Çok heyecanlıyım nasıl davranmam gerek?

lavitabella1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2017
1.042
1.208
133
Herkese merhaba
Dert değil tabiki biliyorum.daha fazla görüş alabilirim diye buraya açtım konuyu kusura bakmayın.
Yarın ilk iş görüşmem olacak insan kaynaklarıyla kurumsal bir hastanede. Yeni mezunum kendime güveniyorum sadece biraz heyecanlıyım..Nelerden bahsetmem daha iyi olur? En çok neye dikkat ederler? Yardımcı olabilir misiniz :)

Kısa ve öz konuşun, sorulara net cevaplar verin, gözlerinizi kaçırmayın arada bir tebessüm etmek bence yeterli olur.
Kiyafetiniz de derli toplu ve temiz görünüyorsa tamamdir.

İlk iş görüşmem aklıma geldi nasıl heyecanlıydım, bi duygulandım şimdi:)
Kendinizden emin bir şekilde konuşun, ellerinizi masanın altında değil üstünde birleştirin, gözlerinizi kaçırmayın. Konuşmayı gereksiz uzatmayın kısa ve öz cevaplar ama akıllıca cevaplar verin. Heyecan yapacak birşey yok, o da ya da onlarda sıradan insanlar, böyle düşünün:)

İlk iş görüşmem aklıma geldi nasıl heyecanlıydım, bi duygulandım şimdi:)
Kendinizden emin bir şekilde konuşun, ellerinizi masanın altında değil üstünde birleştirin, gözlerinizi kaçırmayın. Konuşmayı gereksiz uzatmayın kısa ve öz cevaplar ama akıllıca cevaplar verin. Heyecan yapacak birşey yok, o da ya da onlarda sıradan insanlar, böyle düşünün:)
Evett çalışmak istediğim yer o yüzden ekstra heyecanlıyım.
Kariyer hedefi sorusu soruluyor ya ona kurumsal bir yerde çalışmaya başlayıp sonrasında yüksek lisansla kendimi geliştirmek dersem saçma olur mu 😁(istediğim bir alan var ancak çalışmaya başladıktan sonra düşünüyorum)

Kariyer hedefi sorusu soruluyor ya ona kurumsal bir yerde çalışmaya başlayıp sonrasında yüksek lisansla kendimi geliştirmek dersem saçma olur mu 😁(istediğim bir alan var ancak çalışmaya başladıktan sonra düşünüyorum)
Saçma olmaz. Ben "burası benim için en alt kademe tabi" diyerek lafa başlamıştım. Ona rağmen işe alındım 😂

Bence yüksek lisansi hiç söyleme, okula başlar bizi bırakır,devamlı izin ister vs diye dusunebilirler. Hatta daha yeni KKda konu açılmıştı, mülakatı güzel geçmişken yüksek lisans planlarından dolayı alınmadığını söylemişti konu sahibi.

Bu arada bol şans:))

Merhaba.Fix sorular vardir
Neden sizi işe alalim?
Neden burada çalışmak istiyorsunuz?
Bizde ne fark yaratırsiniz?
5 yil sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?
Google dan bakin mutlaka
Her soruya durum- hedef- aksiyon- sonuç sıralamasiyla cvp verin
Kendinizden emin ve net cevaplar verin
Fazla aksesuar taki dekoltesi olmayan yalın bir kiyafet tercih edin.Icinde kendinizi rahat hissettiginiz
Bilmediğiniz yada fikriniz olmayan konularda yorum yapmayın geciştirin
Hayırlı olsun

"Firmanizda işe başladıktan sonra da kişisel gelisimime devam etmeyi planliyorum. Hem kendime hem de çalıştığım departmana farkli bakış açıları ve yeni vizyonla katki sağlamaya devam etmeyi hedefliyorum.Bu nedenle .... konusunda yüksek lisans yapmak istiyorum. gibi bir yorumla yüksek lisans planınızı anlatirsaniz hoş karşılarlar

Bence yüksek lisansi hiç söyleme, okula başlar bizi bırakır,devamlı izin ister vs diye dusunebilirler. Hatta daha yeni KKda konu açılmıştı, mülakatı güzel geçmişken yüksek lisans planlarından dolayı alınmadığını söylemişti konu sahibi.

Bu arada bol şans:))
Çok haklısınız söylemeyim en iyisi 😁

"Firmanizda işe başladıktan sonra da kişisel gelisimime devam etmeyi planliyorum. Hem kendime hem de çalıştığım departmana farkli bakış açıları ve yeni vizyonla katki sağlamaya devam etmeyi hedefliyorum.Bu nedenle .... konusunda yüksek lisans yapmak istiyorum. gibi bir yorumla yüksek lisans planınızı anlatirsaniz hoş karşılarlar
Çok teşekkürler :) İşe alınmada köstek olmasın bu konu. Emin olamadım hiç bahsetmesem mi yüksek lisanstan

Geçenlerde görüştüğüm bir öğretmen adayı geldi aklıma.
Genç arkadaş o kadar çok konuştu ki soru sormaya bile fırsat bulamadım kendisine.
Sonradan öğrendim ki okulumuzda çalışmayı çok istiyormuş.
Buna rağmen değerlendirmeye almadım çünkü dinlemesini bilmeyen biriyle çalışmam.
Kısacası sorulmayan konularda sohbet açmayın derim.
Başarılar diliyorum.

Geçenlerde görüştüğüm bir öğretmen adayı geldi aklıma.
Genç arkadaş o kadar çok konuştu ki soru sormaya bile fırsat bulamadım kendisine.
Sonradan öğrendim ki okulumuzda çalışmayı çok istiyormuş.
Buna rağmen değerlendirmeye almadım çünkü dinlemesini bilmeyen biriyle çalışmam.
Kısacası sorulmayan konularda sohbet açmayın derim.
Başarılar diliyorum.
Teşekkür ederim dikkate alacağım. Sorulara cevap verir gerisine karışmam artık 😁

Ne kadar tüyo alırsan al ilk iş görüşmesi hep en kötüsü olur çünkü bir tecrüben yoktur ki beynin ne yapman gerektiğini sana söylesin. Başkasının ayakkabısıyla da yol yürünmez :KK14:

Çok teşekkürler :) İşe alınmada köstek olmasın bu konu. Emin olamadım hiç bahsetmesem mi yüksek lisanstan
İleriki zamanlarda gerekirse yüksek lisans yapabileceğini dersiniz, eğer sorarlarsa. Ben olsam demem. Lisansüstü mülakatında ileride çalışmak isteyenleri eliyorlar. O yüzden ben olsam bu niyetimi gizlerdim ama çok yakın zamanda yüksek lisansa başlayacaksanız o konudan bahsedin. Bazı yerler 1 günlük akademik izni vermiyor. İşi veya yüksek lisansı bırakmak zorunda kalabilirsiniz.

Çok konuşmayın, boş konuşmayın. Dikkatli, ağır başlı, öz güvenli ve saygılı bir profil çizmeye çalışın. sorulmadan hemen gelecek planlarınızdan bahsetmeyin. Güler yüzlü olun ama sırıtmayın. Gözlerinizi kaçırmayın ama dik dik de bakmayın. Olabildiğince dürüst olun ama patavatsız da olmayın. Kıyafetiniz özenli olsun ama rüküş ve aşırı süslü de olmayın. Böyle şeyler işte :)

Back
X