çok karışığım :((

ceylan006

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2013
189
15
48
merhabalar...
Yazsam mı yazmasam mı diye düşünüp sonunda kararımı verdim.uzatmadan başlayayım.24 yaşımdayım yaklaşık 5 sene evvel üni için bu şehire geldim annemle beraber.4 yıldır süren bi ilişkim var onun ailesi beni tanıyo benim annem onu tanıyo.ilişkimiz gayet iyi her ilişkide olabilecek sorunlar oluyo. ikimiz de evleneceğimiz günü bekliyoruz.şu an ikimizde dersaneye gidiyoruz memur olmak için o aynı zamanda çalışıyo bizim evlememiz için onun memur olması biraz zorunlu gibi bana göre değil ailem için hani derler ya sabit işi olsun rahat olun diye bu arada geniş bi ailem var (amca dayı hala falan) ve tek kızım babam vefat ettiği için fazlasıyla üstüme düşüyorlar neyse geçen sene aileme söledim ve hatta teyzem buraya gelmişti tanıştılar falan bu açıdan iyi.lakin ailem genel olarak karşı çıkıyo başlarda annemde çıkıyordu ama son 1 yıldır annem düzeldi.yaşadığım yer küçük bi yer benim çalışmam imkansız denilebilir.ve sevgilimden başka tek bi arkadaşım yok.inanılmaz sıkılıyorum ve kendimi yiyorum köreltiyorum.bu sene sınavdan sonra taşınmayı düşünüyoruz.biz taşındıktan sonra olacaklar beni yiyip bitiriyo onun ailesi benim ailem laf aramızda çok cins bi ailem vardır ve sevgilim fazlasıyla kindardır.geçen sene ailemden bazıları bizden(mezhep olarak) biriyle evleneceksin diye tutturup düğününe gelmeyiz bile dediler.çok basit anlattım ama olay git gide çirkin bi hal almaya başlıyo yani geçen sene kendi memleketimden buraya bi tercih yapıp gelmiştim ve hala gitmedim.öle bi durumda insanlara neler söleyeceğimi bile her gece düşünüyorum ama çok karışığım resti çektiğimde ne yapacağımı bilmiyorum.sevgilimin iyisi iyi kötüsü çok kötüdür,patavatsızdır.ve o memurluktan çok kenddi işini kurmayı düşünüyo .ne sizce ne olur ... bu arada sevgilimin iki abisi var ve ona sürekli köstek oluyorlar destek denen bişey yok ne yaparsa ben destek oluyorum

Son düzenleme:

maalesef canım mezhep farklılığı bazı ailelerde çok ters karşılanıyor ama ikna edilemez kimse yoktur.. senin üstüne fazla düşmelerinden seni babandan "emanet" olarak görmelerinden de biraz katı durabilirler.. konuşarak ikna yoluna gitmelisin.. ama sevgilin sanırım istenmediğini duyduğunda tepkili olacak.. onunla da konuş.. şahsi algılamasın sadece ailenin genel fikir yapısı bu.. annen arkanda olursa işler daha iyi yürür.. ikiniz de atanmaya çalışıyorsanız o duruma bir bakın önce.. bakalım olacak mı neresi olacak? bir süre memur olun para biriktirin bence iş kurma sevdası ertelenebilir.. sürekli "iş kurma" sevdası yaşayan erkekler zor oluyor evlilik hayatında.. memurluğu bi denesin.. neden atanmaya çalışıyorki yapmayacaksa.. abiler nasıl köstek oluyorlar?

çok zor bi durumdasın anlattığın kadarıyla.zaten ne olursa şu ağzını tutamayan insanlardan dolayı sorun çıkıyo mezhep kavgalarını da niye yaparlar anlamam eğer bi insan birini seviyorsa ve iyi anlaşıyorsa neden böyle sorunlar çıkartırlar ki başına.eğer seviyorsan ve gerçekten güveniyorsan sevdiğin kişiyi savun derim cnm.iki tarafında ailelerinden hiç bi destek yok malesef.eğer siz birbirinize tutunursanız iyi bi evlilik sürebilirsiniz ama bunun yanında da çok sorunlarla karşılaşırsınız.yani ne iyi ne kötü olur bile diyemiyorum

bana göre ailenin bir şekilde gönlü olur rızası olur, fakat sevgilinizin kindarlığı ve ''sevgilimin iyisi iyi kötüsü çok kötüdür, patavatsızdır.'' burada yazdıklarınızı bir kez daha düşünseniz hiç fena olmaz.. Çünki evlilik öyle bildiğiniz gibi flört dönemlerine asla benzemez şimdi göz ardı ettiğiniz bu huyları evlenince iyice çekilmez hal alacaktır bunlara katlanabilecek misiniz ??? böyle bir adam için akrabalarınızı sildiğinize değecek mi ?? bunları iyice düşün bence....

abileri sürekli sen yapamazsın yapsan da bişey olmaz tarzındalar destek çıkmıyorlar yani onunda babası yok abilerinin baba gibi davranmaları gerekiyor ama öyle yapmıyorlar ayrıca çok teşekkür ederim

Bir taraf kindar, bir taraf ise ön yargılı..
Sizi üzmek istemem ama , evlendiğinizde dahi aileler tarafından sorunlarınız hiç bitmek bilmez..
Yarın bir gün ailene karşı gelip , sevdiğin adamla evlendiğinde ; en ufak tartışma yaşadığında anlatacak kimselerin olmaz..
Bak şuan bile yalnızlık çekiyorsun, kim bilir o zaman daha fazla çekeceksin..
Derdini ailenden birine rahatça açamayacaksın ..
Açtığında anda '' biz sana demiştik evlenme onla '' tarzında yorumlara maruz kalacaksın kim bilir..

Orta yolu bulmanız çok zaman alır..
Hadi diyelim herşey yoluna girdi sen de o da işe girdi memur oldu falan..
Peki ya ailenin düşünceleri ne olacak ? Bunlarda bi değişiklik olacak mı..

Bence iyi düşünün..
Pişman olacağınız kararlar vermeyin derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…