Son cümleniz cok doğru. Ben de bunların farkında olarak ise gitmek istiyorum ama duygu yönetimim bazı konularda zayıf kalıyor. Eşim 2.ciyi istiyor bir de. Ben daha tek çocuklu anne olma durumuna alisamamisken. Eşim dert etme sen halledersin dikkatli ol 2.cocuktan sonra başka iş bakarsin falan diyor. Destek cumlesi bunlar sadece

benim derdim başka iş değil ki. Bu kafayla Ben her yerde hata yaparım yani. Gerçekten çıkmazda miyim yoksa ben mi büyütüyorum bilmiyorum.
26 yıllık ofis çalışanı ve 35 yaşında sürmenaj geçirmiş biri olarak şunları söyleyebilirim ;
1 - Öncelikle hatalarınızı çocuğa bağlamayın, ilgisi yok inanın
2 - Her ofis çalışanı ilk on yıldan sonra yıpranır, eski düzeyde dikkatli olmasının imkanı yoktur
3 - Çalışırken mola verin, iki dakika bile olsa masanızdan kalkın ve oksijen alın, pencereden bakın ya da kapıya çıkın nasıl uygunsa
4 - Mola verdiğiniz zamanlarda nefes egzersizi yapın, birkaç adım atıp vücudunuzu hareket ettirin dolaşımınızın normale dönmesini sağlayın
5 - Siyah çay, kahve gibi uyaranlardan uzak durun, bunların dikkat ve canlılık üzerinde asla olumlu etkisi yok ancak uykusuzsanız kafein uyku açar hepsi bu. 1 litrelik bir şişeye limonlu su ya da başka taze içecekler hazırlayıp gün boyu içebilirsiniz bu hem vitamin alımınızı destekler hem de sizi zinde tutar
6 - İşinizi bölümlere ayırın, sabah program yapın, sürekli bir yere odaklanmaya çalışmak dikkat dağıtmanın en kolay yoludur
26 yıl sonunda artık bende bol bol hata yapıyorum, işin çok hızlı olduğu zamanlarda ister istemez oluyor insanlar makina değil. En çok hata çıkan işleri sabah saatlerine alıyorum çünkü daha dinç oluyorum. İlaveten herkes hata yapar, bir iş yerinde hiç hata olmuyorsa orada ters giden bir şeyler vardır. Çok kafanıza taktıkça daha fazla hata yaparsınız o yüzden sakin kalmaya çalışın