Çok kararsizim. Sizce kabul etmeli mi?

Yellowpepper

Guru
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2014
1.886
2.289
333
Herkese merhabalar.
Bir suredir iş ariyorum. Yaklasik 4 yil once yaptigim meslege geri donus yolu acilmis olabilir aslinda. Neyse simdi bir is teklifi aldim. Yalniz sartlar dolayisiyla kafam cok karisik. Evliyim ve avrupa yakasinda oturuyorum. Iş anadolu yakasinda yaklasik 1.5 saat surer evimden. 09:00-19:00 calisma saatleri ve 6 gun... maas 3500 tl net.
Calismak istiyorum ama bu sartlarda beni bir sure sonra tukenmislige iter mi bilmiyorum acikcasi. Cok kotu maddi durumda degiliz ama ihtiyacimiz da yok degil (biraz borclarimiz var )
Siz olsaniz nasil bir karar verirdiniz?

Ekleme: Bir de eski calistigim yerden arkadasim suan calistigi yere beni aldirmaya calisiyor, o da karsida ama mesai 5 de bitiyor ve cumartesi tatil. Onu beklesem mi diyorum diger yandan ama tabi olmama ihtimali de var, eleman alimi olur mu olmaz mi belirsiz

Son düzenleme:
Diğer konular neyse de yol cok uzunmuş
7.30 da evden çıkıp 20.30da evde olacaksınız
ama ben deneyin derim, pandemi şartlarinda birdaha arasaniz da is bulamama durumu var
Aynen ben de zaten o yuzden cok iki arada kaldim. Eve 8 bucukdan once gelmem imkansiz. Pandemiden dolayi cikarilmistim zaten baska bir is yapiyordum. Bu sartlarda da bir yandan kabul edeyim diyorum bir yandan mesai ve yol cok uzun geliyor.

Ben de 4 senedir ara verdim bebegimi buyuttum simdi is ariyorum. Sizde cocuk var mi?eger yoksa kesinlikle baslardim yol uzun ama cocugun kresine yetisme gibi bir durum yok. Kriz donemindeyiz ve yakindan is bulma garantisi yok

Uzun vadede katlanılabilir bir iş değil.
Kaçırılmayacak bir fırsat da değil anladığım kadarıyla. Çalışma saatleri, maaş açısından daha iyi bir iş bekleyebilirsiniz.
Şöyle ki fazla is firsati olan bir meslek degil. Ama bir arkadasim calistigi yere beni aldirma durumu olabilir ilerleyen zamanlarda, o da karsida ama 5 de bitiyor mesai ve cumartesi de tatil. Onu mi beklesem diyorum ama olmazsa bu da elden gider mi diyorum. Falan filan cok karistirdim :)

Ben de 4 senedir ara verdim bebegimi buyuttum simdi is ariyorum. Sizde cocuk var mi?eger yoksa kesinlikle baslardim yol uzun ama cocugun kresine yetisme gibi bir durum yok. Kriz donemindeyiz ve yakindan is bulma garantisi yok
Henuz cocugum yok ama dusunuyorum ve istiyorum. Zaten cocuk olursa yine ara vermek zorunda kalicam o da ayri konu da... Aynen oyle kriz var ve gercekten is bulmak cok cok zor

9da baslayan mesaiye 1,5 saat yol eklersen özel araçla gitsen o en az 2ye cikar, servisle gitsen 2,5 bile olur.

Cuma trafiği, haftasonu trafigi, ozel günler vs vs derken derken günlük ortalama 4 saat yol + 10 saat mesai 3500e çekilmez.

Bu parayi kazanip harcayacaginiza elinizdeki miktari daha tasarruflu harcayin, ustüne de belki part time yada yakinlarda daha az maas ile is bulun.

9da baslayan mesaiye 1,5 saat yol eklersen özel araçla gitsen o en az 2ye cikar, servisle gitsen 2,5 bile olur.

Cuma trafiği, haftasonu trafigi, ozel günler vs vs derken derken günlük ortalama 4 saat yol + 10 saat mesai 3500e çekilmez.

Bu parayi kazanip harcayacaginiza elinizdeki miktari daha tasarruflu harcayin, ustüne de belki part time yada yakinlarda daha az maas ile is bulun.
Dediginiz gibi arabayla gitsem en az 2 saat surer, toplu tasima daha az suruyor. Bir de cumartesi de calisacak olmayi dusununce kafadan olmaz diyorum.

Aslinda son yazdiginiz paragraf isin ozeti gibi. Yani ucu ucuna devam ettiriyoruz suan ama tabi calisirsam rahat edecegiz oyle soyleyeyim. Cok alani olan bir meslek degil o yuzden ikilemde kaldim.

Şansınızı deneyin derim, ama yol çok yoruyor ben 3 senedir ilçeye gidip geliyorum 45 50 dak sürüyor haftanın 5 günü son gün resmen sürünerek gidiyorum, hafta sonu ne kadar dinlensem de o yol yorgunluğu geçmiyor

Bu tempoya uzun süre dayanamazsın bence.
Ama iş bulmak da hiç kolay değil bir daha böyle bir fırsat çıkmayabilir.
Zaman neler getirecek bilemezsin. Belki ilerde ev değiştirirsiniz ya da ordan başka bir iş imkanı çıkar. Sartlar degisir.

Back
X