hic istemedi belki o isteseydi bende yapardim simdide böyle ikilemde kaldik yinede bana bu yastan sonra zor geliyor
Bir ara en sık kavga konumuzdu....kızlarım zaten tedaviyle oldu tüp bebek...bir daha tüp bebek deneyemem çünkü kendimle ilgili sağlık problemlerim var...kızların gebeliğinde bile felç ve ölüm riskim normal gebeye göre çok yüksekti..ben tüm bunları göze alıp tekrar istediğim zaman hep hevesimi kırdı sanki kendi doğuracak öyle oluncada bende herhelde otomatikmen istemiyora bağladım...maddi sıkıntımız da yok ama bilmiyorum hiç lafını ettirmiyor...

Back
X