çok ısrar edenlerle nasil basediyorsunuz

En hoşlanmadığım şey ısrardır ve direkt söylerim, hiç ama hiç taviz vermem. Kim olursa olsun.

kızlar başlıktan da anlaşılacağı üzere ısrara hic gelemiyorum ve pes ediyorum.iki örnekle anlatayım.isyerinde bahçeye çıktım telefonum sarzda idi sabah sabah kim arayacak dedim almadım.zaten 5 dk lığına çıkmıştım.farkinda olmadan sohbete daldım bir hocamız geldi hanzade telfonun çalıyordu dedi.aaa dedim ayaklandim adam önüme gec ti boşver kapandı zaten arayan gene arar gitme falan yok hocam olurmu bi bakayım dedim adam yok hayi r kalkma gitmeyeceksin arayan yine arasin sohbet bölme falan dedi.hocam arayan belki müdürdür evdendir önemlidir alıp geleyim yok gitme dedi.neyse çok ısrar edince kaldım gelemiyorum ısrara.adam gitti arkadaşlar ben bi telefon alıp geleyim dedim.gittim ki ne gideyim bir sürü çağrı.mudur amir hep aramis.arkadaslar aramış mesaj atmış acil büroya cok seni arıyorlar diye çok sinirlendim.o adamın ilk yapisi degil.daha sonra arabayla gideceğin yere bırakayım diye ısrar etti.yok hocam yakın zaten kapıyı açmaya değemez dedim.yok binbir ısrar yapıştı yine kene gibi lanet çıksın dedim bindim.basimi kaldırdım ki ex sevgili karşımda.gormesini asla istemezdim o arabaya bindigimi.karar aldim ne olursa olsun kim olursa olsun artik direneceğim.kurumumuz siteyi yeniliyor herkesten resim istediler.bende iki resim belirleyip arkadaşlarıma sordum.hepsi benim beğendiğim şuh baktığım resmi secti.goturdum bende o resmi işletmene.kadin benden büyük ve saydığım bir abla.ne yaptımsa benim istediğim resim koyulmadi o sayfaya.abla herkes bunu begendi bende bunu istiyorum bu olacak diye 10 dk direndim kadin hayır öteki daha güzel o daha cok gider siteye arkadaşların sana dusmanlik etmiş dedi durdu.sonuc hic istemediğim bir foto değişmemek üzere siteye eklendi.kizlar siz nasil hayi r diyorsunuz bi banada öğretim nolur
Eğer konu senin işin ve senin uzman olduğun konu ise ve ortamda o konuya daha hakim kimse yoksa bu konuda ısrar edebilirsin. İlk örnekteki adam saçmalamış ama ikinci örnekte site için neden şuh foto kullanılsın anlamadım :)

Size değer verdiğinden bahsediyorsunuz. Acaba ısrardan rahatsız olduğunuzu konunun olmadığı normal bir ortamda kendisiyle konuşsanız. Ona değer verdiğinizi, kırmak istemediğinizi, ama yapmak istemediğiniz bir şeyi ısrarı sonucunda yapınca mutsuz olduğunuzu anlatsanız. Belki anlar ve biraz kendini dizginler.

Bu arada kendi adıma bir şey söylemek istiyorum, ısrar durumlarında en çok yemeğe ısrar edenler çıldırtıyor beni. Bazı akrabalarımın evlerine bu sebeple gitmiyorum artık.
bayramda bir akrabaya gittik.tabak getirdi börek dolma baklava hepsi var içinde.israr etti diye baklavadan aldim.ki daha öncede her yerde bi tane almıştım.kadin tabağı bitireceksin diye kanlı gibi yapisti.mecburen yedim.hatta yenge hasta olacağım kötü oldum dedim yok anlamadı peşine aşure yapmış getirdi zorla kaşıkla ağzıma koydu.kadin hızını alamadı hırka almış olmamış bana verdi.iki gun yemek yiyemedim.annem kalk acile gidelim dedi utandım gitmeye.ve o günden sonra ne o kadının evine gittim nede bize gelecekleri zaman evde oldum.o kadar nefret ettim.kadin resmen öldürmeye çalıştı.

İstemediğiniz şeyleri "karşımdaki kisi ya kırılırsa,ya aramız bozulursa" gibi düşüncelere girmeden direkt reddedin,kararlı olun.O şeyi yaptığınız zaman çekeceğiniz sıkıntıyı düşünün,sizin huzurunuz karşıdaki kişinin kırılmasından ya da uzaklaşmasından daha önemli,istediği şeyi yapmadığınız için küsen kişi de bırakın küssün,bir ısrarcıdan kurtulmuş olursunuz :super:bir süre sonra insanlar bu tavrınıza alışır,gereksiz taleplerde bulunmazlar,seçimlerinize saygılı olmayı öğrenirler.

Eğer karşımdaki kişinin hatırı varsa ve iyi niyetli ısrar ediyorsa kırmamak için direnmem. Ama aksi halde karşı tarafın ikna olmayacağını düşündüğüm an konuşmasına fırsat vermeden kendimi açıklar istediğimi yaparım. Mesela telefon konusunda iki dk hemen geldim geldiiimm der koşar giderdim fotoğraf konusunda ona karar verdiysem diğerini götürmezdim ya da bu daha iyi der daha fazla konuşmazdım. Araba konusunda da sizi zahmete sokmamak için demiyorum ben yürümek istiyorum ya da uygun görmüyorum derdim açıkça

annemde öyledir.yemek konusunda gelen misafire evdekilere aşırı ısrar eder.bi misafirimiz hatta hamile idi sen iki canlısın yiyeceksin diye yapisti.kadin sırf annem sussun diye yedi.rahatsizlandi maden suyu limon tasidik.hep annemi uyardık yapma etme diye babam yemek tabağını masadan atmıştır ama yok kadi n düzelmiyor

Bence bu durumun sebebi annen

Sussun diye onun da dediğini yapıyor musun

Mesela görümcem Kv ye öyle yapıyor her dediği oluyor başkası karşı çıkınca da kv şok

Gerekçesi de Bırbır edip duruyormuş çok da tın

Yıllarca kendilerini yönettirmişler sussun diye şimdi de başkalarına da dur diyemiyorlar

Bence bu durumun sebebi annen

Sussun diye onun da dediğini yapıyor musun

Mesela görümcem Kv ye öyle yapıyor her dediği oluyor başkası karşı çıkınca da kv şok

Gerekçesi de Bırbır edip duruyormuş çok da tın

Yıllarca kendilerini yönettirmişler sussun diye şimdi de başkalarına da dur diyemiyorlar
olabilir.anneme diyorum çoğu konuda boğma beni diye anlamıyor.mesela bisey diyor makineye bulaşıkları koy tamam kalkarım birazdan ama 1 saat içinde devamlı konuşarak yıldıriyor beni sonunda kalkıp yapiyorum

Bana ısrar edilince sinirlenirim ve cidden umursamam karşımdakinin mevkisini vs
çok kolay "istemiyorum" bu kadar yahu :kahve:

Kısa ve net hayır de bende öyle yapıcam bundan sonra hayır dediğimde bile ısrar eden tipler var onlara da hayırrrrrrrrr diye bağırmayı düşünüyorum

Back
X