Çok gerginimm mantıklı karar veremiyorum şu an

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kesin bütün ilişiğinizi bence. eğer gerçekten kullandığınız sosyal medya hesabınızın da hayatınızda çok bir yeri yoksa bence silin gitsin. yoksa insanların ağzı torba değil büzesiniz yani konuşup yüzleşmek bir anlam ifade etmeyecek. üstelik bu konuşmanızı bile kendilerine malzeme yapacaklar. dedikodu yapmak isteyen yolunu buluyor yani.

Merhaba hanımlaarr🙏
Konuya özet geçerek yanlış bir karar almamak adına sizlere danışmak istedim. Bakınız durum şu: ben yaklaşık iki sene önce eşimden ayrıldım bi sene öncede boşandım resmi olarak. Buraya kadar normal. Bu süreçte kimin ne olduğunu gördüm, hiç dert değil kimsenin desteğine ihtiyaç duyan bi yapım yok zaten. Ama sinirlendiğim nokta şu, yaklaşık yirmi yıllık arkadaşlarım, akrabalarımın bir kısmı nerdeyde hergün profilime bi kaç kez girip ss alıyolar hatta girip 15 20 dakika kalıyolar şimdi bu laf aramak değilde nedir? Veya o ssler neden alınıyo, kimlere gönderiliyo dedikodu malzemesi olmuşum belli ki.

Bu insanlar bana bir kere halimi hatrımı sormadı ve boşandığımı bildikleri halde nasılsın demediler oldum olası herkesle yarış halinde olan tipler bunlar bi de.

Benim kimseyle derdim olmaz kimsenin hayatınıda merak etmem o yüzden çok takmadım ilk başta bu kadar irdelemelerine ama son zamanlarda iyice arttı. (Seni üzmemek, hatırlatmamak için sormuyodur diye düşünmeyin o yapıda insanlar değiller zaten o yapıdakileri hariç tutuyorum konudan)
Şimdi diceksiniz ki engelle gitsin. Engellemeden önce şöyle okkalı bi açıklama yapıp hadlerini bildirmek istiyorum mantıklı mı sizce? Okkalı dediğim de çok sert değil yani onların beni stalkladığını amaçlarını bildiğimi belli edeceğim bi yazı olucak. İçimde kalıcak söylemezsem çünkü.

Şuraya bi not ekleyim: konu benm nasıl öğrendiğim değil arkadaşlar, yazılımcıyım ben işim gereği böyle gereksiz şeyleride biliyorum
Ben instada, facebookda birseyler paylaşmiyorum. Sifirdir yani. Watsapda paylaşirdim. Mesela eşimle bir yere gidince falan. Ama sonra bunlar bana anlamsiz gelmeye başladi yavaş yavaş. Mesela diyorumki eşimle resim çekindik bu restorana gittik mesela. Bunu neden başkalarima gostereyim? Ben o an mutluysam bu bana yeter. Bu dusunce yapisi o kadar beynime yerleşdiki artik bir akrabam nerelerdesin hiç haber yok senden dedi. Bu beni mutlu etti. Çunki artik insanlar benim neler yaptiklarimi bilmiyor. Bunu neden diyorum. Çunki arkadaşlarimizin arasinda da art niyetliler oluyor ki ben karşilaşdim ne engelleye bilirsin, ne sile bilirsin. O yuzden başkalarinin agzina laf vermemenin en iyi yolu hayati kendimiz için yaşamak. Yalniş anlaşilmasin paylaşmakda sorun gormuyorum sadece ben kendime boyle bir çikiş yolu buldum. Çunki gerçekten arkadaş akraba demeden benim hayatimin her anina fikir yurutmelerinden biktim.

Asiri basit uygulamalar var. Bende de yüklü. Saçma sapan insanların screenshot aldığını görüyorum mesela. Evliyim, eski erkek arkadaşım yok. Baya yilda 2 foto falan atiyordumdur taş çatlasın.Yine de insanlar birbirine akrabalara atıyorlar. Başkasını taciz etmemeyi özel hayatını ihlal etmemeyi öğrenecek insanlar. Kimse sosyal medyasını kapatmak zorunda değil. Ben sürekli profilime bakan is yerimi araştıran LinkedIn üzerinden bakan bir okul arkadaşımı hatirliyorum mesela. O yapmamayi öğrenecek, ben değil.

Bu tarz uygulamalardan birini yapan bi arkadaşım var bazen uygulamayı çekici hale getirebilmek için mesela benim sizin profilinizden ss aldığıma dair bildirim gidebiliyormuş size, siz de atıyorum x kişisi ne alaka bunu yapıyor deyip farkında olmadan uygulama içinde daha uzun saatler geçiriyor, etkileşim çoğalıyor bu arada farkında olmadan yine o ve onun gibi uygulamalara para kazandırıyormuşuz. O bu programlardan gelen verilerin hiçbir zaman yüzde yüz güvenilir olmadığını anlatıyordu. Çok güvenmeyin bence.

Ben instada, facebookda birseyler paylaşmiyorum. Sifirdir yani. Watsapda paylaşirdim. Mesela eşimle bir yere gidince falan. Ama sonra bunlar bana anlamsiz gelmeye başladi yavaş yavaş. Mesela diyorumki eşimle resim çekindik bu restorana gittik mesela. Bunu neden başkalarima gostereyim? Ben o an mutluysam bu bana yeter. Bu dusunce yapisi o kadar beynime yerleşdiki artik bir akrabam nerelerdesin hiç haber yok senden dedi. Bu beni mutlu etti. Çunki artik insanlar benim neler yaptiklarimi bilmiyor. Bunu neden diyorum. Çunki arkadaşlarimizin arasinda da art niyetliler oluyor ki ben karşilaşdim ne engelleye bilirsin, ne sile bilirsin. O yuzden başkalarinin agzina laf vermemenin en iyi yolu hayati kendimiz için yaşamak. Yalniş anlaşilmasin paylaşmakda sorun gormuyorum sadece ben kendime boyle bir çikiş yolu buldum. Çunki gerçekten arkadaş akraba demeden benim hayatimin her anina fikir yurutmelerinden biktim.
Katılıyorum. Ben insta açalı bir sene falan oldu işte boşandıktan sonra açtım sıkıldım çnkü ara ara dondurup geri açıyorum çokta aktif sayılmam ama açtığım zamanda full time story 😂

Asiri basit uygulamalar var. Bende de yüklü. Saçma sapan insanların screenshot aldığını görüyorum mesela. Evliyim, eski erkek arkadaşım yok. Baya yilda 2 foto falan atiyordumdur taş çatlasın.Yine de insanlar birbirine akrabalara atıyorlar. Başkasını taciz etmemeyi özel hayatını ihlal etmemeyi öğrenecek insanlar. Kimse sosyal medyasını kapatmak zorunda değil. Ben sürekli profilime bakan is yerimi araştıran LinkedIn üzerinden bakan bir okul arkadaşımı hatirliyorum mesela. O yapmamayi öğrenecek, ben değil.
Mesela ? Uygulama isimi alabilir miyim? O uygulamaların hepsi bende hiçbir işe yaramadı :)

Bu tarz uygulamalardan birini yapan bi arkadaşım var bazen uygulamayı çekici hale getirebilmek için mesela benim sizin profilinizden ss aldığıma dair bildirim gidebiliyormuş size, siz de atıyorum x kişisi ne alaka bunu yapıyor deyip farkında olmadan uygulama içinde daha uzun saatler geçiriyor, etkileşim çoğalıyor bu arada farkında olmadan yine o ve onun gibi uygulamalara para kazandırıyormuşuz. O bu programlardan gelen verilerin hiçbir zaman yüzde yüz güvenilir olmadığını anlatıyordu. Çok güvenmeyin bence.
Evet o programlar güvenilir değil önermiyorum, yapanların farklı amaçlarıda olabilir indirmeyinde. Farkında olmadan bütün listenizdeki insanların bilgilerini paylaşırsınız.
Yani ben o programları kullanmıyorum

İyide ss al.alarindan nie rahatsiz oluyorsun başkasına malzeme olabilecek bi yasantinmi var neden tedirgin oluyorsun yoksa ki.seden cekinecegin bi gizliliğin bırak seni uzaktan anca swyretsinler
Alıp birilerine atıyolar gibi bi hisse kapıldım napcak ki benm fotomu mesela. Hadi yapsında bi kere nasılsın dememiş insan diyorum yani ne alaka. Başkasına malzeme olacak bi yaşantım yok standart bi insanoğluyum

Hackerlik mı yapıyorsunuz S sassyassyy yanlış anlama da seni bu konuda uzman görüyorum o yüzden etiketledim. böyle bir durum olabiliyor mu?
haajhasjah hayir tabi ki

hadi profiline girdiklerini gordu diyelim ucuncu parti bir uygulama kullanip, ss aldiklarini asla anlayamaz kimse.

konu sahibi ben de yazilimciyim, burada yazmak istemiyorsaniz bana ozelden yazin ben de ogreneyim. uzerine para veririm bu arada. nasil bir sey yazip yaptiniz bu isi?

haajhasjah hayir tabi ki

hadi profiline girdiklerini gordu diyelim ucuncu parti bir uygulama kullanip, ss aldiklarini asla anlayamaz kimse.

konu sahibi ben de yazilimciyim, burada yazmak istemiyorsaniz bana ozelden yazin ben de ogreneyim. uzerine para veririm bu arada. nasil bir sey yazip yaptiniz bu isi?
Cevap verdiğin için teşekkür ederim.
Sonra da bana öğretir misin applaa :KK53:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X