çok kararsızım yardım edin fikirlerinize ihtiyacım var

EMLEB

GÜZELER GÜZELİ KIZMM
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
555
23
118
Merhaba arkadaşlarım bu tarz konuda bi çok konu açıldı herkesin kendi derdi karasızım yardımcı olun ne olur...
benim kararsızlığım iş konusunda çalıştığım yerde muhasebe,sekreter.asistan,işte çay temizlik işlerine bakıyorum vs vs asgari ücret alıyorum çok şükür şikayetim yok bu işe girdiğimde hiç bişey bilmiyodum patronum çok şey öğretti ama şuan başka bi iş var maaşı 1000 tl den başlıcak iş aynı sadece daha hafif daha rahat sadece 20 dk flan otobüsle yol gidicem yol ücretide vericekler,üstelik Babacım da orda çalışıyo onun yanında olucam.şimdi eeeee.?diceksiniz işi nasıl burakırım patronum şakayla karışık tehtid ediyo işte ben bankadan yüklü miktarda para çekiyorum ay sonlarında bazı bankalar benim adıma verdi gösteriyo işte diyo işten çıkarsan o paraları borç olarak verdim hepsini geri isterim sonuçta resmi diyo, bide seni hiç bi yerde çalıştırmam engel olurum işini bozarım işte ben sana öğretmeye çok uğraştım diyo bende zaten onun hatırı için direk gidiyorum diyemiyorum şimdi bana akıl verin nasıl bırakırım sorunsuz olaysız..yeni ev aldım 1500 tl kredi ödüyoruz eşimde 1000 tl alıyo siz hesaplayın artık diğer işe ihtiyacım var maaşıma zam yapmasını söyledim kaç kez onuda yapmıyo yardımcı olun ne olur kafam karışık ya yazımda çok karışık olabilir kusura bakmayınn.

canımm benim eşin 1.000 tl alıyomuş sen asgeri ücret ve 1.500 kredi ödüyosunuz helal olsun öncelikle
bence kendini düşün patronunu düşünerek haraket etme zam da yapmıyomuş sırf onun hatrı var diye sana işi öğretti diye sen ne diye sıkıntı çekesin ki :26:
güzel bi şekilde durumu anlat ve çık yani madem okadar iyi bi insan senin başka işe girmeni engellemez ekmeğinle oynamaz heralde

patronun yaptığı çok büyük terbiyesizlikk, madem farkına vardın bir daha para çekme olaylarına girmemey çalış

birde burdaki düzeninden memnunsan zam istesen sonuçta işe yeni girdiğinde asgari ücret vermiş ama şu an kendini geliştirmiş durumdasın , şartlarını iyileştirmesi lazım

şakayla karışık tehditten sonra ben soğurdum zaten ordan bir daha da o işlere girmezdim para çek dediğinde de açık açık söylerdim sonra tehdit ediyosunuz olmaz diye

iyi olduğu kadar da kötü birisi sibelim ya bazen böyle diyorum memur olucam onu bile istemiyo yani diyorum sizin elemanınız devlet memuru olmuş gurur duyun diye hayır diye engel olurum herşeyine diyo gıcık birisi yani ne yapıcam bilmiyorum şimdi ayrılıcamı söylesem ortalığı yıkar demediğini de bırakmaz alıştık yani ben buraya o bana hiç düzen yoktu ben bilmediğim halde tam düzeninmi oturttum ama bu iş benim evimin bütçesini çok rahatlatıcak yani elimin tersiyle itemiyorum çok anlayışsız çook

canım bak böyle düşünme ne güzel iş bulacaksın ve maaşıda artar gibi babanda orada güvenilir yani ayrıca yol paranı verecekler... boşversene o işte yıllarca aynı konumda aynı maaşta kalacaksın kendiini aileni düşün..bak kredi ödüorsun 100 -200 lira bile insanı nasıl rahatlatır..hiç uzatma derim geç böyle böyle de çok istemiosa maaşını arttırsın her işi yapıomuşsun orada...

Kimse kimseyi tehdit edemez.

ayrıca diğer işe ihtiyacının olduğu aşikar.

güzelce konuşup yollarını ayır.. hiçbirşey yapamaz o patron denilen şahıs..

işi sana öğretmiş olabilir ama sen onun yanında ölene dek kalacaksın diye senet imzalamadın a!

sanki çıkarsız öğretti yine kendi işi görülsün diye öğretti.. zam yapmaz ,nasılsa çalışacak çok olur bulunur mantığı ile..

zam işini konuştum vermiyo o elemanları çok çalışsın az para istesin istiyo akşam saatlerim altı buçuk çıkış ama hiç bi zaman çıkamıyorum bazan sırf ben sigorta yatırıyorum maaş veriyorum diye tutuyo çıkış saatleri yüzünden çok tartıştık hatta bi gün ayrıldım işte telefon telefon üstüne geri çağırdı bende kredi olunca gelmek zorunda kaldım şimdi üstüme çok gelmiyor

Açık açık geçip karşısına konuşun. maddi manevi böyle bir şey yapmak zorunda oldugunuzu söyleyin.. bakalım ne diyecek! sonuçta muhasebesine bakıyorsunuz. onun hesabından çektiğiniz parayı nerelere yatırıysanız dekont fotokobilerini vs. yani kısaca işinize yarayacak tüm bilgileri usb'ye yedekleyip saklayın ne olur ne olmaz.

Ne terbiyesiz , hak bilmez adammış o ya. Şakası bile kötü .Resmen iftira atmaktan bahsediyor. Tamam yapmış iyilik işi öğretmiş. Ama sonuçta sana işi öğretmeseydi kendi zararına olacaktı. Bunu sana bir lütuf olarak göremez. Bende seninle hemen hemen aynı işi yapıyorum. Aslında böyle durumlarda hatır gönül tanıdık olmayacak. Daha profesyonel düşünülecek. Benim eşimde şu anda maaşı az olduğu için bulunduğu yerden ayrılmak istiyor ama senin hesap patronla abi kardeş gibi olduklarından çıkamıyor. Zam da yok. Ay sonunu patron getirmeye çalışmıyor , biz uğraşıyoruz harıl harıl.
Boşver güzelim. Hem madem muhasebesini yapıyorsun. O çekilen paraların ne zaman nasıl çekildiğine ve nerelere gittiğine dair elinde belgeler vardır. Öyle bir iftira atmaya kalkarsa çıkar belgelerini hesabını ver.
Ayrıca eşin 1000 lira sen asgari ücret birde kredi , resmen ip üstünde yürüyorsunuz geçinebilmek için. Patronunun öyle bir derdi yok tabi anlayamaz.
Sabah sabah sinirlendirdi adam beni ya.
Sen boşver o adamı. İste zammını yeniden baktın vermedi ver istifanı git diğer tarafa .

Nasıl bi işveren bu size aba altından sopa gösteriyo aklınca köylü kurnazı sinir oldum
Ben de iş yerinden ayrılmak istediğimde bırakmıyacaklarını bıldığım için hamiş oldugum yalanını soylemıştım

Neticede hepimiz para için çalışıyoruz. Hem daha fazla maaş alıcan hemde daha rahat edicen. Böyle bir patronun yanında 1 dk bile durma bence. Hiç iyi bir insan değil. Onun gibilerin işi görülsünde gerisi önemli değil. İşininde garantisi yok ki. Emin ol bi gün seni işten çıkarır ki gözünün yaşına bile bakmaz. Tüm iyliklerini fedakarlıklarını haklarını bir çırpıda siler bunun gibiler. O seni yüklü para çekmelerinle tehdit ediyorsa ve sen bunu nereye(onun işinde) harcadığını ıspat edebiliyorsan ıspatlarsın zaten. Yok ıspatlayamam diyorsansa ,sende orada çalışıyorsun ister istemez sende bazı olaylara tanık oluyor ve susuyorsundur.! Herkesin anladığı bi dil vardır. Sende ona anladığı dilden konuşur açıklarını hatalarını (anladın sen onu) yüzüne vuru çeker kapıyı çıkarsın.

İstisnalar haric herkes iddiasini ispayla yukumludur. Patronun ispatlasin bakalim o yuklu paralari aldigini, arastirilsin malvarliginda orantisiz artis olmusmu? Ev aldiysan, kredi borcunda var.. Oncelikle bu korkuyu gec..

Ha adama gonul borcun vardir, hic bi is bilmezken seni ise almistir, 200 tl icin birakamiyorum dersin saygi duyulur..

Ama birde hayatin gercekleri var. Daha iyi sartlarda bir is teklifi almissin. İsini birakmak istiyorsan da ihbar önelini noterle vermeden ayrilma, madem patronun ters sonra ihbar tazminati odemek zorunda kalirsin..

Adam seni tehdit ediyor, sen de ona aciyorsun. Acima, acinacak hale dusersin demisler. O adam sana zam yapmaz, velev ki yapsa bile gozune batar, yarin daha ucuz elemani ise aldiginda ayni gun hic acimadan seni kapinin onune de koyar. Bosver elin patron adamini dusunmeyi de sen kendi basinin caresine bak. Obur taraf daha iyi ise hic durma git. Bu adama bir iki hafta oncesinden istifa edecegini ve yerine adam bulmasini da soylemeye korkar insan, o iki haftada basina corap da orebilir boylesi. Isi ogretti ve sen de ogrendi isen normal olarak sana zam yapmasi gerekirdi, halbuki seni bogaz tokluguna omur boyu esir almaya calisiyor, adama bak..

çektiğim paraları tabiki ya diğer bankada ki kredi ödedim yada başka bi yere yatırdım mutlaka ispatlanır yani ben burda inanın kuruşun hesabını tutyorum bazen diy o kadar da değil diye ama ne mağlum yeri gelir nerd onlar diye hesap sorar diye

işe bende işten ayrılıcam ı nasıl söylücem o on beş gün içinde istediği iftirayı atar yani ne bileyim burası küçük bi yer bi eşimin çalıştığı yerde ki müdürlede arası iyi benim bu işe girmemi eşimin müdürü sağladı bide aklıma gelyo ordan kızgınlığına eşimin işnide bozmasın diye ondan da korkar oldum bencil çünkü hiç acımıyo kızdığı zaman kendine yediremicek çünkü burası bi nakliye firması zamanında bi şöför varmış ehliyeti yokmuş kursa gödermiş işte neyse ehliyetini almış şöför kurs ehiyet ücreti vs hepsini patron ödemiş şöför ehliyeti aldığı gün işi burakmış sürekli onu anltıyo bana işte ben iyilik yaptım sonra o bana kazık attı diye sende öyle yapma sakın vs s

Bu adam seni ne kadar cok korkutmus. Ozel olarak sindirme politikasi izledigini dusunmeye basladim. Bu sekilde is yapilmaz, bu sekilde calisilmaz. Profesyonel olman ve oyle de davranman gerekir. Hangi isyerine gidersen git, her yeni is yeni ogrenilecek seyler demektir. Hic bir isyeri sana o isyerinin isleyis tarzini, yapilacak isleri ogretmeden "hadi gec basla" demez ilk gunden. Ha belki cok basit, ufak bir isyeri ise ve sadece bir iki defter tutacaksan o baska.. Sana ogrettiklerini ogretmek zorunda idi, baska bir yere gecersen onlar da sana ilave birseyler ogretecek, bu heryerde boyle.. Hic bir isyerine bu yuzden gebe kalamazsin. Aynen onlar da sana.. Isler her iki tarafi da memnun ettigi surece devam eder, tek tarafli olmaz. Patronuna daha cok imkan taninan bir is buldugunu ve oradan aldiginin iki katini alacagini, bu maasa da cok ihtiyacin oldugu icin kendisi ile calismaktan cok memnun oldugun halde uzulerek isi birakmak zorunda oldugunu soyle. Mumkun mertebe mesafeli ve resmi ol, ciddi dur, ezilip buzulme. Maasinin kac para olacagini bilmesi gerekmiyor, ozellikle gercekte teklif edilenden cok daha fazla soyle. Hic birsey yapamaz, korkma. Havlayan kopek isirmaz.

Evlisiniz sonuçta hani bekar olsanız ne bileyim çekinirsinizde eşinize söyleyin böyle böyle diye.İşverenede söyleyin ben ayrılıcam işten diye hiç muhattap olmadan söyleyin.Bakın hala aynı gitmeyin artık işe...Eşininde haber olsun herşeyden babanında...Göz göre göre orada çalışmak biraz enaylik olur çünkü diğer iş her konumdan daha iyi...Siz bir an önce ayrılın inşallah hiç sorun yaşamazsınız....

herkese teşekkür ederim fikirleriniz için sonuçta bende geleceğimi evimi bütçemi düşünmem lazım yani diyedebilirdiniz sen hiç bişey bilmezken seni işe almış öğretmiş şimdi sen tam düzenini oturtmuşun işi öğrenmişin haksızlık yapıyosun patrona diye o zaman yıkılırdım herhalde kim olsa aynı şeyi yaparmış ayın onu maaş günüm o zamana kadar durayım çünkü biliyorum çıkınca maaşımıda vermicek en azından onu alayım... he ayrıca işten çıkanların sigortalarınıda on gün önceden çıktı gösteriyo artık on gün eksik sigortayla kurtulmaya razıyım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…