• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok gec kalmadimmi sizce ???

15 ve 18 yaşındaki çocuklarınızı yetiştirmeye harcadığınız enerji sizi zaten yeterince tüketiyordur diye düşünüyorum. Bundan arta kalan zamanı yeniden "anne" olarak değil de "birey"olarak kendiniz için kullanın bence. Çocuklarınızdaki çocuk/bebek sevgisini de arada bir çocuk esirgeme kurumuna onları götürerek ordaki çocuklara kanaliz edebilirsiniz.

Bir ara en sık kavga konumuzdu....kızlarım zaten tedaviyle oldu tüp bebek...bir daha tüp bebek deneyemem çünkü kendimle ilgili sağlık problemlerim var...kızların gebeliğinde bile felç ve ölüm riskim normal gebeye göre çok yüksekti..ben tüm bunları göze alıp tekrar istediğim zaman hep hevesimi kırdı sanki kendi doğuracak öyle oluncada bende herhelde otomatikmen istemiyora bağladım...maddi sıkıntımız da yok ama bilmiyorum hiç lafını ettirmiyor...

Allahim saglikli bir ömür nasip etsin öncelikle,aslinda ben kalabalik aileyi cok severim kendi ailem kalabalik bekarkan hep dört cocuk istiyordum ama diger cocuklarimi cok zor büyüttüm ikiside iki sene gece Gündüz agladilar o yüzden gözüm korktu kocalara ne oluyor sanki derdi ceken kadinlar ben erkek olsaydim dört cocugum olsun isterdim

Iyide siz onlari oyuncaklardan mahrum etmiyorsunuz ki. Konu yeni bir cani dünyaya getirmek. Yani bu sadece gönul/heves isi olmamali. Kizlar heycanli olabilir fakat bir bebegin bakimindan o kadar haberdar degiller. Istedigin kadar bebegin çok bakimi var oldugunu anlatabilirsin fakat ancak isin içinde olundugunda anlasiliyor bu.

Ben olsam yas farki/saglikli hamilelikten ziyade, tekrar o sorumlulugu almaktan korkardim. Bir 5-10 yil sonra kizlarin egitimi tamamlanmis, evli barkli olduklarinda, halen bir 5-10 yasindaki çoçuk ile ograsmak zorundasiniz. Tekrar ilkokuldan, liseden, üniversite asamalardan geçececeksiniz. Hani tam rahatlanacaginiz dönemde, yine mesgul olacaksiniz. Bunlar böyle kolay isler degil. Kizlar simdi hevesli olabilir fakat bebek dogduktan sonra gece gece agladiginda, hasta kaldiginda, siz onlara zaman ayiramayinca ayni hevesli kalacaklar mi?

Dedigim gibi, çoook iyi düsünün bu isi. Ve sadece kizlara bakarak degil, mantik süzgeçinizden geçirin bu fikiri. Artilarini,eksilerini çok iyi tartin çünkü hamile kaldiktan sonra artik bu isin geri dönüsü yok.

Haklisinizheleki almanyada egitim üc yasinda basliyor birde ben cok evhamliyim bu yasta bile onlari gidecekleri yere götürüp getiriyorum her dakika konusuyorum. bende kizlara diyorum bir kac gün sonra bikarsiniz ilgilenmezsiniz bile asla bikmayiz diyorlar inanirmisiniz cocuk yapmiyorum diye gidip bu hafta iki tane kedi aldilar.

Merhaba arkadaslar ben 39 yasinda iki cocuk annesiyim büyük kizim 18 Kücük kizim 15 yasinda,bu zamana Kadar baska cocuk düsünmedim hatta kesinlikle istemedim ücüncü cocugu fakat kizlarim cok baski yapiyor kardes istiyoruz diye o Kadar israr ediyorlarki acaba onlara haksizlikmi yapiyorum ilerde pismanmi olurum diye son zamanlarda aklim karisti.Biz bu arada Almanyada yasiyoruz dün Kücük kizim geldi anne biliyormusun gazetede okudumki Almanyada artik kadinlar ilk cocuklarini 35 ten sonra yapiyorlarmis diyor,arkadaslar fikirlerinize ihtiyacim var gercekten bu yasta olucak ismi?

kızlar istiyor diye olmaz da siz ve eşiniz istiyorsanız neden olmasın? ruhen ve bedenen nasıl hissediyorsunuz kendinizi o önemli.. öyleyse istiyorsanız allah tez zamanda verir sağlıkla inşallah.. ama onlara haksızlık gibi düşünmeyin.. 2 kardeşler zaten.. hani tek çocuğunuz kardeş çok ister de anlarım.. siz de iki evlat büyütmüşsünüz.. kolay değil.. kendinizi de düşünün sadece çocukların isteğini değil..

kızlar istiyor diye olmaz da siz ve eşiniz istiyorsanız neden olmasın? ruhen ve bedenen nasıl hissediyorsunuz kendinizi o önemli.. öyleyse istiyorsanız allah tez zamanda verir sağlıkla inşallah.. ama onlara haksızlık gibi düşünmeyin.. 2 kardeşler zaten.. hani tek çocuğunuz kardeş çok ister de anlarım.. siz de iki evlat büyütmüşsünüz.. kolay değil.. kendinizi de düşünün sadece çocukların isteğini değil..

Esim bu konuda hic yorum yapmiyor olsada olur olmasada gerci digerlerindede pek istekli degildi ama dogduktan sonra ikisiylede cok ilgilendi simdide cok düskün onlara, bana gelirsek bazen düsündügüm genc yasta yalniz kalicam ikiside evlenirse, maalesefki yalnizligi hiic sevmiyorum tek korkum bu.

Haklisinizheleki almanyada egitim üc yasinda basliyor birde ben cok evhamliyim bu yasta bile onlari gidecekleri yere götürüp getiriyorum her dakika konusuyorum. bende kizlara diyorum bir kac gün sonra bikarsiniz ilgilenmezsiniz bile asla bikmayiz diyorlar inanirmisiniz cocuk yapmiyorum diye gidip bu hafta iki tane kedi aldilar.

Iyide, o çoçuga onlar bakmayacak zaten, siz bakacaksiniz. Yani onlar bikmasada, biksalar, siz ilk günden beri kizlariniza gösterdiginiz özeni, o mini bebegede göstermek zorundasiniz. Ayrica evhamli olmaniz, kizlarin pesinde kostarmaniz güzel birsey. Bende avrupda yasiyorum ve her annenin böyle olmadigini biliyorum.

Kedi almalari iyi oldu, hani bebek olsun ve ya olmasin. Bu sekilde sorumluluk almayi ögrenmis oluyor zira bir kedide bir candir. Yani öyle atilcak bir oyuncak degildir.

Bence en iyisi esiniz ile konusup bir kagit parçasi üzerine beraber artilari ve eksileri yazin ve öyle bir karara baglayin. Tekrar diyorum, sonuçta siz 9 ay o cani tasiyip, en az o çoçuk 30 yasina gelince rahatlamayacagini unutma(hos, benim annemde 30uma basmama ragmen halen rahat degildir :KK48:) ama ne demek istedigimi anlamisindir.

Iyide, o çoçuga onlar bakmayacak zaten, siz bakacaksiniz. Yani onlar bikmasada, biksalar, siz ilk günden beri kizlariniza gösterdiginiz özeni, o mini bebegede göstermek zorundasiniz. Ayrica evhamli olmaniz, kizlarin pesinde kostarmaniz güzel birsey. Bende avrupda yasiyorum ve her annenin böyle olmadigini biliyorum.

Kedi almalari iyi oldu, hani bebek olsun ve ya olmasin. Bu sekilde sorumluluk almayi ögrenmis oluyor zira bir kedide bir candir. Yani öyle atilcak bir oyuncak degildir.

Bence en iyisi esiniz ile konusup bir kagit parçasi üzerine beraber artilari ve eksileri yazin ve öyle bir karara baglayin. Tekrar diyorum, sonuçta siz 9 ay o cani tasiyip, en az o çoçuk 30 yasina gelince rahatlamayacagini unutma(hos, benim annemde 30uma basmama ragmen halen rahat degildir :KK48:) ama ne demek istedigimi anlamisindir.
katılıyorum

Esim bu konuda hic yorum yapmiyor olsada olur olmasada gerci digerlerindede pek istekli degildi ama dogduktan sonra ikisiylede cok ilgilendi simdide cok düskün onlara, bana gelirsek bazen düsündügüm genc yasta yalniz kalicam ikiside evlenirse, maalesefki yalnizligi hiic sevmiyorum tek korkum bu.

eşiniz var niye yalnız olacaksınız.. kızlar damatlar torunlar :) torun bakacaksınız daha ooohooo... :)
şaka bi yana,
saygı duyuyorum tabi düşüncenize.. herşeyin hayırlısı olsun sizin için.. sevgiler..

Güldürdünüz beni :KK48: gercekten Kücük kizimla o bazen Kadar sorunlarimiz oluyorki okulu sevmiyor iki kültür arasinda catisiyor arkadaslari cogunlukla alman bizimde kücügümüz diye kiyamiyoruz üstüne cok düstük dedigim gibi simdide kardes diye diye bi hal oldu.

çok kardeş isteyen oğlunu kıramayan bir arkadaşım geldi aklıma..
bi oğlu daha oldu..
1 haftalıktı bebek,,,
abisi.. "tamam anne geri verebilirsin artık" demiş :)
tabi o 4 yaşındaydı sizinkiler böyle demeyecek ama kızlardan bağımsız iyi düşünün yine de..

Ablamla en kucugunuz arasında 17 yas vat. 5 kardeşiz.
Allah ima binlerce sukurki kardeşlerim var.yalniz değilim bu hayatta.varliklari bile o kadar mutlu ediyor ki.
Kavgamiz da çok okur hani. Ama kardeş candir,en güzel mirasdir.kizlarinda butlyik hep birlikte buyutursunuz

Back
X