ilk defa burada gördüm kardeslerin sahit olmasinin yaygin oldugunu. hic mantikli gelmedi bana. hadi zorla aile büyüğü vs olsa neyse de ne alaka kardes?
İşte herkes yapabileceği maksimum fedakarlığı kendi biliyor, yani hafta sonu saat 9'da kendimi geçiyorum eşimi takım elbise kravat kapının önüne diktiğim için açıkçası eşime karşı bile kendimi mahcup hissettim her ne kadar üzülmeyeyim diye bir şey dememeye çalışsa da. Ama sonuç itibariyle çok kafama takmamam gereken bir konu olduğunu anladım, güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim umarım bu kırgınlığım kısa süre içerisinde geçer :)
burada biraz bencil olmak onemli
ben mesela cok uzun yillar once bu farkindaliga eristim (biraz da kk sayesinde) hayatin alma verme dengesini cok bozmamak lazim
yani birinden uc aldiysaniz ona bes vermeyin. Ya da cok icinizden gelmiyorsa kimse icin gereksiz fedakarlik yapmayin.
ben oz ablam icin zamaninda sunu yazmisim kkya
Ya da bir başka örnek, ablam evleneceği zaman ceyiz yerleştirme bilmemne,bir sürü angaryasi vardı. Bunlar yapmaktan keyif alacağım şeyler değil ama tabii ki canım ablam için yaparım. Ama şunu farkettim, eğer istemediğim halde bu davranışı yaparsam bir beklenti içine girecegim. Ve ablamı tanıyorum. Bugün ben bekarım diye her şeyine kossam yarın ben evlenirken o evli,çocuklu,iş güç sahibi olduğu için benim hiç bir şeyime
Vakit ayirip da yardıma gelmeyecek birisi:) onun angaryalarini yapip da beklenti içine girip sıra bana geldiğinde içten içe uyuz olacağıma yapmadım daha iyi:) sadece canımın istediği kadarına eşlik ettim . Sıra bana geldiğinde o da canının istediği kadarına eşlik edebilir,ya da misafir gibi gelip oturup gidebilir. Benim için problem yok:)
ve yazdigim gibi de oldu kendisi benim sehir disinda yaptigim (nisan kina vs herseyi icinde) tek düğünüme sebepsiz yere gelmek istemedi, uzak diye. nikaha gelirim dedi gecti.
ben de gelmek istemiyorsan gelme dedim (sonra aile baskisiyla geldi ama gelmese daha evlaydi. yuzume de dedi bizimkilerin tribini cekmek istemedigim icin geldim diye)
acikcasi cok kırılmadım çünkü ben de onun surecinde sadece icimden geleni yaptim. eger kendimi heder etseydim ablam evleniyor diye, izin gunlerimi hep o dugun telasina harcasaydim cok takilirdim:))
yani anlatabiliyor muyum?
icinden gelmeyeni yapma
icinden beklentiye girecegin seyi yapma
yukarıda bir arkadas demis ya iserken gelinliğini tuttugum kizin sahidi degildim diye. ben de muglaya arkadasimin dugunune gittim, işerken gelinligini tuttum:))) ama ben de sahidi degildim.
hic sorun degil. çünkü tamamen kendi istegimle, kendi hevesimle gittim. onun mutlu gününde yaninda olmak istedim ve oldum.
bu kadarcik:)
sen de soyle dusun, sevdigin ve sana emegi gecen bir arkadasin icin bir pazarin sacma sapan tantanayla gecmis.
e olsun varsin gecsin yani ne olacak.
bu da sana ders olur, bir daha istemedigin gereksiz fedakarliklari yapmazsin. sadece icinden geldigi ve mutlu olacagin kadarını yaparsin. boylece insanlardan beklentin azalir ve herkes bilir ki az beklenti cok mutluluk getirir