çok kırılganım

mellifluous

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2018
748
366
33
en sevmediğim huyum bu sanırım. gerçekten aşırı hassasım. yani biri olumsuz bişey desin hemen kalbim kırılıyor. bu demek değil ki o kişiye tavır koyuyorum, tam tersine kırıldığımı belli etmem bile ama gerçekten canım sıkılıyor. kısa süreli flörtleri, insanların gülüp geçeceği olayları gerçekten olması gerekenden çok daha fazla takıyorum engel olamıyorum bu duruma.
birkaç haftadır bi çocukla konuşuyoduk, onla bozuldu aramız hem de bana bitirmeden çok saygısızca laflar etti o kadar kalbim kırıldı ki. ben anlam yüklemiştim aramızdaki şeye ama o neler dedi bana. bari düzgünce bitseydi. bugün de buna baya üzüldüm ağladım kalbim kırıldı. hassaslığımı nasıl yenicem ben? 18 yaşındayım bu arada

Yaşın büyüdükçe, tecrübe edindikçe anlarsın bazı şeyleri. Ama şunu unutma kimse senden önemli değil. Üzülmen kırılman, kimsenin umrunda değil. Hayatında bir daha olmayacak insanlar için üzülmeye değmez. Ayrıca kırılınca neden susuyorsun ki söyle. Sen uzuleceğine onlar üzülsün. Her zaman bunu derim kendime

en sevmediğim huyum bu sanırım. gerçekten aşırı hassasım. yani biri olumsuz bişey desin hemen kalbim kırılıyor. bu demek değil ki o kişiye tavır koyuyorum, tam tersine kırıldığımı belli etmem bile ama gerçekten canım sıkılıyor. kısa süreli flörtleri, insanların gülüp geçeceği olayları gerçekten olması gerekenden çok daha fazla takıyorum engel olamıyorum bu duruma.
birkaç haftadır bi çocukla konuşuyoduk, onla bozuldu aramız hem de bana bitirmeden çok saygısızca laflar etti o kadar kalbim kırıldı ki. ben anlam yüklemiştim aramızdaki şeye ama o neler dedi bana. bari düzgünce bitseydi. bugün de buna baya üzüldüm ağladım kalbim kırıldı. hassaslığımı nasıl yenicem ben? 18 yaşındayım bu arada
Daha yaşın çok küçük hayatın sillesini yiye yiye öğreneceksin canım benim

Yaşın büyüdükçe, tecrübe edindikçe anlarsın bazı şeyleri. Ama şunu unutma kimse senden önemli değil. Üzülmen kırılman, kimsenin umrunda değil. Hayatında bir daha olmayacak insanlar için üzülmeye değmez. Ayrıca kırılınca neden susuyorsun ki söyle. Sen uzuleceğine onlar üzülsün. Her zaman bunu derim kendime
insanlar çok alıngan olduğumu bilirlerse yanımda rahat olamazlar diye düşünüyorum o yüzden her kırıldığımda sen şunu yaptın sen şunu dedin diye millete söylenmek istemiyorum.

ben yenemedim henüz. tam olarak anlattığın gibiyim. arkadaşım, ailem, sevgilim kim olursa olsun hiç fark etmez söyledikleri şeylere kırılıyorum üstelik o an kırılacak bir şey söylemediklerinin de farkında olarak. hemen gözlerim doluyor. kötü bir durum ama bu şekilde yaşamayı öğrendim. bana biraz iyi gelen şey, çoğu zaman kırıldığım cümlenin/olayın gerçekten kırılacağım bir şey olup olmadığını kendi içimde düşünüyorum, daha çabuk geçiyor. çoğu zaman ortada hiçbir şey yokken kırılıyorum çünkü

insanlar çok alıngan olduğumu bilirlerse yanımda rahat olamazlar diye düşünüyorum o yüzden her kırıldığımda sen şunu yaptın sen şunu dedin diye millete söylenmek istemiyorum.
Yani evet her şeye kırılan alınan bir insan itici olur. Duygusallık kırılmak farklı sizin ki buluttan nem kapmak gibi öyleyse. Bunu huyunu biliyorsun ona göre üzerine git. Gerçekten kırıcı bir durum olduysa o zaman ben bu davrasina kirildim diyebilirsin. Ya da ağzının payını verir susturursun.

Hassas ruhlu insanları severim ama iş osuruktan nem kapma boyutuna geldiyse psikolojik yardım alabilirsin
bazen bişeye takıyorum üzülüyorum ama bakıyorum karşımdaki bilerek bile yapmamış aslında
ama ne seviyede olduğumu çözemedim tam

Ben de senin gibiydim. 30 yaşımda bişey oldu. Her şey değişti. Şimdi çok güzelim. Biri haddini aştığı zaman Had bildirmeyi çok seviyorum. Biri sana aykırı bişey söylediğinde 1 kez cevap ver. Koza otomatikman yırtılıyor. İşte o zaman asla kırılmıyorsun.

Yani evet her şeye kırılan alınan bir insan itici olur. Duygusallık kırılmak farklı sizin ki buluttan nem kapmak gibi öyleyse. Bunu huyunu biliyorsun ona göre üzerine git. Gerçekten kırıcı bir durum olduysa o zaman ben bu davrasina kirildim diyebilirsin. Ya da ağzının payını verir susturursun.
çok fazla düşünüyorum anlam çıkarıyorum aslında o kadar abartılcak bişey yok ama

Ben de senin gibiydim. 30 yaşımda bişey oldu. Her şey değişti. Şimdi çok güzelim. Biri haddini aştığı zaman Had bildirmeyi çok seviyorum. Biri sana aykırı bişey söylediğinde 1 kez cevap ver. Koza otomatikman yırtılıyor. İşte o zaman asla kırılmıyorsun.
bu sefer de insanlar "me dedik şimdi ya bu da hemen alındı gül geç işte" falan diyecek gibi geliyo

Ben de kırılganım ve küçük küçük olayları seviyesiz insanların yaptıklarını kaybettiğim vakte hiç değmedikleri halde kafama takarım zamanla geçmiyor inanki yıllar geçtikçe sadece konu değişiyor şekil değişiyor biraz kendimi frenlemeyi öğrendim ama çok zor oldu

yapı buysa değiştirmek zor oluyor gerçekten. Ama şöyle düşünebilirsin kendine telkin edebilirsin; herkes benim kadar hassas olmayabilir, herkesle aynı şekilde düşünmek mümkün değil gibi gibi.. Daha basit düşünmek lazım aslında. Eğer cidden büyük bişey varsa o zmn düşünürsün.

Kırıla kırıla bir yerden sonra artık kırılacak çok az şey kalıyor onları da önemli bir olaya saklıyor insan. Yani kısacası bazı insanlar bir yerden sonra artık alışıyor, kırılmamayı öğreniyor, daha az umursamayı öğreniyor. Olgunlaşıyor. Kendisini daha çok tanıyor bu da insanların bizim hakkımızdaki söylediği düşüncelerinin hepsini değil de bir kısmını önemsememiz gerektiğini fark ettiriyor.

Eğer espriye bile kırılıyorsanız o zaman espri yeteneğinizi geliştirin. Benim dediğim şey bambaşka.
ya şimdi bazı espriler gerçekten insanların kalbini kırabiliyolar kabaca oluyo fizikten yüzden vs espri yapmak mesela

Back
X