merhaba canım ben sana benim doğumumu anlatayım ben de aynen senin gibiydim bir ara nerdeyse kafayı yiyecektim ben bunu nasıl çıkaracağım diye. doktoruma soruyodum nasıl olsun diye normal olursa böle sezeryan olursa böle sen ver kararını diyordu hepsinde ama son haftama kadar bana şunu dedi: "herşeyin normal iken sezeryan düşünme o sonuçta bir ameliyat" dedi. eşim de zaten başından beri normal den yanaydı ama ben yine de korkuyodum doktorum epidural normali tavsiye etti ve ona karar verdik. artık sancılarımı bekliyoduk ki 39. haftanın başında benden nişan geldi hemen doktora gittik bugün yarın doğum olur dedi.neyse 1 gün geçti 5 gün geçti ben de tık yok gayet iyiyim sonraki hafta 40 haftada kontrole gittim bana bu haftada bekleyeyim olmazsa suni sancı veririz dedi. neyse o hafta bekledik yine tık yok artık 41. haftanın sonun da artık gittik suni sancı verilecek ama doktor bi muayene edelim dedi. muayeneden sonra rahmim hiç açılmamış ve doğum pozisyonunu almamış bunları eşime ve bana söyledi artık haftam geçtiği için bebeğin kalbinin de yavaşlayabileceğini söyledi ve karar verin dedi. ben yine suni sancı verilsin dedim çünkü eğer olmazsa hemen sezeryana döneriz dedi. şansımı denemek istedim. 1 saat suni sancının sonunda bebeğin kalbi yavaşladığı için hemen apar topar sezeryana alındım ve yarım saat sonra da çıktım
söylemek istediğim şu seni o kadar ii anlıyorum ki ama çok da kafana takma çünkü düşündükçe kafayı yicek gibi oluyosun . bence
epidural normali dene olmazsa sezeryana geçiş çok kolaymış zaten. ben doktoruma demiştim eğer bebek beni zorlarsa veya dikişim çok olacaksa hemen sezeryana alın diye o da tamam dedi. ama kısmet direk sezeryan oldu
umarım hakkında hayırlısı olur allah yardımcın olsun güzelim
haa bu arada benim oğlum 24 günlük oldu
)I))