• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok hata yapiyorum, yardim lutfen

Evet bu siteye çocuğumla ilgili üye olmuştum. O sebepten yazmak istedim.

Aslında gerçekten yoğunluktan aklıma gelmiyor ama gerçek şu. Doğumdan sonra çok isteksiz başladım işe. Yani bilincaltimda evet ofiste olmak istemiyorum. Bunun yansıması olabilir belki de.
Olabilir bana hala garip geliyor.. özellikle oğlan, kız veya prens, prenses şeklinde belirtmek.
Değerlerimde bir şey yok diyorsunuz. Demek ki psikolojik sizinki dediğiniz gibi. Ama 27 aylık olmuş artık. İse başlarken burda olmamaliyim aylarında olabilirsiniz ama artık onu da geçmiş, evet ofiste olabilirim ben çalışan biriyim çocuğum 2 yaşını geçti. Ben sadece anne değil aynı zamanda eşim, evladım, çalışanim ve kendimim diye dusunebilirsiniz

Olabilir bana hala garip geliyor.. özellikle oğlan, kız veya prens, prenses şeklinde belirtmek.
Değerlerimde bir şey yok diyorsunuz. Demek ki psikolojik sizinki dediğiniz gibi. Ama 27 aylık olmuş artık. İse başlarken burda olmamaliyim aylarında olabilirsiniz ama artık onu da geçmiş, evet ofiste olabilirim ben çalışan biriyim çocuğum 2 yaşını geçti. Ben sadece anne değil aynı zamanda eşim, evladım, çalışanim ve kendimim diye dusunebilirsiniz
Son cümleniz cok doğru. Ben de bunların farkında olarak ise gitmek istiyorum ama duygu yönetimim bazı konularda zayıf kalıyor. Eşim 2.ciyi istiyor bir de. Ben daha tek çocuklu anne olma durumuna alisamamisken. Eşim dert etme sen halledersin dikkatli ol 2.cocuktan sonra başka iş bakarsin falan diyor. Destek cumlesi bunlar sadece 😶 benim derdim başka iş değil ki. Bu kafayla Ben her yerde hata yaparım yani. Gerçekten çıkmazda miyim yoksa ben mi büyütüyorum bilmiyorum.

Çok yoğun çalışıyorsunuz okuduğum kadarıyla. Not alacak kadar vaktiniz de olmadığına göre. Haftada 3/4 yanlış normal değil mi? Çok önemli şeyler değilse kendinize zulüm etmeyin bunu. Hata yapmaktan korktukça daha fazla yapılıyor çünkü.

bilinçaltınız sizi farkında olmadan sürekli tetikliyor bence. dışınız yok ben çalışan bir kadınım bu normal dese de içten içe oğlunuza odaklısınız belli ki.
annelik iç güdüsüyle elbette normal ancak uzun vadede size de ve siz huzursuz olunca çocuğunuza da zarar.
döndüğünüzde iş ortamı çok değişik miydi ? bıraktığınız düzenden bambaşka şeylerle mi karşılaştınız ? yada çocuğuyla ilgilenir o, hemen eve dönmek ister gibi laflarla uzak tutulduğunuz durumlar var mı iş arkadaşlarınız arasında ?
belki farkında olmadan bunları yaşıyorsunuzdur, bir düşünün.
belki kendinizi oraya ait hissetmiyorsunuzdur artık.

bu arada 12 yıllık elemanı çıkarmak hiç de zor değil. yeri gelir 20 yıllık da şak diye çıkarılır. emin olun uzun süreli menfaatler söz konusuyla verecekleri tazminatlar iş verenler için hiçbir şey ifade etmiyor.

Kafada işe adapte olamamışsanız

Aklınız hep evde

Aklınız evde olduğu için de hata yapıyorsunuz devamlı dikkatinizi veremiyorsunuz.

Bence olayı kafada çözmeniz lazım

Sonuçta ilk defa öğrendiğiniz bir iş değil
Siz bu işi geçmişte çok yaptınız.

Çok yoğun çalışıyorsunuz okuduğum kadarıyla. Not alacak kadar vaktiniz de olmadığına göre. Haftada 3/4 yanlış normal değil mi? Çok önemli şeyler değilse kendinize zulüm etmeyin bunu. Hata yapmaktan korktukça daha fazla yapılıyor çünkü.
Haftada 3 4 normal karsilanmiyor maalesef. Çünkü benim hatam başka departmanlari da etkiliyor. Raporlar değişiyor ve başkalarının işi de uzuyor. Bu beni daha da strese sokuyor 😔

bilinçaltınız sizi farkında olmadan sürekli tetikliyor bence. dışınız yok ben çalışan bir kadınım bu normal dese de içten içe oğlunuza odaklısınız belli ki.
annelik iç güdüsüyle elbette normal ancak uzun vadede size de ve siz huzursuz olunca çocuğunuza da zarar.
döndüğünüzde iş ortamı çok değişik miydi ? bıraktığınız düzenden bambaşka şeylerle mi karşılaştınız ? yada çocuğuyla ilgilenir o, hemen eve dönmek ister gibi laflarla uzak tutulduğunuz durumlar var mı iş arkadaşlarınız arasında ?
belki farkında olmadan bunları yaşıyorsunuzdur, bir düşünün.
belki kendinizi oraya ait hissetmiyorsunuzdur artık.

bu arada 12 yıllık elemanı çıkarmak hiç de zor değil. yeri gelir 20 yıllık da şak diye çıkarılır. emin olun uzun süreli menfaatler söz konusuyla verecekleri tazminatlar iş verenler için hiçbir şey ifade etmiyor.
Dogum sonrası ilk ise döndüğümde yöneticim benzer şeyler söylemişti ama aramiz iyidir aslında. Şakayla karışık dedi daha çok. Sen şimdi mesai kalamazsın çocuğun bekler hadi çık dedi. Ben çıktıktan sonra home ofis devam ediyordum ama. Yani mesainin devamını evden devam ettiğim çok oldu. Hatta şuan mesela bu saate kadar bir yandan ptesi günü yapılacak ödemeleri hazırladım çünkü yarın ofise gelemicem ve telafi olsun diye. Yani aslında işimi aksatmiyorum hic.
Ama dediğiniz doğru. Kendimi oraya gerçekten ait hissetmiyorum. Evime gelince tüm stresim gidiyor. Pamuk gibi oluyorum. Ertesi sabah gene gergin ve stresli uyanıyorum 😐

Son düzenleme:
Kafada işe adapte olamamışsanız

Aklınız hep evde

Aklınız evde olduğu için de hata yapıyorsunuz devamlı dikkatinizi veremiyorsunuz.

Bence olayı kafada çözmeniz lazım

Sonuçta ilk defa öğrendiğiniz bir iş değil
Siz bu işi geçmişte çok yaptınız.
Evet işi bilmekten yana sıkıntım yok. İşi yetiştirmekten yana da sorunum yok. Hata ve dikkatsizlik çok var. Bazen ciddi ciddi düşünüyorum. Ben aptalım galiba diyorum. Uzman pozisyonunda çalışıyorum ama benden daha alt seviye calisanlar bile daha çevik ve akıllı geliyor gözüme. Kimsenin de cocugu yok. Çoğu bekar zaten. Hepsi de işinde iyi. Ama ben 😔 Yani ozgüvenim yerle bir. Eminim arkamdan konusuyorlardir. Anne olunca kafası çok karıştı. Cok degisti. Annelik ona yaramadı vb diye 😐

ADHD öykünüz var mı? Dikkat eksikliği semptomları için psikoloğa görünseniz belki yardımcı olur.

Tam kan tahlili verin vitanim desteği isteyin solgarin vitaminleri araştırın

Ozel bir şirkette mali hizmetler bölümünde çalışıyorum. Ancak doğum yaptıktan sonra ise döndüğümde nerdeyse 2 senedir performansım cok dustu ve sürekli hata yapıyorum ya da bseyleri atlıyorum. B12 ölçtürdüm ortalama cikti. Artık üst yönetimin de dikkatini çekmeye başladı ama inanın elimde değil. Odaklanamiyorum. Çocuğumdan kaynaklı mi bilmiyorum çok ilgili bir anneyim ve sanırım işimi aksatiyorum ama gerçekten artık hata yapmaktan sıkıldım. Ne kadar dikkat etsem de olmuyor. Tükenmişlik noktasına geldim. Tavsiye verin bana :KK43: işimi kaybetmek istemiyorum ama neden çok hata yapıyorum. Her hafta max 3 4 hatam çıkıyor. Gerçekten utanmaya başladım. İşin garibi yemin ederim elimde değil. Bambaşka biri oldum sanki 2 senede. Kafam hep dalgın. Ama neden nedennn:KK43:
Ilk once paso kahve. Cay ve su .gozler ekrana surekli bakmamali. yaptigin herseyi iki kere kontrol edeceksin evrak mi işliyorsun yada kontrol ediyorsun kagit evraksa işledikten sonra geri dön bak çentik at ok diye. sade pc üstünde ise işin boş kagida centik at ama isledikten hemen sonra degil 5 10 dk sonra bak ayni anda kagida iki kere bakarken yanlışı goremezsin 10 dk sonra bakacaksin gozunu dışarı at gözler beyin dinlenmeli .fatura kesiyorsan zaten ekranda onayla ok de sonra bi kagit al hayali fatura gibi gor bis kagidi centikle hesap makinesi kullan kafan toparlanır tam işiniz nedir bilmiyorm evraklarmi finans mi tablolar mi beyannamelermi o na gore biraz daha yönlendirme olur

Böyle bir durumda dikkat eksikliğim var zannedip doktora gittim. (zamanında dikkat ile ilgili tedavi görmüştüm ona binaen)
Sürekli evrak işlerinde hatam çıkıyordu.
Ancak bu sefer durumun anksiyete bozukluğu ile ilgili olduğunu söyledi doktorum. Tedavi ile birlikte epey toparlamıştım.

Ozel bir şirkette mali hizmetler bölümünde çalışıyorum. Ancak doğum yaptıktan sonra ise döndüğümde nerdeyse 2 senedir performansım cok dustu ve sürekli hata yapıyorum ya da bseyleri atlıyorum. B12 ölçtürdüm ortalama cikti. Artık üst yönetimin de dikkatini çekmeye başladı ama inanın elimde değil. Odaklanamiyorum. Çocuğumdan kaynaklı mi bilmiyorum çok ilgili bir anneyim ve sanırım işimi aksatiyorum ama gerçekten artık hata yapmaktan sıkıldım. Ne kadar dikkat etsem de olmuyor. Tükenmişlik noktasına geldim. Tavsiye verin bana :KK43: işimi kaybetmek istemiyorum ama neden çok hata yapıyorum. Her hafta max 3 4 hatam çıkıyor. Gerçekten utanmaya başladım. İşin garibi yemin ederim elimde değil. Bambaşka biri oldum sanki 2 senede. Kafam hep dalgın. Ama neden nedennn:KK43:
Kafanız mı dolu?
Cocukta mı kalıyor aklınız?
Benim bi is arkadasım vardı,cidden zehir.Yani insanın hic bi isinin olmaması lazım onun düsündüklerini düsünmesi icin.
Aksam aklıma geldi su müsteriye sunu söyledik mi diye arıyordu.
Kızım senin isin mi yok bunu mu düsündün diyordm aksam oturup.
Ona cok imrenrim mesela .Hala olamam onun gibi.
Not alın tek tek tüm yapacaklarınızı.
Arkadasım cok not alırdı.Herseyi tek tek:)
Bizde kahve falan icerdik o not alırken:)

Yaptığıniz işi severek yapmıyorsaniz da böyle olması normal. Sonuçta geçmişte de bu işi yapmissiniz ama artık öncelikleriniz değiştiği için kendinizi işinize yeterince vermiyor olabilirsiniz.

Çocuğunuz emin ellerdeyse kafanız bu kadar evde kalmamalı bence. Kendinize hata yaptığınız konularda küçük notlar çıkarabilirsiniz. En azindan ayni hataları tekrar tekrar yapmamış olursunuz.

Hepimiz para icin çalışıyoruz. Kamuda olsanız belki çok sorun değildi ama özel sektörde insanın gözünün yaşına bakmıyorlar maalesef.

Son cümleniz cok doğru. Ben de bunların farkında olarak ise gitmek istiyorum ama duygu yönetimim bazı konularda zayıf kalıyor. Eşim 2.ciyi istiyor bir de. Ben daha tek çocuklu anne olma durumuna alisamamisken. Eşim dert etme sen halledersin dikkatli ol 2.cocuktan sonra başka iş bakarsin falan diyor. Destek cumlesi bunlar sadece 😶 benim derdim başka iş değil ki. Bu kafayla Ben her yerde hata yaparım yani. Gerçekten çıkmazda miyim yoksa ben mi büyütüyorum bilmiyorum.

26 yıllık ofis çalışanı ve 35 yaşında sürmenaj geçirmiş biri olarak şunları söyleyebilirim ;

1 - Öncelikle hatalarınızı çocuğa bağlamayın, ilgisi yok inanın
2 - Her ofis çalışanı ilk on yıldan sonra yıpranır, eski düzeyde dikkatli olmasının imkanı yoktur
3 - Çalışırken mola verin, iki dakika bile olsa masanızdan kalkın ve oksijen alın, pencereden bakın ya da kapıya çıkın nasıl uygunsa
4 - Mola verdiğiniz zamanlarda nefes egzersizi yapın, birkaç adım atıp vücudunuzu hareket ettirin dolaşımınızın normale dönmesini sağlayın
5 - Siyah çay, kahve gibi uyaranlardan uzak durun, bunların dikkat ve canlılık üzerinde asla olumlu etkisi yok ancak uykusuzsanız kafein uyku açar hepsi bu. 1 litrelik bir şişeye limonlu su ya da başka taze içecekler hazırlayıp gün boyu içebilirsiniz bu hem vitamin alımınızı destekler hem de sizi zinde tutar
6 - İşinizi bölümlere ayırın, sabah program yapın, sürekli bir yere odaklanmaya çalışmak dikkat dağıtmanın en kolay yoludur

26 yıl sonunda artık bende bol bol hata yapıyorum, işin çok hızlı olduğu zamanlarda ister istemez oluyor insanlar makina değil. En çok hata çıkan işleri sabah saatlerine alıyorum çünkü daha dinç oluyorum. İlaveten herkes hata yapar, bir iş yerinde hiç hata olmuyorsa orada ters giden bir şeyler vardır. Çok kafanıza taktıkça daha fazla hata yaparsınız o yüzden sakin kalmaya çalışın

Back
X