Çok Hırslıyım Galiba, Bu kötü bir şey mi?

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
123
27
Aslında bu zamana kadar böyle değildim,iyi olmak için uğraşırdım ama en iyi olmak için uğraşmazdım. Mimarlık okuyorum birinci senem, ve bu zamana kadar çok ders çalışmadığım için üniversitede iyi notlara sahip olmak istiyorum, ayrıca kendimi de geliştirmek istiyorum.

Arkadaşlarım hep söylerdi, çok sanat ruhlu bir insansın, yaratıcısın falan filan diye. Aslında ben de çok olmasa da öyle olduğuma inanıyorum, görselliğim iyidir zevkim iyidir vs. Ama sınıfta bir çocuk var, çok çok iyi resim yapıyor. Tamam bu yetenek ama az da olsa o yetenekten bende de var. Artık yaptığım şeylerde en iyi ben olmalıyım diye başlıyorum yapmaya. Sizce yanlış mı yapıyorum hırslı olmakla?

Bir de bu çocukla ben ilk projede aynı gruptaydım ve çok mükemmeliyetçi bir çocuk, her şeyi kendi yapmak istiyordu ben de baya siir oldum. Sonra gittikçe daha gıcık oldum çocuğa şu an hiç sevmiyorum. Sanırım kıskanıyorum. Hareketleri bana çok artist geliyordu, sanki her şeyi kendi biliyormuş da hava atıyormuş gibi. Arkadaşlarım çok iyi çocuk sen gıcık olduğun için sana öyle geliyor diyorlar. Ama bilmiyorum hırslı olmak kötü, kıskanmak daha kötü

Ama ben iyi bir mimar olmak istiyorum, notlarım iyi olsun istiyorum. Kafamı buna taktım bu aralar

Hırslı olmak güzel ama.Kendini uzercesine olması kötü.sen kendini işine odakla.
Senin görevin oda cizmekse odayı çiz hatanu bul düzelt.kule çizmekse çiz.üzerine düşün ve hatani bul iyisini yap.
Acaba o ne der acaba bu iyimi falan gibi düşünürsen kendini kıyas yapmış olur hep mutsuz olursun

Kiskancligi ve kafana taktiklarini bir kenara birakip kendini yetistirmeye odaklan. Hirs iyidir ama "keskin sirke kupune zarar"

Kendini hırpalayıp başkalarını ezmeye çalışıyorsan kötü. Kimseyle degil kendinle yarış. Aksi taktirde rakip bitmez ama sen biter ve yıpranırsın.

Bu konuyu nasıl hortlattınız yahu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…