çok karasızım yardım !

madlen1

Guru
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2009
538
117
Arkadaşlar merhaba daha öncede foruma bir çok yazı yazdım anlatacagım konuyla ilgili ancak bir türlüne yapacagımı bilemiyorum daha önce bu durumda olan yada tecrübeli kişilerden yorum bekliyorum
ben tobb etü iç mimarlık okuyorum 3.sınıf oldum ama başarısız bir ögrenciyim bu zamana kadar nasıl geçtin derseniz her dönem sınıfça geçtik final jürisine gitmek yeterliydi. aslında ta hazırlıktan beri istemiyodum bu bölmü farkndaydım çünkü lisedeyken falan cin ali bile çizemezdim hocalarım bunun yetenege baglı olmagını ögrenilebilir old söylüyolar ama suan elime kagıdı versen çizemem ha bil programlarını ögrenip yapabiliyorum ama hocalar mimarlar bilgisayardan çizer elle çizeksin diyip bil kabul etmiyolar mesela pazartesiye sınavım var ama hiç içimden gelmiyo birşeyler yapmak
s11.gif
herkesin başarılı olacagı bir bölüm vardırr biliyorum ama aslında bn nede başarılı olacagımı pek bilmiyordum daha sonra psikolojiye ilgi duy farkettim suandada derslerine giryorum ünideki ama bi türlü yeterli gelmiyo daha fazla derse gitmek istiyorum okuldan da bölümümden de nefret ediyorum aslında öss tercihimde de psikoloji vardı ama iyi vakıflar tutmadı ktüleride ben yazmadım burayıda bi inatlaşma sonucu yazdım babamlar hep gıda müh istedi bnde babamın işinde çalışmamayı istedim aslında bahçeşehi psikolojiyi cok istiyordum ama çok az sıralamayla kaybettim şok oldum benim dönemimde katsayı olayı degiştigi için tobbda onun altındaydı tobb da da bana gelecek en iyi bölüm buydu gidceksen iyi vakıfa git dedikleri için aklıma takılıyodu sürekli son gün ekledim bahçeşehir puanımın çok altındaydı garanti gözüyle baktıgım için yazdım korkmadan ama bilemezdim sadece 2 kişilik sıralamayla kaçiracagımı öss yede girdim geçen sene ailem öss yi bırakmam için neler yaptı anneme kalsa bitirip memelekete döneyim zaten evlenecem yaşım geçmesin babam bu bölümü okumamı istemiyo daha iyi bir bölümde okuyup ilerde kimseye muhtaç kalmadan iyi bi kariyer yapıp çalışamı istiyo yani annemin düşündügü gibi evde oturmak degil ama bi daha özele yollamam devlete gidersin diyo develete de girebilmem zor puanları çok yüksek yani herks 3 sün artık bitir diyo ama bitirsemde bu meslegi yapamam çünkü tasarım yapamıorum bi şekilde ya açıkögretimden bi yere girerim ayad yüksek lisansa psikolojiye başvuracam ama lisansların yanında iht düşük yoksa bırakıp psikoloji lisansa mı gitmeliyim ama okulu tamamen bırakıp,birde o stresten ya elimdekimide kaybedersem diye korkuyorum ayrıca boşuna okumuş olmak istemiyorum ilerde çalışmak para kazanmak iyi seyler yapmak istiyoru ayrıca ben okul hayatımda hiç bir zaman başarısız bi ögrenci olamdım devlette okurdum takdir teşekkür alıp geçerdim içt deki hocaların lafları başarılı olmadıgın için ayrımcalıklar heryerde başarısız bahsedilmek çok koyuyo bana çünkü ben hiç bir zaman böyle bir kişi degildim yani anlayacagınız çok kararsız durumdayım bekleye bekleye 2 senemde geçti böylece sizden akıl istiyorum

bence okulunu bitir . bu konuda babana hak verdim yeniden ozele yollaması zor olabilir.

Ygs ye tekrar gir. Kazanirsan okulu dondurursun baktın güzel bölüm mutlusun kaydını aldirirsin. .ygsye seneye gireceksen zaten son yılda olursun bari bitir okulu 2 Ünv okumuş olursun

Ben de hiç sevmediğim nefret ettiğim bir bölümde okudum. 3. sınıfta bu bölümle alakalı çalışmayacağım kesinleşmişti. Sadece okul bitsin o kadar çabalarım boşa bitmesin diye bitmesi için devam ettim. Şİmdi olsa napardım bilmiyorum. belki bölüm değiştirme yapardım. ama sevmediğim bi bölümde okumak çok zor. şimdi o bölümde çalıoşmayı birak adı geçince içim bulanıyor. şimdi ilgi alanım olan bi bölümde yüksek lisans yapıyorum. Türkiyede iş imkanı çok önemli. seveceğin bi bölümde okumak kadar. siizn durumunuzda bölüm değiştirme oluyo mu bilmiyorum olsa ben geçerdim ama elimdeki imkanlar sınırlıydı. bir süreden sonra kendinden çok küçüklerle aynı sınıfta okumak da istemiyosun.

haklısınız teşekkür ederim
Ben de hiç svarevmediğim nefret ettiğim bir bölümde okudum. 3. sınıfta bu bölümle alakalı çalışmayacağım kesinleşmişti. Sadece okul bitsin o kadar çabalarım boşa bitmesin diye bitmesi için devam ettim. Şİmdi olsa napardım bilmiyorum. belki bölüm değiştirme yapardım. ama sevmediğim bi bölümde okumak çok zor. şimdi o bölümde çalıoşmayı birak adı geçince içim bulanıyor. şimdi ilgi alanım olan bi bölümde yüksek lisans yapıyorum. Türkiyede iş imkanı çok önemli. seveceğin bi bölümde okumak kadar. siizn durumunuzda bölüm değiştirme oluyo mu bilmiyorum olsa ben geçerdim ama elimdeki imkanlar sınırlıydı. bir süreden sonra kendinden çok küçüklerle aynı sınıfta okumak da istemiyosun.
aynen suan bile adı geçince bile içim bulanıyo gerçekten aşırı zor hiç sevmedigin bölümde okumak resmen işkence ben birşey sormak istiyorum size okulu zorla bitirmeye çalışmıssınız ya mezun olunca geriye dönüp ya keşke 3.sınıfta bıraksaydım neden bu kadar eziyet ettim kendime bana yararı olmayacak bölüm için pişmanlık duydunuzmu yani merak ediyorum suan bende sizin gibi yüksek lisans ve doktaramı başka bölümden yapmayı düşünüyorum

haklısınız teşekkür ederim

aynen suan bile adı geçince bile içim bulanıyo gerçekten aşırı zor hiç sevmedigin bölümde okumak resmen işkence ben birşey sormak istiyorum size okulu zorla bitirmeye çalışmıssınız ya mezun olunca geriye dönüp ya keşke 3.sınıfta bıraksaydım neden bu kadar eziyet ettim kendime bana yararı olmayacak bölüm için pişmanlık duydunuzmu yani merak ediyorum suan bende sizin gibi yüksek lisans ve doktaramı başka bölümden yapmayı düşünüyorum

Benim okulum özel okuldu vakıf ünv. yani. Sizin de öyle sanırım. Ben bir daha o zamana geri dönmüş olsam kesinlikle özel okul yazmazdım.. Dönemeyecek olduğuma göre, 3. sonıfta bırakmış olsaydım, ve çok uğraşmamış olsaydım ilerde pişmanlık duyardım. Bırakmasaydım şöyle olurdu gibi.. çok çabaladığım için pişman değilim ama özel ünv. gittiğim için hiç memnun olmadım ve kimseye tavsiye de etmiyorum.

Benim okulum özel okuldu vakıf ünv. yani. Sizin de öyle sanırım. Ben bir daha o zamana geri dönmüş olsam kesinlikle özel okul yazmazdım.. Dönemeyecek olduğuma göre, 3. sonıfta bırakmış olsaydım, ve çok uğraşmamış olsaydım ilerde pişmanlık duyardım. Bırakmasaydım şöyle olurdu gibi.. çok çabaladığım için pişman değilim ama özel ünv. gittiğim için hiç memnun olmadım ve kimseye tavsiye de etmiyorum.
ya ben inanamadıgı kadar emek verdim kaç kere sabahladım ama sonuç sıfır bu sabah sınavımız vardı mesala hoca hiçbirşey yok cok tekdüze şeyler bunlar böyle kalırsın dedi cok kendmi cok kötü hissediyorum işe yaramazz gibi bende buyıl kalacagımı düşünüyorum o zaman herşey boşa gidecek zaten 3 dersim var alttan birde neokudunuz suan hangi bölümde yüksek lisans yapıyosunuz cok merak ettim kusura bakmayın sorularımla cok bogdum belki ama bnimle aynı seyleri yasamıs olunca

ya ben inanamadıgı kadar emek verdim kaç kere sabahladım ama sonuç sıfır bu sabah sınavımız vardı mesala hoca hiçbirşey yok cok tekdüze şeyler bunlar böyle kalırsın dedi cok kendmi cok kötü hissediyorum işe yaramazz gibi bende buyıl kalacagımı düşünüyorum o zaman herşey boşa gidecek zaten 3 dersim var alttan birde neokudunuz suan hangi bölümde yüksek lisans yapıyosunuz cok merak ettim kusura bakmayın sorularımla cok bogdum belki ama bnimle aynı seyleri yasamıs olunca

Canım sizin okulda eğer başka bölüme geçme imkanı varsa geç derim. Sevmediğin bölümde çalışmak da zor. Başka mesela sizin bölümde olduğunu sanmıyorum ama, bazı okullarda ve bölümlerde 4 yıllıkta okurken 2 yıllık diplomasını alıp ayrılma gibi bir seçenek oluyor öyle bi şey varsa öyle de yapıp sonra lisans tamamlayabilirsin ama sizin bölümde hangi bölümlere geçilir bilmiyorum. Benim okuduğum o sevmedğim bölüm uluslararası ticaret.. İyi bölüm gibi görünüyor ama hiç sevmedim. Sorumluluğu yüksek riskli bir iş. Bir de bu bölümün sadece özel sektörde iş imkanı var devlette yok bişey. Yüksek lisansım da iletişim bilimleri.

başka bölüme geçme olayı işletme iktisat vb bölümlere geçebilirim psikoloji için öss puanım yetmiyo malesef yoksa coktan geçmiştim tekrar sınava girmem lazım evet hem anlamıyorum hem çalışamyorum yani tamamen hayal etme meselesi tabi bunları isterkenki uyumlar önemli yoksa herkes hayal ediyor ama 1 .5 yılım var o kadar uzun geliyoki uzatacakmısım gibi geliyo ama bu sürede psikolojiden ders almayı düşünüyorum kalsam bile bari o yararı olsun okulun bana en azından yüksek lisans mülakatında napıyım çekecegim varmış

benimde bir arkadasım uluslar arası ticaret evet cok iyi görülüyo ama bencede iş olanagı sıkıntı iç mimarlıkta old gibi

başka bölüme geçme olayı işletme iktisat vb bölümlere geçebilirim psikoloji için öss puanım yetmiyo malesef yoksa coktan geçmiştim tekrar sınava girmem lazım evet hem anlamıyorum hem çalışamyorum yani tamamen hayal etme meselesi tabi bunları isterkenki uyumlar önemli yoksa herkes hayal ediyor ama 1 .5 yılım var o kadar uzun geliyoki uzatacakmısım gibi geliyo ama bu sürede psikolojiden ders almayı düşünüyorum kalsam bile bari o yararı olsun okulun bana en azından yüksek lisans mülakatında napıyım çekecegim varmış
Canım sizin okulda eğer başka bölüme geçme imkanı varsa geç derim. Sevmediğin bölümde çalışmak da zor. Başka mesela sizin bölümde olduğunu sanmıyorum ama, bazı okullarda ve bölümlerde 4 yıllıkta okurken 2 yıllık diplomasını alıp ayrılma gibi bir seçenek oluyor öyle bi şey varsa öyle de yapıp sonra lisans tamamlayabilirsin ama sizin bölümde hangi bölümlere geçilir bilmiyorum. Benim okuduğum o sevmedğim bölüm uluslararası ticaret.. İyi bölüm gibi görünüyor ama hiç sevmedim. Sorumluluğu yüksek riskli bir iş. Bir de bu bölümün sadece özel sektörde iş imkanı var devlette yok bişey. Yüksek lisansım da iletişim bilimleri.
benimde bir arkadasım uluslar arası ticaret evet cok iyi görülüyo ama bencede iş olanagı sıkıntı iç mimarlıkta old gibi

Sizinki yine bizim bölümden eğlenceli görünüyor. Bana şimdi verseler okurdum. Ama şimdi eskisine göre daha çok alanda bilgi sahibi olma gibi bir eğilimim var ondandır.

eglencelii yapma allah askına attıgın tek çizginin ile nedenini niçin orda durdugunu soruyor sen cevap veremiyorsun herseyle beirli ilişkiler olması lazım keske kafana göre yapsan ama olmuyo öyle herşey soyut ama kurallar somut gerçekten tamamen saçmalık bölüm açıkçası bana burda yasadıgım1 gnü bile gösterseler asla gelmezdim asla

eglencelii yapma allah askına attıgın tek çizginin ile nedenini niçin orda durdugunu soruyor sen cevap veremiyorsun herseyle beirli ilişkiler olması lazım keske kafana göre yapsan ama olmuyo öyle herşey soyut ama kurallar somut gerçekten tamamen saçmalık bölüm açıkçası bana burda yasadıgım1 gnü bile gösterseler asla gelmezdim asla

Hayırlısı olsun ne diyebilirim. Okuduğu bölümden okulundan memnun olmayan çok kişi var. bölümünden memnunsa iş bulamıyorum iş imkanı yok diyor.. Mesela psikolojiye gitseydin sürekli sorunlu kişilerin sorunlarıyla uğraşmak dert dinlemek zorunda kalıcaktın. Ben psikolojiyi öyle görüyorum. Her bölümde bişey var..

X