• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok kararsızım :(

Safakbrna140514

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2017
1
0
1
32
türkçe matematik bolumunde okuyorum calısıyorum ama cok kararsızım hangı öeslwgı sececegımı bılmıyorum bıltım artık ne okuyacagım ben avukatlıkmı psıkolojımı pdr mı sosyal hizmetlermı ıs bulmam hangısınde kolay yada atanmam ?

Sosyal hizmet öğrencisi olarak objektif yorum yapmam gerekirse ben bu bölümü tercih ederken iyi düşün derim bölüm harika olmasına harika çok da seviyorum ama bu noktaya geldim maalesef tercih yine senin hayatı sen doğrularla yanlışlarla yaşayıp tecrube edineceksin bol şans şimdiden

Ben kesinlikle psikoloji veya pdr seçerdim. özellikle pdr bölümünün iş olanağı fazlasıyla çok.. bu bölümde birçok arkadaşım var çok memnunlar. tabi sen hangisinde mutlu olacaksan onu seçmelisin..

İş bulmaya göre meslek seçersen iş bulamazsın. Bugün tıp okusan, yeteneğin ve isteğin olmasa mezun dahi olamazsın okulu bırakmak zorunda kalırsın. Öncelikle kendini hangi meslekte mutlu edersin onu düşün. Mutlu olduğun meslekte kesinlikle iş bulur ve yükselirsin. Tabi ki bazı bölümlerin iş bulma olanağı daha yüksek fakat hayatın ne getireceğini bilemezsin.

Örnek vereyim, bir arkadaşım öğretmen olmak istiyordu. Kendisi yüksek bir puan yaptı ve kpss ile uğraşmak istemeyip neredeyse 150 puan altında bir bölüm yazdı. Sebebi şu; bölüm 1.lerine tanınan akademisyenlik şansı var. Yani bölüm 1. olursan akademisyen(üniversitede hoca) olabiliyorsun. Kendi puan seviyesinin daha altında istediği bir bölümün daha düşük profilli bir üniversitesinde bölüm 1. olarak mezun oldu ve şuanda doktora yapıyor.

Yani taktik her zaman başarı getirir. Öncelikle kendin ne olmak istiyorsun ona karar ver ve bunu en basit nasıl yaparsın onu düşün. Kendini üniversite yıllarında geliştirirsen asla işsiz kalmazsın. Ülkemizde işsizliğin en büyük sebebi yata yata ya da sadece ders çalışarak bitirilen üniversitelerdir.

Back
X