Cok kararsizim..Gurbette yasamanin zorluğu

kizininannesiii

Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2015
152
110
30
Hayirli gunler kizlar..
Uzun süredir kadinlar kulübünu takip ederim hatta cogu sorunum icin burdan yardim aldigimda oldu cok akli başında cok guzel bilgiler aldim.Ama simdi durum farkli bilmiyorum büyük bi sorun mu ne olursa olsun paylasmaya ihtiyacim var ve fikirlerinize.Ben 3 yillik evliyim ailemden uzakta arabayla 10 saatlik bi mesafe kv gilede oyle onlarada 5 saat. Esimin yilda iki defa izin kullanma
hakki var zaten tayin istiyoruz kvgilin
oraya bu senede cikmadi.Her neyse
tayin belli olmadan once nisan
aylarinda on gün izin kullandik
annemlere gitmedik on gun orada
kaldik (annemle kvgilin oturdugu
sehir dort bes saat sürüyor) bu senede
esimin geriye 20 gun izni kaldi onuda
belki kurbandan sonra alabiliriz
ancak diyor (mecburiyetten). Ama ben
bu koca sehirde o kadar sıkıldım ki
yalniz bir basima annem en son 8 ay
once geldi babam ondan bir ay once
geldi gitti cunku kardeslerim var
onlarin okulu var ama ben onlari bi
arada gormek istiyorum parca parca
degil Velhasıl kelam ben annemlere
gidip kalmak istiyorum ama esim
istemiyor bendede soyle bi takinti
olusmus esim olmadan kvgile
ugramadan gidersem arkamdan ne
derler ne soylerler diye düşünmeden
edemiyorum. O gun gorumce gelin on
gun kalin gidin diyor esim olmadan
kizimla hicde demiyor ki seninde
annen baban var oraya git. Mesela
kvdeye dedim ki bayramdada
gelemiyoruz olsun kurbanda gelirsiniz diyor sanki onun yonetimi altinda yasiyoruz sinir oluyorum. Onuda gectim demiyor ki sen git annenleri gor asil bu beni deli ediyor. Inanin kizlar annesi nisanda özledim dedi ( ki oda annem buraya gelmeden iki hafta once gitmisti yani hemen hemen ayni gelip gittiler) esim kararsiz kaldi ben dedim gidelim torununu gorsun. Simdi ben ne yapmaliyim kizlar oraya gitsem bir ay kalsam birsey olur mu
veya gitmeli miyim dogru mu
yapiyorum arkamdan konusurlar mi ne olur gurbette olan olmayan kendinizi benim yerime koyup oyle cevap verin inanin her akla ihtiyacim.Simdiden hepinizden Rabbim razi olsun insallahh.

Konunu tam anlayamadim, ama gereksiz hasretlik cekmeyi bugune kadar hic anlamamisimdir. Calismiyorsun galiba, git bir hafta kal gel. Kaynananin yonetimi altinda yasamiyosun elbet, ozaman buyu ve kendini savun, olgunlas, esinle kesin kararli konus ve ailenin yanina git.

Ben de gurbetteyim keyfim istediği zaman gidiyorum.
Elalem ne der diye annemizi babamızı da mı görmeyelim? Bir gün göçüp gittiklerinde imkanım olduğu halde yeteri kadar göremedim demek istemem.

Ben olsam giderim. Kaynanama da tek gitmem. Bence sen de annenlere transit git eşini ikna edip. Ruhsuz mutsuz bir ruh hali takın iki gün hemen gönderir bence

Ben bu erkek ailelerindeki düşünceyi anlamıyorum. Evlendik diye ailemiz bizi onlara evlatlık mı veriyo. Bazen bizimkilerde yapar ama asla takmam. Benim annem ya beni bu yaşıma kadar getirdi. Hem ne kadar zorluklarla.

Ya niye kasıyorsunuz kendinizi anlamadım ki. Annenlere gidip kalmak istiyorsan git kal. Ne söyleyebilirlerki en fazla annesinde 20 gün kaldı derler. Bunda ne var. Senin annen baban ya onlar. Bir kere yaptın mı devamı gelir. Sonra ara ara gidip kalırsın. Sana da yazık

valla gurbette olanin halinden gurbette olan anlar. kim ne derse desin git aileni gör,senin canin yok mu? bosver kimseden bisey de bekleme yok öyle demediler,yok böyle demiyolar,bosver gitsin.

Hayirli gunler kizlar..
Uzun süredir kadinlar kulübünu takip ederim hatta cogu sorunum icin burdan yardim aldigimda oldu cok akli başında cok guzel bilgiler aldim.Ama simdi durum farkli bilmiyorum büyük bi sorun mu ne olursa olsun paylasmaya ihtiyacim var ve fikirlerinize.Ben 3 yillik evliyim ailemden uzakta arabayla 10 saatlik bi mesafe kv gilede oyle onlarada 5 saat. Esimin yilda iki defa izin kullanma
hakki var zaten tayin istiyoruz kvgilin
oraya bu senede cikmadi.Her neyse
tayin belli olmadan once nisan
aylarinda on gün izin kullandik
annemlere gitmedik on gun orada
kaldik (annemle kvgilin oturdugu
sehir dort bes saat sürüyor) bu senede
esimin geriye 20 gun izni kaldi onuda
belki kurbandan sonra alabiliriz
ancak diyor (mecburiyetten). Ama ben
bu koca sehirde o kadar sıkıldım ki
yalniz bir basima annem en son 8 ay
once geldi babam ondan bir ay once
geldi gitti cunku kardeslerim var
onlarin okulu var ama ben onlari bi
arada gormek istiyorum parca parca
degil Velhasıl kelam ben annemlere
gidip kalmak istiyorum ama esim
istemiyor bendede soyle bi takinti
olusmus esim olmadan kvgile
ugramadan gidersem arkamdan ne
derler ne soylerler diye düşünmeden
edemiyorum. O gun gorumce gelin on
gun kalin gidin diyor esim olmadan
kizimla hicde demiyor ki seninde
annen baban var oraya git. Mesela
kvdeye dedim ki bayramdada
gelemiyoruz olsun kurbanda gelirsiniz diyor sanki onun yonetimi altinda yasiyoruz sinir oluyorum. Onuda gectim demiyor ki sen git annenleri gor asil bu beni deli ediyor. Inanin kizlar annesi nisanda özledim dedi ( ki oda annem buraya gelmeden iki hafta once gitmisti yani hemen hemen ayni gelip gittiler) esim kararsiz kaldi ben dedim gidelim torununu gorsun. Simdi ben ne yapmaliyim kizlar oraya gitsem bir ay kalsam birsey olur mu
veya gitmeli miyim dogru mu
yapiyorum arkamdan konusurlar mi ne olur gurbette olan olmayan kendinizi benim yerime koyup oyle cevap verin inanin her akla ihtiyacim.Simdiden hepinizden Rabbim razi olsun insallahh.

Biz de gurbetteyiz. Ben ankaradayim ailem istanbulda, esimin ailesi trabzonda.
Herkes gel demesini bilir git demesini bilmez. Goruncen gin diyorsa gitmek zorunda degilsiniz. 10+20 bizim izin de :KK66:
Nisanda istanbul a gittik izinde.
Bu izinde ne olacagi belli degil.
Kızım var 4 bucuk aylik. Gormek isteyen ozleyen buyursun gelsin ben kv özledi diye (özledigu ben degilim) gitmem. Benim bekar evde oturan görümcem de getirin de görelim dedi, gel gör dedim :KK66:
ben kv ye tek gitmem, kv yi geç direk annene git bence.

ne derler diye madem bu kadar takıyosun eşinin izinli olduğu zamanlar eşinle birlikte kayınvalidene git.gidip döndükten 2-3 hafta sonar bin otobüse ailene git.1 hafta kal gel.1 ay çok fazla.1 ay kalırsan asıl o zaman laf ederler.3 ayda bir 4 ayda bir periyodik olarak atla otobüse git.eşin otobüsle yalnız gitmene falan izin vermiyor mu?

r: 276574"]Daha şimdiden kv bize hükmediyor gibi
ne der acaba gitmezsem diyorsun?

Bir de kv'nin olduğu şehire tayin istemek bu durumda ne kadar mantıklı acaba!!!
[/QUOTE]
Ne kadarda guzel yazmissin inan annemgilin oturdugu sehri agizlarina almiyorlar sorsan ondan iyileri yok ama esim annesinden vazgecmiyor illa orasi diyor

Y
ne derler diye madem bu kadar takıyosun eşinin izinli olduğu zamanlar eşinle birlikte kayınvalidene git.gidip döndükten 2-3 hafta sonar bin otobüse ailene git.1 hafta kal gel.1 ay çok fazla.1 ay kalırsan asıl o zaman laf ederler.3 ayda bir 4 ayda bir periyodik olarak atla otobüse git.eşin otobüsle yalnız gitmene falan izin vermiyor mu?
Malesef canim esim yalniz gitmemi istemez ama kardeslerim burda onlarla gitmeyi dusunuyodum bu ayin 25 inde k.bayramina kadar kalip esimin izin alip gelmesini ordanda kvgile gitmeyi dusunuyordum simdi teyzemlerr falanda diyorlar ki esini yalniz birakma nereye gidersen esinle git inan yurtdisinda yasayan insan gibi en son gecen sene gitmistim bu senede iste daha kismet olmadi

bu ana kuzularıyla neden evlenip hayatınızı karartıyorsunuz ki ? hale bak,tayin işini bile onlar dillendiriyor,her konu hakkında da fikir sahibiler..şu anda daha önemli konu bu izinde anne babanızı görmeniz değil,tayin bence ,madem her konuda fikir beyan hadsiz bi kayınvalideniz var ,sakın ola ki bulundukları şehre taşınmayın ..yetişkin bi kadınsınız ,onu bunu da takmayın ,özledikçe görün ailenizi

X