Çok kararsız kaldım...

minho

미안하다, 사랑
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2011
60
1
36
İstanbul
Aslında çokta büyük dert sayılmaz benimkisi.2 yıllık işletme bölümünü bitirmiştim.ozamanlar pek önemsemiyordum yapmak istediğim şeyi.Şimdi 24 yaşındayım bir sene çalışıp kendi kazandığım parayla kimseye muhtaç olmadan okumak istiyorum.Kendi sevdiğim bir mesleği yapmak ilerde pişman olmamak istiyorum.Sorun şu ki üni bitince 28 29 yaşlarında olacağım.Çevremdeki insanların,'aman boşver,okudun işte. istediğin bölümü okuyupta ne olacak yine iş bulamazsın'demesi inancımı yıkıyor.Yaşım 24 ama küçük durduğum için yaşımı pek bahane etmiyorum.Sizce 23,24 yaş üniversite okumak için çokmu geç.Mezun olduktan sonra çokmu zor iş bulabilirim.Amacım sadece hayallerimi gerçekleştirmek.Geriye bakıpta keşke dememek istiyorum.Çok kararsızım:58:

Niye geç olsun ki?Bende 27 yaşındayım bu sene bitirdim.
Ayrıca Kemal Sunal'ın kaç yaşında okulu bitirdiğini hatırlatırım.
Kaldı ki zaten bitirmiş olduğun bir bölüm var,o yaşa kadar sorun etiketse çevreye göre elinde bir diploman var.
Bence istediğini yap,şimdi bunu yapmazsan bir kaç sene sonra''keşke o zaman başlasaydım''dememek için yap...
Ben hayatta hiç bir şeye geç kalınmadığına inanırım.
Kaldı ki eğitimin yaşı yok,öyle olsaydı aöf sınavlarında 50 yaş ve üstü insanları görmezdik.
Hepsi yanılıyor olamaz dimi:34:

Canim bu karar seni ilgilendirir. Seni cok iyi anliyorum cunku bende o tereddutteydim. Ben 22 yasindayim uc yillik unif okudum, master yapmak istedim ozmn uc yil daha okumam gerekiyor, ustelik is bulma oranim sifira yakin olsa bile. Ama dersler beni miklatis gibi cekiyordu, yapsam yapmasam mi diye kararsiz kaldim ama sonunda yapmadim gerci ben meselegimi seviyorum, sen ise sevdigin meslegi yapmak istiyorsun. Istedigini okumak icin elbette gec degil ama ilerdeki olacaklari goze almalisin. Icinde kalmasindan'sa basla, baktin ki olmuyo birakirsin, en azindan denedim dersin.

hayır, geç değil. moralini bozma. mantıklı bi karar olabileceğini, iş bulup yeteri kadar kazanabileceğini düşünüyosan önündeki 20-25 sene severek yapacağın mesleğe 4 sene ayırabilirsin.

kesinlikle geç değil millet ne der diye yaşamayı bırakalım artık millet ne derse desin ilerde sen keşke dediğinde şimdi aman boş ver diyen insanlar yanında olmayacak keşke dememek için oku derim bende 22 yaşındayım kamu yönetimi okuyorum 24 yaşında bitmiş olacak ve ben bide iktisat okumak istiyorum okumanın yaşı yok bence hayallerini erteleme 28 29 da çok büyük bi yaş değil bence herşey gönlünce olsun

geç kaldığını düşünmemelisin bunun tersini düşünenlerinde seni ikna etmeleri yerine sen kendinden emin ve kararlı olursan ki olmalısın herkesin desteğini alırsın eğitimine devam kararıyla.yaşamının istediğin yönde ilerlemesini istiyorsan üniversite eğitimi olmazsa olmaz...:81::79:

Canim bu karar seni ilgilendirir. Seni cok iyi anliyorum cunku bende o tereddutteydim. Ben 22 yasindayim uc yillik unif okudum, master yapmak istedim ozmn uc yil daha okumam gerekiyor, ustelik is bulma oranim sifira yakin olsa bile. Ama dersler beni miklatis gibi cekiyordu, yapsam yapmasam mi diye kararsiz kaldim ama sonunda yapmadim gerci ben meselegimi seviyorum, sen ise sevdigin meslegi yapmak istiyorsun. Istedigini okumak icin elbette gec degil ama ilerdeki olacaklari goze almalisin. Icinde kalmasindan'sa basla, baktin ki olmuyo birakirsin, en azindan denedim dersin.

Benimde tam olarak derdim.İlerde iş bulamamak.Şimdiki iş ilanlarında bile 30 yaşını geçmemiş tecrubeli elemanlar aranıyor.Bu korkutuyor beni.Bir yandanda bütün hayatım boyunca nefret edeceğim bir işi yapmak istemiyorum.

2 şey söyleyeceğim:
1-) ben üniversiteye başladığımda 17 yaşındayken sınıfımda 24'ten küçük hiç kimse yoktu, en küçük bendim
2-) şu an 23 yaşındayım ama yine de mutsuzum, istediğim işlerle uğraşabiliyorum yeteneğim sayesinde ama tatmin etmiyor çünkü daha iyi yerlere gelmek için daha iyi bir eğitim gerekiyor. bu yüzden önümüzdeki yıl güzel sanatlar fakültesine başvurmayı düşünüyorum.

geç değil. minyon göründüğün için değil ama okumanın yaşı olmadığı için. sadece şu vardır önemli olan; hayata bir an evvel atılmak mıdır istediğin? yoksa hayata ne olursa olsun istediğin şey olarak atılmak mıdır?

Son düzenleme:
2 şey söyleyeceğim:
1-) ben üniversiteye başladığımda 17 yaşındayken sınıfımda 24'ten küçük hiç kimse yoktu, en küçük bendim
2-) şu an 23 yaşındayım ama yine de mutsuzum, istediğim işlerle uğraşabiliyorum yeteneğim sayesinde ama tatmin etmiyor çünkü daha iyi yerlere gelmek için daha iyi bir eğitim gerekiyor. bu yüzden önümüzdeki yıl güzel sanatlar fakültesine başvurmayı düşünüyorum.

geç değil. minyon göründüğün için değil ama okumanın yaşı olmadığı için. sadece şu vardır önemli olan; hayata bir an evvel atılmak mıdır istediğin? yoksa hayata ne olursa olsun istediğin şey olarak atılmak mıdır?

Bende o yaşlardayken başlamıştım zorda olsa bitirmiştim bölümümü.Ama istediğim bir bölüm değildi.Hayata bir an önce atılmak değil.Sadece geleceğim için kaygılanıyorum.Ama kim ne derse desin o sınava girip kazanmak istiyorum bu kadar yani:61:

Benim bir çok tanıdığım 28li 30lu yaşlarda üniversite bitiriyor ve sen asla çevrendekileri dinleme.
Kimsenin nerde ne zaman önüne iş fırsatı çıkacağını bilemezsin. Hem elinde istediğin bir iş ve meslek olur zevkle çalışırsın.
İnan insanın istemediği bir şeyi yapması kadar işkence verici bir şey daha yok. Nasıl neyi istiyorsan onu yap. Onu oku ve mesleğini eline al.
Çevrende seni anlayamayan insanları içine dert etme.
Ayrıca okumanın da yaşı yok. Hayırlısı olsun. :71:

Son düzenleme:
birkaç yılın sana çok önemli bir kaybı olmayacaktır merak etme. ama ömür boyu isemediğin bir işi yapmak. çok büyük bbir zman kaybı emin ol. bende üniversiteye 23 yaşında girdim. şimdi 30um ve hiçbir pişmanlık yaşamadım.

Benim bir çok tanıdığım 28li 30lu yaşlarda üniversite bitiriyor ve sen asla çevrendekileri dinleme.
Kimsenin nerde ne zaman önüne iş fırsatı çıkacağını bilemezsin. Hem elinde istediğin bir iş ve meslek olur zevkle çalışırsın.
İnan insanın istemediği bir şeyi yapması kadar işkence verici bir şey daha yok. Nasıl neyi istiyorsan onu yap. Onu oku ve mesleğini eline al.
Çevrende seni anlayamayan inanları içine dert etme.
Ayrıca okumanın da yaşı yok. Hayırlısı olsun. :71:

kesinlikle çok haklı ben içimde hep bunun pişmanlıgını yasıyorum ınsan sevdıgı ısle ugrasmalı yetenegı aklı neye yatıyorsa o ısı yapmalı o ısı yapınca daha mutlu oluyorsun ve daha cabuk yol alıyorsun

tabi birde şu varm üniversite yıllarını asla ben öğrenciyim hiçbirşey yapamam başlka gibi bir düşünceyle geçirmemelisin. mümkün olduğu kadar deneyim edin. yada sertifika programlarına katıl. kendini farklı alanlarda geliştir. hatta erasmus yada yurtdışı deneyimi mutlaka olmalı

tabi birde şu varm üniversite yıllarını asla ben öğrenciyim hiçbirşey yapamam başlka gibi bir düşünceyle geçirmemelisin. mümkün olduğu kadar deneyim edin. yada sertifika programlarına katıl. kendini farklı alanlarda geliştir. hatta erasmus yada yurtdışı deneyimi mutlaka olmalı

okumak istediğim alanla ilgili sertifika aldım kurslara felan gittim.Ama bir işe başvurduğumda yetersiz görüldü... o yüzden okumam şart.Artık hayal aleminden çıkmalıyım gerçekleştirmek istiyorum.

mımarlık okuyupta ıssız kalan gormedım veya mımarı restorasyon
bence aklında kalmasın hem calısp hemde okuyabılırsını
hayallerınden vazgecme

hayallerınden vazgeçersen, özgür değilsin

Evet haklısın vazgeçmemem lazım :) çok sağolun

Eğer kazanabileceğine inanıyorsan çok güzel bi bölüm bence, mezun olunca da işsiz kalma olasılığı yok gibi..
Ama kazanmak da biraz zor gibi tatlım, ne yapacaksın dersaneye mi gideceksin

Back
X