çok gerginim :(

godzilla06

sokakta hanım,mutfakta sigara içer,yatakta uyurum
Kayıtlı Üye
6 Mart 2013
255
289
103
37
arkadaşlar merhaba. 27 yaşındayım. 5 aylık evli yaklaşık 3 haftalik hamileyim :)ama gerginlikten ölmek üzereyim.
Sigarayı bırakmaya çalışıyorum günde 1 yada 2 tane içiyorum. Felaket sinir yapıyo bu durum bende. Biliyorum bebeğimden kıymetli değil tamamen bırakmam lazım en kisa surede. Yalnız bu sinirli halimle eşimin de iş arkadaslarimin da burnundan getiriyorum. Sagolsunlar çok sevdikleri için ses cikarmiyolar sigarayı bırakmam destek veriyorlar çünkü. Ama böyle giderse yakında dayanamazlar gibi :)) ben bile zor dayaniyorim kendime.
Ayrıca düşük yapmaktan Bebeğimi kaybetmekten çok korkuyorum cevremde hemen herkes ilk bebeğini düşürdü gebelik hakkında çok bilgimde yok bu forumda okuyorum sürekli bilgi ediniyorum.sizden ricam bu dönemde böyle olmam normalmi gecermi eskisi gibi neşeli bi insan olabilirmi yim. Ayrıca bebeğinin daha ne kalp atışı ne kesesi görülmedi iki hafta sonraya randevu verdi doktor bu iki hafta gecermi :)) Teşekkürler

ya sabır çek içinden durmadan, sigarayı bırakmak kolay değil, ama eğer bu günlerde bu durumu aşarsanız sizi hiç bişey deviremez bir daha :))

niqutin diye bir sakız var eczanelerde al da iki çiğne kapsülü ile eşim 3. gün siniri durdu çok şükür,hem hamilesinde sakızın çok bi sakıncası olmaz bu arada benimde ilk bebeğim düştü hiçbir sebep yok..o yüzden alacağı nefes varsa gelir yoksa gelmez bunun bilinci ile ya sabır çek

Sigara olmasada sinir stres yaşayacaksın , ben hayatımda kullanmadım sigara ama kök söktürüyorum millete:) saolsunlar anlayışla karşılıyorlar..
İlk bebek düşecek diye bir kural yok benim bir yakınım kaza geçirdi 2 haftalık bebeği düşmedi şimdi kocaman oldu.
Yaşadıkları sadece sigaradan değil hormonlardan da bunu unutma belki daha rahatlarsın..

her sinirlendiğimde kendime gelip dua etmeye çalışıyorum. Allah benim ve benim durumumdaki herkesin yardımcısı olsun. Güzel bi bekleyiş amaa gerginlik hat safhada oluyomuş demekki..

Hormonlarıma savaş açsam kazanırmıyım ki :)) allahım sanada güç versin sağlıkla sıhhatle inşallah. Hayır bugun arkadaşın teki aaaaaa yeter ama godzilla seni biz mi hamile bıraktık dedi şaka yollu. Hak vermedim değil hani :)

Aslında elde birazda, ortamdan uzaklaşıp yalnız kalınca sakinleşiyor insan..sen de dene:)

ben çok sağlam bir içiciydim:)hamileyken bıraktım.evet sinir sıkıntı oluyor,ama geçiyor inanın..düşünmemeye çalışın.ben onun yerine bıol bol dondurma yemiştim:)
hiç içmeyin bence daha kolay olur..1-2 sigara sizi kurtarmadığı gibi zarar da veriyor..
ben hamileyken de emzirirken de içmedim..ama 2 sene sonra başladım tekrar salak kafam..bebeğim içn bırkamıştım,kendim için devam ettim,etmezolsaydım..

çok fazla su içiyorum bende günde 3-3,5 lt içim dışım su oldu suyunda fazlası zarar mıdır?

Hayir hayir nikotin bandi filan olmaz hamilesin..sinirliligin buyuk ihtimalle sigarasizliktan ama hamilelikte basli basina ruh halini degistiriyor insanin,gereksiz hassasiyet,aglama krizleri,senin sigara isiyle bir araya gelince fazla fazla yasaman normal.alisana kadar boyle devam edeceksin yapacak birsey yok pek,bebegin icin bazi zorluklara katlanmak gerekiyor.
Kalp atisiyla filan ilgili olarakta daha cok kucuk merak etme,bes alti haftalikken kalp atislari duyulmaya baslaniyor,endiselnme.kontrollerini de ihmal etme.saglicakla.

çok fazla su içiyorum bende günde 3-3,5 lt içim dışım su oldu suyunda fazlası zarar mıdır?
bence herşeyin olduğu gibi suyun da fazlası zarardır..ağzınız kuruyor sigara içmediğiniz için.boşluk oluyor bir de..sakız çiğnemeyi deneyin.kuruyemiş de hem sağlıklı hem atıştırmalık iyi olur.tabi abartmamak kaydıyla..ayrıca kuru meyveler de harika olur..bunlar hem ağzı boş tutmaz hem de sağlıklı atıştırmalıklar..

Tebrik ederim siz sigarayi icmeye devam edin. Korktugunuzun basina gelmesi yakindir. Ben birakin sigara icmeyi saglikli beslenmiyorum diye oturup agliyorum. Aglayip bebegi uzdum diye bu sefer mutlu olmaya calisiyorum filan. Anliyorum berbat bir ruh hali hamilelik ama durup dururken dusuk yapmazsiniz. bebekte bir anomali vardir ancak oyle. Ama sigara basli basina bir sebep dusuge

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…